Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 3. 2013 Teksti Umami, kuvat Viking Line Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Viking Linella Ranskan viikot 11.3.‒30.4.2013

Ranska näkyy punaisilla laivoilla puolentoista kuukauden ajan. Teema on nähtävillä musiikissa ja viihteessä sekä ruoassa ja viineissä. Lapsille on tarjolla kilpailuja, pelejä ja leikkejä, muun muassa Eiffel-tornin rakentamista. Matkustaja voi poseerata karikatyyritaiteilijan mallina tai kuunnella chansoneja raitapaitaisen katusoittajan esittämänä. Tax-free-myymälät ovat täynnä ranskalaisia tuotteita kuten tuoksuja, viinejä, samppanjaa ja maakuntien parhaimpia juustoja.

Umami.fi:n ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantanen ja matkailutoimittaja Eeva Puhakainen kävivät maistelemassa ranskalaisen menun.

Alkuruoka

Kuva Tuukka Ervasti.

Burgundilaisia valkosipulietanoita, persiljavoita ja vihanneskuutioita savoijinkaalissa, hinta 10 euroa. Viini oli Joshep Drouhin Chablis Reserve de Vaudon 2011, 7 e/16 cl.

Tiinan kommentti: Klassiset burgundilaiset valkosipulietanat kääritty innovatiivisesti savojinkaaliin. Annos oli onnistuneesti sekä klassinen että moderni. Herkkua niin näkö- kuin makuaistille.
Eevan kommentti: Tavallisesti suhteellisen raskaat etanat oli savoijinkaaliin kääräistynä onnistuttu muuntamaan kevyeksi alkuruoaksi. Tämän idean nappaan omaan reseptiarkistooni!

Pääruoka

Kuva Tuukka Ervasti.

Piikkikampelan filee ja kuha-brandade sekä bouillabaisse-kastiketta 28 e. Viini oli Joseph Drouhin Chablis 1er Cru Fourchame 2009, 14 e /24 cl.

Tiinan kommentti: Bouillabaisse-kastike toi kala-annokseen mukavan provencelaisen twistin.
Eevan kommentti: Kaunis annos kätki alleen ihanan pyreen. Vahvan kolmikon heikoin lenkki, sillä alkuruoka ja jälkiruoka olivat taivaallisia.

Jälkiruoka

Kuva Tuukka Ervasti.

Tarte Tatin ja vaniljajäätelöä, 9 e. Viini Chateau Bouscasse Brumaire 2008, 7 e/8 cl.

Tiinan kommentti: Menu huipentui erittäin herkulliseen, kuumana tarjottavaan Tarte Tatiniin. Erinomainen keksintö tarjota klassinen omenatorttu annoskoossa. Maistelumenun kohokohta.
Eevan kommentti: Ihana annos, innovatiivinen tapa tarjota Tarte Tatin näin. Kun lusikan iski muotoon vuoltuun omenaan, sisältä purskahti sokerikastketta. Nam! Kuva ei paljasta annoksen kauneutta.

Ruokalista on voimassa Amorellalla, Gabriellalla, Mariellalla ja Viking Gracella, pienin poikkeuksin myös Cinderellalla ja Rosellalla.

Katso Ranskan viikkojen menu täältä.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti