Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 8. 2018 Teksti Umami, kuvat Woitech Sargalski Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Wojan graavilohi-parmankinkkucarpaccio

Ruotsalaisen, Norjassa asuvan Woitechin eli Wojan intohimoharrastus on lohikalastus. Osa hänen lomistaan menee aina harrastuksen parissa, ja niinpä kodin pakastimesta löytyy aina taatusti lohifileetä. Moni kalamies on myös hyvä tekemään saaliistaan ruokaa, niin Wojakin. Tämä herkkuresepti on Wojan suunnittelema ja toteuttama.

Tietenkin Woija perkasi, fileoi ja graavasi lohensa itse. Sinä pääset helpolla, kun ostat valmiiksi graavattua lohta.

Wojan graavilohi-parmankinkkucarpaccio

2 annosta

1 pkt ohuita graavilohiviipaleita
1 pkt parmankinkkuviipaleita
hyvin ohueksi viipaloitua punasipulia
pieniä luumutomaatteja
oliiveja
suihkaus oliiviöljyä
muutama tippa hyvälaatuista balsamietikkaa
basilikanlehtiä
parmesaania vastaraastettuna

Asettele aineksia lautasille kuvan esittämällä tavalla. Tarjoa herkkulautasen kanssa hyvää leipää. Juomaksi käy kuiva tai puolikuiva valkoviini, esim. Chardonnay-, Riesling- tai Grüner Veltliner -lajikkeesta valmistettu, mutta myös kuiva samppanja tai kuohuviini sopivat annokselle.

Ohjeen Umami.fi:lle muokkasi Mervi Sandbacka.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti