Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 2. 2013 Teksti Uutuudet, kuvat /kuva Puhdistamo Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Instant-pakuri on vuoden superruoka

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto nimittänyt vuoden 2013 superruoaksi Puhdistamon Instant-pakurin. Instant-pakuri on käyttövalmis, kuivattu kuumavesiuute, joka on valmistettu suomalaisesta pakurikäävästä.

Pakuri on löytänyt tiensä suomalaisten kuppeihin

Pakurikääpä eli chaga on villinä koivun kyljessä kasvava lahottajasieni, jota on kerätty ja hyödynnetty Suomessa jo satojen vuosien ajan. Viime vuosina pakuri on taas löytänyt tiensä terveystietoisten suomalaisten kuppeihin.

Perinteisesti pakuri kuivataan paloina ja jauhetaan. Kun jauhetta keitetään vedessä, saadaan pakuriteetä. Puhdistamon Instant-pakuri valmistuu helposti: puoli teelusikallista jauhetta laitetaan kupin pohjalle ja sen päälle kaadetaan kuumaa vettä – sekoituksen jälkeen juoma on valmis. Instant-pakurin maku on miellyttävän mieto ja hieman koivuinen. Jauhe voidaan sekoittaa myös pirtelöihin, koska se ei vaadi keittämistä, kuten raaka pakuri.

Laadun tinkimättömyys myös tuottajapäässä

”Olemme iloisia ja ylpeitä tästä instant-pakurin saamasta tunnustuksesta. On mukava nähdä, että toimintamme alusta lähtien vaalima ideologia huippulaadusta ja sen tinkimättömyydestä tuottaa tulosta”, kertoo Puhdistamon Joni Laiho. ”Instant-pakurin kohdalla olemme olleet hellittämättömiä laadun ja erityisesti suomalaisessa raaka-aineessa pitäytymisen suhteen. Perusedellytyksenä on, että tuote saa laboratoriokokeissa laadullisesti puhtaat tulokset – mutta se ei yksistään meille riitä. Puhdistamolle on myös tärkeää, että tuotteen valmistus on ekologista ja tuottajapäässä huolehditaan myös työntekijöistä”, toteaa Laiho.

Puhdistamon instant-pakuria myydään luontaistuote- ja ekokaupoissa kautta maan sekä verkkomyymälässä osoitteessa www.puhdistamo.fi. Purkki (28 g) on pienestä painostaan huolimatta erittäin riittoisa ja yhdestä purkista valmistuu 65 kupillista pakuriteetä. Instant-pakurin suositushinta on 26,90€.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti