Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 10. 2013 Teksti Uutuudet, kuvat /kuva Kirsi Salovaara Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sovellus etsii sopivan viinin aterialle

Moni kuluttaja harmittelee sitä, miten vaikea on valita sopiva viini eri aterioille. HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun ja Trimalkio Oy:n yhteistyön tuloksena on syntynyt uusi Matchart-viininvalintasovellus, joka lupaa auttaa tässä pulmassa – sekä kuluttajia että ammattilaisia.

Viinimaailman uusimmalla sovelluksella ruualle sopivan viinin valinta on todella helppoa. Kun tarjottava ruoka lisukkeineen on tiedossa, Matchart Viininvalitsija -sovellus antaa muutaman kysymyksen ja niihin klikatun vastauksen jälkeen valikoi kolme puna- ja valkoviiniä, joita se suosittelee valitulle ruualle. Viinit on annettu tyypeittäin ja maittain, joten valinta ei jää kiinni edes siitä, ettei juuri tiettyä viiniä löydy Alkon hyllyltä.

– Vastaavaa sovellusta ei markkinoilla tällä hetkellä ole. Matchart purkaa aterian osiin ja suositeltavat viinit määräytyvät aterian raaka-aineiden ja valmistustapojen mukaan, sovellusta kehittämässä ollut viinikirjailija ja HAAGA-HELIAn lehtori Risto Karmavuo kertoo.

Karmavuon lisäksi sovelluksen sisältöpuolen kehittämisessä on ollut mukana Pohjoismaiden parhaaksi sommelieriksi valittu Juha Lihtonen sekä monia muita viiniasiantuntijoita. Teknisen puolen toteutus hoitui kahden HAAGA-HELIAn tietotekniikan opiskelijan voimin.

Matchart Viininvalitsija -sovellus lanseerattiin lokakuun lopulla kuluttajille, ja se on ladattavissa älypuhelimiin Googlen Play-kaupasta, Nokia Kaupasta sekä Applen iStoresta. Sovellusta markkinoidaan myös ravintolayrittäjille ja tukkukauppiaille, ja tarkoituksena on tähdätä sen kanssa kansainvälisille markkinoille.

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 800 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. www.haaga-helia.fi


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti