Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 12. 2012 Teksti Uutuudet, kuvat Vaasan Oy Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Vaasan Kaurasydän alentaa kolesterolia

VAASAN tuo tammikuussa markkinoille ainutlaatuisen leipäuutuuden, VAASAN Kaurasydän -leivän. Nauttimalla sitä säännöllisesti 3 viipaletta (eli 1 ½ palaa) päivässä voit luonnollisesti, lääkkeettömästi ja ilman käyttörajoituksia alentaa veresi kolesteroliarvoja*.

Kaurasydän-leivän kolesterolia alentava vaikutus on nähtävissä jo 2 – 3 viikon käytön jälkeen. Se perustuu kauran luontaisesti sisältämään liukoiseen kuituun, beetaglukaaniin, jota leipätaikinaan lisäämällä saadaan kolesterolia alentava leipä, joka maistuu aivan yhtä herkulliselta kuin kauraleipä yleensä.

VAASAN Kaurasydän -leipä on saatavilla hyvin varustetuista elintarvikemyymälöistä tammikuun 2013 aikana. Sen suositushinta on 2,39 – 2,59 €.

*Beetaglukaani muodostaa vatsassa/suolistossa geelimäisen rakenteen, joka ehkäisee ruoan sisältämän kolesterolin imeytymistä elimistöön. Beetaglukaani poistaa kolesterolia elimistöstä:

- sitomalla itseensä ja vieden pois kolesterolia sisältäviä sappihappoja (jotka normaalisti kiertäisivät elimistössä pitäen kolesteroliarvot ennallaan / nostaen kolesteroliarvoja)

- pistäen elimistön kuluttamaan itse enemmän elimistössä olevaa kolesterolia uusien sappihappojen valmistukseen, pois vietyjen sappihappojen tilalle.

Tuotetiedot

VAASAN Kaurasydän
Kauraleipä

Kauraa 100 % leivän viljasta ja 45 % leivän painosta. Sisältää pienen määrän ruista, jota käytetään leivinlaudalla alusjauhona.
Ainekset: vesi, kaura (lese, hiutale, rouhe), vehnägluteeni, hiiva, rypsiöljy, suola (1,2 %), ruisjauho, säilöntäaine (E 200) ja happamuudensäätöaine (E 263). Laktoositon, runsaskuituinen. Parasta ennen: 1 + 3 päivää. Pakkauskoko: 380 g, 6 palaa/12 viipaletta pussissa.

Ravintosisältö / Näringsinnehåll
100 g viipale/skiva 32 g Viitteellinen

päiväsaanti (%)*

Energiaa/Energi 900 kJ (210 kcal) 290 kJ (70 kcal) 4 %
Proteiinia/Protein 15 g 4,8 g 10 %
Hiilihydraatteja/Kolhydrater 22 g 7,0 g 3 %
josta sokereita/varav socker 0,6 g 0,2 g 1 %
josta laktoosia/varav laktos 0 g 0 g
Rasvaa/Fett 4,9 g 1,6 g 2 %
josta tyydyttyneitä rasvahappoja/ varav mättade fettsyror 0,7 g 0,3 g 2 %
Ravintokuitua/Kostfiber 10 g 3,2 g 13 %
josta beetaglukaania/
varav betaglukan
3,0 g 1,0 g
Natriumia/Natrium 0,5 g 0,2 g 8 %

VAASAN Kaurasydän auttaa säännöllisesti käytettynä alentamaan korkeaa kolesterolia, joka on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Yksi viipale tätä leipää sisältää 1 g kauran beetaglukaania, ja kolesterolia alentava vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 3 leipäviipaletta (= 3 g kauran beetaglukaania). Muistathan myös monipuolisen ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen tärkeyden*.

*Sydän- ja verisuonitauteihin liittyy useita riskitekijöitä, eikä yhden tekijän muuttamisesta ole välttämättä hyötyä.

Terveysväittämä ”beetaglukaani auttaa alentamaan kolesterolia” on hyväksytty EU:n komissiossa viime vuonna. Näitä vahvimpia, sairauden riskitekijän alentamiseen liittyvä terveysväittämiä on myönnetty vain viidelle elintarvikkeelle/ainesosalle: sokerittomille- ja xylitol –purukumeille, kasvistanoleille ja –steroleille sekä VAASAN Kaurasydän -leivän sisältämälle beetaglukaanille.

VAASAN-konserni on kansainvälinen leivonnan edelläkävijä ja johtava elintarvikealan toimija kotimarkkina-alueellaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Olemme myös maailman suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja. Tuotevalikoimamme koostuu tuoreista leivistä, kahvileivistä, leivonnaispakasteista, hapankorpuista ja näkkileivistä. Vuonna 2011 VAASAN-konsernin liikevaihto oli noin 408 miljoonaa euroa, konsernimme työllistäessä noin 2 730 henkilöä. www.vaasan.com

Aiheet: , , ,

Yksi kommentti

 1. viipaleet toisiinsa liimautuneet;ei

  viipaleet toisiinsa liimautuneet;ei pysty irroittamaan.viipaleet murtuvat hellässäkin käsittelyssä.leipä ostettu tällä viikolla k-market enola salo.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirpa

  4. 7. 2013 8.39

Kirjoita kommentti