Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 12. 2012 Teksti Uutuudet, kuvat Vaasan Oy 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Vaasan Kaurasydän alentaa kolesterolia

VAASAN tuo tammikuussa markkinoille ainutlaatuisen leipäuutuuden, VAASAN Kaurasydän –leivän. Nauttimalla sitä säännöllisesti 3 viipaletta (eli 1 ½ palaa) päivässä voit luonnollisesti, lääkkeettömästi ja ilman käyttörajoituksia alentaa veresi kolesteroliarvoja*.

Kaurasydän-leivän kolesterolia alentava vaikutus on nähtävissä jo 2 – 3 viikon käytön jälkeen. Se perustuu kauran luontaisesti sisältämään liukoiseen kuituun, beetaglukaaniin, jota leipätaikinaan lisäämällä saadaan kolesterolia alentava leipä, joka maistuu aivan yhtä herkulliselta kuin kauraleipä yleensä.

VAASAN Kaurasydän -leipä on saatavilla hyvin varustetuista elintarvikemyymälöistä tammikuun 2013 aikana. Sen suositushinta on 2,39 – 2,59 €.

*Beetaglukaani muodostaa vatsassa/suolistossa geelimäisen rakenteen, joka ehkäisee ruoan sisältämän kolesterolin imeytymistä elimistöön. Beetaglukaani poistaa kolesterolia elimistöstä:

– sitomalla itseensä ja vieden pois kolesterolia sisältäviä sappihappoja (jotka normaalisti kiertäisivät elimistössä pitäen kolesteroliarvot ennallaan / nostaen kolesteroliarvoja)

– pistäen elimistön kuluttamaan itse enemmän elimistössä olevaa kolesterolia uusien sappihappojen valmistukseen, pois vietyjen sappihappojen tilalle.

Tuotetiedot

VAASAN Kaurasydän
Kauraleipä

Kauraa 100 % leivän viljasta ja 45 % leivän painosta. Sisältää pienen määrän ruista, jota käytetään leivinlaudalla alusjauhona.
Ainekset: vesi, kaura (lese, hiutale, rouhe), vehnägluteeni, hiiva, rypsiöljy, suola (1,2 %), ruisjauho, säilöntäaine (E 200) ja happamuudensäätöaine (E 263). Laktoositon, runsaskuituinen. Parasta ennen: 1 + 3 päivää. Pakkauskoko: 380 g, 6 palaa/12 viipaletta pussissa.

Ravintosisältö / Näringsinnehåll
100 g viipale/skiva 32 g Viitteellinen

päiväsaanti (%)*

Energiaa/Energi 900 kJ (210 kcal) 290 kJ (70 kcal) 4 %
Proteiinia/Protein 15 g 4,8 g 10 %
Hiilihydraatteja/Kolhydrater 22 g 7,0 g 3 %
josta sokereita/varav socker 0,6 g 0,2 g 1 %
josta laktoosia/varav laktos 0 g 0 g
Rasvaa/Fett 4,9 g 1,6 g 2 %
josta tyydyttyneitä rasvahappoja/ varav mättade fettsyror 0,7 g 0,3 g 2 %
Ravintokuitua/Kostfiber 10 g 3,2 g 13 %
josta beetaglukaania/
varav betaglukan
3,0 g 1,0 g
Natriumia/Natrium 0,5 g 0,2 g 8 %

VAASAN Kaurasydän auttaa säännöllisesti käytettynä alentamaan korkeaa kolesterolia, joka on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. Yksi viipale tätä leipää sisältää 1 g kauran beetaglukaania, ja kolesterolia alentava vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 3 leipäviipaletta (= 3 g kauran beetaglukaania). Muistathan myös monipuolisen ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen tärkeyden*.

*Sydän- ja verisuonitauteihin liittyy useita riskitekijöitä, eikä yhden tekijän muuttamisesta ole välttämättä hyötyä.

Terveysväittämä ”beetaglukaani auttaa alentamaan kolesterolia” on hyväksytty EU:n komissiossa viime vuonna. Näitä vahvimpia, sairauden riskitekijän alentamiseen liittyvä terveysväittämiä on myönnetty vain viidelle elintarvikkeelle/ainesosalle: sokerittomille- ja xylitol –purukumeille, kasvistanoleille ja –steroleille sekä VAASAN Kaurasydän -leivän sisältämälle beetaglukaanille.

VAASAN-konserni on kansainvälinen leivonnan edelläkävijä ja johtava elintarvikealan toimija kotimarkkina-alueellaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Olemme myös maailman suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja. Tuotevalikoimamme koostuu tuoreista leivistä, kahvileivistä, leivonnaispakasteista, hapankorpuista ja näkkileivistä. Vuonna 2011 VAASAN-konsernin liikevaihto oli noin 408 miljoonaa euroa, konsernimme työllistäessä noin 2 730 henkilöä. www.vaasan.com


Aiheet: , , ,

2 kommenttia

 1. viipaleet toisiinsa liimautuneet;ei

  viipaleet toisiinsa liimautuneet;ei pysty irroittamaan.viipaleet murtuvat hellässäkin käsittelyssä.leipä ostettu tällä viikolla k-market enola salo.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirpa

  4. 7. 2013 8.39

 2. Leipä murenee, koska

  Leipä murenee, koska siinä ei ole vehnäjauhoa. Avaa se haarukalla pistelemällä valmiiseen halkioon. Vehnäjauho on yhtä tapavaa kuin sokeri, joten hyvä kun ei ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rajanka

  6. 9. 2014 22.10

Kirjoita kommentti