Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 11. 2008 Teksti Umami, kuvat Seija Strand 8 kommenttia Sisustus

Yksiön onnistunut remontti

Arkiston aarre vuodelta 2008: Kaikki alkoi eräänä sateisena syyskuun aamuna, kun ystäväni Johanna otti puheeksi oman asunnon hankkimisen. Me molemmat olemme tunnettuja nopeista liikkeistä, joten ryhdyimme heti tuumasta toimeen – etsimään sitä oikeaa omaa asuntoa Johannalle. Ystäväni tiesi tarkalleen, millä alueella hänen asuntonsa tulisi sijaita. Hänelle mieluisin alue oli Töölö.

Kuin ihmeen kautta, löysimme muutaman varteenotettavan vaihtoehdon jo seuraavana päivänä. Näytöt sovittiin, ja ensimmäisen osoitteen jälkeen peli olikin jo selvä. Se oli siinä. Toista ei tarvitsisi edes mennä katsomaan. Asunto huokui tunnetta ja sielukkuutta. Johannan ystävänä tiesin tarkalleen, mitä asunnolle tulisi tehdä. Johanna puolestaan luotti koko paletin suunnittelemisen käsiini. Siispä toimeen!

Asunnon pohjasta tehtiin toimiva

Sibelius-puiston ja meren läheisyydessä sijaitsevan viehättävän talon rakennusvuosi oli 1939. Halusimme tehdä 32-neliöisen  asunnon pohjasta mahdollisimman toimivan, joten kaikki tuli miettiä mahdollisimman tarkasti ja käytännöllisesti. Näin heti turhien seinien ja ahtaiden kolojen ohi. Seiniä kaatui, oviaukkoa suurennettiin, sampanjaa sekä maalia kului, laasti pölysi ja pikkuhiljaa asuntoa päästiin jo rakentamaan uudelleen.

Sähkö- ja putkitöiden osalta oli hyvä tilanne, ne oli tehty.  Asunto oli ollut vain kahdella omistajalla ennen Johannaa.

Johanna oli ihanan helppo ”asiakas” – hän nimittäin luotti minuun täysin. Pyysin kuitenkin ihan alkumetreillä häneltä vinkkejä asioista, joita hän haluaisi ehdottomasti uuteen kotiinsa. Hän mainitsi mm. rustiikin tiililaatan. Otin sen ohjenuoraksi, johon peilasin muita materiaaleja ja värejä. Johanna halusi kodistaan kotoisan, vaalean sävyisen ja helpon. Johannan tuntien ymmärsin säilytystilan tärkeyden. Hänen lukuisat New Yorkin ja Lontoon matkansa nimittäin kuormittavat muutakin kuin luottokorttia. Vaatefriikille neitoselle tulisi siis järjestää hyvät ja helpot tilat kauniiden vaatteiden ja asusteiden säilytykseen.

Lopputulos on miellyttänyt Johannaa  ja hän viihtyy asunnossaan todella hyvin. Kodissa toimii kaikki ja säilytystilaa on ollut ainakin toistaiseksi riittämiin – tosin taas yksi lukuisista Lontoon matkoista siintää jo hänen silmissään.

Minulle itselleni on ollut myös todella tärkeää, että onnistuin suunnittelussani hyvin. Nyt Johannalla on koti, jossa silmä ja sielu lepäävät. Sieltä hän ammentaa voimaa arkeen ja juhlaan.

Eteinen

Pieni mutta kompakti eteinen ottaa vieraat vastaan valoisuudellaan ja kepeydellään. Peilikaappi teetettiin mittojen mukaan aukkoon, joka suurennettiin remontin yhteydessä.

Nuoren naisen eteiseen sopii hyvin hieman hätkähdyttäväkin, korumainen valaisin.

Valaisin: Bauhaus

Siivouskaapin vanha ovi ehostettiin maalilla, alkuperäinen avain muistuttaa vanhasta.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen remontti aloitettiin poistamalla kaikki entinen. Tarkoitus oli saada kylpyhuoneesta lämminhenkinen ja huoneenomainen tarkoitusperästään huolimatta. Kylpyhuoneeseen valittiin vaaleaa puuta, koska Johanna pitää siitä. Kaikki teetettiin piirustusten mukaan puusepällä.

Ruukkuallas istutettiin teetetyn kaapiston päälle ja halogeenit upotettiin koivusta valmistettiin lippaan. Näin saatiin eheä ja selkeä kokonaisuus, jossa on myös säilytystilaa arkisille tavaroille. Kääntyvä suihkuseinäke (kuvassa oikealla) antaa tilaa liikkumiselle ja ilmavuutta pieneen kylpyhuoneeseen.

WC istuimen päällä oleva tyhjä tila hyödynnettiin rakentamalla sinne hyllyt. Hyllyille sijoitettiin kauniita ja käytännöllisiä koreja,  jotka imevät paljon tuiki tarpeellisia tavaroita.

Korit: inside.fi ja Kodin Ykkönen

Pyyhkeet ja aromaterapeuttiset tuotteet: inside.fi

Olohuone

Olohuone sisustettiin väljästi ja vaaleita sävyjä käyttäen. Lattiaan valittiin saarnilaminaatti, joka on erittäin helppohoitoinen, eikä kärsi korkeiden korkojen kopinasta.

Valoa tulvii olohuoneeseen isosta ikkunasta, josta on näkymä kauniille ja rauhalliselle sisäpihalle.

Olohuoneen seinää koristavat Johannan lempilehtien kansista tehdyt julistetaulut.

Sohvat: Kodin Ykkönen ja Ikea

Pöytä: löytö ystävättäreltä

Torkkupeitot: inside.fi

Lasiset kynttiläjalat: inside.fi

Lehtiteline: inside.fi

Valaisin: inside.fi

Marraskuun loppupuolen tunnelmaan sopivat kauniit kynttilä- ja valoasetelmat.

Kynttilälyhdyt: inside.fi

Maljakkoon on aseteltu mustikanvarpuja ja tuikkuvalosarja.

Jouluntunnelmaan pääsee helposti lämpimän glögin ja pipareiden avulla.

Johanna on jo aloittanut joululahjojen pakkaamisen.

Lasi ja elävä tuli ovat kerrassaan kaunis yhdistelmä.

Olohuoneen ja makuusopen erottaa toisistaan seinäke, joka rakennettiin rauhoittamaan kaksi erillistä tilaa toisistaan. Seinäke jätettiin 60 senttiä katonkorkeutta alemmaksi.  Seinäkkeeseen upotettiin sähköt rakennusvaiheessa, jolloin taulutelevision kiinnittäminen siihen oli helppoa. TV-tasoksi suunniteltiin koivuinen taso, joka kalustaa seinäkettä sekä toimii tasona valaisimelle.

Seinäkkeen takana sijaitsee makuusopen parisänky.

Puu on ihanan elävä materiaali. Yksikertaisen kaunis lehtiteline on mainio lehtien säilytyspaikka.

Lehtiteline: inside.fi

Makuusoppi

Seinäkkeeseen makuusopen puolelle sijoitettiin halogeenivalaisimet ryhdittämään yksikertaista seinää. Ne antavat myös hyvän valon, kun sängyssä halutaan lukea ja löhöillä.

Päiväpeitto, koristetyynyt ja torkkupeitto : inside.fi

Nuori nainen tarvitsee paljon säilytystilaa kauniille vaatteilleen ja kengilleen. Säilytystila maksimoitiin korkeilla kaapeilla. Kaapistojen päälle sijoitettiin samat valaisimet kuin seinäkkeen päälle. Ne luovat upean valon pieneen tilaan.

Kaapistot ja valaisimet: Ikea

Keittiönurkkaus

Keittiönurkkaus on suoraan yhteydessä olohuoneeseen. Turhat väliseinät poistettiin ja saatiin enemmän tilaa ja avaruutta.

Keittiökaapistot ja tasot teetettiin mittatilaustyönä. Keittiön oviksi valittiin valkoinen MDF-ovi ja tasoiksi koivu.  Johanna toivoi keittiöön kaakelilaattojen sijaan rustiikkista tiilijäljitelmää, jonka pohjalta koko keittiön ja asunnon värimaailma oikeastaan rakentui.

Tuolit: Ikea

Valaisin: Ikea

Tasolla oleva tarjotin ja muut tuotteet: inside.fi

Rustiikkinen keittiölaatta yhdistettynä teräksisiin käyttöesineisiin näyttää kauniilta.

Viini, piparit, juustot ja kynttilät – ilta voi alkaa.

Keraaminen taso upotettiin koivuiseen työtasoon.

Työtilaa riittää, aina kun Johanna innostuu kokkaamaan ystävilleen.

Jääkaappi integroitiin, jotta ilme säilyisi tyylikkäänä avoimeen olohuoneeseen.

Ikkunalaudat kaakeloitiin samalla laatalla kuin keittiönurkkauksen lattia.

Matkalla kierrokselta takaisin eteiseen, löytyy integroitu hylly, jossa upotetut halogeenivalaisimet valaisemassa ylähyllyä. Hyllyyn mahtuu kaikki tarpeellinen – VanityFairit sekä Ellet…

Tältä Johannan asunto näytti ennen remonttia


Aiheet: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommenttia

 1. Keittiön tiiliseinä näytti

  Keittiön tiiliseinä näytti todella hienolta, moni muukin asia tosin, mutta tämä yksityiskohta pisti silmään!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katarina

  30. 11. 2008 22.38

 2. Keittiö näyttää aivan

  Keittiö näyttää aivan sairaan megahienolta! Muutenkin siisti kämppä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marko

  2. 12. 2008 16.57

 3. Kiva pikku pesä!

  Kiva pikku pesä! Mukava!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Great

  2. 12. 2008 17.08

 4. Yksityiskohtaisesti ja osuvasti

  Yksityiskohtaisesti ja osuvasti kirjoitettu artikkeli, nättejä kuvia, keittiö toosi upea. Hyvänä pohjana kuvat asunnosta ennen nykyistä omistajaa. Tuodaan myös hyvin esille simppelien materiaalien kaunista hyötykäyttöä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Monni

  2. 12. 2008 17.28

 5. Hyvältä näyttää. Olen

  Hyvältä näyttää. Olen itse suunnitelemassa remonttia rivitalo-kaksioon. Kiinnostaisi tietää ko remontin kustannuksista. Osaisin ehkä sitten suunnitella oman remonttini budjettia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vesa

  7. 1. 2009 13.56

 6. Hei Vesa, kiitos

  Hei Vesa,

  kiitos kysymyksestäsi koskien yksiön remontin kustannusta. Remontin kustannukset riippuvat todella monesta tekijästä – pohjatöiden määrästä ja laadusta, käytettävistä materiaaleista, suunnittelu- ja remonttitöiden kustannuksista, mahdollisista yllätyksistä, joita saattaa ilmetä töiden edetessä jne. Jokainen remontoitava kohde on todella yksilöllinen ja vaatii oman suunnitelman budjetin tueksi.

  Tarkka ja rehellinen suunnitelma koskien tulevaa remonttia kannattaa tehdä rauhassa ja harkiten. Materiaaleissa on tänä päivänä todella paljon valinnan varaa – myös edullisia ja hyviä vaihtoehtoja on tarjolla paljon. Tärkeää on myös löytää luotettavat tekijät remontin avuksi. Kotitalousvähennyksen käyttämistä suosittelen myös lämpimästi.

  Tässä vaiheessa toivotan sinulle oikein antoisia ja onnekkaita hetkiä kaksion remonttiin. Hymyssä suin ja reippain mielin kohti uutta kaksion ilmettä!

  Ystävällisin terveisin,

  Seija Strand

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Seija

  8. 1. 2009 9.26

 7. Hei, Pistän viestiä

  Hei,

  Pistän viestiä vähän vanhempaan postaukseen, toivottavasti kerkeät vastaamaan. Miten tuo väliseinä on tuettu? Eikö se heilu aika tavalla, kun ei ole katossa asti kiinni?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiinnostunut

  31. 7. 2012 14.15

 8. Löysin aika hyvän

  Löysin aika hyvän artikkelin aiheesta tiedox palvelusta. Jos jotain kiinnostaa lukea enemmän keittiöremonteista tai muista remonteista niin suosittelen. Artikkelit ovat esimeriksi:

  Kylpyhuoneremontti

  http://www.tiedox.fi/Kylpyhuoneremontti-/Kylpyhuoneremontti

  Saunaremontti

  http://www.tiedox.fi/Saunaremontti-/saunaremontti

  Toivottavasti remontit onnistuvat hyvin ! t, Lauri

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hei Kaikki

  3. 8. 2014 23.20

Kirjoita kommentti