Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 10. 2015 Teksti Uutuudet, kuvat Apilanlehti Oy Ei kommentteja Sisustus

Valkoinen Tonttumetsä -astiasto joulupöytään

Puhtaanvalkoisesta, läpikuultavasta maasälpäposliinista valmistettu ja aidolla kullalla koristeltu Valkoinen Tonttumetsä -astiasto luo pöytään jouluisen tunnelman.

Smoolantilaisen Åsa Götanderin suositut Tomtebod-tontut tulevat nyt valkoiseen sävytettyinä ja ”puettuina” suomalaiseen joulupöytään tai joka päiväiseen käyttöön. Korkealuokkaisista astioistaan tunnettu Apilanlehti Oy tuo markkinoille läpikuultavasta, puhtaanvalkoisesta maasälpäposliinista valmistetun, taiteilija Anne Rooslienin suunnitteleman Valkoinen Tonttumetsä -posliiniastiaston, johon kuuluu Tomtebod-tonttujen ja valkoisen metsämaiseman kuvittama täydellinen posliiniastiasto, kristallilasisarja sekä huovasta valmistetut lautasliinarenkaat ja koristesydämet.

Valkoinen Tonttumetsä - ruokalautanen

Valkoinen Tonttumetsä -posliiniastiasto valmistetaan eurooppalaisessa posliinitehtaassa vankalla ammattitaidolla hienoimmasta maasälpäposliinista. Astiaston Anne Rooslienin piirtämät tontut ja lumipeitteinen metsämaisema on käsinlitografoitu kestävästi  lasituksen alle, joten astiasto sopii vaikka arkikäyttöön. Ylellisen ilmeen astioihin luovat lumipeitteiset kuuset, jotka on koristeltu säihkyviksi aidolla 18 karaatin kullalla.

Valkoinen Tonttumetsä -posliiniastiastoon kuuluvat alkuruoka- ja ruokalautaset ja syvät lautaset 12 hengelle sekä tyylikkäät tarjoiluastiat, kuten kannellinen keitto-kulho, kannu, kastikeastia sekä erilaiset vadit ja kulhot. Tarjoiluastioista osa on muotoiltu sydämenmuotoisiksi.

Tonttuaiheinen kristallilasisarja ja huopasydämet viimeistelevät kattauksen

Valkoinen Tonttumetsä -teemalla kuvioitu kristallilasisarja viimeistelee täydellisen joulukattauksen. Olut- ja vesilasit sekä tunnelmalliset tuikkukynttilälyhdyt on koristeltu hauskoilla tontuilla ja lasin yläosan timanttihiotulla sydänboordilla. Olutlasi 35 cl ja Vesilasi 30 cl. Tuikkukynttilän korkeus 7 cm ja halkaisija 7 cm.

Valkoinen Tonttumetsä -olutlasi

Pöydän voi koristella myös sarjaan kuuluvilla pienillä valkoisilla ja harmailla huopasydämillä sekä huopasydämillä, joissa on mukana kätevä kiinnitysnaru esimerkiksi lautasliinan ympärille kiinnitystä varten.

Valkoinen Tonttumetsä -astiasto sopii erinomaisesti myös arkikäyttöön ja astiat voidaan pestä astianpesukoneessa.

Valkoinen Tonttumetsä -astiastoa on saatavana Apilanlehdestä joko yksittäisinä kattauksina (esim. ruoka- ja alkuruokalautanen) tilaten tai tilaamalla vaikka koko astiasto kerrallaan. Yhden kattauksen hinta on 58 €.

Oy Apilanlehti Klöverbladet Ab on vuonna 1974 Ruotsissa perustettu ja tällä hetkellä Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva posliiniin, lasiin ja kodin koriste-esineisiin erikoistunut yritys. Suomessa yritys on toiminut vuodesta 1977 alkaen. www.apilanlehti.fi

Yritys tarjoaa asiakkailleen laajoja ja korkealuokkaisia, aina parhaimmista materiaaleista valmistettuja astiastoja, laseja, aterimia ja sisustustuotteita. Yrityksen oman tuotekehityksen kehittämien, yksinoikeudella valmistettujen tuotteiden suunnittelijoina, taiteilijoina ja muotoilijoina on alansa parhaimmistoa, kuten ruotsalainen Lars Carlson, Ruotsin johtava muotisuunnittelija Lars Wallin, arvostettu taiteilija Ulrica Hydman-Vallien, Pohjoismaiden parhaisiin posliinitaiteilijoihin kuuluva Jacqueline Lynd, maailman viiden johtavan lasimuotoilijan joukkoon kuuluva Bertil Vallien tai virallinen Disney-taiteilija Stefan Lindahl sekä suomalaiset Tanja Orsjoki/Vallila ja Jaana Aalto.

Apilanlehden tuotteet valmistetaan pääosin Euroopan johtavien lasin, posliinin, tekstiilien, kullan ja hopean valmistajien kanssa, kuten saksalainen Goebel-posliinitehdas, norjalainen perinteikäs lasitehdas Magnor ja maailman tunnetuimpiin lasinvalmistajiin kuuluva Kosta Boda. Tuotteen pohjaleimassa on aina sekä valmistajan logo että Apilanlehden tunnus.

*Smoolantilainen Åsa Götander perusti Tomtebod-yrityksensä vuonna 1993 Smoolannin metsien inspiroimana. Yhtiön Gotlannin villasta, huovasta ja lampaannahoista käsityönä valmistetut tonttuhahmot ovat suosittuja niin Ruotsissa kuin kansainvälisesti.

Tomtebod-tonttuperheeseen kuuluvat Viktoria-tonttutyttö, Vilma-tonttuäiti, Valter-tonttuisä, tonttupojat Viktor ja Valle sekä vanhatonttu Olle. Viktoria-tonttutyttö kantaa kuvituksessa joulun sanoman symbolia, kultaista sydäntä, Vilma-äiti ja Valter-isä koristavat ruokalautasia, tonttulapset koristavat alkuruokalautasia ja vanhatonttu Olle joitakin astiaston osia.

**Anne Rooslien on monipuolinen ruotsalainen taiteilija ja muotoilija, jolla on kyky välittää tunnetta sekä maalauksissa että veistoksissa.

 


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti