Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 9. 2014 Teksti Uutuudet, kuvat YIT Ei kommentteja Sisustus

YIT:n ensimmäiset Miniasunnot valmistuvat

YIT:n ensimmäiset Miniasunnot ovat valmistumassa Helsingin Hermanniin. Pienten asuntojen tarpeesta kielii se, että kaikki YIT:n Helsingissä ja Vantaalla sijaitsevat miniasunnot myytiin ennen kohteiden valmistumista.  Tällä hetkellä YIT rakentaa ja suunnittelee minikokoisia koteja Helsinkiin, Vantaalle, Järvenpäähän, Tampereelle, Ouluun ja Kuopioon.

Kuvat: Kuvien asunnot sisältävät erikseen ostettavat lisäsäilytystila- ja sisustuspaketit.
Kuvassa esitetyt irtokalusteet ja -laitteet sekä tekstiilit eivät kuulu asunnon hintaan eikä asuntokauppaan vaan asunnonostaja tilaa ne erikseen YIT:n yhteistyökumppanilta erillisellä sisustuspaketti-kaupalla.

Mini5

YIT:n uudet Miniasunnot ovat kompakteja kaupunkikoteja yhden ja kahden hengen talouksille hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä. Asuntojen koot vaihtelevat 26,5 yksiöstä 55 neliön kolmioon. Pääkaupunkiseudulla Miniasuntoja rakennetaan Hermannin lisäksi myös Vantaan Kivistön uuteen kaupunkikeskukseen.

Mini3

 

”Kohtuuhintaisista asunnoista ja erityisesti pienistä asunnoista on kova kysyntä pääkaupunkiseudulla eikä pienten asuntojen uudistarjontaa juurikaan ole. Toivoisimme, että keskeisten alueiden kaavoituksessa voitaisiin huomioida yhden hengen kotitalouksien tarpeet. Yhden hengen talouksien osuus Suomessa on tällä hetkellä jo noin 40 ja Helsingissä 60 prosenttia. Meillä on hyviä esimerkkejä siitä, kuinka eri sukupolvet asuvat samalla alueella”, kertoo yksikön johtaja Antti Inkilä YIT:stä.

 

Mini1

Osana YIT:n omaa uudistuotantoa Miniasunnot mahdollistavat entistä monipuolisemman asuntotarjonnan taloyhtiöissä. Esimerkiksi Helsingin Hermannissa sijaitsevaan taloyhtiöön rakennettiin 61 asuntoa, joista 15 on minikokoisia. Pienen asunnon tilat jatkuvat parhaimmillaan asunnon ulkopuolelle. Esimerkiksi Hermannin kohteessa kaikkien asukkaiden käytettävissä on kattokerroksessa upealla näköalalla varustettu saunaosasto ja kerhotila.

Mini4

Tilaa säästävät huonekalut lisäävät toiminnallisuutta

YIT:n syksyllä 2012 toteuttama asiakastutkimus antoi hyviä ideoita Miniasuntojen kehitystyön tueksi. Yhden hengen taloudet arvostivat erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen hyvää varustelua sekä riittäviä säilytystiloja. Tilaa säästävillä kalusteratkaisuilla pystytään parantamaan pienen asunnon toiminnallisuutta, esimerkiksi asuntoon saadaan vapaata tilaa kokoontaitettavalla pöydällä ja seinään nostettavalla sängyllä.

”Halusimme näyttää, mistä Miniasunnoissa on kyse, joten kalustimme ensimmäiset valmistuvat asunnot ensiasunnoksi nuorelle naiselle ja kakkoskodiksi bisnesmiehelle. Miniasunnot soveltuvat moneen eri elämäntilanteeseen ja ovat hyvä vaihtoehto kaikille, jotka arvostavat keskeistä sijaintia ja hyvää asunnon toimivuutta. Esteettöminä ne soveltuvat erittäin hyvin myös ikääntyvälle väestölle,” YIT:n hankekehityspäällikkö Samuli Joki täsmentää.

YIT:n Miniasunnot voi halutessaan ostaa täysin kalustettuna ja varustettuna huonekaluja, ruokailuvälineitä ja tekstiileitä myöten. Kalusteet ja varusteet on suunniteltu yhteistyössä YIT:n yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi


Aiheet: ,

Kirjoita kommentti