Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 1. 2018 Teksti Artikkelit, kuvat Visit Tallinn Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Talvi Tallinnassa

Tallinnan keskiaikainen vanhakaupunki on aivan erityisen lumoava juuri tähän aikaan vuodesta, kun mukulakivikadut peittyvät lumihuntuun ja kapeita kujia valaisee romanttisen väräjävä lyhdyn kajo. Vaikka päivä on lyhyt, Tallinna on talvella hurmaavimmillaan.

Vasemmalla: Katariinankuja Vanhassa kaupungissa talviasussaan

Talvipäivä Tallinnassa voi pitää sisällään monenmoista aina luistelusta vanhankaupungin Harju-kadulta löytyvällä luistelukentällä herkullisen hehkuviinin nautiskeluun tunnelmallisessa kahvilassa – jokainen päivä tuo jotain uutta!

Talvitapahtumia

Talvella Tallinnan vanhakaupunki hehkuu romanttista tunnelmaa ja kaupunki herää aina uuden aamun myötä pirteään hyörinään. Vaikka nyt eletään vuoden pimeintä aikaa, Tallinna hehkuu lämpöä, valoa ja positiivista energiaa. Jokainen ilta tarjoaa uusia mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin kaupungin elokuvateattereissa, konsertti- ja teatterisaleissa, kirkoissa, pubeissa ja yökerhoissa.

Talven makuja

Tallinnassa käydessä tulee ehdottomasti maistella virolaisen keittiön antimia. Virolainen ruoka, sekä perinteinen että moderni, mukautuu sesonkien mukaan ja jokainen vuodenaika antaa sille omat ainutlaatuiset makunsa.

Talvella syödään tuhdisti. Aidosta virolaisesta joulupöydästä löytyy lihahyytelöä, rosollia, perunaa ja sianlihaa, hapankaalia, joululeipää, verimakkaraa, kurpitsapikkelssiä ja puolukkahilloa.

Ravintola von Krahli Aed, Rataskaevu 8.

Perinteisen kotikaljan korvaa tänä päivänä usein tumma portteri, joka sopii hyvin uunilihan kanssa. Harva tietää, että portteri sopii myös erinomaisesti jälkiruokien, varsinkin suklaan, seuralaiseksi. Perinteinen virolainen jälkiruoka on usein rinkeliä tai kermapullaa, joka maistuu taivaalliselta luistelu- ja mäenlaskupäivän jälkeen.

Kun kiertelet pitkin lumen verhoamaa Tallinnaa, muista toki poiketa viihtyisiin kahviloihin ja baareihin nauttimaan kuumaa juomaa – hehkuviiniä, kahvia tai kaakaota.

Useat ravintolat Tallinnassa tarjoilevat sekä perinneruokia että moderneja sovelluksia vuodenajan antimista.

Tallinnan ja koko Viron vanhin toimiva kahvila Maiasmokk on toiminut samassa paikassa jo vuodesta 1864.

Talviostoksia – lahjaideoita

Nykyaikaisten ostoskeskusten, vanhankaupungin kutsuvien putiikkien, sekä design– ja käsityökauppojen valikoimista ei ole hankala löytää persoonallisia lahjoja. Varsinkin vanhassakaupungissa on tarjolla runsaasti erilaisia liikkeitä, joista saa sekä uusien että nimekkäiden muotoilijoiden tuotantoa.

Homeart-sisustusliike Telliskivi Indie Shops -keskuksessa.  Entisessä teollisuuskompleksissa sijaitseva ja nopeasti kehittyvä luovuuskylä koostuu 11 rakennuksesta, joihin mahtuu ateljeita, studioita, näyttelytiloja, designliikkeitä, ravintoloita, baareja ja kirpputori.

Mikään ei kuitenkaan voita itse tehtyä lahjaa ja se jos mikä tuo mukanaan henkilökohtaista otetta. Tallinnassa on useita työpajoja, joissa pääsee askartelemaan ja puuhaamaan käsillä. Monet verstaat sijaitsevat vanhassakaupungissa ja ovat helppo löytää.

Virolaisen käsityön koti – Eesti Käsitöö Kodu, Pikk Tänav 22.  Täältä voi löytää suuren valikoiman käsitöitä mestareilta ympäri Viron.

Sidruniga tee Telliskivessä on sielukas, pieni, romanttinen sisustuspuoti, joka myy englantilaista ja ranskalaista maalaisromantiikkaa: sisustustavaroita, entisöityjä huonekaluja ja muuta viihtyisää kotiin.

Talvista puuhaa

Kun ilma on raikas ja kadut ovat lumen peitossa, ota suunnaksi Tallinnan satumainen vanhakaupunki tai lähde kävelylle yhteen rauhallisista kaupunginosista. Talvella Tallinnassa on tarjolla paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten luistelua vanhankaupungin luistinradalla. Asteen vauhdikkaampaa menoa löytyy Nõmmen seikkailupuistosta. Murtomaahiihtoakin pääsee harrastamaan Nõmmen urheilukeskuksessa.

Katso kaikkia Tallinnan tapahtumia täältä.


Kirjoita kommentti