Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 1. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Ikimuistoinen Toscana!

Arkiston aarre: Vietin ikimuistoisen viikon Toscanassa Podere Finerrissä Sienan lähellä Ascianossa. Upeaa vanhaa, parisen vuotta sitten restauroitua taloa isännöivät uusseelantilainen Italiaan kotiutunut Malcolm Ayres ja hänen Napolista kotoisin oleva vaimonsa Daniela di Cesare.

Toscana kiehtoo nykyisin yhä useampia suomalaisia. Monet lähtevät sinne ystävien kanssa, jolloin vuokrataan yhdessä talo tai huoneisto. Auton vuokraus on oikeastaan välttämätöntä, jotta pääsee liikkumaan ympäristössä tai kauempanakin viehättävissä kaupungeissa. Auton vuokraaminen on  Italiassa edullisempaa kuin Suomessa. Jos merenranta kiinnostaa, Toscanasta löytyy myös Versilian Riviera, jossa on yli 20 kilometriä hiekkarantaa.

img_3488img_3487img_3522

Koska Podere Finerrin emäntä Daniela on restaurointiin erikoistunut arkkitehti, hän suunnitteli itse talon restauroinnin  yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Malcolmilla ei ole peukalo keskellä kämmentä, ja hän osallistui kaikkiin kunnostustöihin. Malcolm opettaa Sienan yliopistossa englantia ja taidehistoriaa.

perhe

Heillä on useita huoneistoja vuokrattavana omassa päätalossaan ja uudisrakennuksessa. Asunnot ovat perinteisiä jyhkeine rakenteineen ja takkoineen, mutta niissä on nykyajan mukavuudet ja hyvät kylpyhuoneet.

img_3485img_3528

Alueella on monia kauniita kyliä ja kaupunkeja, eikä Sienaan, Perugiaan tai Firenzeenkään ole pitkä matka. Lähistön kylässä on runsaasti kauppoja, joista voi ostaa edullisesti ruokatarvikkeita omiin kokkaussessioihin. Ravintoloita löytyy myös runsaasti ja ruoka on niissä taivaallisen hyvää, kuten kokemukseni mukaan kaikkialla Toscanassa.

cookschool-0471cookschool-1171cookschool-1082

Pariskunta kokkailee taitavasti ja he järjestävät tilallaan upeita juhlia sekä kokkailukursseja. Varasimme seurueeni kanssa yhden kokkausillan, joka maksoi 120 euroa. Kurssin aluksi käydään torilla hankkimassa ainekset ja yrtit talon omalta kasvimaalta. Malcolm kertoo sitten, mitä tehdään ja antaa kaikille reseptikansion illan menusta. Valmistimme yhdessä aitoitalialaiset ruoat, jotka nautimme lopuksi rattoisan seurustelun merkeissä. Pariskunnalla on kaksi pientä tytärtä, jotka hyörivät oman seurueemme lasten kanssa raviolien valmistuksessa.

lapset-pastanteossakeittion-kattilattakka-ja-aaro

Pari on järjestänyt muun muassa upeita häätilaisuuksia, joiden taustana ovat uskomattoman upeat, jylhät maisemat. Mikäpä olisi järjestää synttärit, häät tai muut pippalot Finerrissä Malcolmin ja Danielan tilalla! Ystävät mukaan vaan ja ajoissa varaus asunnoista. Loppuvuodesta loka-marraskuussa on ainakin hyvin tilaa, eikä asuntojen vuokratkaan huimaa päätä, varsinkaan, jos on useita maksajia.

img_7471img_7368img_7812

Podere Finerriin voit tutustua tästä: www.thelazyolive.com

Tel.fax +390577704475

Finerri, 7 Asciano (Si)

463


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti