Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 12. 2017 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Maarianhaminaan joulutorille!

Terveisiä Oolannista ja Maarianhaminasta! Sinne kannattaa nyt mennä jouluristeilylle, sillä siellä on joulutunnelmaa ja aivan ihastuttava joulutori. Olen käynyt Maarianhaminassa ennenkin, mutta en koskaan tähän aikaan vuodesta. Nyt tiedän, mihin suuntaan taas ensi vuonna samaan aikaan.

Joulutorilla myytiin kaikenlaisia kotona valmistettuja herkkuja, leivonnaisia ja käsitöitä, lampaantaljoja ja kauniita jouluseppeleitä.

Hyvä idea on viettää koko viikonloppu Maarianhaminassa ja ostella samalla joululahjoja. Turusta sinne menevät Viking Linen Amorella ja Grace. Edestakainen matka on erittäin edullinen, kahdelta hengeltä ja autolta vain 66 euroa. Laivallakin voi tehdä jouluostoksia.

IMG_0723

Maarianhaminan satamasta on lyhyt kävelymatka keskustaan, jossa on vaate- ja muita putiikkeja, kahviloita, ravintoloita, elintarvikemyymälöitä, tori, kauppahalli ja Galleria Sittkoff, jossa on 22 myymälää ja kahviloita & ravintoloita. Sittkoffissa oli mm. aivan fantastinen keittiötarvikeliike, Fyndet kök & trivsel, jollaista en ole ennen nähnytkään. Ostin sieltä kätevän appelsiinipuristimen. Kovin kaukana kaupungista ei ole myöskään iso ostoskeskus, josta löytyvät kaikki tutut myymälät, myös ruotsalainen Mio-huonekalumyymälä.

DSC_0002-009

Maarianhaminan joulutori

Joulutorilta löytyy: herkkuja, lampaantaljoja, käsitöitä (kuvassa huovutettu pöllö) keramiikkaa, kynttilöitä, pipoja, lapasia, sukkia, sisustustyynyjä, joulukransseja, tyrniglögiä, kuivattuja sieniä, omenoita, havusta tehtyjä pukkeja, ja söpöjä koiria ihasteltavaksi :) ja paljon muuta. Joulutorilta kotiinviemisiksi lähti maltainen saaristolaisleipä ja katajaseppele, jonka ripustan ulko-oveen ison punaisen rusetin kera.

Herkkusuille löytyy monia hyviä ravintoloita niin Maarianhaminassa kuin muualla Ahvenanmaalla. Kannattaa googlailla ja, jos on autolla reissussa, voi mainiosti ajella kauemmaksikin nauttimaan hyvästä ruoasta. Ahvenanmaalla pitää syödä ennen kaikkea kalaa. Kolme ahvenanmaalaista ravintolaa on päässyt White Guide Nordic -ravintola-arviointilistalle, johon pääsevät vain Pohjoismaiden parhaiksi arvioidut ravintolat.

www.visitaland.com/fi/hyva-tietaa/


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti