Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 12. 2012 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Umami.fi 402 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

Pieni neulenettikahvila Arvottu

Pirjo-Liisa Vainio taisi syntyä ”puikot kädessä”, sillä jo niin pienestä kuin hän muistaa kutominen on kiehtonut häntä, ja puikot ovat pysyneet kädessä. Suvun naiset hänen ympärillään ovat olleet kaikki kovia käsityöihmisiä, joten eipä ihme, että Pirjo-Liisaankin tuo intohimo tarttui.
Tuosta intohimosta kertoo, että kun Pirjo-Liisa ylioppilaskirjoitusten jälkeen, ja myöhempinä kesinä, teki interrailreissuja, hän kutoi joka matkalla itselleen villapaidan, johon tuli kaikkien niiden paikkojen nimet, joissa hän oli käynyt.

Pirjo-Liisa kävi koulunsakin kutoen, koska niin hän sanoo keskittyvänsä parhaiten. Hän toimi aiemmin matkailualalla, koska ei uskonut käsitöiden elättävän. Kolme vuotta sitten hän kuitenkin toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti Neulenettikahvila Pirjoliisan Vaasan Pitkäkadulle. Sitä edelsi vuosien mietintäprosessi, jonka käynnisti vuonna 2006 tehty Amerikan matka. Pirjo-Liisalla on Minnesotassa ja Iowassa sukulaisia, joita hän kävi tuolloin tervehtimässä. Eräs sukulainen vei hänet lankakauppaan, joka teki Pirjo-Liisaan lähtemättömän vaikutuksen – se oli käsityöihmisen taivas. Siitä Pirjo-Liisa sai lopullisen sysäyksen oman yrityksen perustamiseen, mikä tapahtui kolme vuotta sitten, kun sopivat tilat löytyivät.

Pirjo-Liisa Vainio hymyileväisenä lankakaupassaan. Alla Pirjo-Liisan reilauspaidat.

Ensimmäinen reilauspaita.

Tämä komea villatakki syntyi viimeisellä interreil-reissulla.


Kakkos- ja kolmosreissupaidat.

Pirjo-Liisan kaupassa voi juoda kahvit kotoisassa nurkkauksessa tai mennä halutessaan vaikka nettiin. Kaupassa on leppoisa tunnelma, joten ei ihme, että ovi käy tiuhaan. Lankavalikoima on monipuolinen ja lisäksi Pirjo-Liisa tilaa lankoja asiakkaiden toivomusten mukaan, jos jotain erikoisempaa halutaan.

Muhkea nahkasohva on teetetty kahvilanurkkausta varten ja siinä on hyvä istua kahvia siemailemassa.

Kahvin kanssa voi nauttia myös leivonnaisia. Kahvilasta löytyy runsaasti käsityölehtiä, joita selailla.

Asiakkaiden viihtymisestä kertoo, että he ovat kutoneet tuolinpäälliset sekä tehneet Angry Birdsin lankanettikahvilassa ollessaan.

Kaupan takahuoneessa kokoontuu silloin tällöin ahkerat kutojat eli ”stickorna”, johon kuuluu joukko eläkkeelle päässeitä työkaveruksia ja ystävyksiä. Aina eivät kaikki pääse tulemaan, mutta iloiseen porukkaan kuuluu enimmillään kuudesta kahdeksaan henkeä. Aiemmin he kokoontuivat kaupungin kahviloissa, mutta nykyisin lankakaupassa, jossa on rauhallisempaa. Sen lisäksi lankakaupasta saa runsaasti hyviä ideoita käsitöihin sekä tiedot uusimmista langoista, ja tietysti kahvia sekä tuoretta pullaa :)

Kerstin Lall on lankanettikahvilan vakiasiakas (kuvassa vasemmalla), samoin  Inger Norrlund.

Käydessäni kaupassa, takahuoneessa kutoivat ja seurustelivat Brita Sigfrids, Kerstin Lall, Inger Norrlund ja Eva Jussil (kuvassa vasemmalta oikealle).  Kaikilla kilisivät puikot käsissä ja valmista näytti syntyvän nopeassa tahdissa. Kerstin tekee vävylleen viininpunaista kaulahuivia ja torilapasia, Inger kutoo myös torilapasia, Eva kutoo pienelle, mustalle mäyräkoiralleen jumpperia ja Brita tekee aiemmin tekemäänsä liiviin sopivaa kaulahuivia.

Inger Norrlund on muuten korutaiteilija, joka tekee hopeakoruja muun muassa vanhoista hopealusikoista. Britalla ja Evalla sattui olemaan näyttävät, Ingerin tekemät korut kaulallaan.

Röyhelölanka on nyt kuuminta hottia. Brita on kutonut siitä itselleen pienen, juhlavan ponchon. Lanka on espanjalaista Katia Ronda -lankaa.

Röyhelölangoista tehtyjä mallihuiveja ja erilaisia röyhelölankoja. Näitä huiveja on helppo kutoa – moni on kuulemma oppinut kutomisen taidon röyhelöhuivien kutomisen myötä.

Katso röyhelöhuivin tekeminen tästä:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L2C2wPI6IjM[/youtube]

Pirjo-Liisa tekee langoista mallikappaleita, jolloin ostajan on helppo nähdä, millaista jälkeä eri langoista syntyy.  Hän ei myy mallineuleita, lukuunottamatta sukkia, joita kaupassa riittää myytäväksi asti.

Upeat pitkät sukat ulottuvat yli polven. Sukkia Pirjo-Liisalla riittää myytäväksi asti.

Hoitavista sukkalangoista tehtyjä mallisukkia, langoissa on aloe veraa ja jojoba öljyä. Näissä sukissa kuivat kantapäät paranevat. Lisäksi sanotaan, että näistä lagoista tehdyistä sukista olisi apua reumaan ja suonenvetoon. Kolmet oikeanpuoleiset sukat on kudottu ohuesta Reglan-langasta. Se on kuulemma maailman parasta sukkalankaa, jolla on 10 vuoden kulumattomuustakuu. Pirjo-Liisalla on 11 vuotta vanhat, paljon käytetyt sukat kyseisestä langasta, eikä niissä ole yhtään reikää. Lisäksi langassa on niin hyvä kierre, että siitä on helppo kutoa.

Neonvärit ovat nyt langoissakin muotia.

Japanilainen Noro-lanka on käsinkehrätty ja kirjavaksi värjätty, materiaalina silkki, villa ja puuvilla. Tätä lankaa Pirjo-Liisa tilasi asiakkaiden toivomuksesta heti avattuaan liikkeensä. Noro-lanka oli ensimmäinen kirjavaksi värjätty lankatyyppi, nyt tämäntyyppiset langat ovat hyvin yleisiä ja suosittuja. Oikeanpuoleinen villatakki on kudottu Ruotsin Estelle-prinsessan mukaan nimetystä langasta. Langan materiaali on villa-angora-silkkiä.

Alla nokkos- ja hamppulankoja sekä värikkäitä silkkilankoja, joita Pirjo-Liisa on tilannut suoraan Intiasta. Langat pehmenevät pesussa.

Alla nyppylälankoja. Harmaa lanka muistuttaa lampaanvillaa. Monia muitakin värejä löytyy.

Yllä neonvärisiä tekoturkislankoja, joista kudotaan muun muassa siililapasia, ohje löytyy Novitan nettisivuilta.

Hurmaavan värinen Fashon Glitz -mohairlanka sopii vaikka huppumaiseen talvipäähineeseen 60-luvun malliin. Langassa on mukana kimalletta.

Tämän mallijumpperin Pirjo-Liisa on kutonut norjalaisen skappel genserenblogin yksinkertaisen ohjeen mukaan. Blogi on kuulemma hyvin suosittu juuri tämän helpon jumpperiohjeen vuoksi. Lue lisää: www.skappelgenseren.no.

Skappel-neuleohje suomeksi:
Lanka: esim. ohutta alpakkaa (tai mohairia) 7-8 kerää, tavallista paksua alpakkaa 6-7 kerää.
Puikkonr. 7
Takakappale: Luo 80 silmukkaa puikolle numero 7. Neulo ensin 4 cm joustinneuletta 2o 2n. Sitten aina oikeaa toivotun puseron mitan verran ihan olkapäille asti.
Etukappale: Sama kuin takakappale, mutta kun valmiista puseronmitasta puuttuu 7 cm, päättele keskeltä 16 silmukkaa pääntieksi. Jatka aina oikein neuletta pääntien toista puolta ja päättele yksi silmukka pääntien reunasta joka kerroksella neljän kerroksen verran. Nyt tällä puolella pääntietä pitäisi olla 28 silmukkaa jäljellä, neulo kunnes 7 cm eli täysi mitta on täynnä ja tee sama pääntien toiselle puolelle. Huom! Takakappale saa hyvinkin olla etukappaletta hiukan pidempi!
Kädet: Luo 40 silmukkaa ja aloita taas joustinneuleella 4 cm. Neulo käsivartta kunnes voit laskea 15 ”raitaa” (noin 30 kerrosta). Lisää yksi silmukka molempiin reunoihin. Neulo neljä raitaa (noin 8 kerrosta) ja lisää taas yhdet silmukat reunoihin. Jatka lisäyksiä neljän raidan välein kunnes puikoilla on 52 silmukkaa. Päättele. Ja yhdistä osat. Valmis!! :)

Lankojen runsaus inspiroi

Itselleni lankakauppaan tutustuminen oli elämys. Ensinnäkin hämmästyin lankavalikoimien runsaudesta, jota en ollut voinut kuvitellakaan. Haikailen käsitöiden tekemisen perään, vaikka myöntää täytyy, etten ole syntynyt edes virkkuukoukku kädessä. Mutta kai sitä oppii, kun yrittää, ja minä aion jatkaa yrittämistä :)

Arvonta

Pirjo-Liisa halusi lahjoittaa Umami.fi:n lukijoille arvottavaksi tekemänsä, ihanan röyhelöhuivin, kuva alla. Arvomme tammikuun puolivälissä tämän upean, trendikkään, käsinkudotun huivin kaikkien kommentoineiden kesken. Huivi on näyttävä asuste vaikka mustan vaatteen kanssa.

Oletko käsityöihminen? Mitä olet hiljattain tehnyt ja, mistä langasta? Mitä olet suunnitellut tehdä talvella, ja mitä lankaa olet siihen ajatellut? Mitä  tekisit, jos osaisit? Mikä tämän jutun langoista tai käsitöistä kiehtoi sinua eniten?

Arvonnan voitti Atti. Lämpimät onnittelut!

Tiedustelut:

Neulenettikahvila Pirjoliisa, Pitkäkatu 50, 65100 Vaasa

puhelin 044 369 0396

neulenettikahvila@hotmail.fi

www.neulenettikahvila.fi


Aiheet: , , , , , , , , , ,

402 kommenttia

 1. lapaset

  lapaset

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  18. 12. 2012 14.34

 2. Voi, en ole

  Voi, en ole käsityöihminen eli en osaa tehdä mitään. Ihailen toisten tekemisiä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  18. 12. 2012 14.59

 3. Villasukat

  Villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jasnor

  18. 12. 2012 15.09

 4. Lapselle on tulossa

  Lapselle on tulossa parhaillaan kaulahuivi. Minä ja 8 v tyttö kudotaan vuorotellen. Aika mielenkiintoista jälkeä!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  18. 12. 2012 15.15

 5. En ole kovin

  En ole kovin käsityöihminen. Kausittain neulon jotain, mutta viime kerrasta on jo aikaa. Taisin viimeksi tehdä palatossut seitsemän veljestä langoista. Suunnittelmissani on usein monenlaisia neuletöitä, mutta ne jää yleensä kuitenkin tekemättä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riikka

  18. 12. 2012 15.47

 6. Mahtava juttu!

  Mahtava juttu!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiti

  18. 12. 2012 16.02

 7. Haluaisin opetella tekemään

  Haluaisin opetella tekemään käsitöitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pamina

  18. 12. 2012 16.35

 8. Erilaisia huiveja olen

  Erilaisia huiveja olen neulonut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nipsu

  18. 12. 2012 16.47

 9. Villasukkia teen aina

  Villasukkia teen aina parin vuoden välein syksyisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anju

  18. 12. 2012 17.14

 10. Viimeksi neuloin kaulurin

  Viimeksi neuloin kaulurin lapsenlapselle 7 veljeksestä,pakko se on kokoajan jotakin vitvoa…hankin kirjan Villiä virkkausta,siitä varmaan kehittelen jonkun idean.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari

  18. 12. 2012 17.20

 11. Tykkäisin tehdä käsitöitä,

  Tykkäisin tehdä käsitöitä, mutta en vain opi tekemään. Neuloisin lapasia ja sukkia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annu

  18. 12. 2012 17.57

 12. Pitkästäaikaa tein ihan

  Pitkästäaikaa tein ihan perusharmaat villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  18. 12. 2012 17.58

 13. Olen ollut käsityöihminen,

  Olen ollut käsityöihminen, mutta nyt harrastus on tauolla, koska pieni lapsi vie ajan. Sitten taas jossain vaiheessa palataan harrastuksen pariin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miimii

  18. 12. 2012 18.01

 14. Villasukat neuloin viimeksi,

  Villasukat neuloin viimeksi, lankana oli 7 veljestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sirpa Saarinen

  18. 12. 2012 18.05

 15. Olen käsityöihminen. Enimmäkseen

  Olen käsityöihminen. Enimmäkseen teen kirjontaa. Neuleena olen tehnyt viimeksi syksyllä villatakin. Lankamerkkiä en muista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sihetanu

  18. 12. 2012 18.23

 16. AIVAN IHANA KAUPPA!

  AIVAN IHANA KAUPPA!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keiju

  18. 12. 2012 19.11

 17. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, joskus olen patalappuja virkkaillut, jopa näin jouluksi. Siinäpä se. Huivi näyttää kauniilta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kizzu

  18. 12. 2012 19.46

 18. villasukkia olen tehnyt

  villasukkia olen tehnyt useammankin parin, ja huivin röyhelölangaasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna-mari

  18. 12. 2012 20.58

 19. Aina on kesken

  Aina on kesken jotakin. Yleensä useampi yhtä aikaa kun yhteen isoon projektiin pitää saada välillä vaihtelua. Tällä hetkellä on kesken useampi pipo, pitsineulehuivi sekä peitto. Ja villasukat…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  18. 12. 2012 21.15

 20. Pidän käsitöistä, teen

  Pidän käsitöistä, teen puusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  18. 12. 2012 21.53

 21. Viime aikoina olen

  Viime aikoina olen tehnyt lähinnä villasukkia, Nalle- ja 7 veljestä -langoista. Haluaisin tehdä isompiakin töitä, kuten lasten villavaatteita. Vielä ei ole uskallus riittänyt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  18. 12. 2012 22.50

 22. Olen käsityöihminen, tykkään

  Olen käsityöihminen, tykkään tehdä kaikenlaista. Tällähetkellä on korttiaskartelut lähinnä sydäntä. Tuommoisia röyhelöhuivejakin on muutama tullut neulottua:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sipale

  18. 12. 2012 23.22

 23. Joskus käsitöitä. Viimeisin

  Joskus käsitöitä. Viimeisin taisi olla pienoisporan käämit jotka paloi. Sellaista lakkapinnoitettua ohutta kupariseoslankaa siinä käytin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  raivoKolamies

  19. 12. 2012 1.01

 24. Sukkia tulee tehtyä

  Sukkia tulee tehtyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkka

  19. 12. 2012 5.59

 25. Hieno tämä kutomisen

  Hieno tämä kutomisen jalo taito, ken sen
  omistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riitta-Liisa

  19. 12. 2012 7.42

 26. En voi sanoa

  En voi sanoa itseäni käsityöihmiseksi. Jotain pientä tulee väkerrettyä, mutta enemään korjaus- ja parsintapuolelle mennään. Miesten villasukkia onkin muutamat odottamassa juuri parsimista. Sujuvasti kyllä ihailen toisten aikaansaannoksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaarina

  19. 12. 2012 7.51

 27. Olen kausittainen käsityötyyppi,

  Olen kausittainen käsityötyyppi, joskus teen paljonkin, joskus taas menee pitkäänkin ilman mitään. Nyt olen tehnyt pari pipoa uudella mallilla ja uudentyylisellä langalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  19. 12. 2012 8.09

 28. Mahtava kauppa, hyvä

  Mahtava kauppa, hyvä palvelu. Miten pärjäsimme ennen Pirjo-Liisa?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maj-Len

  19. 12. 2012 9.34

 29. Uusimpana projektina on

  Uusimpana projektina on ollut neulakintaan opetteleminen. Olen itsestäni ylpeä, että olen saanut väkerrettyä 2 kintaat. Lankana Novitan Tempo (josta kovin tykkäsin, mutta sitä ei kai enää valmisteta) ja 7 veljestä (mielestäni liian ohutta), haaveena olisi saada oikeaa suomenlampaan villasta tehtyä lankaa. En ole kyllä mikään taitaja, vaan väkertäjä joka tarvitsee kaikkeen tarkan ohjeen. Yleensä ostelen ihania lankoja kerän kerrallaan, mutta lähes yhtä usein jäävät odottelemaan aikoja parempia… ja sitten ihmettelen mitä niistä saa aikaan kun aina samaa lankaa on liian vähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vinkka

  19. 12. 2012 15.15

 30. Aivan ihania neuleita.

  Aivan ihania neuleita. Makea idea tämä nettineulekahvila. Vierailin näillä sivuilla vasta ensimmäistä kertaa ja ei varmasti ollut viimeinen kerta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Raija Kumpula

  19. 12. 2012 16.03

 31. Joo, olen käsityöihminen

  Joo, olen käsityöihminen ja juuri nyt on puikoilla tunika Purosta, projekti pitäis saada jouluksi valmiiksi :). Mielenkiintoinen kauppa Vaasassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutka

  19. 12. 2012 18.21

 32. Jouluksi olen tehnyt

  Jouluksi olen tehnyt tumppuja ja villasukkia, tiskirättejä ehdin vielä kutoa. Pari huivia on kesken, kun en jaksanut innostua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  t.k.

  19. 12. 2012 23.00

 33. Olen/olin käsityöihminen, rakastan

  Olen/olin käsityöihminen, rakastan kaikkea käsillä tekemistä. Nykyjään nivelrikko estää tämän ihanan harrastuksen. Nyt tyydyn katselemaan kuvia ihanista töistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kepsu

  20. 12. 2012 6.27

 34. Olen käsityöihminen, ja

  Olen käsityöihminen, ja harjoittelen neulomaan nyt….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H2O

  20. 12. 2012 8.33

 35. Tein sukat 7

  Tein sukat 7 veljestä-langasta. Muuta en oikein osaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Cathy

  21. 12. 2012 1.20

 36. en ole käsityöihminen,

  en ole käsityöihminen, viimeksi tein kaulahuivin, puro-langasta. en ole suunnitellut tekeväni mitään jos osaisin tekisin villapaidan. mohair-lanka kiinnostaa eniten

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ripe

  22. 12. 2012 20.48

 37. en ole, mutta

  en ole, mutta huokuttaa kokeilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pike

  22. 12. 2012 21.19

 38. Ei saa näyttää

  Ei saa näyttää noin ihania lankoja! Rupeaa sormia oikein syyhyttään ja korvista tulee savua kun ideaa pukkaa niin tiuhaan tahtiin ;D Tällä hetkellä on menossa lasten kaulahuivit langanjämistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sar i

  23. 12. 2012 7.42

 39. Viime aikoina olen

  Viime aikoina olen neulonut villasukkia, käsineitä, pipoja ja lasten vaatteita. Seuraavaksi teen käsineet itselleni, mutta en vielä tiedä mistä langasta. Jos jaksaisin, tekisin villapaitoja. Kaikki jutun langat kiehtoi ja käsityöt oli kauniita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lukija

  23. 12. 2012 7.59

 40. Pieni,7v,patalappu.Siitä lähtee!Käsineitä,villapaitoja,huivia...Loppu,30v:aivohautaus.Uudestan alkaa...

  Pieni,7v,patalappu.Siitä lähtee!Käsineitä,villapaitoja,huivia…Loppu,30v:aivohautaus.Uudestan alkaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kissa

  23. 12. 2012 10.24

 41. En ole kuin

  En ole kuin parsinut sukkia tai viimeaikoina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  n bkjgv

  24. 12. 2012 2.24

 42. Olen tehnyt ystävälleni

  Olen tehnyt ystävälleni pitkää neuletakkia ja nyt osat ovat yhdistämistä vaille valmiit. Oma neuletakki siintää jo mielessä. Ranteenlämmittimet tein yhtenä päivänä. Taidan olla jossain määrin käsityöihminen? Jos osaisin tekisin huikeita pitsineuleita mutta en osaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eemari

  24. 12. 2012 13.28

 43. pidän käsitöistä nytkin

  pidän käsitöistä nytkin teen villasukkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  talvi

  24. 12. 2012 22.07

 44. Olen myöhäisherännäinen käsityöihminen,

  Olen myöhäisherännäinen käsityöihminen, viimeksi olen opetellut virkkaamaan isoäidinneliöitä ja niistä peitteitä. Innostuksen puuskassa tuli urakoitua myös kokonainen kasa virkattuja lattiatyynyjä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti66

  25. 12. 2012 9.43

 45. Olen käsityöihminen. Jouluksi

  Olen käsityöihminen. Jouluksi tein tumppuja ja sukkia Seitsemän veljestä -langasta ja kesken jäi röyhelöhuivi ja bambutiskirätit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  t.k.

  25. 12. 2012 10.53

 46. en ole varsinainen

  en ole varsinainen käsityöihminen, mutta nyt olen kokeillut röyhelelöhuivin tekoa, on vain vähän hankalaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sisko

  25. 12. 2012 12.48

 47. Kutominen on mukavaa

  Kutominen on mukavaa puuhastelua, mutten muista miten sukat tai lapaset tehdään. Kudon siis pelkkiä kaulaliinoja :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellukka

  25. 12. 2012 22.12

 48. Villasukat ovat ihan

  Villasukat ovat ihan jees juttu minulle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Brunette55

  26. 12. 2012 11.23

 49. Viimeksi olen virkannut

  Viimeksi olen virkannut patalappuja joululahjoiksi jämälangoista.
  Tässä jutussa mainitut neonväriset tekoturkislangat ovat mielenkiintoiset. Täytyy käydä Novitan sivuilta katsomassa, miten niistä tehdään siililapasia. (jos vaikka osais tehdä…)
  Röyhelöhuivia en ole edes yrittänyt tehdä. Näyttää hienolta, onkohan vaikeakin tehdä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pahkis

  26. 12. 2012 14.45

 50. Olen käsityöihminen henkeen

  Olen käsityöihminen henkeen ja vereen, mutta aika ei tahdo riittää käsitöille. Jouluksi tein paketteihin upeat (vaikka itse sanonkin) pakettiruusukkeet jätepaperista (mm. aikakauslehtien kannet).

  Jutusta eniten kiinnostivat erilaiset nyppylälangat, joita voisin tässä talven mittaan kokeilla huiveihin ja pieniin sisustusprojekteihin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viu

  26. 12. 2012 19.15

 51. En ole kovin

  En ole kovin innokas neuloja mutta viimeksi tein puolisolleni kaulahuivin Novitan liukuvärjätystä langasta, oliskohan ollut Kelo nimeltään. Jos osaisin niin tekisin itselleni villatakin, yksivärisen tummanviininpunaisen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PKi

  26. 12. 2012 20.27

 52. Aloe veraa sisältävät

  Aloe veraa sisältävät langat kuulostavat mielenkiintoisilta. Itse kudon sillon tällöin villasukkia. Olisi mukavaa opetella tekemään vaikkapa neulepuseroita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anju

  26. 12. 2012 22.03

 53. ainakin villavanttuita ja

  ainakin villavanttuita ja -sukkia haluaisin tehdä, eläkeläisellä luulisi olevan siihen aikaakin – mutta ei! Aina painelen kaupungilla tukka suorana, ei pysy puikot käsissä enää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ufo

  27. 12. 2012 11.28

 54. Kai mieskin voisi

  Kai mieskin voisi käsitöitä harrastaa, onhan monet heteromiehetkin olleet käsityöihmisiä. Leo Jokela esimerkiksi näytelmien tauoilla harrasti virkkaamista, vai mitä se olikaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jansku

  27. 12. 2012 11.29

 55. Jos olen oikein

  Jos olen oikein kiltti, niin ehkä Joulupukki ensi vuonna tuo minulle kauniin neulepuseron tai -takin. Tyttöystävä voisi kirjoittaa puolestani Pukille.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  makke

  27. 12. 2012 11.30

 56. Minulla on vikkelät

  Minulla on vikkelät sormet näppäimillä, muttei puikkoja pidellessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ode

  27. 12. 2012 11.32

 57. Parempi olen ompelukoneen

  Parempi olen ompelukoneen ääressä, neulomiset tuppaa jäädä kesken :) Jos osaisin tekisin sellaisen hienon shaalin hartioita lämmittämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hepa

  27. 12. 2012 21.45

 58. Villasukkia neuloisin, jos

  Villasukkia neuloisin, jos osaisin :/

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  NtiQ

  27. 12. 2012 21.46

 59. Voi tuo iso

  Voi tuo iso värikäs kerä. Miten ihana!
  Neulon eniten villasukkia ja virkkaan tonttuja ja kaikenlaisia elukoita, amigurumityylisiä.
  Tällä hetkellä on kesken iso torkkupeitto jämälangoista.
  Osaisinpa neuloa pitsiä , siihen ei kärsivällisyyteni ole riittänyt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piaS

  27. 12. 2012 22.30

 60. Tosi ihana ja

  Tosi ihana ja niin suloisen kaunis värikin tuossa röyhelöhuivissa:)
  Täytyy tähän todeta että olen aina rakastanut käsillä tekemistä jopa siinä määrin että reippaasti alle kouluikäisenä jo toivoin joululahjaksi villalankaa ja virkkuukoukkua joista sitten tulikin minun kaikkien aikojen rakkain joululahjani.
  Minua kiinnosti suunnattomasti tämä koko juttu.
  Röyhelöhuivia en ole koskaan valmistanut haluaisinkin päästä hypelöimään tuota palkintohuivia ja saada valmistuksen salat julki :)
  Neulonut olen villapaitoja villatakkeja sukkia tumppuja sormikkaita ym .
  Muista kun olin nuorena kotiapulaisena ja illat ikävissäni neuloin nuoremmille sisaruksilleni kuviovillapaitoja.
  Virkkaillut olen useamman parisängynpeitteen pöytäliinoja verhoja ym.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  28. 12. 2012 7.05

 61. En osaa valitettavasti

  En osaa valitettavasti neuloa, mutta aion opetella. Ystävä lupasi auttaa alkuun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuikkuli

  28. 12. 2012 14.16

 62. Jos voisin,tekisin Fashion

  Jos voisin,tekisin Fashion Glitz mohair- langasta päähineen,mutta koska langat ns.”pölisevät” neulominenkin on jäänyt minulta unholaan.

  Nuorempana neitosena neuloin ja virkkasin paljonkin ja mikäpä se olisi kivempaa jos pystyisi omin käsin tekemään ihania käsitöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meibi

  28. 12. 2012 15.27

 63. Ihanan ihana tuo

  Ihanan ihana tuo monivärinen lankakerä josta sukkaa neolotaan paraillaan.
  Tykkään neuloa sukkia ja tumppuja ja himoitsen tuota kaunista röyhelöhuivia mahtavassa värissään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PL

  28. 12. 2012 21.32

 64. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, mutta arvostan todella neulomisen ja virkkaamisen taitoja. Näitä röyhelöhuiveja olen ystävillä nähnyt ja voi kuinka haluaisinkaan oman. Tiedä, vaikka vielä innostuisin itsekin kokeilemaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  manta

  28. 12. 2012 22.36

 65. Villasukkia ja lapasia

  Villasukkia ja lapasia tulee tehtyä pitkin talvea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VV

  29. 12. 2012 18.10

 66. En ole mutta

  En ole mutta askartelemaan olen kova

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  metsäpoika

  29. 12. 2012 18.17

 67. Olen visiinn syntynyt

  Olen visiinn syntynyt peukalo keskellä kämmentä mitä käsitöiden tekoon tulee.
  Askartelen kylläkin.
  Muistan kun äiti yritti opettaa minua ja pikkutätiäni ompelemaan koneella.
  Ei siitä housujen takasaumasta mitään tullut kun jostain syystä se saumanvara siinä kaarrekohdassa loppui aina kesken :)))
  Äiti tuskastui viimein ja ompeli meille ne housut itse.
  Kyllä on kaunis huivi sopisi niin mustan villakangastakkini kanssa yhteen:)
  Kaunis tuo iso monivärinen lankakerä ja siitä neulottu sukanvarsi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nanum

  30. 12. 2012 15.19

 68. Tekisin tuollaisen röyhelöhuivin

  Tekisin tuollaisen röyhelöhuivin jos osaisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puicco

  30. 12. 2012 19.08

 69. Tuo upea keltainen

  Tuo upea keltainen mohairlanka houkuttaisi kokeilemaan tuubihuivin kutomista. Tosin enemmän itse virkkaan kuin kudon ja pyrin pysyttäytymään aika peruslangoissa koska mohair yms ovat vähän turhan haasteellisia työstettäviä minun taidoillani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  31. 12. 2012 4.27

 70. En kudo.

  En kudo.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yanne

  31. 12. 2012 8.30

 71. En osaa kutoa.

  En osaa kutoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zarus

  31. 12. 2012 8.30

 72. en tee röyhelyhuivit

  en tee
  röyhelyhuivit on kivoja :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piip

  31. 12. 2012 8.31

 73. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, jos olisin kutoisin tumppuja ja sukkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiinu

  31. 12. 2012 8.35

 74. Teen joskus lapasia

  Teen joskus lapasia ja kaulahuiveja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Äippä

  31. 12. 2012 8.40

 75. En harrasta

  En harrasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hassu

  31. 12. 2012 8.42

 76. Olen toivoton käsityöihminen....

  Olen toivoton käsityöihminen….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  31. 12. 2012 8.44

 77. olen käsityöitä tehnyt

  olen käsityöitä tehnyt laidasta laitaan.tuollainen kahvila olisi kiva täällä meilläpäin myös

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tina

  31. 12. 2012 8.47

 78. valitettavasti en mitään

  valitettavasti en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupu

  31. 12. 2012 8.47

 79. Hei! En kudo

  Hei!

  En kudo mutta kaveri lupasi opettaa tammikuussa kun tulee käymään.,

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jusu

  31. 12. 2012 8.47

 80. Olen ajatellut kutoa

  Olen ajatellut kutoa lovikkalapaset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  31. 12. 2012 8.50

 81. neulon tätä nykyä

  neulon tätä nykyä sukkia,koko ajan on sukat tekeillä:) taidan vaihtaa välillä ritipistoihin….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hele

  31. 12. 2012 8.51

 82. Kudon sukkia-

  Kudon sukkia-

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjatta

  31. 12. 2012 8.55

 83. Käsityöt on minun

  Käsityöt on minun ”juttu”. Viimeisenä valmistui puuvillalangasta neulottu pikkutytön liivimekko. Virkattu matto on suosikkini.
  Seuraavaksi voisin neuloa paperilangasta seinäryijyn…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippostiina

  31. 12. 2012 9.02

 84. Mieluiten virkkaan pitsiliinoja

  Mieluiten virkkaan pitsiliinoja tai neulon huiveja. Käsitöitä on mukava tehdä samalla kun vaikka katsoo televisiota tai ihan vaan keskustelee toisten kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  31. 12. 2012 9.02

 85. Sukkia olen kutonut

  Sukkia olen kutonut Seitsemän veljestä langasta. Sukat kiehtoo edelleen ja niitä aion kutoa jatkossakin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hytsi

  31. 12. 2012 9.12

 86. ei onnistu minulta

  ei onnistu minulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  31. 12. 2012 9.19

 87. yritin tehdä sukat,

  yritin tehdä sukat, mutta kantapäästä tulisi susi. Aion yrittää uudelleen sukkia. Yleensä käytän Novitan lankaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MABU

  31. 12. 2012 9.23

 88. En kudo nykyisin

  En kudo nykyisin mitään, ostan lapsenlapsilleni villasukkia. Ja ihana röyhelöhuivi, niitä olen ihaillut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minä mummi

  31. 12. 2012 9.24

 89. Sukat onnistuu

  Sukat onnistuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  31. 12. 2012 9.35

 90. Ihania lankoja ja

  Ihania lankoja ja taitavia töitä. Ihastuin siihen revontulen hehkuiseen lankaan. Tekisin siitä lapaset ja huivin piristämään mustaa talvitakkia. Villasukat olisivat myös hienot, mutta en osaa tehdä kantapäätä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttara

  31. 12. 2012 9.37

 91. en ole.mattojen tekeminen

  en ole.mattojen tekeminen kyllä onnistuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stella

  31. 12. 2012 9.38

 92. olen, mattoja

  olen, mattoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tai

  31. 12. 2012 9.40

 93. Ennen tuli neulottua,

  Ennen tuli neulottua, ei enää pysty, kun on nivelreumaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mariko

  31. 12. 2012 9.49

 94. ei onnistu kutominen,

  ei onnistu kutominen, vaikka pitäisi olla suvussa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  plo

  31. 12. 2012 9.52

 95. Ei pysy kutimet

  Ei pysy kutimet käsissä, valitettavasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  31. 12. 2012 9.57

 96. Olen satunnainen käsityöihminen.

  Olen satunnainen käsityöihminen. Virkkauksesta innostuin viimeksi. Töiden valmistuminen kestääää. Nyt vuorossa Teddy-langasta neulottu tuubihuivi jossa on ohuemmasta langasta virkattuja kukkia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tirlittan

  31. 12. 2012 9.58

 97. Aiemmin tein käsitöitä

  Aiemmin tein käsitöitä tosi paljon. Nykyisin vähemmän… viimeinen työ on neulepusero.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  31. 12. 2012 9.58

 98. nyt en ole

  nyt en ole kutonut mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anja

  31. 12. 2012 10.05

 99. Joka vuosi kudon

  Joka vuosi kudon vähintään kahdet villasukat upeista uutuuslangoista. Viime vuonna narahdin huovutettuihin palatossuihin. Purosta tein erikoisen näköisen villatakin. Saumojen ompeleminen ei vain ole vahvuuteni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari

  31. 12. 2012 10.10

 100. äitini on niin

  äitini on niin kätevä käsityö ihminen joten hän hoitaa tämän puolen villasukista lapasiin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tolby

  31. 12. 2012 10.10

 101. Haluaisin olla, mutta

  Haluaisin olla, mutta taidot eivät riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Esko

  31. 12. 2012 10.10

 102. Enpä juuri kudo,saan

  Enpä juuri kudo,saan silti mummoilta sukkia,kun ei itsellä ole sitä taitoa siunautunut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  angel

  31. 12. 2012 10.15

 103. Ei tule oikeastaan

  Ei tule oikeastaan kun paikkailtua omia vaatteita :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipse

  31. 12. 2012 10.15

 104. sukkia syntyy parit

  sukkia syntyy parit viikossa, lisäksi teen puseroita, jakkuja, huiveja ja pipoja. Kaikki neuloen, en osaa oikein hyvin virkata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  klaara

  31. 12. 2012 10.18

 105. Tuubikaulurin olen neulonut.

  Tuubikaulurin olen neulonut.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marra

  31. 12. 2012 10.18

 106. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  esko

  31. 12. 2012 10.20

 107. En saa puikoilla

  En saa puikoilla okein mitään aikaiseksi, sukkia lukuunottamatta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  31. 12. 2012 10.22

 108. Nyt on opiskelukiireiden

  Nyt on opiskelukiireiden takia pitänyt jättää kaikki ylimääräinen myös käsityöt, mikä harmittaa. Vielä sain antaa joululahjoiksi vuosia sitten neulottuja sukkia, mutta nyt alkaa varasto olla loppu. Tuo Glitz-lanka olisi ihana kokeilla! Käsityöihmiset voidaan jakaa niihin, jotka tekevät mitä osaavat ja niihin, jotka tekevät mitä haluavat. Pirjo-Liisa on selvästi näitä jälkimmäisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hippu

  31. 12. 2012 10.25

 109. En oikeastaan ole,

  En oikeastaan ole, osaan tehdä lapaset ja villasukat. Joskus tulee perheelle neulottua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piusku

  31. 12. 2012 10.30

 110. Surkea kädentaidoissa

  Surkea kädentaidoissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sally

  31. 12. 2012 10.31

 111. En osaa neuloa.

  En osaa neuloa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  31. 12. 2012 10.36

 112. Puikot ja lanka

  Puikot ja lanka vihaavat minua, eivätkä suostu yhteistyöhön

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulla

  31. 12. 2012 10.37

 113. en osaa neuloa

  en osaa neuloa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  31. 12. 2012 10.41

 114. legendaarista!

  legendaarista!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e99

  31. 12. 2012 10.41

 115. Mulla on puikot

  Mulla on puikot kilisseet siitä asti kun alaluokilla opeteltiin lapasia tekemään. Olen neulonut 40 vuotta, sukkia, lapasia, kaulureita, pipoja, pari villapaitaakin.
  Tein joululahjaksi 5 sukat Seitsemän Veljestä -langoista. Kolmet lapaset jostain ranskalaisesta 100% akryylilangasta. Joulunpyhinä jo poltteli sormenpäitä, joten kaivoin lankakorini esille ja tekaisin tähdelankakeristä 2 sukat :)
  En vielä tiedä mitä neuloisin seuraavaksi, vissiin lopuista jämälankakeristä vielä yhdet sukat miehelleni, joka pitää villasukkia 365 päivää vuoden aikana.
  Kaikki jutun langat ja käsityöt oli aivan ihania, osaispa värkätä kaiken tuon :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  31. 12. 2012 10.42

 116. Mulla on puikot

  Mulla on puikot kilisseet siitä asti kun alaluokilla opeteltiin lapasia tekemään. Olen neulonut 40 vuotta, sukkia, lapasia, kaulureita, pipoja, pari villapaitaakin.
  Tein joululahjaksi 5 sukat Seitsemän Veljestä -langoista. Kolmet lapaset jostain ranskalaisesta 100% akryylilangasta. Joulunpyhinä jo poltteli sormenpäitä, joten kaivoin lankakorini esille ja tekaisin tähdelankakeristä 2 sukat :)
  En vielä tiedä mitä neuloisin seuraavaksi, vissiin lopuista jämälankakeristä vielä yhdet sukat miehelleni, joka pitää villasukkia 365 päivää vuoden aikana.
  Kaikki jutun langat ja käsityöt oli aivan ihania, osaispa värkätä kaiken tuon :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sippura

  31. 12. 2012 10.42

 117. Joskus jotain neulonut,

  Joskus jotain neulonut, mutta en vuosiin, röyhelölanka tuotteet kauniita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eijuu

  31. 12. 2012 10.45

 118. En osaa...

  En osaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annuliini

  31. 12. 2012 10.46

 119. En valitettavasti ole

  En valitettavasti ole ollenkaan :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  petshkina

  31. 12. 2012 10.48

 120. En ole pitkään

  En ole pitkään aikaan, ei ehdi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  helikaa

  31. 12. 2012 10.54

 121. röyhelöhuivilankoja olisi äidillä,

  röyhelöhuivilankoja olisi äidillä, ohjausta tekemiseen tarvisimme

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu63

  31. 12. 2012 10.54

 122. Villasukat viimeksi

  Villasukat viimeksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ancnda

  31. 12. 2012 10.55

 123. Villasukat

  Villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  31. 12. 2012 10.59

 124. En ole käsityöihminen

  En ole käsityöihminen eli en tee mitään käsitöitä:(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pipsa

  31. 12. 2012 11.17

 125. villasukat

  villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kyynel

  31. 12. 2012 11.21

 126. olen käsityöihminen.Viimeksi on

  olen käsityöihminen.Viimeksi on tullut tehtyä villasukat miehelleni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mirva

  31. 12. 2012 11.25

 127. olen tehnyt neuleliiviä

  olen tehnyt neuleliiviä kutoen. en ole kylläkään käsityöihminen, joten jos olisin taitavampi niin tekisin vaikka mitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  31. 12. 2012 11.30

 128. en ole käsityöihminen,

  en ole käsityöihminen, onneksi on kaverieta jotka pitävät mut villasukissa :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  31. 12. 2012 11.30

 129. Tulisin kaffeelle ja

  Tulisin kaffeelle ja opettelemaan lisää kutomista jos asuisin Vaasassa tai lähellä. Hieno kahvila-neule-lankakauppa.
  Mukavaa Vuotta 2013 sinulle ja asiakkaillesi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisa Kaulio

  31. 12. 2012 11.31

 130. EN OSAA NEULOA.

  EN OSAA NEULOA.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VESA

  31. 12. 2012 11.33

 131. En sairastumista tein

  En sairastumista tein käsitöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  31. 12. 2012 11.37

 132. En osaa neuloa

  En osaa neuloa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  31. 12. 2012 11.38

 133. Olen. Olen oikeastaan

  Olen. Olen oikeastaan ”käsityöläinen” viimeksi tein asua hevoselle, ja tälle talvelle pitäisi vielä ommella mm. pari rottaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuizukka

  31. 12. 2012 11.45

 134. Nuorempana tein paljon

  Nuorempana tein paljon käsitöitä, nyt ei ole aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Atti

  31. 12. 2012 11.49

 135. ennen tein paljonkin

  ennen tein paljonkin käsitöitä muttei ole enää vuosiin tullut tehtyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sa

  31. 12. 2012 11.53

 136. Sukkia tulee kudottua

  Sukkia tulee kudottua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  31. 12. 2012 11.59

 137. En osaa kutoa

  En osaa kutoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  31. 12. 2012 12.00

 138. teen mielelläni käsitöitä,

  teen mielelläni käsitöitä, etenkin koruja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ilpo

  31. 12. 2012 12.06

 139. komiat on Pirkko-Liisalla

  komiat on Pirkko-Liisalla kudottavat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  31. 12. 2012 12.12

 140. Olen virkannut, mutta

  Olen virkannut, mutta kutominen on jäänyt vähemmälle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  31. 12. 2012 12.31

 141. Nuorena kudoin ja

  Nuorena kudoin ja tein muitakin käsitöitä, mut nyt ei ole oikein aikaa sellaiseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirde

  31. 12. 2012 12.33

 142. En ole käsityöihminen

  En ole käsityöihminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heikki

  31. 12. 2012 12.33

 143. Viimeksi kudoin sukat

  Viimeksi kudoin sukat Seitsemän veljestä-langasta. En aio neuloa tänä talvena enempää. Kuvista ja langoista kiehtoi eniten monivärinen lanka. Voisin tehdä niistä sukkia, ja tumppuja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minttu

  31. 12. 2012 12.36

 144. En ole käsityöihminen.

  En ole käsityöihminen. Sukkia olen viimeksi parsinut semmoisilla langanpätkillä, joita on sattunut löytymään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kato

  31. 12. 2012 12.38

 145. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, jotain pientä mihin taidot luulen riittävän tulee tehtyä silloin tällöin, kun innostus iskee. Enempi toivoisi taitoa olevan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aako

  31. 12. 2012 12.44

 146. villasukkia, kaulahuiveja

  villasukkia, kaulahuiveja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HLL

  31. 12. 2012 12.49

 147. Joulun alla tein

  Joulun alla tein villasukkia sukulaisille, nyt teen 7 veikasta raidallisia säärystimiä äidilleni.
  Rakastan neulomista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  31. 12. 2012 12.51

 148. Sukkia ja lapasia

  Sukkia ja lapasia ja kaulahuiveja olen tehnyt.Tuollainen röyhelöhuivi olisi tosi ihana!Olen ajatellut kokeilla tehdä jonkinlaista neulehupun koska en pidä myssyistä.Lanka saa olla aika paksua niin saisin nopsasti valmiiksi ,ohje on vielä hakusessa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjatta

  31. 12. 2012 13.01

 149. Harrastan kutomista ja

  Harrastan kutomista ja virkkaamista. viimeksi tein kirjolapaset ja virkatun myssyn.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  fia

  31. 12. 2012 13.07

 150. En ole käsityöihminen

  En ole käsityöihminen muutoin, mutta neulon kyllä. Varsinkin villasukkia teen mielelläni, ja niitä käytänkin talvisin joka päivä. Kiireiden vuoksi ei aina paljon ehdi, mutta sukat valmistuvat suht nopeaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jam

  31. 12. 2012 13.13

 151. Ennen olen ollut

  Ennen olen ollut käsityöihminen mutta nykyisin jäänyt vähemmälle.Viimeksi kudoin pipon ja lapaset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tara

  31. 12. 2012 13.23

 152. sukkia nallelangasta, talvipipolangat

  sukkia nallelangasta, talvipipolangat ostettu, mutta ei vielä aloitettu.Kudon kaikenlaista myös virkkaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sipe

  31. 12. 2012 13.30

 153. Kudon sukkia kaulahuivia.

  Kudon sukkia kaulahuivia. Aikaisemmin kudoin paljonkin neuleoneella. Nyttemmin jäänyt neuleiden käyttäjiä ei ole lähipiirissä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lellu

  31. 12. 2012 13.34

 154. En ole käsityöihminen.

  En ole käsityöihminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJKK

  31. 12. 2012 13.46

 155. En ole enää,

  En ole enää, nuorempana kyllä. Äitini neuloo minulle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vm

  31. 12. 2012 14.00

 156. Ei ehdi, muut

  Ei ehdi, muut tekee

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Accordion

  31. 12. 2012 15.03

 157. en ole vuosikausiin

  en ole vuosikausiin neulonut mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu

  31. 12. 2012 15.09

 158. Yritän kovasti opetella

  Yritän kovasti opetella juuri nyt kantapään tekoa sukkaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MARIN

  31. 12. 2012 15.10

 159. Olen käsityöihminen, mutta

  Olen käsityöihminen, mutta viime aikoina en ole kutonut mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suss

  31. 12. 2012 15.35

 160. olen vähäsen käsityöihminen

  olen vähäsen käsityöihminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miisu

  31. 12. 2012 15.44

 161. Neulon silloin tällöin.

  Neulon silloin tällöin. Viimeksi olen neulonut villasukat. Langat ostin tavaratalosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jupiter

  31. 12. 2012 15.49

 162. Ystäväni tekee minulle

  Ystäväni tekee minulle villasukat sillä en osaa tehdä kantapäätä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pippuri

  31. 12. 2012 16.24

 163. en osaa

  en osaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  31. 12. 2012 16.28

 164. en ole neulonut

  en ole neulonut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  leenu

  31. 12. 2012 16.35

 165. Neulon usein ja

  Neulon usein ja yleensä lapasia ja sukkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisa

  31. 12. 2012 16.55

 166. Osaan neuloa sukkia,lapasia,pipoja

  Osaan neuloa sukkia,lapasia,pipoja ja kauluria yleensä Novitan lankoja. Mutta toivoisin joskus 100% puuvillan lankoja pipoihin ei kutittaisi. Harvoin ostaa erikoislankoja ovat kyllä kalliita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Titu

  31. 12. 2012 17.07

 167. Tällä hetkellä kauluri

  Tällä hetkellä kauluri tekeillä olen tehnyt hattuja. villapuseroita sukkia ja huiveja lähes joka talvi jokin kudin käsissä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marita

  31. 12. 2012 17.09

 168. Itse en neulo,

  Itse en neulo, mummoni kyllä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miki

  31. 12. 2012 17.15

 169. en ole käsityöihminen

  en ole käsityöihminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  31. 12. 2012 17.43

 170. En ole, jos

  En ole, jos osaisin ja ehtisin niin tekisin lapsilleni vaatteita…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  31. 12. 2012 17.43

 171. Tykkään tehdä käsitöitä.

  Tykkään tehdä käsitöitä. Viimeksi virkkasin äidilleni osaksi joululahjaa sydämmen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vim

  31. 12. 2012 17.47

 172. Rakastan neulomista. Tänä

  Rakastan neulomista. Tänä talvena opettelin uudelleen myös virkkausta. Tein vessaan aivan ihanan maton.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päde

  31. 12. 2012 17.53

 173. en tee käsitöitä.

  en tee käsitöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jari

  31. 12. 2012 17.54

 174. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, onneksi suvusta löytyy taitavia tekijöitä, niin olen pysynyt villasukissa ja lapasissa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  31. 12. 2012 18.39

 175. Hienoja nuo reissupaidat,

  Hienoja nuo reissupaidat, todella hauska idea!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mare

  31. 12. 2012 18.40

 176. Itse en ole

  Itse en ole neulonut; ei oikein aika riitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VIIRU

  31. 12. 2012 18.46

 177. Kiintiöni olen jo

  Kiintiöni olen jo täyttänyt käsitöissä, nyt nautin mieluusti toisten tekemistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tonttu

  31. 12. 2012 19.16

 178. Tykkään tehdä käsitöitä,

  Tykkään tehdä käsitöitä, mutta hetkeen en ole tehnyt muuta kuin koruja ja pienet villasukat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sikurina

  31. 12. 2012 19.24

 179. En tee käsitöitä,

  En tee käsitöitä, mutta arvostan muiden tekemiä tosi paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piabella

  31. 12. 2012 19.28

 180. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jjj

  31. 12. 2012 20.03

 181. Mielelläni otan käsityön,

  Mielelläni otan käsityön, kun lahjaksi saan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Markus

  31. 12. 2012 20.05

 182. en tee nyt,

  en tee nyt, ennen kyllä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hhh

  31. 12. 2012 20.06

 183. On tullut nuorena

  On tullut nuorena neulottua nukeille ja lapsilleni, mutta paljon on unohtunutkin. Pitäisi uudelleen opetella. Mutta tietokone vie nykyisin minulta niin paljon aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  O-la-la

  31. 12. 2012 20.06

 184. Kirkkaankeltaista vuotta 2013

  Kirkkaankeltaista vuotta 2013 ihan kaikille!
  Kutomiset, neulomiset ja muutkin puikkopuuhat ovat omalta kohdaltani jääneet – mutta näitä kuvia katsellessa tuli mieleen että mikä jottei?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uranus

  31. 12. 2012 20.26

 185. En mitään.

  En mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tero

  31. 12. 2012 20.35

 186. olen käsityöihminen, jos

  olen käsityöihminen, jos vaikka villasukat seuraavaksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mliisa

  31. 12. 2012 20.55

 187. en tee itse

  en tee itse …

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  31. 12. 2012 21.05

 188. huivi on kaunis,

  huivi on kaunis, juuri sitä, omat taidot rapistuneet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kroning

  31. 12. 2012 21.16

 189. Seitsemän veljestä ja

  Seitsemän veljestä ja Nalle langoista olen kutonut sukkia. Pitsinen hartia-bolero kiinnostaa ohuesta langasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Li-Ha

  31. 12. 2012 21.25

 190. Olen käsityöihminen.Viimeksi olen

  Olen käsityöihminen.Viimeksi olen tehnyt kanavatyön,100%:sta villalangasta.Nyt talvella voisi ainankin aloitella uusia villasukkia,-myös samaisesta 100%:sta villalangasta.Kokonainen villapaita olisi sitten pidemmän ajan projekti.Tuo viimeisen interreil-reissun mustavalkoinen villatakki on todella komea.Voisin sitten soveltaa kuviot siihen omaan villapaitaani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke-81

  31. 12. 2012 21.41

 191. En ole taidokas

  En ole taidokas käsityöihminen. Villasukat osaan tehdä. Huivit tällä sivulla ovat ihanan kauniita!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  päivi

  31. 12. 2012 22.33

 192. Korjasin äskettäin yhden

  Korjasin äskettäin yhden vetoketjun pihdeillä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rauno

  31. 12. 2012 22.49

 193. Kyllä supisuomalainen kateus

  Kyllä supisuomalainen kateus heräsi kun näitä ihastuttavia kuvia katselin. Haluaiisn niin osata kutoa sukkaa ja lapsia ja vaikka mitä mutta kun en osaa ja kutomiseen on suuri halua olen kutontu lappuja jotka olen ommelut yhteen ja näin saanut aikaseksi torkkupeiton. Kuvassa missä oli lankakera ja aloitettu kutominen, voi mitkä värit kuin revontulet, ihana aivan hurmaavan ihana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tellervo

  31. 12. 2012 23.53

 194. höpöhöpöhommia. kiinalaiset tekee

  höpöhöpöhommia. kiinalaiset tekee tuonkin paremmin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  svantte

  1. 1. 2013 0.14

 195. esim kaulalahuivia tai

  esim kaulalahuivia tai sukki osaan tehä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu

  1. 1. 2013 0.40

 196. En ole yhtään

  En ole yhtään käsityöihminen, mutta toivoisin, että vielä joskus innostuisin tekemään käsitöitä, pääasiassa erilaisia vaatteita ja asusteita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  1. 1. 2013 1.15

 197. Olen todella tumpelo,

  Olen todella tumpelo, mitä käsitöihin tulee.
  Viimeki olen lienee tehnyt jonkin ristipistotyön joskus viime vuosisadalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  1. 1. 2013 3.41

 198. ompeluharrastukset alkavatt taas

  ompeluharrastukset alkavatt taas kiinnostaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  joppe

  1. 1. 2013 6.32

 199. Säärystimet olen neulonut

  Säärystimet olen neulonut viimeiksi Seitsemän Veljestä langoista. Villatakki olisi seuraavaksi suunnitelmissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lissukka

  1. 1. 2013 7.17

 200. olen ollut käsityöihminen,

  olen ollut käsityöihminen, olen kutonut villatakkeja, käsineitä ja sukkia, tällä hetkellä kutominen on jäänyt vähemmälle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  1. 1. 2013 7.23

 201. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, haluaisin kyllä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  P

  1. 1. 2013 8.11

 202. Sukkia olen kutonut

  Sukkia olen kutonut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marme

  1. 1. 2013 9.21

 203. En ole käsityöihminen

  En ole käsityöihminen mutta kyllä ihailen muiden osaamista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pipa

  1. 1. 2013 9.56

 204. En ole kutonut

  En ole kutonut vuosiin. Aikaisemmin kudoin villapaitoja. Lapsena tein myssyjä. Mieleen on jäänyt yksi, jossa oli niin iso tupsu, ettei myssy meinannut pysyä päässä, kun tupsun paino veti sitä jatkuvasti takaraivolta alas!
  Kuvissa olevista malleista eniten kiehtoi pitkät sukat, jotka ovat yli polven.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marle

  1. 1. 2013 9.58

 205. Olen harrastanut käsitöitä

  Olen harrastanut käsitöitä vaihtelevasti mutta noin kaunista huivia en kyllä ole koskaan osannut tehdä.
  Ihanan värinen tuo neule joka isosta erivärisestä kerästä on neulottu niin raikas ja kaunis kuin mikä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minäsinähän

  1. 1. 2013 10.00

 206. En osaa, vaikka

  En osaa, vaikka haluaisin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tk

  1. 1. 2013 10.45

 207. Rakastan käsitöiden tekemistä,

  Rakastan käsitöiden tekemistä, mutta en ole kovin hyvä seuraamaan käsityöohjeita. Ihana kahvila, ja nuo Interreil paidat ovat hauskoja ja erilaisia muistoja matkasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.I.

  1. 1. 2013 10.48

 208. Käsityöharrastus vie mennessään...

  Käsityöharrastus vie mennessään…

  teen kaikenlaisia käsitöitä. Omatekemiä lapasia, sukkia ja pipoja oli kiva kääriä pakettiin joululahjaksi. Parhaillaan menossa villasukat jämälangoista.Seuraavaksi Jussi-sukat lahjaksi. Kahdet villatakkilangat odottavat vuoroaan päästä puikoille ja mm. kaksi mekkokangastakin pitäisi keretä ompelemaan – itselle.
  Tässä jutussa kiinnosti erityisesti lanka Fashion Glitz.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lumi-Marja

  1. 1. 2013 11.00

 209. Jos osaisin kutoa,

  Jos osaisin kutoa, tekisin juuri tuollaisen röyhelöhuivin. Ihanan värinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimi

  1. 1. 2013 11.21

 210. villasukkia tein viime

  villasukkia tein viime vuonna, täytyy taas aloittaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aija77

  1. 1. 2013 11.26

 211. Olen käsityöihminen, mutten

  Olen käsityöihminen, mutten niinkään lankapuolelta. Väkerrän enemmän kovista materiaaleista. Viimeksi olen kyllä tehnyt huovasta rintaneulakukan.

  Sateenkaarenväriset pitkät sukat olivat minun mieleeni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mandariini

  1. 1. 2013 12.26

 212. En ole.

  En ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tls

  1. 1. 2013 12.30

 213. itse en neulo

  itse en neulo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  1. 1. 2013 12.35

 214. en ole aikoihin

  en ole aikoihin kutonut mitään, mutta nyt olen ajatellut.., ehkä jonkun bolero-tapaisen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  1. 1. 2013 12.52

 215. Kudon

  Kudon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  1. 1. 2013 13.09

 216. En voi enää

  En voi enää (sairaus) neuloa, nuorempana kyllä kudoin kaikenlaista kivaa ja kaunista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oupe

  1. 1. 2013 13.10

 217. Novitan langoista sukkia

  Novitan langoista sukkia ja putkihuiveja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nyyrikki

  1. 1. 2013 13.10

 218. satunnaisesti kaikkea

  satunnaisesti kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  peppi

  1. 1. 2013 13.12

 219. Olen käsityö ihminen

  Olen käsityö ihminen ja tein neulepuseron Fashon Glitz -mohairlankaa käyttäen. Aion tehdä vielä vauvalle nutun, haalarit, töppöset ja tumput vauvalangasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HennaJenniina

  1. 1. 2013 13.31

 220. jotain on tullut

  jotain on tullut tehtyä.. mutta nyt ei oikein mikään tule valmiiksi.. kiirekö vaivaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  1. 1. 2013 13.32

 221. Ei ole enää

  Ei ole enää nykyään aikaa tehdä käsitöitä, ennen tein villapuseroita pitsineuleella ja lapasia tähtikuvioilla yms. hienouksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Purjehtijatar

  1. 1. 2013 13.32

 222. En osaa edes

  En osaa edes omella nappia kiinni, kaunis huivi jonka vaimolle antaisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Peppinen

  1. 1. 2013 13.34

 223. Ennen kudoin sukkia

  Ennen kudoin sukkia ja villapaitojakin, nykyään en enää ehdi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hese

  1. 1. 2013 15.21

 224. En ikävä kyllä

  En ikävä kyllä osaa tehdä mitään käsitöitä.Tuollaisen huivin juurikin tekisin jos osaisain.Toivottavasti voitan sen tästä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttu66

  1. 1. 2013 15.28

 225. En itse osaa

  En itse osaa tehdä mitään,mutta sukuni naiset ovat käsityöihmisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timppa68

  1. 1. 2013 15.30

 226. En ole tehnyt

  En ole tehnyt pitkään aikaan mitään, kun olen muistinmenetyksen vuoksi (sairaus) unohtanut suuren osan muistakin kyvyistä. Haluaisin osata tehdä kaikkea, mutta suurin unelmani tällä hetkellä on tehdä koirankarvoista sukat ja lapaset. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Muffe

  1. 1. 2013 15.34

 227. en ole hetkeen

  en ole hetkeen tehnyt mutta viimeksi taisin tehdä sukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiitsi

  1. 1. 2013 15.53

 228. Ihaillen katselen kättesi

  Ihaillen katselen kättesi töitä,kauppaasi jos pääsisin,viettäisin siellä varmaan öitä.
  Lankoja katselisin,ostaisinkin kyllä;onpa nytkin virkkaamani villatakki yllä.
  Kädet käyvät sukkelaan,uutta syntyy vikkelään.
  Käsityöt on iloni;virkkaus intihimoni.
  Nautinnollista kutomisvuotta,eikä suotta!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummeli

  1. 1. 2013 15.54

 229. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nanna

  1. 1. 2013 15.55

 230. Neuloisin, jos olisi

  Neuloisin, jos olisi enemmän aikaa. Ehdin neuloa kerrallaan aina muutaman rivin. Haluaisin neuloa enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaneli30

  1. 1. 2013 16.20

 231. En osaa neuloa

  En osaa neuloa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anastasia

  1. 1. 2013 16.29

 232. villasukat joskus vuosia

  villasukat joskus vuosia sitten

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  smn

  1. 1. 2013 16.42

 233. Olen kova kutomaan.

  Olen kova kutomaan. Tällähetkellä teen Nalle-langasta perussukkia. Hoitavat villalangat sukkiin kiinnostavat ja olen joskus niistä sukkia kutonutkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippa

  1. 1. 2013 16.52

 234. VILASUKAT

  VILASUKAT

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  irja

  1. 1. 2013 17.11

 235. En ole käsityöihmisiä,

  En ole käsityöihmisiä, tykkään enemmän askartelusta. Upea huivi !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tl66

  1. 1. 2013 17.17

 236. Kudoin vauvalleni nutun,

  Kudoin vauvalleni nutun, potkuhousut ja lakin, kun hän oli pieni, nyt en enää osaa kutoa edes sukkia. Tyttäreni on innostunut kutomaan sukkia, vaikka hän jo kerran heitti kaikki sukkapuikot roskikseen. Jos osaisin kutoisin em. kaulaliinoja ja puseroita. Eniten minua kiehtoi moniväriset lankakerät.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjaana

  1. 1. 2013 17.18

 237. en o

  en o

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marko Krrank

  1. 1. 2013 17.53

 238. Ennen olin mutten

  Ennen olin mutten enään. :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sh

  1. 1. 2013 18.07

 239. Tuubimallisen kaulaliinan

  Tuubimallisen kaulaliinan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nipee

  1. 1. 2013 18.18

 240. En

  En

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Erppa

  1. 1. 2013 18.29

 241. Minulla ei ole

  Minulla ei ole käsityötaitoja olemassa mutta vasaralla ja nauloilla osaan tehdä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  peppinen

  1. 1. 2013 20.44

 242. tarvisin säärystimet, osaisin

  tarvisin säärystimet, osaisin jopa tehdäkin ne kun saisin vaoin aikaiseksi aloittaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ere

  1. 1. 2013 21.29

 243. osaan kutoa shaalin

  osaan kutoa shaalin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heikki

  1. 1. 2013 21.30

 244. olen tehnyt monta

  olen tehnyt monta pipoa, helppoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  helvi

  1. 1. 2013 21.30

 245. sukat kutoisin jos

  sukat kutoisin jos osaisin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mikko

  1. 1. 2013 21.31

 246. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kimmo roininen

  1. 1. 2013 21.36

 247. En varmaan enää

  En varmaan enää osaa neuloa, olisi kiva aloittaa uudelleen, jos olisi aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miia

  1. 1. 2013 22.35

 248. en ole käsityöihminen,mutta

  en ole käsityöihminen,mutta ihailen kyllä muiden osaamista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vannu

  2. 1. 2013 6.50

 249. Tykkäisin tehdä käsitöitä

  Tykkäisin tehdä käsitöitä mut ne jää kesken. Kyllä aion tehdä nuttuja yms.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heroo

  2. 1. 2013 7.21

 250. Huppumainen päähine kiehtoi

  Huppumainen päähine kiehtoi eniten. Olen tehnyt viimeksi nallen neulomalla. Kutkuttaisi aloittaa jokin uusi käsityö, ehkäpä pipo lapselleni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjis

  2. 1. 2013 8.41

 251. Oletko käsityöihminen? Olen

  Oletko käsityöihminen? Olen ja en ole.
  Mitä olet hiljattain tehnyt ja, mistä langasta? Lankaa en osaa käsitellä, vaikka haluaisinkin…
  Mitä olet suunnitellut tehdä talvella, ja mitä lankaa olet siihen ajatellut? Olisi ihana osata tehdä edes kaulahuivi…
  Mitä tekisit, jos osaisit? Kaulahuivin, säärystimet, villapuseron yms…
  Mikä tämän jutun langoista tai käsitöistä kiehtoi sinua eniten? Nyppylälangat näytti kivoilta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bemy

  2. 1. 2013 9.03

 252. en osaa tehdä

  en osaa tehdä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jkk

  2. 1. 2013 9.04

 253. Käsityötaitoni ovat varsin

  Käsityötaitoni ovat varsin rajalliset. Lähinnä napin ompelu ja auenneen sauman paikkaus sekä housunpunttien lyhennys ovat erityisosaamistani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  POSsu1949

  2. 1. 2013 9.19

 254. Haluaisin osata paremmin

  Haluaisin osata paremmin käsitöitä. Jotakin pientä osaan tehdä kuten säärystimet tai kaulaliinan.Villasukat ei onnistu eikä lapaset..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Loli81

  2. 1. 2013 10.32

 255. Juu käsityöihminen olen

  Juu käsityöihminen olen toki, sukkia ja lapasia viimeiksi tehnyt olen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kipa

  2. 1. 2013 11.15

 256. k

  k

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  k

  2. 1. 2013 11.41

 257. Sukkia, lapasia, tossuja

  Sukkia, lapasia, tossuja neulon. Juolulahjoiksi neuloin kyseisiä huiveja eri värisinä kahdeksan kappaletta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tartsa

  2. 1. 2013 12.17

 258. röyhelölankaa

  röyhelölankaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jana

  2. 1. 2013 13.05

 259. Aikaa ei ole,

  Aikaa ei ole, sen takia käsityöt ovat jääneet. Hramittaa koska osaan kutoa, en virkata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kapu

  2. 1. 2013 13.55

 260. Olen tehnyt viimeksi

  Olen tehnyt viimeksi kaksi huppuhuivia. Lapasia olisi kiva osata tehdä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellu

  2. 1. 2013 14.21

 261. Viimeisin käsityöni jonka

  Viimeisin käsityöni jonka tein oli virkattu hartiahuivi angora langasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  karpalo

  2. 1. 2013 14.59

 262. sukkia,tossuja ja peittoja

  sukkia,tossuja ja peittoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  uma

  2. 1. 2013 15.08

 263. ruskean huivin.

  ruskean huivin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  stiinuska

  2. 1. 2013 15.17

 264. en ole oikein

  en ole oikein käsityöihminen, mutta kyllä perus villasukkien ja kaulahuivien teko varmaankin onnistuisi :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eveliina

  2. 1. 2013 16.21

 265. Nuornamiesnä kylläkin neuloin

  Nuornamiesnä kylläkin neuloin mutten enää osaa.
  Huivi on upee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JuhaT

  2. 1. 2013 16.37

 266. En oikein osaa

  En oikein osaa neuloa, mutta aina välillä tulee kuitenkin yritettyä uudenväristä kaulaliinaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heaben

  2. 1. 2013 16.53

 267. Neulepusero puuvillalangasta!

  Neulepusero puuvillalangasta!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lena

  2. 1. 2013 16.58

 268. sukkia tulee kudottua

  sukkia tulee kudottua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lokki

  2. 1. 2013 17.30

 269. Olen tuulella käyvä

  Olen tuulella käyvä käsityöihminen. Virkattu pannulappu ja säärystimet ovat tällä hetkellä kesken, tarkoitus olisi saada nopeasti valmiiksi…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  psu

  2. 1. 2013 17.46

 270. Sain juuri valmiiksi

  Sain juuri valmiiksi vauvan ”junasukat” sekä putkihuivin puro-langasta.
  Röyhelöhuivit ovat todella ihania ja sellaisen haluaisin tehdä, kun vain saisin neuleohjeen jostakin!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marlena

  2. 1. 2013 18.25

 271. Olen käsityöihminen, tykkään

  Olen käsityöihminen, tykkään kutoa esimerkiksi sukkia. En ole vaan kovin kokeilevainen käsityöihminen eli tulee vähän jämähdettyä tekemään niitä samanlaisia juttuja eikä kokeiltua tarpeeksi rohkeasti kaikenlaista uutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lentoemo

  2. 1. 2013 19.19

 272. Tykkäisin tehdä käsitöitä,

  Tykkäisin tehdä käsitöitä, en vain iokein osaa. Neulepuseron tai neuletakin haluisin tehdä.Vaikka ihan peruslangasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miimu

  2. 1. 2013 21.28

 273. Viimeksi tein ihan

  Viimeksi tein ihan perus kaulahuivin puuvillalangasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emuli

  2. 1. 2013 22.57

 274. Juu minusta ei

  Juu minusta ei ole kutojaksi, joten tuo olisi upea voittaa.

  Yhdestä ainoasta käsityöstä olen innostunut. Ristipistotöistä. Niitä olen tehnyt ja siitä puuhasta tykkään. Tulee kauniita tauluja ja koristeita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  herb

  2. 1. 2013 23.16

 275. Villasukat on aina

  Villasukat on aina meneillään :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MC

  2. 1. 2013 23.29

 276. en neulo

  en neulo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  2. 1. 2013 23.32

 277. en ole käsityöihminen,

  en ole käsityöihminen, mutta ihailen suuresti niitä, jotka osaavat tehdä yhtä ja toista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arhippa

  3. 1. 2013 3.21

 278. neulottu huppu oli

  neulottu huppu oli ehkä kiinnostavin kuvien perusteella, käsityöt ei oikein suju enää nykyään, virkkaus nyt ehkä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkuli

  3. 1. 2013 3.22

 279. En osaa

  En osaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru.k

  3. 1. 2013 4.29

 280. Neuloin joululahjaksi tuubihuivin,

  Neuloin joululahjaksi tuubihuivin, tein sen villasekoitelangasta Kaiku.
  Tuo Polku-lanka kiinnostaisi seuraavaksi, siitäkin saisi kauniin huivin. Pidän sen väreistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paula

  3. 1. 2013 8.54

 281. Olen neulonut paljonkin

  Olen neulonut paljonkin mutta nyt on vähän hankalaa.
  Kaunis huivi komistaisi kaulaani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuijam

  3. 1. 2013 9.21

 282. en neulo

  en neulo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miia

  3. 1. 2013 9.22

 283. en ole käsityöihminen

  en ole käsityöihminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mau

  3. 1. 2013 9.24

 284. teen vain virkkaamalla

  teen vain virkkaamalla reikäkaulahuiveja kun en muuta ossaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  3. 1. 2013 10.22

 285. Olen, tein heijastimen.

  Olen, tein heijastimen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  timii

  3. 1. 2013 11.45

 286. käsityö on ok.

  käsityö on ok.
  aluksi:lapaset, villasukat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  työ

  3. 1. 2013 13.57

 287. en ole käsityöihminen

  en ole käsityöihminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  masa

  3. 1. 2013 17.38

 288. kudon sukkia

  kudon sukkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mai

  3. 1. 2013 18.11

 289. En ole tehnyt

  En ole tehnyt käsitöitä vuosikausiin, pitäisi opetella uudestaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mira

  3. 1. 2013 21.09

 290. En ole käsityöihminen,mutta

  En ole käsityöihminen,mutta tuollaisen kauniin huivin minäkin haluaisin koristeeksi itselleni.Tänäpäivänä on saatavilla niin upeita lankoja,niistä tekee vaikka mitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulpu

  3. 1. 2013 21.22

 291. Olen kerran kutonut

  Olen kerran kutonut miesten villapaidan, mutta taidot ovat ruostuneet vuosien saatossa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lj61

  3. 1. 2013 21.37

 292. kudon paljon esim

  kudon paljon esim sukkia,vauvan vaatteita ym.
  ihana kauppa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikkumyy

  3. 1. 2013 21.43

 293. Sukathan minä olen

  Sukathan minä olen tehnyt 2 kertaa :D Olihan siinä urakkaa. en osannut kovin hyvin, mutta oli hyvät auttajat. Koulussa sitten jotain myssyjä tehty :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  3. 1. 2013 21.50

 294. Tein vauvamyssyn mutta

  Tein vauvamyssyn mutta jäi kesken. Ehkä teen kunhan tulen mummoksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aappa

  3. 1. 2013 22.49

 295. en ole kutonut

  en ole kutonut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ormi

  3. 1. 2013 23.01

 296. Meillä kutominen on

  Meillä kutominen on ”sukuvika”. Kudon yleensä talven aikana 3-5 erilaista uniikkia prototyyppi-pipoa, joissa on jekkua ja jujua. Pipo on maksanut itsensä, jos katsoja hymyilee sen nähdessään. Nyt on tekovaiheessa uudet villasukat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elkka

  4. 1. 2013 1.19

 297. Kaunis huivi arvonnassa

  Kaunis huivi arvonnassa :)
  Itse osaan tehdä hyvin vähän langasta, mutta puolisoni on sitäkin näppärämpi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LiiSa

  4. 1. 2013 2.35

 298. Itse en ole

  Itse en ole neulonut huivia, mutta olen neulonut muutamat parit sukkia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ani

  4. 1. 2013 4.00

 299. En osaa tehdä,

  En osaa tehdä, joskus kouluaikoina virkkaillut, mieluusti käytän muiden tekemiä ja tämä alin röyhelöhuivi on kivoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eehe

  4. 1. 2013 13.10

 300. No jo veikkanen

  No jo veikkanen vain ois soma tuo huivi puolison kaulalla.
  En osaa ite neuloa silmukan silmukkaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timpermanni

  4. 1. 2013 16.45

 301. En ole käsityöihminen

  En ole käsityöihminen – minulla on peukalo keskellä kämmentä :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  peukku

  4. 1. 2013 17.52

 302. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.R.

  4. 1. 2013 18.31

 303. Tein kouluaikaan paljon

  Tein kouluaikaan paljon kaikenlaista, mutta taito on unohtunut. Lapasia ja villasukkia sekä pipoja tahtoisin oppia taas tekemään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  titti

  4. 1. 2013 19.57

 304. En juuri tee

  En juuri tee käsitöitä, villasukkia joskus neulonut ja nuorena villapaitoja. Angry Birds on hieno!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RMR

  4. 1. 2013 21.26

 305. en ole käsityöihminen,

  en ole käsityöihminen, peukalo kasvannut keskelle kämmentä.
  en ole tehnyt käsitöitä kymmeniin vuosiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hane

  4. 1. 2013 21.34

 306. Villasukkia ja lapasia

  Villasukkia ja lapasia tykkään tehdä itselle, perheelle ja ystäville.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  4. 1. 2013 23.35

 307. En tee käsitöitä.

  En tee käsitöitä. Mutta lila näppylälanka näyttää kivalta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  milla

  5. 1. 2013 0.03

 308. Olen neulonut paljonkin

  Olen neulonut paljonkin itselleni ja perheelle.
  Ihanat langat innostavat käsitöihin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellen

  5. 1. 2013 4.06

 309. Teen käsitöitä silloin

  Teen käsitöitä silloin kun on aikaa.
  Röyhelölangasta syntyisi kauniita huiveja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jonna

  5. 1. 2013 4.09

 310. Teen neuletöitä. Esitellyt

  Teen neuletöitä. Esitellyt langat inspiroivan kauniita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sariitta

  5. 1. 2013 4.11

 311. Ihana lankaesittely. Alinna

  Ihana lankaesittely. Alinna esitelty röyhelöhuivi kiinnostaisi neuloa.
  Sopisi asusteisiini hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marissa

  5. 1. 2013 4.14

 312. Voi kun osaisin

  Voi kun osaisin neuloa upeita kuviollisia villapaitoja ja -takkeja minäkin. Mutta enää en varmaan saisi aikaan edes kuvioimatonta, kavennus- ja muut ohjeet ovat unohtuneet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ullapulla

  5. 1. 2013 8.09

 313. Neuleet ovat ihania.

  Neuleet ovat ihania.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eippa

  5. 1. 2013 8.16

 314. 7 veljestä langasta

  7 veljestä langasta ihan perussukkia ja lapasia..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ahle

  5. 1. 2013 9.44

 315. Kauheasti kysymyksia :)

  Kauheasti kysymyksia :) Itselleni teen nyt tuubihuivia ja sellaisen tein tyttärelleni reilu kuukausi sitten. Pitsineulereunainen huivi näytti kiinnostavalta. Aika paljon olen aikoinani neulonut ja testannut erilaisia lankoja/menetelmiä, ehkäpä kaksikerroksiset lapaset voisivat olla seuraava haaste.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sumi

  5. 1. 2013 11.58

 316. Osaan neuloa.

  Osaan neuloa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  5. 1. 2013 15.27

 317. jotain joskus on

  jotain joskus on tullut väsättyä..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  5. 1. 2013 16.09

 318. olen sukat joskus

  olen sukat joskus neulonut mutta siihenpä se on jäänyt…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  N30

  5. 1. 2013 16.53

 319. Haluaisin olla käsityöihminen,

  Haluaisin olla käsityöihminen, mutta olen surkea niissä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miia

  5. 1. 2013 19.14

 320. En osaa kutoa.

  En osaa kutoa. Se on vaimon juttu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannu

  5. 1. 2013 20.09

 321. Kyllä kutominen onnistuisi,

  Kyllä kutominen onnistuisi, mutta ei ole tullut viime aikoina kudotuksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tapio

  5. 1. 2013 20.10

 322. En harrasta kutomista.

  En harrasta kutomista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timo

  5. 1. 2013 20.11

 323. Sukkia ja muuta

  Sukkia ja muuta vastaavaa pientä varsinkin lapsille kudon silloin tällöin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ulla

  5. 1. 2013 20.12

 324. Kudon pienille lapsilleni.

  Kudon pienille lapsilleni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanne

  5. 1. 2013 20.13

 325. enää en viitsi

  enää en viitsi tehdä mitään,kun näkö on huonontunut,ennen tein kaikenlaista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hilsu

  5. 1. 2013 21.45

 326. pakolliset koulukäsityöt on

  pakolliset koulukäsityöt on tullut tehtyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jenn

  5. 1. 2013 21.47

 327. Käsityöt on jäänyt

  Käsityöt on jäänyt koulukässän loputtua vähän vähemmälle kun ei ole saanut aikaseksi, mutta niiden suhteen olisi tarkoitus aktivoitua!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hupliina

  5. 1. 2013 22.30

 328. En ole.

  En ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Late

  6. 1. 2013 1.49

 329. Ennen tein käsitöitä

  Ennen tein käsitöitä paljonkin ja nyt en enää muutakuin korjaan napin kiinni tai ompelen sauman tyynynliinasta. Tein neulepuseroitakin. Ompelin lapselleni vapaa-ajan vaatteita, haalareita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Humpsu

  6. 1. 2013 8.49

 330. Keskeneräisiä projekteja olen

  Keskeneräisiä projekteja olen tehnyt pienissä erissä.. Ja ihan pieniä käsitöitä, kärsimätön kun olen. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  announa

  6. 1. 2013 11.43

 331. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, mutta äitini on. Sain häneltä juuri joululahjaksi kaksi huivia. Neuloisin mielelläni itsekin vaikka mitä (sukkia, lapasia, ym.) jos osaisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annu

  6. 1. 2013 17.05

 332. Pidän käsitöistä...haluaisin osata

  Pidän käsitöistä…haluaisin osata virkata ja neuloa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hensku

  6. 1. 2013 19.53

 333. aina on jokin

  aina on jokin neule meneillään. Nyt juuri tuollainen röyhelöhuivi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  6. 1. 2013 21.03

 334. Olen ennen tehnyt

  Olen ennen tehnyt aika paljonkin, mutta nyt ei kädet enää tahdo oikein kestää kutomista :-(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LeilaK

  6. 1. 2013 21.55

 335. oon tehny :)

  oon tehny :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KArpo

  6. 1. 2013 22.14

 336. Virkkaus ja neulonta

  Virkkaus ja neulonta ovat sikäli mukavia käsitöitä eivät vaadi sen suurempia esille ottojakaan.
  Työt voi myös siirtää vaikka käsityökoriin toviksi jos vaikka sattuu vieraita käymään.
  Toista se on ompelusten kanssa kun siinä on koneet esillä ja pöytäkin vallattuna.
  Niskat olkapäät sormet ja ranteet tässä vähän vihottelevat joten ei oikein ole nyt neulominen luonnistunut pitkiin aikoihin.
  Niin on kauniita nuo kuvissa olevat käsityöt ja ammattitaitoa tekijällä.
  Mukavasti tuo huivi suojaisi ja samalla koristaisi kipeää niskaanikin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  penni/centti

  7. 1. 2013 9.39

 337. Tein mummolle lapaset

  Tein mummolle lapaset

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meisseli

  7. 1. 2013 10.51

 338. En ole kovinkaan

  En ole kovinkaan suuri käsityöihminen. Viimeksi lankaa käyttäessäni ompelin takkiini kiinni kymmenkunta nappia. Osan tavallisesti ja osan tulitikkumenetelmällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Faasi

  7. 1. 2013 11.14

 339. Pieni käsityöihmisen siemen

  Pieni käsityöihmisen siemen minussa elää…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hempukka

  7. 1. 2013 12.14

 340. En ole vuosiin

  En ole vuosiin tehnyt mitään.Taas kun aika antaa myöten,alan kutomaan ja ompelemaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marre

  7. 1. 2013 16.47

 341. Tekoturkislangat olivat mielenkiintoisia.

  Tekoturkislangat olivat mielenkiintoisia.
  Teen satunnaisesti käsitöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  7. 1. 2013 19.34

 342. En ole käsityöihmisiä.

  En ole käsityöihmisiä. Angry bird oli hieno, villasukkia tulee ostettua myös toisten kutomana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tanjus

  7. 1. 2013 21.14

 343. Ihania käsitöitä ja

  Ihania käsitöitä ja vielä ihanampia vanhoja työkavereita:) Terkkuja heille:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  raili bertell

  7. 1. 2013 21.49

 344. EN NEULO ITSE,

  EN NEULO ITSE, SAAN MUMMOLTA LAHJAKSI

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TAMIAS

  8. 1. 2013 13.42

 345. En osaa kutoa

  En osaa kutoa mutta vaatteita ompelen silloin tällöin itse, viimeisin työni on pvc-toppi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Asta

  8. 1. 2013 13.49

 346. Kutominen on ihanaa!

  Kutominen on ihanaa! Olen tehnyt 7 veljestä langasta liivin, jonka malli oli Novitassa. Seuraavaksi teen 7 veljeksestä neulehameen.
  Britan tekemä huivi polkulangasta todella kaunista neuletta, kiva malli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  leena

  8. 1. 2013 15.51

 347. En osaa kutoa,

  En osaa kutoa, mutta jos osaisin kutoisin erilaisin väriyhdistelmin villasukkia ja kaulahuiveja. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hlj

  8. 1. 2013 23.39

 348. En ole kutojaihmisiä,

  En ole kutojaihmisiä, mutta villasukkia varmasti tekisin jos osaisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tjm

  8. 1. 2013 23.40

 349. Olen täysin poropeukalo

  Olen täysin poropeukalo :( En osaa kutoa sukkia,tumppuja…en niin mitään. Ostan aina äidilleni lankoja,jotta kutoo sukkia meidän perheelle. Lapsena tuli jotain kudottua,mutta enään en osaa sitäkään vähää. Kyllä se on hieno ja tarpeellinen taito. Ystäväni kutoi minulle yksi joulu lahjaksi ihanan lämpimän kaulahuivin. Ikävä kyllä tyttöni lainasi sitä luvatta ja sain sen rikkinäisenä takaisin. Harmitti,koska tuollaisissa itsetehdyissä on sitä tunnearvoakin :) Kyllä minä vielä otan itseäni niskasta kiinni ja opettelen kunnolla kutomaan. Vaikka sitten viimestään eläkkeellä. Sitä ennen tuollainen ihana kaulahuivi kyllä lämmittäisi mieltä ja kaulaa ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna K

  9. 1. 2013 3.29

 350. En ole käsityöihminen,

  En ole käsityöihminen, varmaan ala-asteella viimeksi kumminkin kutonut villasukat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PiituBeibe

  9. 1. 2013 7.03

 351. En ole käsityöihminen.

  En ole käsityöihminen. En osaa enkä jaksa. Mummolla teetän mitä tarvitsen ja hän tekee mielellään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Wal

  9. 1. 2013 12.44

 352. en kudo itse

  en kudo itse laisinkaan, saan mummolta jouluna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eleb

  9. 1. 2013 15.12

 353. Villasukkia ja lapasia

  Villasukkia ja lapasia tulee tehtyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mansu

  10. 1. 2013 13.31

 354. Villasukkia, lapasia ja

  Villasukkia, lapasia ja kaikkea muuta tulee tehtyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lissu

  10. 1. 2013 13.32

 355. Tunisisalaisvirkkauksella lapaset ja

  Tunisisalaisvirkkauksella lapaset ja rannekket.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juuhan

  10. 1. 2013 19.01

 356. En osaa kutoa.

  En osaa kutoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuutikki

  10. 1. 2013 20.02

 357. Villasukat

  Villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sofia

  10. 1. 2013 20.08

 358. lapaset ilman peukaloa.

  lapaset ilman peukaloa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  11. 1. 2013 0.35

 359. röyhelöhuivi on iiiihana

  röyhelöhuivi on iiiihana =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari

  11. 1. 2013 4.49

 360. Haluaisin opetella tekemään

  Haluaisin opetella tekemään lapaset ja huivit ovat ihania.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sani

  11. 1. 2013 7.07

 361. En kyllä ole

  En kyllä ole käsityö ihminen,mikä harmittaa kovasti.Olis niin mukava osata vaikkapa kutoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuittu

  11. 1. 2013 21.37

 362. Villasukat olisi kiva

  Villasukat olisi kiva tehdä. Ei ole tullut kudottua sitten kouluaikojen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  myyrä

  11. 1. 2013 22.20

 363. Viimeksi olen kutonut

  Viimeksi olen kutonut pari vuotta sitten, silloin tein villasukat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Netteriina

  12. 1. 2013 2.05

 364. kudon aina välillä,

  kudon aina välillä, viimeksi sukat sukkalangasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maris

  12. 1. 2013 13.09

 365. ennen kudoin enemmän

  ennen kudoin enemmän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsti

  12. 1. 2013 14.11

 366. Teen käsitöitä aina

  Teen käsitöitä aina kun siihen on aikaa ja mahdollisuutta!! Lankavarastonikin alkavat jo huolestuttavasti pursuamaan. Pitäähän aina olla valinnanvaraa uusiin inspiraatioihin :)
  Sukkia syntyy tieuhaan, juuri on siskolle tulossa Kärppä- fani sukat :) Lisäksi on tädilel tulossa haruni- huivi… Aina on keskeneräisiä projekteja useita ja päälle vielä päättelemättömät työt :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suba

  12. 1. 2013 14.53

 367. En kyllä ole,

  En kyllä ole, vaikka haluaisinkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eijakoo

  12. 1. 2013 18.15

 368. En osaa kutoa,

  En osaa kutoa, pitäs varmaankin opetella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eppunen

  12. 1. 2013 18.16

 369. Kaikille kutojille olen

  Kaikille kutojille olen kateellinen, tykkään kovasti kutoa ja kun en sitten osaa mitään
  kudon joko kaulaliinana (ja siihen käytän oikein värikkäitä lankoja kuten tuo kerä jossa on sateenkaaren kauniit värit) tai sitten kudon neliöitä ja ompelen ne yhteen ja ilokseni huomaan tehneeni petteen, muuta en osaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tellervo

  12. 1. 2013 20.51

 370. Käsitöitä laidasta laitaan

  Käsitöitä laidasta laitaan – aina kun aikaa riittää !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva1

  12. 1. 2013 21.24

 371. Villasukat on työn

  Villasukat on työn alla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiisu

  12. 1. 2013 23.17

 372. Nykyisin aika riittää

  Nykyisin aika riittää vain pieniin neuleisiin, kuten sukkiin. Röyhelöhuiveja olen nähnyt ihmisillä paljonkin, se lienee seuraavaksi opeteltava homma. Täytyy sanoa, että lankojen maailmasta löytyy uskomattoman ihania juttuja!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mussu

  13. 1. 2013 8.13

 373. Pipoja tulee, ei

  Pipoja tulee, ei muuta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiiu

  13. 1. 2013 9.11

 374. en voi varsinaisesti

  en voi varsinaisesti luokitella itseäni käsityöihmiseksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maikki

  13. 1. 2013 9.37

 375. Pidän käsitöiden tekemisestä,

  Pidän käsitöiden tekemisestä, mutta työ- ja koulukiireiden takia käsitöille jää vähemmän aikaa. Röyhelölangat ovat aika hauskoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  13. 1. 2013 10.30

 376. En osaa tehdä

  En osaa tehdä käsitöitä, joten viimeksi olen tehnyt jotakin yläasteella :( Siksi ei ole tulevia käsityösuunnitelmiakaan. Jos osaisin, niin kutoisin lapsilleni villahaalareita ja -sukkia. Tuo voittohuivi olisi aika kiva.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  epsi

  13. 1. 2013 11.37

 377. Kouluaikoina olen tehnyt

  Kouluaikoina olen tehnyt pikkusiskolle slipoverin Joululahjaksi. Patalappuja olen myös virkannut. Tuo röyhelöhuivi on aivan ihanan värinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ihanan värinen huivi

  13. 1. 2013 12.34

 378. enpä osaa..

  enpä osaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pex

  13. 1. 2013 14.33

 379. aika paljon tulee

  aika paljon tulee tehtyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maisa

  13. 1. 2013 14.34

 380. En ole koskaan

  En ole koskaan neulonut mitään, onneksi ei tarvitse osatakaan, koska vaimo osaa ja tykkää neuloa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benque

  13. 1. 2013 16.42

 381. Enpä tosiaan ole

  Enpä tosiaan ole käsityöharrastaja, mutta ymmärrän hyvin, mikä kutomisessa viehättää. Hankin toisaalta ihan äskettäin käsityömessuilta lankaa ja puikot, joten enköhän minäkin yritä vielä jotain kyhätä. Todennäköisesti sukat…tai sukan. Saavutus olisi sekin ;)

  Nuo reilauspaidat olivat aika hauskoja, en ollut kuullutkaan moisista ennen. Aika omaperäinen matkamuisto!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hippi

  13. 1. 2013 21.59

 382. Olen varmaan sukuni

  Olen varmaan sukuni musta lammas, äitini, mummoni, siskoni loihtii kaikenlaista käsityötä oli laji mikä tahansa ja varsinkin kutominen ja neulominen on heidän pravuudeitaan ja minä en osaa niistä mitään. Olen harrastanut lasitöitä, mutta jouduin lopettamaan raskauden aikana sen. Ihailen kaikkia käsitöitä ja kadehdin osaajia. olen itse aloittanut villapaidan ja sukkien kutomisen, mutta éivät ikinä valmistu, olisi kyllä ihanaa jos saisi ne tehtyä. Neon langat olivat aikas ihania ja nuo röyhelöhuivit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eija

  14. 1. 2013 1.45

 383. Olen anti-käsityöihminen. Harmi,

  Olen anti-käsityöihminen. Harmi, sillä itsetehden saisi niin hienoja juttuja itselleen! Noh, onneksi sisko on haka kudinten kanssa! :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aya

  14. 1. 2013 9.01

 384. Sain lahjaksi käsintehdyn

  Sain lahjaksi käsintehdyn kaulahuivin. Se on putkimallinen, ja lankana kaunista valkoista jossa mukana paljetteja. Uskon, että sellaisin osaisin itsekin tehdä… tarvikkeet ovat vielä kaupassa, mutta ehtii vielä täksi talveksi :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ärrä

  14. 1. 2013 9.11

 385. en ole

  en ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rene66

  14. 1. 2013 9.52

 386. tekisin paljonkin jos

  tekisin paljonkin jos arkitöiltäni ehtisin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimmu

  14. 1. 2013 15.35

 387. hyvin vähän nykyään

  hyvin vähän nykyään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eva

  14. 1. 2013 15.41

 388. Valitettavasti en ole

  Valitettavasti en ole lainkaan käsityöihminen, en osaa tehdä mitään! Jos osaisin, niin kuvan mallijumpperi oli kiinnostava.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Priffoux

  14. 1. 2013 16.41

 389. en ole moneen

  en ole moneen vuoteen neulonut mutta nyt on tarkoitus elvyttää taitoja ja kokeilla ensin kaikkea pienimuotoisempaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Helsi

  14. 1. 2013 20.09

 390. Kaikki jutussa esiintyvät

  Kaikki jutussa esiintyvät aiheet kiinnostivat…olen käsityöihminen…ja viimeksi valmistui erittäin ohuesta mohairlangasta pitsikuvioinen hartiahuivi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  14. 1. 2013 20.40

 391. en sitten ollenkaan,

  en sitten ollenkaan, joulukortteihin rajoittuu askartelu..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mie123

  14. 1. 2013 20.42

 392. Vain pakolliset koulun

  Vain pakolliset koulun tekstiilikäsitöiden jutut on tullut tehtyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikoladeus

  15. 1. 2013 7.19

 393. En ole.

  En ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  15. 1. 2013 7.28

 394. Mummo opetti minut

  Mummo opetti minut neulomaan ja virkkaamaan 6-vuotiaana. Kouluaikoina olin tosi innostunut käsitöistä, mutta aikojen kuluessa käsityöt ovat jääneet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annikki

  15. 1. 2013 8.08

 395. En ole yhtään

  En ole yhtään käsityöihminen,harmi sinänsä,tekisin ainakin villasukat jos osaisin. Kakkos- ja kolmosreissupaidat on näistä suosikkini!wau!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  north

  15. 1. 2013 11.48

 396. Neulon tosi harvoin

  Neulon tosi harvoin ja silloinkin vain villasukat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mindy

  15. 1. 2013 15.06

 397. Pidän käsitöistä varsinkin

  Pidän käsitöistä varsinkin kutomisesta ja ompelemisesta. Olen viimeksi kutonut villasukat kummipojalleni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anturajalka

  15. 1. 2013 16.25

 398. En ole hyvä

  En ole hyvä käsitöissä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Roosa

  15. 1. 2013 21.37

 399. Osaan neuloa aivan

  Osaan neuloa aivan yksinkertaisia juttuja, mutta ei oikein kiinnosta.
  Nyt pitäisi opettaa vasenkätinen viisivuotias kutomaan, en ole vielä keksinyt miten.
  Artikkelin ohjeista punainen jumpperi on mukavin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mormor

  17. 1. 2013 21.25

 400. En osaa tehdä

  En osaa tehdä käsitöitä. Punainen jumpperi on mieluisin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nika

  18. 1. 2013 15.23

 401. Nämä on naisten

  Nämä on naisten hommia, mutta vaimo varmaan pitäisi siitä röyhelöhuivista, jos sattuisin voittamaan.
  Käsityö mielletään naisten hommaksi. Taitaa olla ennakkoluuloa. Lähipiirissäni on keski-ikäinen mies, joka tekee ristipistotöitä iltojensa ratoksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jussi

  18. 1. 2013 15.46

 402. Lapsena ja nuorena

  Lapsena ja nuorena olin käsityöihminen koska ei ollut muutakaan tekemistä kainuun korvessa kun asuin. Nyt on perhe ja netti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  armiidatar

  26. 1. 2013 19.10

Kirjoita kommentti