Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 12. 2012 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Loviisasta löytyy Se Aidompi Joulu

Loviisa, etelärannikon ihana slow-city, on verraton joulukaupunki! Joulun aikaan kaupungissa ja kylillä on monia ihastuttavia joulunalustapahtumia, konsertteja ja markkinoita.

Koe pikkukaupungin kotoisa joulutunnelma! Tule Loviisaan!

Loviisan erikoisuus ovat Wanhan Ajan Joulukodit. Nämä tunnelmalliset yksityiset kodit avaavat ovensa kävijöille kahtena viikonloppuna. Kävijät pääsevät tutustumaan kuuteen tunnelmalliseen vanhan ajan joulukotiin. Näissä yksityiskodeissa voi istahtaa hetkeksi nauttimaan talon herkkuja tai tehdä pieniä ostoksia. Joulukodit ovat avoinna 8.–9.12.2012  ja 15.–16.12.2012  kello 10–17 ja niihin on vapaa pääsy.

Joulukodit Loviisan Alakaupungissa:

Ajurintalo, Puutarhakatu 32
Vossikkakuski Alfred Lindborg rakennutti Ajurintalon Suolatorin nurkalle vuonna 1900. Tänä jouluna Ajurintalo sonnustautuu joulukodiksi toista kertaa. Tuoksua on tuvassa, kun isäntäväki leipoo kävijöille makoisia joulutorttuja, ja glögiäkin on tarjolla. Ajurintalossa on myynnissä myös käsitöitä ja hauskoja sytykeruusuja.

Sininen Talo, Mariankatu 15
Sininen talo koristellaan joulun kunniaksi suvun perinteisillä joulukoristeilla ja pyrypalloilla. Lahjaksi tai omaksi iloksi mukaan voi ostaa minipipareita, Nooan arkki -piparipaketteja ja muita Sinisen talon joulutuotteita. Uutuutena ovat ihanat, omat Sinisen talon purkit, joihin on kätketty herkullisia joulumausteita.

Pitkänpöydäntalo, Mariankatu 7
Pitkänpöydäntalon emäntä Kaisa Korpela on tunnettu kädentaidoistaan. Korpelat koristavat vuonna 1856 rakennetun Pitkänpöydäntalon tunnelmalliseen jouluasuun, ja esillä on myös itse tehtyjä joulukoristeita. Saatavilla on myös upeaa keramiikkataidetta. Syksyn runsas omenasato on otettu talteen, joten maukasta luomuomenaglögiäkin on tarjolla.

Villa Aaltonen, Pitkäkuja 12
Villa Aaltonen rakennettiin 1800-luvun loppupuolella vastaanottamaan venäläisiä kylpylävieraita. Tänä vuonna Villa Aaltosessa on avoinna myös uusi jouluhuone. Päätalossa tarjotaan kävijöille lammaspataa ja jouluista borssikeittoa. Syksyn runsaan sienisaaliin ansiosta keittiössä porisee myös herkullinen sienikeitto. Glögikellarissa voi siemaista talon omaa kirsikkaglögiä ja joulupuodissa saa talon omia hilloja.

Riemumaisterin Huvila, Köydenpunojantie 8
Riemumaisterin huvila on tullut tunnetuksi ihanista Sandelsin lohileivistään. Uutuutena kielen vie mennessään vanhaan reseptiin perustuva joulupuuro, kestikievarinpuuro. Herkullinen ohrapuuro on haudutettu yön yli, ja sen maustavat kerma ja siirappi. Vanhanajan joulupuodissa voi kääräistä pakettiin herkkujen lisäksi myös kaikkea pientä ja ihanaa tilpehööriä.

Loviisan Garnisonissa:

Kuninkaanlampi, Kuhlefeltinkatu 8
Vuosien 1750 ja 1800 välillä rakennetussa Kuninkaanlammen joulukodissa saa venäläiseen tyyliin valmistettuja Olgan paakkelsseja eli suolaisia ja makeita joululeivonnaisia. Kahvin ja teen lisäksi tarjolla on myös glögiä. Glögitarjoilu on järjestetty tunnelmalliseen piharakennukseen. Joulupuodista voi ostaa lämpimiä huopajalkineita ja joulukortteja sekä muuta kivaa pukinkonttiin. Uutuutena on kauniisti paketoidut maustekahvit. Valikoimassa on monta eri makuvaihtoehtoa. Haluatko amarettoa, konjakkia vai kenties suklaata?

Joulumarkkinoita riittää

Käsityöläisten tuotteita ja paikallisia herkkuja myydään lukuisilla joulumarkkinoilla. Suurimpia joulumarkkinoita ja -myyjäisiä ovat Malmgårdin joulumarkkinat 8.–9.12., Laivasillan joulu- ja käsityöläismarkkinat 8.12., Strömforsin ruukin joulumyyjäiset 15.–16.12. ja Loviisan Joulutori 15.–16.12. Perinteiset Loviisan joulumarkkinat järjestetään Loviisan torilla 4.12. Oma Joulu -myyjäiset pidetään Forumissa molempina Loviisan Joulun viikonloppuina. Uutuutena ovat Loviisan taidekeskukseksi kunnostettavan Almin talon joulumarkkinat 8.–9.12. ja 15.–16.12.

Lapsille Loviisan Joulu tarjoaa vaikkapa Pikkukaupungin piparipajan, jossa leivotaan ja koristellaan mielikuvituksellisia piparkakkuja 8.12. Hembölen kotieläintarha vierailee Strömforsin ruukissa 15.–16.12. Kirkonrotta Vikken joulupolulla voi seikkailla 2.12., 9.12. ja 16.12. Ruotsinpyhtään kirkon ympäristössä. Sunnuntaina 16.12. voi suunnistaa koko perheen voimin kuusen hakuun Lionsin joulukuusimetsään.

Joulunalusajan avoin olohuone ja puuhanurkka Avoinna–Öppet tarjoaa kaikenikäisille 22.12. asti valoisaa ja tunnelmallista toimintaa käsityöpajoista taidenäyttelyihin. Avoinna–Öppet sijaitsee Loviisan torin laidalla (Kuningattarenkatu 18). Ohjelman voi tarkistaa www.facebook.com/AvoinnaOppet tai kaupungin verkkosivuilta www.loviisa.fi. Loviisan matkailutoimisto avaa Loviisan Joulu -infon joulun teemaviikonloppuina 8.–9.12. ja 15.–16.12. Avoinna–Öppetin tiloissa. Jouluinfo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 10–17.

Lisätietoja: 
Loviisan matkailutoimisto

Karlskronabulevardi 8

07900 Loviisa

puh. 019 555 234

info@loviisa.fi

www.loviisa.fi/loviisanjoulu


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti