Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 12. 2015 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Sonja Lehto on Suomen Lucia 2015

Sonja Lehto Kauniaisista on valittu Suomen Luciaksi 2015. – Tämä on elämäni paras päivä! En ole nukkunut juuri ollenkaan, koska minua on jännittänyt niin paljon. Odotan lucia-aikaa innolla.

– Mielestäni lucia on yksi kauneimmista perinteistämme. Lucia tuo lämpöä, iloa ja valoa etenkin heille, jotka sitä tarvitsevat. Sen lisäksi Lucia myös yhdistää ihmisiä.

Suomen Lucia on osa keräystä, jossa kerätään varoja lapsiperheille, joilla on erilaisia vaikeuksia selviytyä arjessaan. Lucia-keräys tuotti viime vuonna ennätystuloksen, lähes 137 000 euroa. Folkhälsan on järjestänyt keräysvaroilla mm. FamiljeKraft-leirejä apua tarvitseville perheille. Leireille on osallistunut lähes 100 lasta vanhempiensa kanssa.

Suomen Lucia kruunataan Helsingin tuomiokirkossa sunnuntaina 13.12.2015 klo 17. Lucian kruunaa pastori ja kirjailija Hilkka Olkinuora. Lucia-kulkue kulkee sen jälkeen Helsingin keskustan läpi.

Lucialle on varattu jo yli 80 vierailua. Kruunajaisviikonloppuna yleisö voi nähdä Lucian seurueineen lauantaina 12. joulukuuta glögitilaisuudessa Helsingin Forumissa klo 9. Suomen Lucia avaa myös Lucia-markkinat lauantaina klo 11 Helsingin Keskuskadulla. Sunnuntaina 13.12. Suomen Lucia esiintyy Seurasaaren joulupolulla Karunan kirkolla klo 12.30.

Lucia-keräys jatkuu tammikuun loppuun saakka.

Folkhälsan hallinnoi Suomen Luciaa yhdessä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa.

Tässä kaikki vuoden 2015 Luciaehdokkaat.

Tässä kaikki vuoden 2015 Luciaehdokkaat.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti