Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Earth hour käynnistyi

WWF:n Earth Hour 2010 -kampanja käynnistyi Suomessa tällä viikolla, kun verkkosivut avattiin. Parin päivän sisällä ilmastotempaukseen on ilmoittautunut lähes puolitoista tuhatta suomalaista yksityishenkilöä, kahdeksan kuntaa ja kaupunkia, runsaat 60 yritystä sekä toistakymmentä oppilaitosta ja muuta organisaatiota.

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen ilmastokampanja, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä: 27. maaliskuuta klo 20.30 – 21.30. Earth Hour -kampanjalla WWF haluaa innostaa ihmisiä ilmastotoimiin.

”Earth Houriin on helppo osallistua. Pimeää hetkeä voi viettää vaikkapa kynttilänvalossa ystävien seurassa. Innokkaimmat järjestävät tempauksia koko kylälle”, kertoo kampanjaa koordinoiva Henna Rouhiainen.

Kampanjan pääviesti on, että nyt kaivataan ripeitä otteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kampanjan kautta aiotaan nostaa esille esimerkkejä hyvistä ilmastotoimista.

”Kampanjan onnistumisen kannalta on tärkeää, että mahdollisimman moni muistaa ilmoittautua osallistujaksi verkkosivujen kautta. Vain näin voimme varmistaa kampanjaan osallistuneiden määrän ja välittää päättäjille vahvan viestin siitä, että suomalaiset haluavat kannustaa heitä tekemään sitovia päätöksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, Rouhiainen jatkaa.

EH 2009 Tampere (c) Harri Helin WWF-1

WWF:n Earth Hour -kampanjaan voi osallistua:

– sammuttamalla valot 27.3.2010 kello 20.30–21.30
– osallistumalla Earth Hour -tapahtumaan
– innostamalla muita osallistumaan tapahtumaan
– järjestämällä oman tapahtuman – suuren tai pienen
– levittämällä sanaa kampanjasta
– tukemalla tapahtumaa lahjoittamalla WWF:n ilmastotyöhön ja
– seuraamalla kampanjan etenemistä Earth Hour -verkkosivujen kautta

Suomen Earth Hour -verkkosivut: www.earthhour.fi

Kansainväliset Earth Hour -verkkosivut: www.earthhour.org

Maailman ensimmäinen Earth Hour järjestettiin vuonna 2007 Australiassa. Siihen osallistui 2,2 miljoonaa ihmistä ja 2100 organisaatiota. Vuonna 2008 kampanjaan osallistuu 371 kaupunkia ja kuntaa ja ainakin 50 miljoonaa ihmistä 35 maassa ympäri maailman. Vuonna 2009 Earth Hour -kampanjaan osallistui yli 4000 kuntaa ja kaupunkia ympäri maailman. Pimeys vallitsi 88 maassa, kun sadat miljoonat ihmiset sammuttivat valonsa. WWF Suomi järjesti tapahtuman ensimmäistä kertaa myös Suomessa. Hyvän kansainvälisen ilmastosopimuksen puolesta tempaisi Suomessa 105 kuntaa ja kaupunkia, lukuisia organisaatioita sekä noin kaksi miljoonaa suomalaista.

Lahjoitukset WWF:n ilmastotyöhön: Nordea 157230-11189.

Ilmastokummiksi ryhtyminen: www.wwf.fi/liity

Miten muistat tämän?
Pane hälytys kännykkääsi.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti