Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 11. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Isänpäivän lahjaidea

Tulilla istuminen on ikiaikainen tapa. Suomalaiset tulivat metsästäjinä hyville metsästysmaille, ensin käymäseltään ja asettuivat myöhemmin pysyvästi runsasriistaisille maille.

Saalis kypsennettiin ateriaksi ja jaettiin lämmittävän tulen ääressä. Retkeily ja ”tulilla” istuminen, ovat näistä ajoista lähtien meillä suomalaisilla jo verissä. Mikään ei rauhoita ja rentouta yhtä hyvin, kuin luonnossa samoilun jälkeinen nuotiopiiri. Nuotiolla voi istua ihan hiljaa vain tuleen tuijotellen, tai kertoa tarinoita, kuten esi-isämmekin ovat kautta aikojen tehneet.

Matias Koskimiehen kirja sopii metsästystä, tai kalastunsta harrastaville sekä retkeileville, tai siitä vainn haaveileville eränkävijöille. Ruokaohjeet sopivat toki myös kotona valmistettaviksi.

Minerva kuvailee kirjaa:

Tulilla
Avotulen tunnelmia ja herkkuhetkiä
Matias Koskimies

Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.
Kirjan ohjeet ovat kokeiltuja esimerkkejä ruuan valmistukseen tulella. Hiillostaminen, loimuttaminen ja rosvopaistin kypsennys maakuopassa, ruoan valmistus muurikkapannulla tai savustaen ovat vaihtoehtoja minkä tahansa ruokaraaka-aineen kypsentämiseen.

Kirjassa opastetaan valitsemaan sopiva nuotiopaikka tulentekoon, annetaan ohjeet loimulaudan rakentamiseen sekä kerrotaan, miten rosvopaistille saadaan toimiva maakuoppa. Lisäksi kirjassa esitellään herkullisiksi todettuja reseptejä niin kala-, kasvis-, kuin liharuuillekin.

Adlibris:

SIDOTTU, 2017, suomi, ISBN 9789523124295
21,10 €
Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle. Kirjan ohjeet ovat kokeiltuja esimerkkejä.

https://www.adlibris.com/fi/haku?q=Tulilla+Matias+Koskimies


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti