Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 6. 2020 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies 124 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

Juhannus on meillä herttainen Arvottu

Muutama vuosi sitten vietimme kokkojuhlat vasta juhannuspäivänä. Olimme kattaneet ruoat pukkien päällä olevaan soutuveneeseen ja virittäneet päälle kankaisen katoksen. Myrsky yltyi ja veneestä tuli ”lentävä hollantilainen”, värjöttelimme sitten räystäiden alla ja lopuksi siirryimme takkatulen lämpöön. Toivotaan tälle juhannukselle leppeitä säitä.

 

 

 

juhannus-kokko-yo-6juhannus-kokko-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On ollut aivan upeitakin juhannuksia, ehkä sittenkin enemmän kuin huonoja. Päivä on ollut helteinen ja ilta tyyni. Kokot ovat syttyneet rannoille ja hämärän hetki on ollut Suomen etelärannikollakin hyvin lyhyt. Jotenkin se on vaan aina nähtävä, vaikka nukuttaisi kuinka. Tuntuu, että tätä kaikkein valoisinta yötä ei pidä tuhlata nukkumiseen. Taikojenkin uskotaan silloin toteutuvan.  Saattaa nähdä saniaisen kukan, virvatulen tai kaivoon katsoessa tulevan puolisonsa. Varsin villiä on meno tainnut olla pakanallisella ajalla. Tyttöset ovat kirmanneet alastomana viljapellon ympäri tai kieriskelleet kasteisella niityllä sulhon näkemisen toivossa. Pelottavalta kuulostaa myös tämä taika. Jos saunasta tullessa juoksee alasti ruisvainion ojissa, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.

Luulenpa velmujen ”sulhasmiesten” tienneen nämä taiat ja asettuneen jo valmiiksi ojanpohjaan odottamaan. Punkkien pelossa taikoja ei enää kannata tehdä.

saunan-lammityss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omaan juhannusjuhlaani kuuluu saunarituaali olennaisena osana. Sauna on pesty ja puunattu, puhtaat pyyhe- ja laudeliinapinot odottavat kylpijöitä. Kukkavaasissa on juhannusruusuja ja joskus sisällä myös iso pihlajanoksa. Saunavihta sidotaan tuoreista lehdeksistä. Sen taidon evakko-mummoni Ida opetti minulle jo lapsena. Iida kävi hakemassa juhannusviikolla valtavan kuorman lehdeksiä pihaan ja istui sitten sitomaan vihtoja koko talveksi.

vihta-41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ida-mummon opetukset

Lehdekset kerätään rauduskoivusta, joka on napakampi kuin hieskoivu. Kannattaa valita puu, joka kasvaa kuivassa hiekkamaassa. Sellaisessa puussa lehdet istuvat lujemmin. Hieskoivun oksia kannattaa kuitenkin latoa vihdan sisään, koska niistä irtoaa enemmän tuoksua. Oksat ladotaan nurinpäin, jotta vihdasta tulee tasainen. Lehtien nurja puoli ei myöskään tartu ihoon samalla tavalla kuin liukkaampi oikea puoli. Sidos punotaan yksivuotisen koivun ”piiskasta”. Kuori irrotetaan, paksumpi puoli pannaan saappaan alle ja vitsaa pyöritellään samalla niin, että siihen muodostuu notkeutta ja kierteitä.  Paksu pää pujotetaan ensin vihdan läpi, kiepautetaan varren ympäri ja ohuemmalla päällä sidotaan punos. Jos vitsa on tarpeeksi pitkä siitä saa vielä ripustuslenkin. Vitsan päätä pyöritellään vielä, jotta se kiertyy ja pää käännetään sidoksen sisään. Vihta siistitään. Oksien päät vuollaan hieman viistosti ja latva muotoillaan tasaiseksi. Jos olet kerännyt lehdekset kovin pölyiseltä paikalta, huuhdo vihta ennen saunaan viemistä.

Ida ei moisista ”kotkotuksista” ymmärtänyt, mutta itse sidon juhannusvihdan keskelle vielä yhden suopursun, jos se sattuu sopivasti kukkimaan.

suopursu-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Huvimaja koristellaan perinteisesti asettamalla koivut kummallekin puolelle ovea.

Syömme aattona nokkoslättyjä, vaihtelevasti erilaista savukalaa, uusia perunoita ja silliä, kotijuustoa, ”hölskytyskurkkuja” ja jälkiruoaksi kesän ensimmäisiä mansikoita.

juhannus-hanuristi

 

 

 

 

 

 

 

 
Illalla saamme vieraita kokolle. Mukavia vieraita ovatkin, soittavat kitaraa, haitaria ja laulavat, joskus panevat venelaiturilla tanssiksi.

juhannus-tanssit-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oikein hyvää juhannusta teille kaikille. Nautitaan siitä satoi tai paistoi!


Aiheet: , , , , , , , ,

124 kommenttia

 1. Pari vuotta sitten

  Pari vuotta sitten vietimme juhannuksen Ateenan skandinaavisella merimieskirkolla. Pireuksen rannalla vietettiin perinteistä suomalaista juhlaa kansainvälisessä ympäristössä, ainoastaan kokko puuttui – ja hyttyset. Tuohon juhannusjuhlaan päättyi parin viikon saarihyppelymme, edelleen koko perhe muistelee lämmöllä parasta lomaa ikinä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti

  17. 6. 2009 11.54

 2. Muistan juhannuksen ystävättäreni

  Muistan juhannuksen ystävättäreni kesämökillä.
  Tämä keskikesän jalo juhlapäivä oli tuolloin hiton kylmä ja hytisimme mökissä kokonaiset kaksi päivää. Vettäkin tihutteli. Saunastakin polskadimme suoraan hyiseen järviveteen. Hyttysiä tosin moinen ilmaston koleus ei häirinnyt. Niinpä ihoni oli paitsi kananlihalla niin myös täynnä hyttysten pistojen aiheuttamia syyhyäviä paukaloita. Totesin silloin, että mökkeily ei ole minulle se ideaalisin lomanviettomuoto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  17. 6. 2009 12.02

 3. Joka juhannus on

  Joka juhannus on ikimuistoinen, koska siihen kuuluu rituaali; Rosvopaistinteko.
  Aaamusta heti kaivetaan monttu auki, aletaan marinoida lampaita, pidetään tulta yllä ja siinä samalla seurustellaan. Koko päivä menee paistia
  vahtiessa, välillä käydään veneilemässä ja haetaan saunaan polttopuita ja lämmitetään saunaa.
  Myös perunamaalta haetaan uudet perunat, kasvimaalta yrtit ja porkkanat.
  Tämä tehdään yleensä vain kerran kesässä ja aina juhannuksena.
  Kokkoa katsellessa nautiskellaan sitten virvokkeita ja rosvopaistia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiNi

  17. 6. 2009 12.15

 4. Vietimme ystävien kanssa

  Vietimme ystävien kanssa koko juhannuksen yhden kaverin vanhempien omakotitalossa, kun he eivät olleet kotona. Söimme, joimme, pelailimme ja kävimme myös mökillä saunomassa ja uimassa. Oli tosi hauskaa ja rentoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  17. 6. 2009 13.49

 5. Olen viettänyt monta

  Olen viettänyt monta juhannusta töissä ja täytyy sanoa etteivät juhlapyhät ole välttämättä töissäkään tylsiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkkuli

  17. 6. 2009 14.52

 6. Monena juhannuksena olemme

  Monena juhannuksena olemme mieheni kanssa olleet tyttären mökillä. Siellä on aina vävyn tekemää rosvopaistia. Parasta on kuitenkin lapsenlasten ilo ja riemu, kun saavat olla vailla huolen häivää ja valvoa myöhään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ailuska

  17. 6. 2009 15.20

 7. Ekana tuli mieleen

  Ekana tuli mieleen juhannus, jolloin kaverimme kanssa maalasimme vartalomme kokonaan kasvoväreillä ja tarkoitus oli sitten järvessä puhdistaa värit pois. Noo vesi olikin sitten yllättävän kylmää eikä uskallettu edes uida, saatiin sitten saunassa läträtä vedellä ihan kunnolla ja odotella, että padassa lämpenee lisää vettä. (:

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minna

  17. 6. 2009 15.22

 8. Juhannus jolloin ei

  Juhannus jolloin ei oltukaan kotona grillaamassa vaan tien päällä. Vaikutti kuin jokin epidemia olisi iskenyt; ei ristin sielua – kaupungissakaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sysieläin

  17. 6. 2009 15.30

 9. muutama vuosi sitten

  muutama vuosi sitten kovassa vesisateella teltassa,oli vilu ja nälkä,mutta kuitenkin juhannus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  17. 6. 2009 15.35

 10. nuoruuden juhannukset lavatansseineen

  nuoruuden juhannukset lavatansseineen – ne eivät unohdu. Sitä tunnelmaa ei enää löydy mistään. Aika kultaa muistot – ja juhannukset – vaikka hyttyset söivät ja teltassa oli tungosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sehirvi

  17. 6. 2009 16.11

 11. Mieleenpainuneimpia hetkiä on

  Mieleenpainuneimpia hetkiä on ollut kohtaamiseni salaman kanssa juhannusaattona 1990. Jossain kaukana jytisi, minä hyväkäs (nolla promillea) menin mökkisaunastamme pulahtamaan järveen. Ja kas, samantien oli ukkonen päälläni. Seisoin vedessä ja tunsin, kuinka sähkö meni nopeasti lävitseni päälaelta märistä hiuksista lähtien. Järven pintaan käynyt valo oli niin kirkas, että hetkeen oli vaikea nähdä mitään. Terassillamme istuneet eivät tainneet paljoakaan hahmottaa nopeita tapahtumia. Siinä juhannuksessa olisi muutenkin ollut aineksia koko illan tragikomediaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Salamointia

  17. 6. 2009 16.24

 12. Olisi meillä sukumökkikin

  Olisi meillä sukumökkikin minne mennä, mutta monena juhannuksena paremmaksi ratkaisuksi on osoittautunut jäädä kaupunkiin. Ihana rauha, suorastaan vähän kummitusmainen olo, kun missään ei kulje ketään… poppia saa huudattaa täysillä takapihalla ja fillarilla voi pyöräillä kaupungin rannalle, jos haluaa uimaan tai veden äärelle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  17. 6. 2009 17.01

 13. Juhannus oli nuoruudessa

  Juhannus oli nuoruudessa (60-luvulla) isompi juttu; siihen liittyi enemmän traditioita jo juhannuskoivujen hausta lähtien. Edelleenkin juhannukseen kuuluu ehdottomasti jonkinlainen koivukoristelu ja tietysti mahdollisuuksien mukaan lavatanssit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benque

  17. 6. 2009 17.03

 14. Juhannus ison kaupungin

  Juhannus ison kaupungin keskustassa on kokemus. Se hiljaisuus ja autiot kadut;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  17. 6. 2009 17.11

 15. Polkupyörämatka Keuruulta Saarijärven

  Polkupyörämatka Keuruulta Saarijärven juhannuskisoihin 70-l alkupuolella.
  Kahden pikkuveljeni kanssa lähdimme juhannuspäivän aamuna varahin ajamaan – siihen aikaan vielä enimmäkseen hiekkateitä – fillareilla teltta ja muut varusteet tarakalla kohti kisoja ja Ahvenlammin leirintäaluetta. Matkaa sieltä meidän kyläkunnalta liki 100km mut niin vain ehdimme auringonpaahteiselle kentälle. Yöunet tiukan ajon ja jonninverran metelöivän juhlaväen vierellä ei ihan putkeen mennyt, mut oltiinhan nuoria (13-17v) ja jaksavaisia. Aamusta käytiin vilkaisemassa Pyhähäkin luonnonpuistoa ja kisapäivän jälkeen paluuajo kotia. Hellepäiviä molemmat, joten iltamyöhällä olimme loistavanpunaiset pääväriltämme mutta väsyneen onnelliset että olipa Jussinpäivät kerrakseen!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heppa

  17. 6. 2009 17.44

 16. Joka juhannus on

  Joka juhannus on rosvopaisti meillä muhimassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari.M

  17. 6. 2009 17.57

 17. Joka juhannus grillaus

  Joka juhannus grillaus kuuluu traditioon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mervi

  17. 6. 2009 17.58

 18. merallä tyynellä ja

  merallä tyynellä ja kirkkaaalla ilmalla,hämärässä yössä hiljaa lipuen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  17. 6. 2009 18.53

 19. juhannus kalajoella oli

  juhannus kalajoella oli mieleenpainuvin…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sepi

  17. 6. 2009 19.07

 20. loimulohi suvun kanssa

  loimulohi suvun kanssa mökillä kuuluu juhannukseen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  17. 6. 2009 19.11

 21. viime juhannuksena vietimme

  viime juhannuksena vietimme mukavia päiviä ihan kaupunkiasunnossa rakkaani kanssa, ei stressiä mistään matkustamisista, syömisistä, vieraista, säästä tms., vaan mukavaa yhdessäoloa kotosalla kaikessa rauhassa, suosittelen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  17. 6. 2009 19.16

 22. Juhannus ei ole

  Juhannus ei ole mitään ilman kokkoa. Se on nähtävä ja ennen kaikkea koettava joka ikinen juhannus. Ehkäpä se mieleenpainuvin juhannus oli vuonna 2003, kun vietettiin ensimmäistä yhteistä juhannusta nykyisen aviomieheni kanssa kokkoa katsellen. <3

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  17. 6. 2009 19.27

 23. En koskaan unohda

  En koskaan unohda sitä juhannusaattoa, jolloin rakas äitini siirtyi pois tästä ajasta iäisyyteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  skibi

  17. 6. 2009 19.38

 24. Vuonna ja jotain

  Vuonna ja jotain kahden pienen lapsen kanssa juhannusaattona jollain leirintäalueella,oli niin perkuleen kylmä että piti kiireesti käydä penskoille ostamassa lämmin puku yöksi kun ei oltu varauduttu melkein pakkasöihin.Silti lapset paleli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoitsu55

  17. 6. 2009 20.16

 25. Mieliinpainuvin juhannus on

  Mieliinpainuvin juhannus on ollut 60-luvulla Rukalla, minne menimme porukalla. Valtavasti väkeä ja keskiyön aurinko paistoi lämpimästi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bella

  17. 6. 2009 21.21

 26. Se juhannus on

  Se juhannus on mielessä kun kaikki
  juhannuspäivät satoi vettä kaatamalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  poika

  17. 6. 2009 21.32

 27. löysin tyttöystävän vuosia

  löysin tyttöystävän vuosia sitten juhannuksena ja
  hän on nyt minun vaimoni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kala

  17. 6. 2009 21.33

 28. Mökikllä grillailemassa, saunomassa,

  Mökikllä grillailemassa, saunomassa, uimassa sukulaisten ja ystävien kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kape

  17. 6. 2009 21.57

 29. Juhannus mökillä, kun

  Juhannus mökillä, kun en itse omista mökkiä niin on aina mukava kun saa kutsun juhanukseksi rantamökille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarita

  17. 6. 2009 22.55

 30. Uintia,saunomista, ihanaa ruokaa

  Uintia,saunomista, ihanaa ruokaa ,juhannuskokko oman perheen parissa,siinä se

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  villem

  17. 6. 2009 23.05

 31. Perheen kesken jokainen

  Perheen kesken jokainen juhannus on ihana. Olemme aina olleet lasten jälkeen perheen kesken…

  Syömme ja herkuttelemme ja jutustelemme koko perheen voimin. Silloin useasti päätämme myös pienimuotoisesta kesälomareissusta johon jokainen saa sanoa hiukan mielipidettään!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  17. 6. 2009 23.16

 32. Mummolassa.Saunoimme,uimme järvessä,paistoimme vaahtokarkkeja

  Mummolassa.Saunoimme,uimme järvessä,paistoimme vaahtokarkkeja ja makkaraa ja titenkin menimme katsomaan isoa kokkoa naapureiden kanssa.Oli todella hauskaa ja kaiken lisäksi löysin nykyisen poikaystäväni naapureiden grillijuhlista :) En unohda sitä juhannusta ikinä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanna91

  17. 6. 2009 23.55

 33. Kerran olen ollut

  Kerran olen ollut oikein tyttöporukassa lavalla kukkamekoissa juhannustansseissa. Se oli jotain!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heemi

  18. 6. 2009 1.56

 34. Aina menee Jussit

  Aina menee Jussit duunissa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  weeks

  18. 6. 2009 1.56

 35. Juhannus on mukava

  Juhannus on mukava viettää kaupungissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkulkija

  18. 6. 2009 3.16

 36. Juhannuksista paras oli

  Juhannuksista paras oli se, kun oli niin kuuma, ettei jaksanut mitään muuta kuin maata laiturilla syöttämässä kaloja. Kyllä kesä on parhaimmillaan lämpimänä ja aurinkoisena kun mökki on sellainen ”oikea”, jossa sisällä ei mahdu kuin pyörähtämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikolai

  18. 6. 2009 7.00

 37. juhannus ilman haitarimusiikkia,kokkoa

  juhannus ilman haitarimusiikkia,kokkoa ja mökkielämää ei oo mittään
  rannalla uiskentelevat sorsapesueet ja joutsenet ihana tunnelma

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mamselli

  18. 6. 2009 8.06

 38. Muutama juhannus sitten

  Muutama juhannus sitten menimme matkailuautolla Nauvoon ja parkkeerasimme leirintäalueelle, oli tilaa ympärillä koirallekin kivasti..menimme nokosille ja kun heräsimme ja katsoimme ikkunasta niin näimme, että nuoret olivat vallanneet meidät. Tyttö istui tuolissamme ja grilli kärytti ikkunamme alla. Harmistuimme ja menimme ulos. Istuimme ja eräällä tytöllä oli niin lyhyt hame, että näkyi alta strigit kun tuuli hametta heitteli. Huomautin siitä ääneen ja hän kävikin vaihtamassa housut ylle. Loppujen lopuksi joimme kaljaa yöllä yhdessä ja moikkasimme kun erkanimme parin päivän päästä. Nyt naurattaa mutta silloin ei kun tila vietiin, koiran takia minua harmitti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nainen-66

  18. 6. 2009 8.10

 39. Juhannuksena mökillä. Saunomista,makkaran

  Juhannuksena mökillä. Saunomista,makkaran paistoa ja rannassa oloa. Sääskiäkin kyllä jo oli…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  solmu

  18. 6. 2009 8.18

 40. Pari vuotta sitten

  Pari vuotta sitten vietin kaupunkijuhannuksen siskoni ja äitini kanssa. Kävimme minigolfaamassa ja paistoimme makkaraa ja söimme herkkuja! Kivaa oli eikä sade haitannut menoa!:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  18. 6. 2009 8.22

 41. Juhannuksen vietämme kotipihalla

  Juhannuksen vietämme kotipihalla Helsingissä. Etuna on se, ettei tarvitse istua autossa liikenneruuhkissa. Aamulla käyn ostamassa juhannuskalan (savusiika) Hakaniemen hallista. Sireenit kukkivat, ensimmäiset unikot ovat avautuneet upean punaisina pihallamme. Grillaamme ja juhlimme äitini ja nuorimman tyttäreni syntymäpäiviä. Loppuillasta menemme veneajelulle katsomaan kokkoja, joita Helsingissäkin poltetaan joka vuosi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pulla

  18. 6. 2009 9.03

 42. Lapsuudessani kaunis juhannusmuisto

  Lapsuudessani kaunis juhannusmuisto kun tuotiin mummun kanssa juhannusruusuja maljakkoon. Mummu on jo poismennyt, mutta aina kun näen juhannusruusuja tulee kauniit muistot mieleen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miisukki

  18. 6. 2009 9.15

 43. Ensimmäinen yhteinen rakkauden

  Ensimmäinen yhteinen rakkauden kesä oman muruni kanssa. Menimme ensimmäistä kertaa yhdessä mökilleni juhannukseksi ihanan ja kauniin järven rannalle. Yhä muistelemme tuota ensimmäistä yhteistä juhannusta vieläkin yhtä rakastuneina kuin silloin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  18. 6. 2009 9.29

 44. Yhdessä juhaanusaterian syöminen

  Yhdessä juhaanusaterian syöminen nyyttäri periaatteella on ollut jo pitkään traditiona mieheni suvussa. Samoiten joka juhannus tapahtuva perinteinen jalkapallomatsi. Toki sitä onneksi jää aikaa myös kahden vietettäväksi oman rakkaani kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  18. 6. 2009 9.31

 45. Vuoden 2000 juhannuksen

  Vuoden 2000 juhannuksen vietin sairaalassa juuri syntyneen esikoiseni kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kiivi

  18. 6. 2009 9.36

 46. Juhannus vanhempieni kanssa

  Juhannus vanhempieni kanssa mökillä. Mieheni väänsi isäni kanssa sateessa kantoja pihasta rautakangella. Minä istuin äidin kanssa sisällä savussa kun takka ei vetänyt. Saunan jälkeen ei ollut oluen olutta kun vanhempani ovat absolutesteja.
  Mieleen painui tämä syvästi, koska sitä ennen juhannukset ja festarit olivat olleet ainoa vaihtoehto. Toki emme ole mökkeilleet tuon juhannuksenkaan jälkeen :).

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  18. 6. 2009 9.43

 47. Kun iskä tanssi

  Kun iskä tanssi kännissä serkun vaimon kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suvi

  18. 6. 2009 10.22

 48. mieleenpainuvin on ollut

  mieleenpainuvin on ollut kun olin koko yön kuskina, loppuyöstä oltiin pari sataa kilsaa kotoa ja kaikki muut jo oli sammuneet

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tero

  18. 6. 2009 11.04

 49. lomaliiton työntäyteiset juhannukset

  lomaliiton työntäyteiset juhannukset oli sitä jotain…ja niitä kaipaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  18. 6. 2009 12.52

 50. Vesisateessa mökillä, yrittää

  Vesisateessa mökillä, yrittää säilyttää hyvä Juhannustunnelma

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kassu

  18. 6. 2009 13.02

 51. Saaren juhannus Tammela,kaatosade,humalaiset

  Saaren juhannus Tammela,kaatosade,humalaiset ja tappelu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  18. 6. 2009 14.01

 52. Pari vuotta sitten

  Pari vuotta sitten vietin todella hauskan juhannuksen kaveriporukalla mökillä. Ruoka maistui, sää osui kohdalleen, ihmiset tulivat keskenään hyvin juttuun ja tunnelma säilyi hyvänä. Loistava kokonisuus!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja

  18. 6. 2009 14.22

 53. Monta vuotta sitten

  Monta vuotta sitten iso kasa meitä sukulaisia oli kutsuttu mökkeilemään.Lapsia,vanhempia,serkuksia,sisaruksia…Teemana oli naamiaiset ja nyyttärit.Jokaisen kutsussa(jopa pienten lasten ,mm.2v) oli mainittu,miksi tulisi pukeutua ja mitä olisi kestityspöytään tuotava mukanaan.Idea oli loistava ja odotimme juhlaa kovasti.Jotakin kuitenkin meni mönkään ja kutsujen lähettäjä joutuikin peruuttamaan koko jutun.Se oli harmi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarituulikki

  18. 6. 2009 14.44

 54. meillä oli kesäisin

  meillä oli kesäisin 2 joka kesäistä perinnettä . juhannus vietettiin teltassa järven rannalla , sekä imatran moottoripyörä ajot

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anja

  18. 6. 2009 14.52

 55. Mökille saunomaan ja

  Mökille saunomaan ja grillaamaan oman kullan kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  t

  18. 6. 2009 15.09

 56. Istuin töissä päivystämässä.

  Istuin töissä päivystämässä. Mitään ei tapahtunut, minua ei tarvittu, joten ehdin lukea hyvän kirjan alusta loppuun. Se oli hauskaa, koska muuten oli niin kiireistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  porkkana

  18. 6. 2009 15.38

 57. Parhaat juhannusmuistoni sijoittuvat

  Parhaat juhannusmuistoni sijoittuvat ns.perinteisiin juhannuksiin: saunomista, mökkeilyä ja grillausta hyvässä seurassa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miukkis

  18. 6. 2009 17.00

 58. Festareilla teininä. Satoi,

  Festareilla teininä. Satoi, tuuli ja satoi lisää. Mieleen juhannus jäi varsinkin sen jälkeen, kun kovassa kuumeessa ja räkätaudissa köhistelin pitkään sen jälkeen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  18. 6. 2009 18.21

 59. Ollessani 4-vuotias vietimme

  Ollessani 4-vuotias vietimme kesälomaa mummolassa. Juhannuksena mentiin paikallisen seurakunnan leirikeskukseen, jossa luonnollisesti oli makkaranpaistoa, kokonpolttoa ja kaikenlaisia kokoperheen pelejä kuten pussihyppelyä. Saunarannassa kokkoa katsellessa satuin laulamaan ”Kilisee, kilisee kulkuset” – joululaulua, lapsenmielessäni se oli kiva laulu, ilman sen kummempaa merkitystä. Eikä varmaan olisi jäänyt sen kummemmin mieleen, mutta vieressä seissyt harmaapäinen mummo katsoi minuun niin kiukustuneesti, että pahoitin mieleni. Näin jälkikäteen ajatellen varmaan väsymykselläkin oli jo oma osansa asiassa, mutta kotimatkallehan siitä oli lähdettävä saman tien. Jos tätä ”loppuhuipennusta” ei lasketa mukaan, niin se on kieltämättä paras juhannusmuistoni: perinteistä kansanjuhlaa, jossa ollaan mukana koko perheen voimin. Se on nykyään harvinaista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jo-Jo

  18. 6. 2009 19.56

 60. Olen viettänyt juhannukset

  Olen viettänyt juhannukset lasten kanssa. Perinteistä poiketen viime vuonna olimme varanneet juhannuspaketin ruokailuineen ja kokkoineen. Kävin uimassa hyisessä järvessä ja kesken kokonpolton tuli rankkasade ja lähdimme sisälle lasten kanssa. Eräältä pariskunnalta tuli puhelimella kutsu ravintolaan jakamaan viinipullo, mutta me vain skoolasimme lasten kanssa limsalla huoneistossamme. Tänä vuonna on taas erilainen juhannus, kun jäämme kotiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  18. 6. 2009 20.12

 61. Nuoruudessani oli joka

  Nuoruudessani oli joka juhannus lavatanssit. Lava oli järven rannalla ja ympärillä koivuja. Kun vielä oli ihanan lämmin sää niin juhannukset jäivät todella mieleen. Nykyisinkin käyn juhannustanseissa mutta ei niitä lavoja enää paljon ole eikä tunnelmakaan sama kuin nuorempana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piitu

  18. 6. 2009 21.10

 62. Tänä juhannuksena töissä,mutta

  Tänä juhannuksena töissä,mutta kiva on ollut vapaallakin olla varsinkin nuorena ja rohkeana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piipi

  18. 6. 2009 22.01

 63. Todella ihana mieleen

  Todella ihana mieleen painuva juhannus oli muutamia vuosia sitten.
  Meillä on tapana kokoontua pikkusaareemme juhannustulille, niin nytkin.
  Naapurin pikkupoika odotti juhannuskokkoa pikkusaaressa makkaranpaistoineen kuin kuuta nousevaa.
  Ilma oli ihana j akokoonnuimme saareen , pikkuinen kaveri ihasteli auringonlaskua antaumuksella.
  Meillä oli ikivanha pikkuinen lypsyjakkara jonka pikkum ies halusi ihan veden rajaan , siellä hän katseli itsekseen luonnon kauneutta.
  Sitten hän kiipesi isoon tervaleppään ja tähyili taivaanrantaan.
  Näky oli niin valtaisan hellyttävä että napsin muutaman valokuvan joila osallistuin valokuvakisaan.
  Kuvat olivat omasta mielestäni valtavan hyvin onnistuneita ja niistä oli aistittavissa valtava tunnelataus.
  Arvosteluraati oli kanssani aivan samaa mieltä ja minä voitin kolmen kuvan sarjallani upean kameran.
  Valokuvaamisesta on tullut minulle ihana harrastus ja tuskin maltan odottaa huomista iltaa kokkoineen kaikkineen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirtu

  18. 6. 2009 22.27

 64. Mökillä ihanien sukulaisten

  Mökillä ihanien sukulaisten kanssa. Yksinäinen sinkku sai muutaman päivän ajan melkein viettää perhe-elämää. Se teki valtavan hyvää.

  (Tänä juhannuksena en enää ole sinkku, mutta poikaystävä valitettavasti ei täällä mökillä, mutta netin toisessa päässä ja viikon kuluttua tavataan taas, ja mökillä samat ihanat sukulaiset kun ennenkin.)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia123

  19. 6. 2009 0.44

 65. juhannus menee kaksin

  juhannus menee kaksin nauttien yön valoisuudesta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  me kaksi

  19. 6. 2009 11.14

 66. juhannus kuluu perheen

  juhannus kuluu perheen kanssa grillaten

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ahven1

  19. 6. 2009 14.59

 67. kotona huilaten ja

  kotona huilaten ja herkutellen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sinappi

  19. 6. 2009 15.00

 68. grillataan ja nähdään

  grillataan ja nähdään ystäviä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mekö

  19. 6. 2009 15.00

 69. mennään lavatansseihin porukalla

  mennään lavatansseihin porukalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sieni

  19. 6. 2009 15.01

 70. Lapsuuden juhannukset olivat

  Lapsuuden juhannukset olivat aina mukavia. Niihin kuului saunominen ja grillaaminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  20. 6. 2009 1.18

 71. Mukavan yhdessäolon merkeissä

  Mukavan yhdessäolon merkeissä perheen kesken.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jokke

  20. 6. 2009 1.19

 72. Parhaita juhannuksia vietettiin

  Parhaita juhannuksia vietettiin 70-luvulta 80-luvulle, aikana jolloin suomalaisten elintasoa vasta nostettiin. Siihen aikaan oli vielä yhteisöllisyyttä ja kimppamökkejä ,joihin koko suku saattoi yhdessä kerääntyä viettämään juhlia. Pikkuhiljaa nousukauden myötä jokainen erkani omalle mökilleen ja iloiset suuren suvun kokoontumiset ovat vähentyneet varmaan muuallakin kuin meidän suvun piirissä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  osku

  20. 6. 2009 8.36

 73. Lapsena vietettiin juhannusta

  Lapsena vietettiin juhannusta aina eräällä mökillä järven rannalla. Parasta oli kun pääsi suoraan saunasta uimaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiiu

  20. 6. 2009 11.28

 74. no meneehän se

  no meneehän se töissäkin juhlapyhät niinkuin tuossa muutama aiempikin kommenttia kirjoitellut totesi. PItää varautua etukäteen niin ettei kahvi ja donitsit lopu… Mutta asiaan: kyllä kai ne juhannus häät maaseudulla on mieleenpainuvimmat mutta silloinkin meinasi paleltua ulos.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Komisario

  20. 6. 2009 18.54

 75. Juhannusta vietettiin isomalla

  Juhannusta vietettiin isomalla porukalla , syötiin saunottiin uitiin ja polteltiin kokkoa ,tosin vesisade yllätti nytkin niinkuin vuosi sitten.
  Kokko paloin kaikesta huolimatta ja makkarat paistuivat makoisiksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  20. 6. 2009 21.18

 76. parhaat juhannusmuistot on

  parhaat juhannusmuistot on aina lämpimistä juhannuksista, kun on voinut uida järvessä ja polttaa kokkoa. Illan hiljetessä ei kuulu kuin luonnon ääniä, ehkä jostain kaukaa muita juhlijoita…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mikko

  20. 6. 2009 22.59

 77. Ikimuistoisin juhannus on

  Ikimuistoisin juhannus on nuoruusajoilta.Vietin kesälomaa maalla ja ratsastelin hevosellani juhannusyönä metsässä ja lenkin jälkeen menimme uimaan yhdessä hevoseni kanssa.Ihanaa!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janador

  21. 6. 2009 0.08

 78. olkoon se vaikka

  olkoon se vaikka tämä juhannus, jolloin kärvistelimme vesisateessa teltassa. Ei vesisateessa ole mitään vikaa, jos on riittävästi vaihtovaatetta mukana ja asenne paikallaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaius

  21. 6. 2009 9.43

 79. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sonja Lång

  21. 6. 2009 22.52

 80. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Raimo Lång

  21. 6. 2009 22.52

 81. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuula Lång

  21. 6. 2009 22.53

 82. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tanja Lång

  21. 6. 2009 22.53

 83. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aki Lång

  21. 6. 2009 22.53

 84. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anu Lång

  21. 6. 2009 22.54

 85. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Niko Lång

  21. 6. 2009 22.54

 86. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jere Lång

  21. 6. 2009 22.54

 87. Jokainen juhannus on

  Jokainen juhannus on omalla tavallaan ikimuistoinen, ei niitä voi verrata tai laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun saa nauttia hyvää grilliruokaa läheisten ja rakkaimpien kanssa, niin ei siihen muuta tarvita. Mökkijuhannus järven rannalla olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja tietystikin aurinkoinen ja lämmin sää, mutta ei silläkään ole niin väliä, kunhan on vain tärkeitä ihmisiä ympärillä. Lisää muistoja kertyy aina roppakaupalla ja parhaat tallentuvat ilman muuta valokuviksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emmi Lång

  21. 6. 2009 22.54

 88. Lapsuuden juhannukset perheen

  Lapsuuden juhannukset perheen ja sukulaisten kesken. Sytytettiin kokko, käytiin juhannussaunassa, grillattiin..ja vieteltiin aikaa yhdessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  21. 6. 2009 23.50

 89. Vuokrattiin mökki rannalta,

  Vuokrattiin mökki rannalta, soudeltiin, pelattiin, grillattiin ystävien kesken. Pari kokkoakin siellä paloi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ainor

  21. 6. 2009 23.56

 90. Ei ole yhtä

  Ei ole yhtä toisen voittanutta Juhannusta.. jokainen oma hieno kokemuksensa. Pyritään viettämään juhannus aina seuraavana vuonna hieman toisella suunnalla ja eri kuvioin .

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elina

  21. 6. 2009 23.59

 91. Lavatanssit nuoruuden maisemissa

  Lavatanssit nuoruuden maisemissa järven rannalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tattis

  22. 6. 2009 0.14

 92. Pari viimeistä juhannusta

  Pari viimeistä juhannusta ollut töissä, joten tämän vuoden juhannus oli mannaa, vaikka ilma ei ollut kummoinen. Juhannusta arvostaa, kun ei sitä pidä itsestäänselvyytenä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aija

  22. 6. 2009 9.12

 93. Poltettiin juhannuskokkoa mökillä,

  Poltettiin juhannuskokkoa mökillä, saunottiin, uitiin, grillattiin ym.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  cosmos

  22. 6. 2009 11.04

 94. Silloisen sulhasen kanssa

  Silloisen sulhasen kanssa kihlautuminen kahden kesken järven rannalla laiturilla.. olihan se romanttista..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsikka

  22. 6. 2009 11.18

 95. Sairaalassa viettämäni juhannus

  Sairaalassa viettämäni juhannus ei unohdu milloinkaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaarina

  22. 6. 2009 13.10

 96. Mielikuva lapsuuden juhannuksesta:

  Mielikuva lapsuuden juhannuksesta: sataa vettä ja on hirvittävän kylmä. Minulla on kaksi tai kolme isän / äidin takkia päällekkäin kun yritämme saada läpimärkää kokkoa syttymään. Tilanne oli niin koominen, että kaikkia nauratti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  22. 6. 2009 16.03

 97. Lapsuuden juhannukset sukulaisten

  Lapsuuden juhannukset sukulaisten luona maalla on kyllä olleet parhaimpia juhannuksia, kun porukkaa oli paljon ympärillä, grillailtiin, saunottiin, uitiin ja nukuttiin aitassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lettu

  22. 6. 2009 16.30

 98. Mitä enemmän ikää

  Mitä enemmän ikää tulee, sitä huonommin jaksaa kolmea päivää putkeen juhlia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tumex

  22. 6. 2009 16.33

 99. Kyllä juhannuksen tunnelma

  Kyllä juhannuksen tunnelma on aidointa maalla tai kesämökillä. Huomasin sen, kun vietin sekä viime, että tänä vuonna juhannusta hotellissa, kumppanin tahdosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lila

  22. 6. 2009 16.35

 100. Kun saatiin verkoilla

  Kun saatiin verkoilla lohta ja savustettiin niitä.
  Oli oikein herkkuateria.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MikMat

  22. 6. 2009 20.46

 101. Teininä lavatanssit kaverin

  Teininä lavatanssit kaverin mökin läheisellä lavalla. Pistettiin jalalla koreasti vimpan päälle vaikka ei kai ne askeleet ollut SILLOINKAAN kovin hallussa :oD

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  22. 6. 2009 22.21

 102. Juhannus alkaa siitä

  Juhannus alkaa siitä kun radiosta kuulee ”Kesäillan valssin”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjo66

  22. 6. 2009 22.41

 103. yli 30 vuotta

  yli 30 vuotta sitten juhannusaattona vihittiin…..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rise

  23. 6. 2009 14.44

 104. Penskana sukulaisten luona

  Penskana sukulaisten luona juoksin pihalla kilpaa serkkuni kanssa laittamaan kasettia autoon soimaan. En sitten katsonut tarpeeksi eteeni ja törmäsin traktorin ylös nostettuun kauhaan; pää halki ja eikun ensiapuun, jossa menikin sitten aamuun asti. Arpi on siitä juhannuksesta ikuisesti muistona.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bera

  23. 6. 2009 16.00

 105. Juhannusmuisto: odotin kuopusta

  Juhannusmuisto: odotin kuopusta viimeisilläni, juhannusaatto. Mieheni toipui hyvin leikkauksesta, jossa oli ollut pari-kolme viikkoa aiemmin. Kaikki oli hyvin juuri sillä hetkellä. Mikään ei häirinnyt eikä vaivannut. Hissuttelimme kotona, isovanhemmat seuranamme. Oli tosi rentoa ja hiljaista ja rauhallista – seesteistä.

  Vähänpä tiesimme tulevasta – onneksi. Seuraavalle päivälle kuulimme läheisen kuolemasta, seuraavalle viikolle syöpätapauksesta lähisuvussa, seuraavien kuukausien aikana valkeni, ettei miehen leikkaus sujunutkaan ihan niin hyvin kuin olimme kuvitelleet.

  Mutta tuon juhannusaaton vietimme rauhaisassa poukamassa, minne maailman myrskyt eivät yltäneet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kukka23

  23. 6. 2009 16.06

 106. Mieleeni on painunut

  Mieleeni on painunut juhannus kun olin lapsena vanhempien mukana pienen paikkakunnan lavatansseissa. Siellä me lapset kirmattiin pitkin kallioita kun vanhemmat tanssivat. Välillä syötiin grillimakkaraa. Oli ihanan lämmintä ja valoisaa. Tämä kohtaus muistuu mieleeni aivan kuin vanhasta suomi-filmistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kazu

  23. 6. 2009 20.31

 107. Tämä juhannus oli

  Tämä juhannus oli ehkä ikimuistoisin, nimittäin en edes muistakkaan milloin viimeksi olisin viettänyt juhannuksen suomessa:) Grillasimme poikaystäväni kanssa kaikkea mahdollista mitä vaan juhannuksena voi tehdä ja pidimme hauskaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  apriqoosi

  23. 6. 2009 21.05

 108. Juhannus sairaalassa

  Juhannus sairaalassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaija

  24. 6. 2009 9.07

 109. Pari vuotta sitten

  Pari vuotta sitten kaverini mökillä olimme porukalla, söimme ja fiilistelimme, saunoimme ja pidimme hauskaa. Katsoimme myös auringonnousun Tunnelma oli upea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tinseli

  24. 6. 2009 14.09

 110. Juhannus merellä

  Juhannus merellä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tttt

  24. 6. 2009 15.23

 111. ensimmäiset juhannusfestarini 16-vuotiaana,

  ensimmäiset juhannusfestarini 16-vuotiaana, kaikki oli niin suurta ja uutta :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Cherie

  24. 6. 2009 22.19

 112. juhannus on juhannus,

  juhannus on juhannus, kun siihen kuuluu saunavihta, aurinko, koivut ja kylmää juomaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna73

  25. 6. 2009 11.39

 113. Vaikka juhannusaattona satoikin

  Vaikka juhannusaattona satoikin vettä istuimme kokoilla ja paistelimme makkaroita.
  Juhannuspäivänäkin satoi vettä mutta ei se haitannut.
  Istuimme koko serkkimiesporukka mummolan rantasaunan terassilla.
  Saunottiin ja rohkein kävi Päijänteessä uimassakin.
  Kun oli tovi tarinoitu ja saunottu mentiin keittiön isonpöydän ääreen lätkimään korttia ja mukavaa oli.
  Ei hyvä tunnelma aina ole säästä kiinni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tåpias

  25. 6. 2009 13.35

  • Vaikka juhannusaattona satoikin

   Vaikka juhannusaattona satoikin
   vettä istuimme kokoilla ja paistelimme makkaroita. Juhannuspäivänäkin satoi vettä mutta ei se haitannut. Istuimme koko serkkumiesporukka mummolan rantasaunan terassilla. Saunottiin ja rohkein kävi Päijänteessä uimassakin. Kun oli tovi tarinoitu ja saunottu mentiin keittiön isonpöydän ääreen lätkimään korttia ja mukavaa oli. Ei hyvä tunnelma aina ole säästä kiinni.

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Tåpias

   25. 6. 2009 13.36

 114. juhannus maalla

  juhannus maalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lope

  25. 6. 2009 14.51

 115. yleensä suvun mökillä

  yleensä suvun mökillä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jepjep

  25. 6. 2009 16.47

 116. Kaveriporukalla saunottiin, uitiin,

  Kaveriporukalla saunottiin, uitiin, saunottiin, uitiin toista tuntia ja välissä grillailtiin makkaraa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tumex

  25. 6. 2009 18.41

 117. Joitakin vuosia sitten

  Joitakin vuosia sitten elettiin taas kerran yhtä stressaavaa juhannusta mökillä koko suvun kanssa. Aatto vielä meni, kun aurinko paistoi ja voitiin olla ulkona, mutta voi sitä juhannuspäivää, kun vettä tuli kaatamalla ja koko porukka vauvasta vaariin ahtautui 50 neliön mökkiin.
  Minä tarjouduin tekemään grilliruuat ja voi sitä rauhaa, jonka sain, kun pihalla, sadetakki päällä, kumisaappaat jalassa kokkasin muurikkapannulla sapuskat koko porukalle.
  Se oli viimeinen juhannus, jonka vietin mökillä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lilli

  26. 6. 2009 8.37

 118. Juhannukset on aina

  Juhannukset on aina kivoja kun uidaan, saunotaan, syödään hyvin ja vietetään aikaa hyvässä seurassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riikka

  8. 7. 2009 12.31

 119. ehdottomasti juhannus 2000

  ehdottomasti juhannus 2000 kun menin kihloihin=)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  12. 7. 2009 15.45

 120. oltiin parivuotta sitten

  oltiin parivuotta sitten mökillä, satoi koko ajan kaatamalla ja oli kylmää. Ripustimme ison pressun puiden väliin, jotta saatiin kuiva paikka grillille. Hauskaa oli kuitenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuomo

  13. 7. 2009 8.47

 121. mökille

  mökille

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  22. 7. 2009 11.15

 122. Juhannus ison kaupungin

  Juhannus ison kaupungin

  keskustassa on kokemus. Se hiljaisuus ja autiot kadut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  30. 7. 2009 14.05

Kirjoita kommentti