Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 12. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Kaamoksen kauneutta

Olen jo monena viikkona ihmetellyt yhä syvenevää pimeyttä. Miten se kaamos joka vuosi onnistuukin heittämään harmaan huppunsa silmille vaikka kuinka yrittäisi pyristellä vastaan?

Tapasin stand-up tuttavani, joka kertoi ulkomaisille vieraille suunnatussa esityksessään avaavansa ne juuri nyt sanoilla: ”Welcome to Finland and see nothing!” Kaamos tarvitsee kieltämättä kyllä ihan omat silmät ennenkuin sen kauneus kenellekään avautuu.

Viimevuotinen itsenäisyydenpäivän kuva on otettu Pitkänsillan kupeesta. Wärtsilän lämpömittari näyttää illan suussa vielä + 10 astetta.

Jos taivas olisi kirkas kuten viime viikon alussa oli, voi nähdä ”uskomattomiakin” ilmiöitä. Täysikuu mollotti taivaalla kun lähdin sauvoineni aamulenkille. Päivän juuri noutessa voi nähdä sinisen hetken sinisimmillään juuri tähän aikaan vuodesta.
aamukuu 2.s

Merellä voi erottaa lukemattomia harmaan sävyjä ja satoja ja taas satoja vesilintuja nyt vielä kun jäitä ei ole. Kuvassa hankolaista itsenäisyyspäivää. Suomalaiset piileksivät juuri noilla vastapäisillä saarilla ja venäläiset olivat mantereella silloin kun Hankoniemi oli vallattu.
marraskuine meri hangossas

Aurinko on todistettavasti nähty Lapissakin vielä Itsenäisyyspäivänä. Tosin silloin pitää jo kavuta aika korkean tunturin laelle. Oheinen itsenäisyyspäivän kuva on otettu Saariselällä muutama vuosi sitten.
talviaurinko_2.s


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti