Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 6. 2009 Teksti Tiia Koskimies 171 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

Päivitetty 3.8. – Kesätapahtumalistaa Arvottu

Kotimaan matkailu avartaa, lomalla on aikaa käydä kurkistamassa ”aidan” toiselle puolelle. Suomen suvi on täynnä kiinnostavia käyntikohteita, kesätapahtumia ja näyttelyitä.

Pyrimme päivittämään tapahtumalistaa sitä mukaa kun saamme uutta tietoa kivoista tapahtumista.

Koe yö jolloin Helsinki ei nuku!
Taiteiden yö järjestetään perjantaina 21.8. Ohjelma julkistetaan 6.8. Lue lisää tapahtumasta
www.helsinginjuhlaviikot.fi

Valaat, merikäärmeet ja kalat lentävät Plasticlents Volants – ryhmän kaupunkispektaakkelissa. Helsinkiin saapuuMarc Bureaun ohjaama, parikymmenhenkinen t aitelijaryhmä sekä kymmenen heliumilla täytettyä jättikokoista merenelävää. Perle esitys kertoo helmen matkasta läpi vedenalaisten vaarojen. Esitystä voi seurata Espalla, Mantan patsaalla ja siirtyä sitten katsomaan Senaatinotin loppuhuipennusta. Ohjelman järjestää Helsingin juhlaviikot sekä Helsingin Sanomat.

Helsingin juhlaviikot lähestyvät 13.-30.8

Tarjolla on taas kerran uskomattman monipuolinen ohjelmatarjonta. Juhlaviikkojen johtaja Risto Nieminen on saanut joukkoineen koottua korkeatasoisen kaksiviikkoisen. Mm.uuden musiikin ikoni PIerre Boulez Temppeliaukion kirkossa 13.8 klo 19.30 ja Finlandia talossa 14.8 klo 19.00.

Tapahtumapaikat

Alminsali, Suomen Kansallisooppera

www.operafin.fi

Amos Andersnin taidemuseo

www.amosanderson.fi

Elokuvateatteri Orion

www.kava.fi

Espoon kulttuurikeskus, louhisali

www.espoo.fi/kulttuurikeskus

Finlandia-talo

www.finlandiatalo.fi

Gloria kulttuuriareena

www.nk.hel.fi/gloria

Helsingin kaupungintalo

www.virka.fi

Helsingn kaupunginteatteri

www.hkt.fi

Huvila-teltta

www.helsinginjuhlaviikot.fi/huvila

Kaapelitehdas, valssaamo ja teatterimuseo

www.kaapelitehdas.fi

Nykytaiteen museo Kiasma

Kiasma-teatteri

www.kiasma.fi

Kulttuuritehdas Korjaamo

www.korjaamo.fi

Lasipalatsinaukio

www.lasipalatsi.fi

Ritarihuone

www.riddarhuset.fi

Savoy-teattteri

www.savoyteatteri.fi

Sellosali

www.sellosali.fi

Sibelius-akatemia kamarimusiikkisali

www.siba.fi

Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus

www.stoa.fi

Suomenlinna

www.suomenlinna.fi

Suvilahti

www.suvilahti.fi

Temppeliaukion kirkko

www.helsinginseurakuntayhtyma.fi

Valkeakosken asuntomessut jatkuvat 9.8 asti. Vielä ehdit käymään. Messualue on auki klo 10-18. Liput 13 ja 18 €. Alle 6 vuotiaille vapaa pääsy.

01_vlk_panoraama_kevat

Kansainvälinen kissanäyttely Kaapelitehtaalla 31.-2.8

Peräti 1200 kissakaunotarta tavoittelee kauneimman maukujan palkintoa kun kissanomistajat eripuolilta Suomea ja Eurooppaa kohtaavat. Edustettuna on yli 30 kissarotua!

www.kissaliitto.fi

Miljoonarock 31.7-1.8

Perjantaina Viilto, Mustat Enkelit, Europe, Danny Special show ja yö. Lauantaina Popeda, Paula Koivuniemi, Jani Wickholm, Scorpions ja Eppu Normaali. Tilaisuuden järjestää kyläkauppa Veljekset Keskinen, perille bussikuljetus

Lisätietoja:
www.miljoonarock.fi

Lappeenrannan kaupungin 360-vuotisjuhla lauantaina 1.8 ja sunnuntaina 2.8

www.lappeenranta.fi

Pori Jazz 11.-19.7

Kirjurinluodon Areenalla tänään Raphael Saadiq, Duffy, George Garanian Big Band vieraanaan Youn Sun Nah, Richard Galliano Quartet vieraanaan Richard Bona sekä Gonzalo Rubalcaba & Clarnece Penn, liput 63 €.

Tänään 16.7 Hartwall Areenalla Britney Spears klo 20. Liput 99 ja 115 €

Ruoka ja keittiö 2009, Pohja 15.-19.7
Billnäsin Ruukki (3 km Karjaan asemalta) klo 11-20 klo 18.30 Topi Sorsakoski ja Kulkukoirat, liput 20 €. Vapaa pääsy alle 7 vuotiaille.

Huom. Billnäsistä on vain noin 10 km:n matka Fiskarsin taiteilijakylään.

Lärvätsalon raittiustalolla alkaa Rock and Blues tapahtuma 17.6. kello 18.00

Järjestäjänä Lärvatsalon raittiustalon moraalinen tuki ry.

Oletko jo tutustunut tähän runsaalla huumorilla höystettyyn palveluun Varpaisjärvellä.

”Kalja on kylymee ja mukit on sellasia, että ei niitä poikasille uskalla iliman pelastusrengasta myyväkkään. Kun Lärvätsalon Raittiustalon tuopin jättää terassille niin suattaa jo lokki kahtoo siihen pesäpaekkoo..Ikkee pittee olla aenakkii 18, joten nuoremmat pysykkööt kotonnaa happanemassa.”

www.larvatsalo.com

Rokkia ja jazzia

Supersuosittu Anna Abreu esiintyy 15.7 viihdekeskus Flamingossa, Tasetie 8, Vantaa klo 23.00, liput 5 €

Helsingissä on taas näkemistä vaikka miten paljon. Käykääpä katsomassa Rautatientorille rakennettua kukkalabyrinttia. Perjantaina kukkia voi hakea sieltä myös itselleen.

Hotelli Tornin musiikkikesä

Päivämäärä: 
15.7 – 19.8.2009
Paikka: 
Sokos Hotel Torni
Kellonaika: 
20.00

Sublime Music Agency ja hotelli Torni tarjoavat monipuolisia musiikkielämyksiä kaupungin sydämessä: 15.7. Join the Club…Ira Kaspi & Peter Engberg vieraana Hanna Pakarinen 22.7. Johanna Iivanainen & 1N 5.8. Osmo Ikonen Band 12.8. Peter Engberg Quartet 19.8. Join the Club…Ira Kaspi & Peter Engberg vieraana Pepe Willberg

Tiesitkö tämän Helsingistä?

Kaupungin luontotietojärjestelmään on tallennettu noin 880 arvokasta kasvi-, lintu-, matelija- ja sammakkoeläin- sekä geologista kohdetta, jotka peittävät noin 63 neliökilometriä Helsingin kokonaispinta-alasta. Arvokkaimmat luontokohteet keskittyvät luonnollisesti sinne, missä viheralueitakin on paljon. Niinpä Tuomarinkylässä lähes kaikki viheralueet ovat myös arvokkaita luontokohteita, kun taas monissa kantakaupungin peruspiireissä arvokkaita luontokohteita on vähän ja ne ovat pinta-alaltaan pieniä.

Helsingin maapinta-alasta noin puolet on erilaisia viheralueita. Suurimmat viheraluekeskittymät löytyvät pohjoisesta ja idästä. Eteläisen ja keskisen suurpiirin alueella viheralueita on sen sijaan niukasti. Esimerkiksi Tuomarinkylän ja Laajasalon peruspiireissä viheralueet peittävät noin 70 prosenttia maapinta-alasta, mutta Kalliossa vain hieman yli 10 prosenttia. Nykyiseen asukaslukuun suhteutettuna östersundomilaisilla on moninkertaisesti enemmän viheralueita muihin helsinkiläisiin verrattuna: yli hehtaari asukasta kohden.

www.helsinki.fi

Saimaa
Saimaa on noussut maailman ihmeiden listalla jo kahdeksanneksi! Nettiäänestyksessä se on arvostetumpi kuin Amazon tai Niagaran putoukset! Se onkin upea ja hyvin monimuotoinen alue. Kesämatkailijoiden kannattaa tutustua Saimaan Charmantteihin. Upeisiin kartanoihin ja hotelleihin ja nähtävyyksiin eri puolilla Saimaata. Anntolan hovin kartanossa kokkailee mm. Markus Maulavirta.

www.saimaancharmantit.fi

Onpa lajien laji keksitty tässä maassa? Eukko olalla juostaan! No, kisa elää ja voi hyvin. Ulkomaiset osanottajat ovat tulleet mukaan mittelöihin ja virolaiset tuntuvat juuri nyt jyräävän. Miten käy tänä vuonna?

Jenkit haastaa Virolaiset Eukonkannossa
Eukonkannon maailmanmestaruudesta kisataan jälleen ensi viikonloppuna 3-4.7. Sonkajärvellä. Peliyhtiö Unibet povaa mestaruuden menevän viimevuotiseen tapaan Viron Alar Vooglalle, joka kantaa Kristi Viltrop -nimistä neitoa.
Unibet antaa Vooglalle ja Viltropille kertoimen 4,5. Kovimman vastuksen heille antaa USA:n eukonkannonmestarit Ri Fahnestock ja Sarah Silverberg kertoimella 6.

– Viro on dominoinut kisoja täysin ylivoimaisesti viime vuosina. Edellisen kerran mestaruus on mennyt Viron ulkopuolelle vuonna 1997, jolloin voittoa juhlivat suomalaiset Jouni ja Tiina Jussila. Uskomme, että tänä kovin vastus tulee USA:sta, kertoo Liisa Matinvesi Unibetilta.

Eukonkantokisoja on järjestetty Sonkajärvellä jo vuodesta 1992. Kisat ovat saavuttaneet laajaa kiinnostusta maailmalla ja jo useana vuonna niihin on saapunut paljon kisailijoita ulkomailta. Vuoden 2005 kisoissa vieraili koripalloilija Dennis Rodman, jonka yleisön riemuksi suostui kokeilemaan lajia.

Wife Carrying World Championships 2009
www.unibet.com

Markus Kokkosesta povataan Tangokuninkaallista

Kohta Suomessa juhlitaan taas uusia tangokuninkaallisia. Joensuulainen Markus Kokkonen on vedonlyöjien suosikki Tangokuninkaallinen-kilpailussa. Keravalainen Anni Parkkila on Kokkosen kovin haastaja. Tänä vuonna kruunun vie vain yksi kilpailija, kun kuningatarta ja kuningasta ei enää valita erikseen.
23-vuotias Markus Kokkonen haluaa viihdyttää, on entistä valmiimpi kruunupääksi ja menee täysillä eteenpäin. Peliyhtiö Unibet antaa Kokkosen voitolle kertoimen 4,5. Neljä vuotta vanhemman Anni Parkkilan polte laulamiseen on kasvanut vuosi vuodelta ja kappaleeksikin osui suosikkitango, jonka Parkkila aikoo esittää täydellä sydämellä.

Unibet antaa Parkkilalle kertoimen 5,00. 

Tangokuninkaallinen 2009 – kilpailu käydään Seinäjoen Tangomarkkinoilla 8.–12.7.2009. Finaali lauletaan lauantaina 11.7.
Tangolaulukilpailunfinaalin karsinnan ja finaalin lähettää YLE TV2 suorana tv-lähetyksenä.

 Unibetin kertoimet
Tangokuninkaallinen 2009 
Kuka heistä voittaa?
Voitto
 Markus Kokkonen 4,50
, Anni Parkkila 5,00
, Tuomas Myllylä 5,50
, Amadeus Lundberg 6,50,
Nino Nyman 6,50,
Mervi Koponen 6,50,
Marko Maunuksela 8,00,
Eerika Grönlund 8,00,
Kaija Lustila 8,00, Virpi Piippo 10,00

Helsinki on Helsinki, Pohjolan valkea kaupunki

Suosittu käyntikohde on tietysti Suomen pääkaupunki Helsinki. Helsinki ympäristöineen tarjoaa mahtavan valikoiman käymiskohteita ja palveluja. Jo kadut, tavaratalot ja kauppakujat ovat ihan sellaisenaan nähtävää täällä harvemmin käyneille. Erilaisten tapahtumien, katujen, puistojen ja rantojen iloinen hulina tarttuu ja vie mukaansa. Kulttuuririentoja riittää myös niitä etsiville. Monet harrastavatkin pääkaupunkilomia, ja jos ei stadissa vielä ole käynyt, kannattaa kaupunkiretket aloittaa täältä. Vanhana helsinkiläisenä olen itsekin haaveillut lomasta Helsingissä. Asuisi pari yötä hyvässä hotellissa ja kävisi tutustumassa nähtävyyksiin ja näyttelyihin kaikessa rauhassa.. ehkä teenkin sen jo tänä kesänä.
kevat-helsinki-21
mm. Helsinki viikko oli (4-15.6, sitä on vietetty vuodesta 1959, jolloin ylipormestari Lauri Aho teki siitä esityksen kaupunginhallitukselle.

30.6 Hesari kirjoittaa helsinkiläisistä design-liikkeistä, joissa tapaa myös suunnittelijan. Hattuliike Hopehat, Fredrikinkatu 24, Sopiva shop, Eerikinkatu 15-17, Goodis, Laivurinrinne 2 ja Cloth Gallery, Fredrikinkatu 31 ovat kaikki tutustumisen arvoisia putiikkeja.

www.visithelsinki.fi

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus, suosittu nähtävyys ja samalla asuinalue. Unescon maailmanperintöluetteloon se liitettiin vuonna 1991. Mahtava piknik-paikka, tai vaikka paikka vesivärimaalausta, lintujen ja kukkien bongausta sekä valokuvausta harrastavalle.

www.suomenlinna.fi

Lystinpitoa lapsille ja aikuisille

Linnanmäki eli Lintsi kuuluu tietysti ehdottomiin kesän kestosuosikkeihin. Mitä olisi kesä ilman hattaraa ja käyntiä Vekkulassa, maailmanpyörässä, viikinkilaivassa ym. ym. Uutuuslaitteita ovat Kehrä ja Hypytin. Muistakaa, että myös Linnanmäen yhteydessä sijaitsevassa Sea Lifessa kannattaa käydä tutustumassa merien asukkaisiin ja oppia niiden elämästä samalla jotain uutta. Voi vaikka miettiä, katsooko tursas meitä vai me sitä?

Arvonta-kysymys
Linnanmäki vinkkiimme liittyi arvontakysymys. Kysyimme, mikä on Linnanmäellä toimivista laitteista huvipuiston vanhin laite? Oikein vastanneiden kesken arvoimme pari rannekelahjakorttia huvipuiston iloihin.

Arvonta on nyt suoritettu!

Linnanmäeltä saatua tietoa:
Kysymykseen ei aivan yksiselitteistä vastausta löydy, nimittäin:
1) Karuselli on rakennettu vuonna 1896, mutta tullut Linnanmäelle vasta vuonna 1954
2) Törmäilyautot on tullut Linnanmäelle 1950, mutta siinä ei ole yhtään alkuperäistä osaa ja sen paikkaa, muotoa, luonnetta ja ulkonäköä on muutettu useaan kertaan.
3) Kummitusjuna on tullut Linnanmäelle 1950, mutta sitä koskee sama juttu kuin Törmäilyautojakin.
4) Vuoristorata rakennettiin Linnanmäelle 1951 ja se on tönöttänyt alkuperäisessä paikassaan ja muuttumattomassa kuosissaan alusta alkaen, joten sen voidaan sanoa olevan vanhin laite.

Vuoristorataan ja muihin vempeleihin pääsevät koko päivän lipuilla pyörimään nimimerkit Carla ja Villem. PItäkää hauskaa!

www.linnanmaki.fi

www.sealife.fi

Korkeasaaressa vietetään 6-7.6 eläintarhan perustamisen 120-vuotisjuhlaa. Saari kutsuu vieraat Wanhan ajan picnicille. Ohjelmassa on luvassa pieni pala Helsingin ja suuri pala Korkeasaaren historiaa. Kannattaa muistaa, että Korkeasaari on mukava ulkoilukohde ympäri vuoden. Laivamatka on elämys sinänsä, mutta saareen pääsee myös kävellen siltaa pitkin Mustikkamaan puolelta. Siellä kannattaa käydä vaikka sunnuntaikävelyllä.

www.korkeasaari.fi

Heurekassa on aina uutta ihmeteltävää. Nyt siellä voi käydä kokeilemassa onnistuisiko ampumaan raketin ilmaan. Vetyraketti ja 31 muuta uutta klassikkokohdetta ny Heurekassa.
www.heureka.fi

Tampereen Särkänniemi tarjoaa myös mukavaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Käypä katsomassa vaikka kesän uutuus-Tyrskyn- tv-traileri. Pitkä Kuuma Kesä-tapahtuma huippuesiintyjineen kutsuu vieraakseen joka kesäsunnuntai klo 20-21.

www.sarkanniemi.fi

Tampereen Lumous Gothic Festival 2.-5.7
www.lumous.net

Muumimaailma on rakastetun lastenkirjailija Tove Janssonin luomien hahmojen teemapuisto lähellä Naantalia. Muumimaailma panostaa erityisesti lastenteatteriin. Kaksi näytelmää kuuluu sisäänpääsylipun hintaan.

www.muumimaailma.fi

Sanotaan, että Puuhamaassa riittää tekemistä koko päiväksi! Voi esimerkiksi pulikoida altaissa, ajaa sähkö- tai formula-autoilla, ajaa junalla ja käydä kotieläinpuistossa. Puuhamaan ravintoloiden lisäksi omien eväiden nauttimiseen ja valmistukseen on varattu useita grillejä ja viihtyisiä ruokailukatoksia.

www.puuhamaa.fi

Pitäisikö joulupukki nähdä kesällä? Olisihan se mukava tietää, miten pukki lomaansa viettää. Jos matka suuntautuu kohti pohjoista voisi pukkia käydä toki moikkaamassa.
joulupukki-rajattu
www.santaclauslive.com
hiljainen-kansa-teos
Matkalla pohjoiseen kannattaa katsastaa Reijo Kelan Hiljainen kansa tilataideteos Suomussalmella. Se on uskomattoman vaikuttava teos kaikilla ilmoilla. www.kuutamokeikat.fi

Taidetta ja designia

Fiskarsin ruukkimiljöö kutsuu 10.5-27.9. Nähtävänä on mm. It´s Beautiful Here tekstiilinäyttely ja Muodon viemää näyttely.www.fiskarsvillage.fi

Asuntomessut Valkeakoskella 10.7.-9.8.2009
www.asuntomessut.valkeakoski www.valkeakoski.fi
Asuntomessuilla on mukava käydä vaikkei taloa olisikaan rakentamassa. Aina sieltä kuitenkin joitakin ideoita mukaan tarttuu. Ja haaveillahan aina voi omasta tuvasta ja perunamaasta.

Valkeakoskella on monenlaista puuhaa myös lapsille on seikkailupuisto, Apian uimaranta ja lintula, liikennepusto, Kirjasalmen uimala, riippusiltojen kävelyreitti, Wellamo höyrylaiva ja tietysti Kari Suomalaisen Visavuori.

Nuutajärven lasikylässä Markku Salon. Anu Penttisen ja Alma Jantusen töitä Fruit Market-näyttelyssä 16.8 saakka. www.nuutajarvi.fi

Oriveden suvessa 6.6-17.8 nähdään mm. kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen Purnu. www.orivedensuvi.fi

Mäntän kuvataideviikoilla
Tunteiden ekologia 14.6-23.8 www.mantankuvataideviikot.fi

Taide, muoti ja golf 2.6-16.8 Pornaisissa www.kotojarvenkartano.fi

Kuhmalahden Taidepappila 27.6-9.8 www.taidepappila.fi. Mm Teemu Luodon keramiikkaa.

Punkaharjun Retretissä 2.6-.-30.8 Albert Edelfeltin näkemys kesästä. www.retretti.fi

Herkuttelupaikkoja Suomessa.

Itselläni on ollut ilo vierailla muutaman kerran Tertin kartanossa Mikkelin kupeessa. Pepita ja Matti Pylkkänen taitavat asiakaspalvelun jalon taidon. Kartano on mitä viehättävimmin sisustettu miljöineen ja voin sanoa, että ruoka kuuluu parhaimpiin mitä olen Suomessa ravintoloissa ja hotelleissa koskaan syönyt. Erityisellä lämmöllä muistelen joulupöytää!
Kartanon juhannus 19.-21.6.2009. Pitopöytä on katettuna klo 12-16 ja puutarhakierros klo 13.00. Kauppa ja kahvila ovat avoinna klo 10-16.00. Tertin kartano on aito sukukartano, kulinaristinen kesihovi ja kodikas hotelli. Kartanon kauppa ja meijerikahvila ovat avoinna ympäri vuoden päivittäin ja kartanon päärakennus tilaisuuksien mukaan.
www.tertinkartano.fi

Kiinnostaako historia? Esihistorian opetuskeskus Naurava lohikäärme esittelee Suomen viikinkiaikaa Eurassa. www.eura.fi/naurava

Eurassa on myös Hammin talo, jota ylläpitää taiteilija Pirjo Hamm-Hakamäki. Talossa on yhtäjaksoisesti 70 vuotta toiminut kemikalioliike. www.eurankemikalio.com

Kirjallisuutta ja runoja

Vammalan Vanhan kirjallisuuden päivät Panu Rajalan johdattelemina 26.-27.6 www.vanhankirjallisuudenpaivat.com 60 antikvaarista kirjamyyjää ja 40 esittelypistettä, teemana Sota ja rakkaus.

Kajaanin runoviikoille ilakoi Heli Laaksosen teksti esikoisnäytelmässä Hapankomedia Skytölän veljesten Kytkykaupasta. Runoviikoille tulevat vierailemaan kirjailija Sofi Oksanen, Sinikka Nopola, Heli Laaksonen ja laulaja Kai Hyttinen. Runoviikot ovat 2.-6.7 www.runoviikko.fi

Musiikkia ja tanssia

Rauma Summer Jazz 09 on ennakkoluuloton kesätapahtuma.
Rauma Summer Jazzin kuusivuotisen historian suurin artistikiinnitys tuottaa festivaalien tapahtumatekniikalle suuria haasteita, kun Suomen ainoa ammatti big band-orkesteri UMO Jazz Orchestra astuu lavalle 17 muusikon vahvuudella solistinaan Sami Pitkämö. Kuullaan Frank Sinatra -tyylistä letkeää swing- ja bossanovamusiikkia.
Festivaalin käynnistää perjantaina 26.6 skandinaavisesta ja kansanmusiikista vaikutteita ottanut Kuru.

Lenni-Kalle Taipale yllätysnimenä Rauma Summer Jazz ’09:ään

Rauma Summer Jazz ’09:n viime hetken yllätysartistiksi on tulossa Lenni-Kalle Taipale, yksi Suomen valovoimaisimmista jazz-artisteista. Hän esiintyy tulevana viikonloppuna UMO Jazz Orchestran kanssa. Lenni-Kalle on tehnyt yhteistyötä Sami Pitkämön kanssa jo muutamia vuosia. Viimeksi heidän yhteistyötään on kuultu Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelmassa, jossa Pitkämön orkesteri toimi housebändinä.

Rauma Summer Jazzin kuusivuotisen historian suurin artistikiinnitys tuottaa festivaalien tapahtumatekniikalle suuria haasteita, kun Suomen ainoa ammatti big band-orkesteri UMO Jazz Orchestra astuu lavalle 18 muusikon vahvuudella. Lenni-Kalle Taipale, Sami Pitkämö ja UMO Jazz Orchestraa kuullaan Päälavalla perjantaina 26.6. klo 19.30.
Rauma Summer Jazz ´09 juhlitaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna 26.–28.6.2009.

Rauman jazzyhdistys JazzR ry jatkaa pioneerityötään Raumalla ja taistelee hymyssä suin heavymetallille ja turhanpäiväiselle popille turrutetun suomalaisen mielenkiinnosta. Tarkoituksenamme on tarjota ihmisille vaihtoehto radiokanavien soittolistoille ja aukaista silmiä ja korvia monimuotoisemmalle musiikille.

www.summerjazz.fi
Liput www.lippu.fi

Saaristossa soi myös

Viehättävässä Nauvon kylässä olen ollut purjeveneretkellä myrskyä paossa. Nauvo tarjoaa paljon nähtävää ja hyvää ruokaa paikallisissa ravintololoissa.
Nyt siellä soi. Nauvon Kamarimusiikkipäivät ovat 30.6-3.7.
www.nauvonkamarimusiikki.fi

Kuopio tanssii ja soi 11.-17.6
Kuopiossa ollaan espanjalaisen flamencon huumassa. Sangre Flamenca -esitys on värien juhlaa. Uskomatonta miten flamenco voi ilmentää tunteita. Olen nähnyt upean flamenco-esityksen Madridissa. Juonena oli kylän naisten tapaaminen torilla. Kauniit nuoret tytöt aloittivat oman tarinansa ja tanssivat kevein ja siroin liikkein. Esitys oli täynnä nuoruuden iloa ja estetiikkaa. Tanssista näki, että he tarinoivat toisilleen poikaystävistä ja rakkaudesta. Sitten kertomuksensa aloittivat tyttöjen äidit. Liikkeet olivat edellen siroja, mutta jalat löivät lattiaan jo paljon lujemmin. Elämänkokemus ja kohtalot alkoivat näkyä. Lopuksi lavalle tuli isoäiti ja vei koko potin. Hänellä oli eniten kerrottavaa elämästä, se huokui tanssista, josta tuli ilmi koko elämän kirjo, surut ja murheet kopisivat koroissa lattiaan. Isoäidin soolo oli kaikkein pisin ja vaikuttavin. Tämä tanssien esitetty tarina säilyy mielessäni ikuisesti.

www.kuopiodancefestival.fi

Naantalin musiikkijuhlat täyttävät 30 vuotta. Tiistaina 2.6 juhlakonsertissa on upeat tähdet: Felix Mendelssohn, Joseph Haydn tulkkeinaan Elina Vähälä, Ralf Gothoni, Jaakko Kuusisto ja Arto Noras. www.naantalinmusiikkijuhlat.fi Juhlakausi 31.5-12.6

Ilmajoen musiikkijuhlat 4.-14.6 esittää Leevi Madetojan Pohjalaisia -oopperan paikallisin voimin. www.ilmajoenmusiikkijuhlat.fi

Iitin musiikkijuhlat 10.-13.6, www.iitinmusiikkijuhlat.net

Suvisoitto Porvoossa 24.-28.6 www.avantimusic.fi, varaa liput ajoissa!

Imatran Bib Band Festival 26.6-3.7 www.ibbf.fi

Mikkelin musiikkijuhlat 29.6-3.7 www.mikkelimusic.net

Baltic Jazz 3.-5.7 www.balticjazz.com

Seinäjoen tangomarkkinat 8.-12.7 www.tangomarkkinat.fi

Savonlinnan oopperajuhlat 3.7.-1.8 www.operafestival.fi

Kuhmon kamarimusiikki 12.-25.7 www.kuhmofestival.fi

Joensuun Ilosaarirock www.ilosaarirock.fi 17.-19.7 samaan aikaan kuin Kihveli soikoon -festivaalit Hankasalmella. www.kihvelisoikoon.com Legendaariset Tuukkasen veljekset Werner Bros -yhtyeineen hauskuuttavat taas yleisöä.
tuskan-yleiso-5
Tuska festivaalit Helsingin kaisaniemessä 26.-28.6. Mukana mm. The Faceless, Amoral, Immortal, Neurosis, All that remains, Gjira, Ensiferum, Amorfis jne. jne. www.tuska-festival.fi

Suomen parhaaksi bluestapahtumaksi nimitetty Puisto-Blues pidetään jo 31.kerran 26.6 Järvenpään keskustassa ”blueskadulla” www.puistoblues.fi

Yhteislaulun riemua voi kokea mm. Joensuun kauppatorilla ja kotieläimiä voi käydä rapsuttelemassa Hasanniemen Jokiasemalla. www.jokiasema.fi

Porvoon upeassa korjatussa Tuomiokirkossa voi torstai-iltaisin käydä kuuntelemassa maksuttomia kesäkonsertteja. www.porvoo.fi

Kesäteatteria ja elokuvaa

Kesäteatteria on tarjolla myös Tuusulan Krapissa. Siellä esitetään Mikko Lehdon Mies, joka ei osannut sanoa ei 7.6-19.8. www.kut.fi

Pyynikin kesäteatteri on avoinna 9.6-8.8. Ohjelmia voi käydä katsomassa www.pyynikinkesateatteri.com

Suomenlinnan kesäteatterissa Siniveriset 10.6-15.8, mukana mm. Laura Birn www.q-teatteri.fi

Sodankylän elokuvajuhlat 10-14.6 www.msfilmfestival.fi Timothy Brock johtaa Olun kaupungi sinfoniaorkesteria, joka esittää yhdessä Kultakuume-mykkäelokuvan kanssa Charles Chaplinin säveltävää musiikkia 12.6.  Elokuvia on jos jonkinmosia, olen samaa mieltä Aki Kaurismäen kanssa, jonka mielestä elokuva ei ole valmis, jos siinä ei ole jotakin moraalia ja opetusta.
Sappeen kesäteatterissa Pälkäneellä lauletaan musikaalissa Olavi Virran elämästä 12.6-1.8 www.teatterieurooppanelja.fi Tanssi tähtien kanssa esiintyjistä nähdään mm. Aleksi Seppänen.

purjehdusta-kesalla

Purjehdusta ja historiaa

Hangon regattaon jokavuotinen purjehduskilpailu, joka järjestetään aina heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. 2.-4.7 Edustettuna ovat lähes kaikki mahdolliset purjeveneluokat. Tapahtuma on siinä mielessä harvinainen, että purjehtijat eivät muualla kokoonnu samalla tavalla yhteen. Regatalla on myös kääntöpuolensa. Lähinnä pääkaupunkiseudun nuoriso kokoontuu ”bailaamaan ankarasti”, sotkee ja rikkoo paikkoja ja aiheuttaa järjestyshäiriöitä. Hangon kaupunki yrittää parhaansa mukaan järjestää myös maakravuille mielekästä ohjelmaa.

www.hanko.fi

Turun linna on kiinnostava kohde. Oletko käynyt siellä sen jälkeen kun teit luokkaretken kouluaikana? Ehkäpä kannattaisi tutustua linnaan uudelleen, katsoa sitä uudesta aikuisesta näkökulmasta. Aikuiselle linna tarjoaa mielenkiintoisen paketin Suomen historiaa. Teemaksi voisi ottaa vaikka Kaarina Maununtyttären elämän.

www.turku.fi

Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia kesätapahtumia. Tässä on lueteltuna niistä vain murto-osa. Kerro sinä, missä itse olet kokenut mukavia kotimaan matkailun elämyksiä? Anna vinkki kommenttiosiossa myös meille muille. Tehdään tästä elämysrikas ja mukava kesä kaikille. Täydennetään yhdessä tapahtumalistaa pitkin kesää. Myös tapahtumanjärjestäjät olkaa yhteydessä! Lähettäkää kuvamateriaalia ja tietoja tapahtumistanne meille julkaistavaksi.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

171 kommenttia

 1. Kyllä on kotimaassa

  Kyllä on kotimaassa tarjontaa kesäohjelmaksi joten ei ole tarvis ulkomaille lähteä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  29. 5. 2009 12.44

 2. Turun seudulta löytyy

  Turun seudulta löytyy upeita kesätapahtumia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sirkkuli

  29. 5. 2009 15.03

 3. Puuhamaassa riittää tekemistä

  Puuhamaassa riittää tekemistä koko päiväksi!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hennae

  29. 5. 2009 17.13

 4. No minä osallistun

  No minä osallistun arvontaan ja arvaan että linnanmäen vanhin toimiva laite on vuoristorata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annian

  29. 5. 2009 20.11

 5. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pettu-65

  30. 5. 2009 9.46

 6. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  31. 5. 2009 13.16

 7. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eki

  31. 5. 2009 13.24

 8. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  31. 5. 2009 14.19

 9. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Harri

  31. 5. 2009 14.35

 10. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninah

  31. 5. 2009 14.43

 11. Kotkan meripäivät!

  Kotkan meripäivät!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimi

  31. 5. 2009 15.32

 12. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sariko x

  31. 5. 2009 15.35

 13. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MikMat

  31. 5. 2009 15.56

 14. Vuoristorata on Linnanmäen

  Vuoristorata on Linnanmäen vanhin alkuperäinen laite.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaimaani

  31. 5. 2009 16.35

 15. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eukko

  31. 5. 2009 18.39

 16. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jepu

  1. 6. 2009 0.30

 17. Vuoristorata on Linnanmäen

  Vuoristorata on Linnanmäen vanhin alkuperäinen laite.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eppu

  1. 6. 2009 1.20

 18. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkku

  1. 6. 2009 10.48

 19. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sandra

  1. 6. 2009 10.55

 20. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansku

  1. 6. 2009 10.56

 21. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  peku

  1. 6. 2009 10.56

 22. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  karo

  1. 6. 2009 10.57

 23. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  abc-1

  1. 6. 2009 10.57

 24. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kata

  1. 6. 2009 10.57

 25. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pm

  1. 6. 2009 11.08

 26. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tero

  1. 6. 2009 11.13

 27. Linnanmäen vanhin laite

  Linnanmäen vanhin laite on Karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dmn

  1. 6. 2009 11.16

 28. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  carla

  1. 6. 2009 11.18

 29. Huvipuiston vanhin laite

  Huvipuiston vanhin laite on karuselli, joka valmistui vuonna 1896.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne HT

  1. 6. 2009 11.30

 30. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piude

  1. 6. 2009 11.31

 31. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  1. 6. 2009 11.33

 32. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiNi

  1. 6. 2009 11.41

 33. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  POSsu1949

  1. 6. 2009 11.45

 34. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ritva

  1. 6. 2009 12.16

 35. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  1. 6. 2009 12.29

 36. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jomiri

  1. 6. 2009 12.43

 37. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  1. 6. 2009 12.44

 38. Kummitusjuna on vanhin.

  Kummitusjuna on vanhin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuula

  1. 6. 2009 13.07

 39. Karuselli on vanhin!

  Karuselli on vanhin!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marsu

  1. 6. 2009 13.12

 40. ketjukaruselli

  ketjukaruselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anja

  1. 6. 2009 13.27

 41. Vanhin laite on

  Vanhin laite on KUMMITUSJUNA!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marlena

  1. 6. 2009 13.31

 42. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hups

  1. 6. 2009 13.37

 43. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TiG

  1. 6. 2009 13.50

 44. Elokuussa vuonna 1950

  Elokuussa vuonna 1950 avattu Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JOKKE

  1. 6. 2009 13.51

 45. Linnanmäen vanhin laite,

  Linnanmäen vanhin laite, hollantilainen karuselli, tuli Linnanmäelle 1954.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  1. 6. 2009 13.56

 46. Kyllä se linnanmäen

  Kyllä se linnanmäen vanhin laite taitaa olla vuoristorata. Tai näin ainakin muistan joskus kuulleeni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Santtu

  1. 6. 2009 13.58

 47. Linnanmäen vanhin laite

  Linnanmäen vanhin laite on Lastenkaruselli vuodelta 1896. Laitteen löysi Saksasta Svend Jarlström, jolle karusellin omin käsin tehnyt tivolimies sen myi. Sen jälkeen karuselli päätyi Linnanmäen omistukseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  1. 6. 2009 14.01

 48. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  -s-

  1. 6. 2009 14.37

 49. Lastenkaruselli

  Lastenkaruselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hipsu

  1. 6. 2009 14.54

 50. Vanhin laite on

  Vanhin laite on karuselli!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja

  1. 6. 2009 15.53

 51. vuoristorata on vanhin

  vuoristorata on vanhin laite

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaisa

  1. 6. 2009 16.07

 52. Linnanmäen vanhin laite

  Linnanmäen vanhin laite on karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti

  1. 6. 2009 16.23

 53. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mandylor

  1. 6. 2009 16.26

 54. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mike

  1. 6. 2009 16.43

 55. lastenkaruselli

  lastenkaruselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoitsu55

  1. 6. 2009 17.08

 56. karuselli on vanhin

  karuselli on vanhin laite

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  katjani

  1. 6. 2009 17.11

 57. Vanhin laite on

  Vanhin laite on lastenkaruselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiinuska

  1. 6. 2009 17.15

 58. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jyrki gröhn

  1. 6. 2009 17.19

 59. oisko tuo vuoristorata

  oisko tuo vuoristorata vanhin,ainakin vanhan näköinen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  villem

  1. 6. 2009 17.26

 60. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riikka

  1. 6. 2009 18.10

 61. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  1. 6. 2009 18.14

 62. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  1. 6. 2009 18.24

 63. Kummitusjuna, varma tieto.

  Kummitusjuna, varma tieto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  yab

  1. 6. 2009 18.27

 64. linnanmäen vanhin laite

  linnanmäen vanhin laite on karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marika

  1. 6. 2009 18.44

 65. linnanmäen vanhin laite

  linnanmäen vanhin laite on karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tof

  1. 6. 2009 18.45

 66. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisa

  1. 6. 2009 18.49

 67. Linnanmäen vanhin laite

  Linnanmäen vanhin laite on karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuuli

  1. 6. 2009 19.07

 68. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Danii

  1. 6. 2009 19.11

 69. Vuoristorata.

  Vuoristorata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  1. 6. 2009 19.23

 70. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marge

  1. 6. 2009 20.41

 71. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuke

  1. 6. 2009 20.42

 72. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pets

  1. 6. 2009 20.57

 73. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miisukki

  1. 6. 2009 21.42

 74. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lauriina

  1. 6. 2009 21.58

 75. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva

  1. 6. 2009 22.26

 76. vuoristorata.

  vuoristorata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jass

  1. 6. 2009 22.43

 77. Olisko kummitusjuna?

  Olisko kummitusjuna?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli A.-O.

  1. 6. 2009 22.48

 78. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lazki

  1. 6. 2009 22.51

 79. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marry

  1. 6. 2009 23.32

 80. Kummitusjuna taitaa olla

  Kummitusjuna taitaa olla vanhin toiminnassa oleva laite

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ramses

  2. 6. 2009 0.15

 81. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heemi

  2. 6. 2009 0.26

 82. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eela

  2. 6. 2009 0.26

 83. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  weeg

  2. 6. 2009 0.27

 84. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jep

  2. 6. 2009 3.38

 85. KARUSELLI ON LINNANMÄEN

  KARUSELLI ON LINNANMÄEN VANHIN LAITE

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MABU

  2. 6. 2009 8.06

 86. Lastenkarusellia veikkaisin, vuoristoratakin

  Lastenkarusellia veikkaisin, vuoristoratakin taitaa vanha olla..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sp79

  2. 6. 2009 9.32

 87. Karuselli.

  Karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Black Dog

  2. 6. 2009 9.41

 88. Huvipuiston vanhin laite

  Huvipuiston vanhin laite on karuselli, joka valmistui vuonna 1896

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  2. 6. 2009 10.01

 89. v. 1896 valmistunut

  v. 1896 valmistunut karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  2. 6. 2009 10.02

 90. Lastenkaruselli

  Lastenkaruselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  2. 6. 2009 12.53

 91. Karusellia lähtisin minäkin

  Karusellia lähtisin minäkin veikkaamaan… Näin muistelen kuulleeni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  2. 6. 2009 12.53

 92. Linnanmäen vanhin edelleen

  Linnanmäen vanhin edelleen käytössä oleva laite on Karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siiri

  2. 6. 2009 13.02

 93. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  2. 6. 2009 16.37

 94. veikkaisin karuselliä

  veikkaisin karuselliä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piipi

  2. 6. 2009 18.04

 95. Tietenkin Vuoristorata! Suomessa

  Tietenkin Vuoristorata! Suomessa on kyllä ihanasta tapahtumia koko kesän, koko maa herää eloon joka solullaan..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Neiti Nokkonen

  2. 6. 2009 18.44

 96. Lintsin vanhin laite

  Lintsin vanhin laite on karuselli. Itse ajattelin vierailla ensimmäistä kertaa erämessuilla tulevana viikonloppuna. Metsästyksestä en kyllä välitä, mutta luulisi sieltä löytyvän jotain muutakin nähtävää? (kalastus, retkeily, lemmikit yms.) Erämessujahan on samaan aikaan (5-7.6) kaksin kappalein; Jyväskylässä ja Korialla (Kouvola). http://www.jklpaviljonki.fi/le2009/tiedote3_.php http://www.kymenlaaksonmessut.fi/era/index.html

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  2. 6. 2009 22.51

 97. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juppe

  2. 6. 2009 23.58

 98. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tonnari

  3. 6. 2009 0.02

 99. hollantilainen karuselli

  hollantilainen karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anu

  3. 6. 2009 11.59

 100. Vuoristorata.

  Vuoristorata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pusko

  3. 6. 2009 13.39

 101. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  3. 6. 2009 14.14

 102. Kummitusjuna on vanhin

  Kummitusjuna on vanhin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  3. 6. 2009 15.19

 103. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  3. 6. 2009 16.13

 104. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mies

  3. 6. 2009 16.41

 105. Karuselli, toivottavasti

  Karuselli, toivottavasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Erja

  3. 6. 2009 20.27

 106. Puinen vuoristorata on

  Puinen vuoristorata on vanhin linnanmäen laitteista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kerensa

  4. 6. 2009 11.11

 107. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kh

  4. 6. 2009 18.32

 108. karuselli on vanhin

  karuselli on vanhin laite, mutta vanhin alkuperäislaite on vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sehirvi

  5. 6. 2009 12.58

 109. Se on vuoristorata.

  Se on vuoristorata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KIRSIkka

  7. 6. 2009 21.37

 110. kummitusjuna on pisimpään

  kummitusjuna on pisimpään ollut Linnanmäellä käytössä, mutta karuselli on iältään vanhin.
  Linnanmäki on pakollinen käyntikohde joka kesä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Teallee

  8. 6. 2009 11.18

 111. niin,vastaus riippuu vähän

  niin,vastaus riippuu vähän siitä, mitä tosiaankin kysytään, mutta kaipa tuo karuselli on Linnanmäen vanhin huvipuistolaite.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti

  9. 6. 2009 8.18

 112. Karuselli on varmaankin

  Karuselli on varmaankin vanhin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  9. 6. 2009 9.04

 113. Lasten karuselli

  Lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sammuli

  9. 6. 2009 12.02

 114. Iki-ihana lasten karuselli

  Iki-ihana lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liu

  9. 6. 2009 12.03

 115. lasten karuselli

  lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  cyp

  9. 6. 2009 12.04

 116. Lasten karuselli

  Lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  markke

  9. 6. 2009 12.06

 117. Linnanmäellä toimivista laitteista

  Linnanmäellä toimivista laitteista KARUSELLI on huvipuiston vanhin laite?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henni

  9. 6. 2009 14.23

 118. Karuselli on vanhin

  Karuselli on vanhin laite, mutta myös vuoristorata on hyvin, hyvin vanha :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miukkis

  9. 6. 2009 16.43

 119. Vanhin laite on

  Vanhin laite on vuonna 1896 valmistunut karuselli, joka otettiin käyttöön Linnanmäellä vuonna 1954. Ainoa Linnanmäellä alusta asti (vuodesta 1950) ja yhä käytössä olevista laitteista on taas kummitusjuna.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  10. 6. 2009 6.19

 120. Vanhin laite on

  Vanhin laite on vuonna 1896 valmistunut karuselli, joka otettiin käyttöön Linnanmäellä vuonna 1954. Ainoa Linnanmäellä alusta asti (vuodesta 1950) ja yhä käytössä olevista laitteista on kuitenkin kummitusjuna.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tattis

  10. 6. 2009 6.20

 121. Valmistusvuodeltaan vanhin on

  Valmistusvuodeltaan vanhin on karuselli,
  kauiten mukana olleista laitteista vanhin taas kummitusjuna.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ainoke

  10. 6. 2009 6.43

 122. Vuoristoratahan se.

  Vuoristoratahan se.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KummitusHuu

  10. 6. 2009 6.46

 123. Karuselli tai kummitusjuna

  Karuselli tai kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elina

  10. 6. 2009 7.06

 124. Karuselli on iältään

  Karuselli on iältään vanhin ja kummitusjuna ollut kauiten Linnanmäellä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  J

  10. 6. 2009 7.09

 125. Kumpaa tässä haetaan,

  Kumpaa tässä haetaan, kummitusjunaa vai karusellia?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanski

  10. 6. 2009 7.32

 126. Kummitusjuna

  Kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tk

  10. 6. 2009 10.21

 127. Vanhin toimiva laite

  Vanhin toimiva laite on karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arsili

  11. 6. 2009 12.50

 128. Lisäyksenä edelliseen vastaukseeni,

  Lisäyksenä edelliseen vastaukseeni, karuselli on ostettu käytettynä Linnanmäelle v. 1954. Valmistettu v.1896.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arsili

  11. 6. 2009 12.56

 129. Linnnanmäen vanhin laite

  Linnnanmäen vanhin laite on tietysti karurelli, suosituin on varmasti vuoristorata, joka sekin on aika vanha.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  12. 6. 2009 9.23

 130. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sirpa

  12. 6. 2009 10.17

 131. Karuselli.

  Karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  13. 6. 2009 0.44

 132. Karuselli on vanhin

  Karuselli on vanhin laite

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  13. 6. 2009 13.40

 133. Lapsena minua ei

  Lapsena minua ei siihen päästetty.
  Nuorena ei tullut edes pieneen mieleen.
  Vanhana sitten jalka ei siihen Nouse.
  Nyt olisi otollinen aika.

  KARUSELLI Tuo kaunis ja veistoksellinen.
  Jos tarkoitetaan vempaimen ikää, eikä sitä koska aloitti ilahduttamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maagikko

  14. 6. 2009 14.09

 134. Lastenkaruselli on laitteista

  Lastenkaruselli on laitteista vanhin, jos sitä kysytään, mutta kauimmin Linnanmäellä on toiminut kummitusjuna.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benque

  14. 6. 2009 14.25

 135. Karuselli lienee oikea

  Karuselli lienee oikea vastaus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  14. 6. 2009 14.25

 136. Lasten Karuselli

  Lasten Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tamias

  15. 6. 2009 11.37

 137. lasten karuselli on

  lasten karuselli on vanhin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  IILE

  15. 6. 2009 11.44

 138. To 6.8. –

  To 6.8. – la 8.8. Perinteiset Siltakemmakat kauniissa Puumalassa.
  Esiintyjät: torstaina Stella ja Maija Vilkkumaa, perjantaina Osmos Cosmos ja PMMP, lauantaina YÖ ja Pelle Miljoona. Järjestäjä: Sky-Bar Ravintolat Oy
  pe 7.8. M/S Kaunis Veeran Kemmakkaristeilyt lähdöt Puumalan satamasta 14.00, 15.00 ja 16.00
  la 8.8. M/S Kaunis Veeran Kemmakkaristeilyt lähdöt Puumalan satamasta 12.00, 13.00 ja 14.00

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pulla

  15. 6. 2009 12.32

 139. Lasten karuselli

  Lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne

  16. 6. 2009 11.32

 140. Vastaan että karuselli.

  Vastaan että karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  UJO

  16. 6. 2009 11.51

 141. Lasten karuselli on

  Lasten karuselli on oikea vastaus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nikke

  16. 6. 2009 14.03

 142. Vanhin laite on

  Vanhin laite on
  vuonna 1896 valmistunut karuselli, joka otettiin käyttöön Linnanmäellä vuonna 1954. Ainoa Linnanmäellä alusta asti (vuodesta 1950) ja yhä käytössä olevista laitteista on kuitenkin kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PÄZY

  17. 6. 2009 7.44

 143. Lasten karuselli

  Lasten karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juhis

  18. 6. 2009 9.34

 144. Linnanmäen Huvipuiston vanhin

  Linnanmäen Huvipuiston vanhin laite on karuselli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hessutyttö

  18. 6. 2009 15.10

 145. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Oukka

  21. 6. 2009 21.51

 146. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hannamanna

  22. 6. 2009 2.51

 147. Ketjukaruselli on vanhin

  Ketjukaruselli on vanhin Linnanmäen laitteista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pilettäjä

  24. 6. 2009 22.44

 148. kummitusjuna

  kummitusjuna

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  otto

  24. 6. 2009 23.39

 149. Valmistusvuoden mukaan lastenkaruselli

  Valmistusvuoden mukaan lastenkaruselli on vanhin laite. Linnanmäellä käyttöönottovuoden mukaan taas kummitusjuna.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  25. 6. 2009 11.09

 150. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  25. 6. 2009 12.39

 151. Linnanmäen vanhin laite

  Linnanmäen vanhin laite on karuselli!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ulla

  25. 6. 2009 15.32

 152. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kape

  26. 6. 2009 8.47

 153. Huvipuiston vanhin laite

  Huvipuiston vanhin laite
  on karuselli, joka valmistui vuonna 1896.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ViliS

  27. 6. 2009 19.38

 154. Huvipuiston vanhin laite

  Huvipuiston vanhin laite
  on karuselli, joka valmistui vuonna 1896.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pätti

  27. 6. 2009 19.39

 155. Huvipuiston vanhin laite

  Huvipuiston vanhin laite
  on karuselli, joka valmistui vuonna 1896.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SamppaA

  27. 6. 2009 19.39

 156. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kukkameri

  29. 6. 2009 9.03

 157. Karuselli on vanhin

  Karuselli on vanhin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aija

  29. 6. 2009 9.46

 158. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rise

  29. 6. 2009 14.01

 159. Vuoristorata

  Vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ukki

  29. 6. 2009 16.57

 160. KUMMITUSJUNA

  KUMMITUSJUNA

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummo

  29. 6. 2009 16.57

 161. VUORISTORA ON VANHIN

  VUORISTORA ON VANHIN

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iitu

  29. 6. 2009 16.58

 162. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jepjep

  29. 6. 2009 18.36

 163. vuoristorata

  vuoristorata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minna

  30. 6. 2009 1.00

 164. tietenkin se on

  tietenkin se on vanha puinen vuoristorata!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MATTI-KATTI

  30. 6. 2009 1.16

 165. vuoristorata!

  vuoristorata!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nainen

  30. 6. 2009 9.55

 166. karuselli

  karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lope

  30. 6. 2009 18.56

 167. Karuselli

  Karuselli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tttt

  30. 6. 2009 22.27

 168. Tarjontaa oli riittävästi

  Tarjontaa oli riittävästi olisi vaan ehättänyt useampaan paikkaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  22. 9. 2009 19.12

Kirjoita kommentti