Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 4. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Pääsiäinen Espanjassa

Pääsiäisviikko, eli Semana Santa on espanjalaisille pyhä asia. Ihmiset kokoontuvat kaduille neitsyiden näkemisen toivossa.

Pääsiäisen traditioihin kuuluu myös varsin liikuttava paikallinen rituaali.

Erilaisten veljeskuntien kulkueet täyttävät kadut. Heidän pääsiäisperinteisiinsä kuuluu tärkeänä osana ja suurena kunniana vangin vapauttaminen. Málagassa tämä tapahtuu kiirastorstain vastaisena yönä. Vangin vapauttaminen on toki ministeriössä hyväksytty ja vanki valitaan niiden joukosta, joille vapautusta on jo ehdotettukin. Vanki kulkee veljeskunnan kulkueen mukana aluksi musta huppu päässään.

Tänä vuonna vangin vapauttaminen nähdään pitkänä perjantaina myös Fuengirolassa, jossa mekin olimme lomalla. Hermandad del Christo Yacente-veljeskunta on tehnyt kaikki asianmukaiset toimenpiteet, jotta paikkakunnalta kotoisin oleva vanki voitaisiin vapauttaa pitkäperjantain kulkueessa. Vanki vapautetaan kulkueesta silloin kun se kulkee kaupungintalon edestä.
neitsyt.s

Kaduille tullaan myös ihailemaan ja kukittamaan sankoin joukoin neitsytpatsaita, joita näkee Espanjassa kaikkialla, niin maalauksina, muovisina hahmoina kuin veistoksinakin.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti