Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Sipe Santapukin mielenkiintoinen talohanke

Apulannan rumpalina tunnettuna Sipe Santapukki rakennuttaa kotiseuduilleen Heinolaan arkkitehtonisesti merkittävän rakennuksen. Santapukin talo on ainoa kuuluisan Wrightin arkkitehtisuvun Eurooppaan suunnittelema rakennus.

Sipe Santapukin elämänmittainen haave on ollut asua Wrightin piirtämässä talossa. Santapukki sai Eric Lloyd Wrightin kiinnostumaan yhteisestä projektista, ja pitkän prosessin päätteeksi Wrightin suunnittelema Santaranta on alkanut nousta Suomeen, Heinolaan järven rantaan.
maisema

– Arkkitehtuuri on kaikkien taiteiden äiti. Luonnollisestikin halusin, että tuleva kotini on myös ideologisesti harmoniassa kauneudentajuni kanssa. Eric Lloyd Wright on orgaanisen arkkitehtuurin mestari ja idolini. On todella hienoa, että hän innostui suunnittelemaan taloni Heinolaan, Santapukki hehkuttaa.

Suomalaisen ekologisen rakentamisen ja kestävän kehityksen pioneeri Bruno Erat näkee Frank Lloyd Wrightin pojanpojan suunnitelmassa paljon yhteneväisyyksiä kuuluisan isoisän tyyliin.

– Suunnitelman pyrkimyksenä on integroida rakennukset pehmeällä, orgaanisella tavalla länteen vievään ja järvelle avautuvaan männikköiseen rinteeseen. Rakennusten muodonannossa korostuvat vaakasuorat piirteet kuten Frank Lloyd Wrightin arkkitehtuurissakin. On ilahduttavaa, että Suomeen on saatu hanke, jonka takana ovat voimakkaat arkkitehtoniset perinteet ja juuret, arkkitehti Bruno Erat toteaa.

Frank Lloyd Wright (1867-1959) oli yksi maailman merkittävimmistä arkkitehdeistä. Guggenheimin museo New Yorkissa on yksi hänen kuuluisimmista töistään. Frankin poika ja pojanpoika, nyt jo 80-vuotias Eric Lloyd Wright jatkoivat samaa uraa. Nuorempi polvi on vienyt tyyliä yhä vihreämpään suuntaan ja Eric Lloyd Wright onkin kuuluisa juuri orgaanisen arkkitehtuurin tyylisuunnan edustajana.

kauhakuormaaja

Santapukin talonrakennusta voi seurata netissä

Sipe Santapukille Santarannan rakentaminen on sydämen asia, ja hän on mukana tuottamassa sisältöä projektin seurantasivuille. Fonecta-konserniin kuuluva Kotitieto seuraa aktiivisesti Santapukin historiallisen talon rakentamista ja jakaa tietoa Santaranta-projektista osoitteessa www.kotitieto.fi/santaranta. Sivuilla voi tutustua arkkitehtuuriin, työn etenemiseen ja yleisesti aiheeseen artikkelein, kuvin ja seurantavideoin.

Kotitieto.fi on asumiseen keskittynyt internetpalvelu, jonka aihealueina ovat remontoiminen, rakentaminen, sisustaminen, vapaa-ajan asuminen ja puutarha. Sivustolta löytyy artikkeleita, työohjeita, kuvia, videoita sekä erilaisia seurantakohteita.

Sipen talohankkeesta on pitkä juttu havainnekuvineen myös Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä.

Uutisen välitti Cisionwire.
Kuvat: kotitieto.fi


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti