Umami muualla Facebook

Keittokirja

Tähän aiheeseen liittyy 53 artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

 1. Syömään! – Samasta padasta koko perheelle

  Julkaistu 27. 6. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Ruokatoimittaja Outi Väisäsen tekemästä myyntimenestyskirjasta Samasta padasta – Huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi (Readme.fi) on ilmestynyt toukokuussa 2019 jo 7. painos. Kirjan ideana on, että koko perhe syö lähes samaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa.

 2. Kevään maistuvaa keittokirjasatoa

  Julkaistu 22. 5. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Alkutalvesta ja kevään kuluessa on julkaistu runsain määrin hyviä keittokirjoja (Readme.fi), joista monet ovat kasvisruokapainotteisia. Ja kasvisruokien syöminen on mitä ajankohtaisinta, myös ekologisin valinta ilmaston lämpenemisen ehkäisemiseksi.

 3. Rachael Lane: Grilli – suuri grillauskirja

  Julkaistu 27. 3. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Rachael Lanen juuri suomeksi ilmestynyt Grilli – Suuri grillauskirja (Readme.fi) tuli juuri sopivan ennakoivasti grillausta rakastaville uusien makujen innoittajaksi ja teos on loistava hankinta aloittelevalle grillaajalle.

 4. Perheen ruokavuosi – helppoja ruokia naperoille ja nautiskelijoille

  Julkaistu 27. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  On hienoa, että lapsia totutetaan jo pieninä syömään kasviksia ja marjoja, joita kirjan resepteissä oli käytetty runsaasti. Kirjan ohjeissa oli muun muassa nokkosta, voikukanlehtiä, ohraa, papuja, kikherneitä, parsaa, parsakaalia, tempeä, kauraa, kvinoaa, sieniä, spelttiä ja kalaa.

 5. Martat – Innostu ja onnistu keittiössä

  Julkaistu 21. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Martat-keittokirja (Gummerus) ilmestyi tammikuussa juhlistamaan Martta-toiminnan 120-vuotisjuhlaa. Nyt julkistettu kirja on kodin hyvä peruskeittokirja, josta löytyy suomalaisen ruokakulttuurin perusohjeiden lisäksi myös tämän ajan henkeen tehtyjä reseptejä.

 6. Samasta padasta 2 – kotiruokaa koko perheelle

  Julkaistu 13. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Ruokatoimittaja Outi Väisäsen ansiokas keittokirja lapsiperheiden hektiseen menoon: Samasta padasta 2 – puolessa tunnissa huippuhyvää arkiruokaa.

 7. Peggyn parhaat kalareseptit

  Julkaistu 10. 2. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Peggy rakasti lapsena onkimista ja sieltä on peräisin rakkaus kalaruokiin. Kirjansa hän omistaa kaikille kalaruokien ystäville.

 8. Keittokirjoja joululahjoiksi

  Julkaistu 15. 12. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Keitto-, harraste- ja tietokirjat ovat hyviä joululahjoja, joista riittää iloa pitkäksi aikaa. Annan itsekin niitä mieluusti joululahjoiksi läheisilleni.

 9. Peruna on ruoka ihan oikea

  Julkaistu 7. 11. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Peruna-kirja ilmestyi juuri oikeaan aikaan. Perunaa tuodaan nyt kovasti esille, mikä on hyvä asia. ”Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna on ruoka ihan oikea.” Lastenlaulun sanoissa on vinha perä.

 10. Soppaa ja leipää

  Julkaistu 11. 10. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

  Sari Spåran syyskuussa ilmestynyt hurmaava keittokirja on nimeltään Soppakirja. Moninaisten ohjeiden joukkoon mahtuu sekä alku-, pää- että jälkiruokakkeittojen ohjeita. Lisäksi kirjassa on runsaasti keittojen kanssa syötävien leipien ja sämpylöiden ohjeita.