Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 6. 2014 Teksti Artikkelit, kuvat /kuva Verisure Ei kommentteja Ajankohtaista

Murtovarkaat eivät lomaile

Murtovarkaat eivät lomaile – vinkit kodin suojaukseen lomien ajaksi.

Kuka vahtii kotiasi, kun olet itse nauttimassa kesälomastasi?  Pian suuri osa suomalaisista suuntaa kesämökeille tai aurinkorannoille niin koti-Suomeen kuin ulkomaillekin jättäen kodit tyhjilleen. Valitettavasti murtovarkaat eivät lomaile. Hyödynnä asiantuntijan vinkit, joilla turvaat kotisi loman aikana ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Poliisin tietoon tulee vuosittain lähes 6000 asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyä murtoa. Tilastojen mukaan asuntomurrot lisääntyvät selkeästi kesäkuukausina, kun kodit ovat paljon tyhjillään, toteaa Helena Tielinen turvaratkaisuja tarjoavan Verisuren viestintävastaava.

Ehdottomasti tehokkain tapa ennalta ehkäistä asuntomurtoja on pitää koti aina mahdollisimman asutun näköisenä ja harkita kodin suojaamista hälytysvalvontapalveluihin liitetyllä turvajärjestelmällä ja ilmoittamalla siitä näkyvästi suojauksesta kertovilla turvatarroilla, jatkaa Tielinen.

On tietysti tärkeää huolehtia myös kodin paloturvallisuudesta, kun ollaan itse poissa. Verisuren turvajärjestelmän kamerailmaisin liitetään myös palovaroittimiin, jolloin kamera ottaa kuvasarjan palohälytyksen sattuessa ja välittää kuvat Verisuren hälytyskeskukseen.  Jos kuvissa nähdään savua, voidaan tieto palosta välittää suoraan hätäkeskukseen ja saada heti oikeaa apua paikalle, kertoo Tielinen.

Nykyisin kodin valvonnassa voidaan käyttää apuna myös älypuhelinta. Esimerkiksi Verisuren järjestelmää voidaan valvoa ja ohjata älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.  Hälytysilmoitusten lisäksi, sillä voi tarkistaa kodin lämpötilat ja suhteelliset kosteusarvot sekä etäohjata kodin valaistusta tai sähkölaitteita.  Sovelluksen avulla saa myös tiedon esimerkiksi sähkökatkoksesta kotona.  Pian mobiilisovelluksella on mahdollista ohjata myös elektronista lukkoa, jolloin on helppo avata ovi kukkien kastelijalle ja lukita ovi jälleen uudelleen ja samalla kytkeä hälytys takaisin päälle, toteaa Tielinen.

Keräsimme turvallisuusasiantuntijoidemme parhaat vinkit, joiden avulla pidät kotisi turvassa lomasi aikana.

Verisuren vinkit kodin turvaamiseksi lomien aikana:

• Pyydä  naapureilta apua ja pyydä heitä pitämään kotiasi silmällä, jos he eivät ole samanaikaan lomilla.

• Pidä kotisi mahdollisimman asutun näköisenä. Pyydä naapureita tai tuttavia tyhjentämään postilaatikkosi, täyttämään roskistasi tai ajamaan auto välillä pihaasi. Voit myös jättää pihalle lasten leluja, kengät ulko-oven eteen tai vaikka muutamia likaisia astioita tiskipöydälle.

• Älä kerro matka-aikeistasi Facebookissa tai Twitterissä. Julkaise lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana.

• Hanki kunnollinen lukitus ulko-oviin. Varmista, että kaikki ikkunat on kunnolla suljettu myös yläkerrassa.

• Älä jätä arvotavaroita näkyville ja parasta on piilottaa arvokkaat tavarat paikkoihin, joista ne on vaikea löytää.

• Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, varmista, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä kaikissa ovissa ja ikkunoissa.

• Myös kesäaikaan kannattaa ajastaa valot välillä syttymään iltaisin tai vaikka kytkeä TV –päälle. Esimerkiksi Verisuren mobiilisovelluksen ja SmartPlugin avulla voit etäohjata valoja ja muita kodin sähkölaitteita kuten radiota, televisiota tai voit ajastaa ne kytkeytymään päälle automaattisesti tiettyyn aikaan.

• Hanki kotisi turvaksi turvajärjestelmä, joka on liitetty hälytyskeskuksen valvontaan.  Lisäksi kannattaa varmistaa, että palveluun kuuluu myös mobiilisovellus, jonka avulla voit mm. tarkistaa, että järjestelmä kytketty päälle tai lisäämään siihen myös elektronisen lukon, jolloin voit sovelluksen avulla tarkistaa, että ovet on lukittu ja avaamaan ovet tarvittaessa kukkien kastelijalle.

 

Verisure tarjoaa hälytysjärjestelmiä ja palveluita älykkääseen kotiin. Hälytyskeskuksen valvontaan liitetyistä murto- ja palohälytysjärjestelmistä ratkaisuihin, joiden avulla säästät energiaa ja valvot kotisi sisäilmaa. Verisure on osa kansainvälistä Securitas Direct -ryhmää, joka palvelee yli 1,6 miljoonaa asiakasta ja työllistää 6500 henkilöä 14 maassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Verisure Oy/Deski.fi.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti