Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 12. 2013 Teksti Kati Tuomola, kuvat Kati Tuomola Ei kommentteja Ajankohtaista

Joulumarkkinoilla Berliinissä

Tänä vuonnakin oli mentävä Berliiniin kokemaan sen riemastuttavat joulumarkkinat.  Vanhat tutut kojut olivat kuten ennenkin, ihmisiä käveli tulvimalla kaikilla markkinapaikoilla, joissa kävimme. Mutta jotakin oli vähemmän. Ja jotakin oli enemmän.

Tällä kertaa tuntui, että suomalainen jouluglögi on vakiinnuttanut paikkansa markkinoilla, sillä lämmintä juomaa ”glög”-nimisenä sai nyt useammalla markkinapaikalla. Olipa jopa eräs suomalainen nuorimies omalla kojullaan ja hänen jouluglöginsä vahvistuksena löytyivät varmaan kaikki Alkon valmistamat tuotteet ja kiinnostuneita asiakkaita parveili kojun äärellä.

Suomalaisilla laadukkailla tavaroilla on menekkiä. Jo aikaisemmalla käynnillä olemme tutustuneet suomalaiseen kultakoruvalmistajaan. Sama saksalainen kojunpitäjä oli jälleen paikalla kiinnostuneita asiakkaita ympärillään.

Kati Joulupukki
Varsinainen joulukatu Kurfürstendamm oli jälleen valomerenä. Vanha tuttu joulupukkikin tervehti kadulla kulkijaa vanhaan tapaansa.

Kati jouluvalot Arcadia

Arcadia-tavaratalossa ei jouluvaloja säästelty.

Mutta loistoa oli muuallakin, mm. Potsdamer Platzin Arcadia -tavaratalossa sekä Alexa -tavaratalossa Aleksander Platzilla.

Kati sampanjabaari

Uusi tulokas vilkkaaseen kauppaelämään oli Lafayetten tavaratalo.  Se oli vasta avattu. Tavaratalo on juuri niin kuin Pariisissakin. Ranskalainen sielu oli nähtävissä ja koettavissa täällä. Olimme Suomessa kotikoneella tehneet lähtöselvityksen ja kas, dokumenttimme kertoi, että Lafayette -tavaratalo tarjoaa lasilliset samppanjaa viinibaarissaan. Ja sinnehän me menimme…

Kati Hobbit

Berliini on myös merkittävä elokuvakaupunki, ei siis yleensä vain huvittelupaikka kabaree-teattereineen.  Potsdamer Platz on alue, jossa on Imax-teatteri, Billy Wilder museo ja muita elokuvahistoriaan kuuluvia kohteita.  Siispä uusimman Hobbit -elokuvan ensi-ilta kuuluu itseoikeutetusti tälle alueelle. Satuimme paikalle, kun mahtavaa promootiotapahtumaa valmisteltiin.

Kävimme myös Suuressa suklaapuodissa. Tietenkin, onhan se ”must” Berliinissä. Tällä kertaa leivokset eivät enää yllättäneet, koska olimme jo aiemminkin täällä herkutelleet. Mutta jouluiset suklaaluomukset olivat mahtavia, taidokkaita ja suorastaan häkellyttäviä!

Kati Pähkinänsärkijä

Pähkinänsärkijä

Kati Brandenburgin portti

Brandenburginportti

Kati Parlamenttitalo

Parlamenttitalo

Kati Hyvää Joulua

Hyvää Joulua!


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti