Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 1. 2014 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Ajankohtaista

Vanhukset haluavat auttaa

Porvoolaisen hoivakodin vanhusasukkaat ja hoitajat keräsivät joulun alla varoja uuden Lastensairaalan hyväksi. Lämminhenkiset myyjäiset tuottivat reilun kahden tuhannen euron keräyspotin lisäksi iloista mieltä kaikille kävijöille.

 (Vasemmalla:  – Myyjäisissä oli kodikas ja rakastava ilmapiiri yhdessä vanhusten, henkilökunnan ja vieraiden kanssa. Tätä on ollut ilo olla tekemässä, tuumasi lähihoitaja Lotta Surakka.)

– Vilpitön halu auttaa ja myyjäisten valtava menestys yllättivät meidät positiivisesti. Attendo Laamannin asukkaat sekä henkilökunta haluavat kiittää kaikkia myyjäisiin tulleita ihmisiä, iloitsee hoivakodin johtaja Pia Paananen.

Tapahtuman tuotto 2 064,30 € tilitetään lyhentämättömänä Lastensairaalan keräykseen.

Attendo Laamannin väen varainkeruu toimi osana hoivakodin päivittäistä virkistystoimintaa; edeltävä kuukausi hoivakodissa on ahkeroitu askartelujen, koristeiden, villasukkien ja leivonnaisten parissa. Myös itse myyjäiset virkistivät arkea: hoivakodissa oli käsin kosketeltavissa välittävä ja lämminhenkinen tunnelma. Asiakkaat, vanhukset ja henkilökunta nauttivat yhdessäolosta ja tonttumaisen iloisesta ilmapiiristä. Ponit, lampaat sekä puput riemastuttivat niin lapsia kuin vanhuksiakin.

Idea haastekampanjaan ja -keräykseen syntyi henkilökunnan ja asukkaiden keskuudessa. Hoivakodin asukkaat ovat aikoinaan olleet rakentamassa Suomea yhteistyöllä. Vanhukset haluavat vielä kantaa kortensa kekoon tulevaisuuden lasten hyväksi yhdessä hoitajien kanssa. Hoivakodin väki onkin haastanut kaikki Itä-Uudenmaan vanhusten palvelukodit ja vanhainkodit mukaan talkoisiin lapsipotilaiden hyväksi.

– Yhteydenottoja on tullut kiitettävästi ja haastekampanja sai nyt hyvän sysäyksen. Hoivakodin asukkaat innostuivat henkilökunnan kanssa tästä niin paljon, että ennen pääsiäistä järjestetään uudet myyjäiset. Haastamme ensi vuonna koko Suomen vanhusten hoitoyksiköt mukaan kampanjaan, sillä jokaisen pienikin panos on tärkeä, sanoo johtaja Pia Paananen.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti