Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 12. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Jatunin Tarha Ei kommentteja Ajankohtaista

Ämmä-palkinto Marjatta Aallolle, Hurtta-palkinto Esko Palovaaralle

Enontekiöläisen kylä- ja kulttuuriyhdistyksen Jatunin Tarhan Ämmä-palkinnon sai Kriminaalihuoltolaitoksen Pohjois-Suomen aluetoimiston apulaisjohtaja Marjatta Aalto.

Ämmä-palkinnon Marjatta Aalto sai vuosikymmeniä tekemästään työstä ja ansioistaan kriminaalihuollon palveluksessa. Työssään häntä on ohjannut ajatus ihmisarvojen kunnioittamisesta, oikeudenmukaisuudesta ja usko ihmisen kykyyn muuttua.

Jatunin Tarhan mielestä Marjatta Aalto on juuri sellainen henkilö, joka ansaitsee Jatunin Tarha ry:n Ämmä-palkinnon. Hänen töissään on korostunut ihmisläheisyyden merkitys ja jokaisen ihmisen kunnioitus heidän elämän lähtökohdista riippumatta.

Ämmä-palkinnon on tehnyt akvarellitöissään ja kivitaiteesta tunnettu taiteilija Ulla-Britta Bredenberg Kittilästä.

Hurtta-palkinto linja-autonkuljettaja Esko Palovaaralle

Esko_Palovaara

Jatunin Tarhan Jatunin Hurtta-palkinnon sai linja-autonkuljettaja Esko Palovaara sinnikkäästä oman elämän suunnan muuttamisesta ja rohkeista valinnoista oman tulevaisuutensa hyväksi.

Avoin suhtautuminen elämään on auttanut Esko Palovaaraa työuupumuksen hetkellä tarttumaan tulevaisuuden kahvaan. Entisen työn jättäminen ja koulutuksen kautta uusiin haasteisiin siirtyminen toi hänelle vakinaisen työpaikan uudessa ammatissa 56-vuotiaana.

Esko Palovaara on tehnyt ja tekee paljon työtä vähäosaisten ja elämässä eksyneiden hyväksi omien henkilökohtaisten kokemuksien ja eletyn elämän tuoman viisauden kautta.

Jatunin Tarhan mielestä Esko Palovaara on juuri sellainen henkilö, joka ansaitsee Jatunin Tarha ry:n Hurtta-palkinnon. Hänen esimerkkinsä on antanut valoisia päiviä monille ihmisille.

Jatunin Hurtta-palkinnon on suunnitellut taiteilija Erkki Alajärvi Sodankylästä.

Enontekiöläinen kylä- ja kulttuuriyhdistys Jatunin Tarha ry. perustettiin syyskuun 15. päivänä 1997 tarkoituksena vaalia jatunilaista elämänperinnettä. Yhteiskunnallista keskustelua herättämällä yhdistys haluaa kehittää henkistä ilmapiiriä, joka edistäisi ihmisten omaehtoista selviytymistä. Tunnustuspalkintojaan Jatunin Tarha ry on jakanut perustamisestaan saakka.

Uutisen välitti Deski


Aiheet: ,

Kirjoita kommentti