Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 12. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ajankohtaista

Voisivatko joulupukki ja joulumuorikin tehdä etätöitä?

Joulunalusaika on usein stressaavaa, vaikka sen kuuluisi olla rauhoittumista ja rentoa yhdessäoloa. Useimmissa perheissä kuitenkin aikuiset painavat töitä saadakseen maailman valmiiksi ennen joulun pyhiä ja pystyäkseen pitämään kenties välipäivätkin vapaana. Samaan aikaan kotonakin riittää puuhaa.

Lahjat on hankittava, jouluvalot asennettava, koti siivottava ja koristeltava, ruoat hommattava ja joulukortit saatava ajoissa postiin.

Voisiko perinteisiä joulupuuhia helpottaa nykyaikaisin keinoin? Voisiko joulu olla sekä valkoinen että sähköinen – muutoinkin, kuin erinäisten jouluvalojen muodossa?

Ohessa muutamia vinkkejä moderneille joulupukeille ja joulupukinmuoreille

1. Kysy työnantajaltasi, voisitko tehdä etätöitä joulunaluspäivinä tai välipäivinä, kun perheen lapsetkin ovat joululomalla. Etätyö lisää työn joustavuutta. Voit kipaista postiin ja ruokakauppaan päiväsaikaan, silloin kuin siellä ei vielä ole ruuhkaa. Ja voit jatkaa töitä vaikka illalla, kun talo on rauhoittunut.
2. Joulukortteja ei tarvitse aina askarrella itse.  Tee perheesi videojoulutervehdys: anna lasten laulaa joululaulu ja lähetä se tuttavillesi sähköpostiin tai linkitä vaikka Facebook-sivuillesi.
3. Joulutervehdykset voi hoitaa myös webbikameran välityksellä. Väline ei ole tärkein, vaan ajatus ja tunne tervehdyksen takana.
4. Joululahjat voi ostaa nykyään myös verkkokaupoista. Näin säästyt ruuhkissa juoksemiselta ja voit vertailla tuotteita ja hintoja rauhassa. Halutessasi voit tilata useimmista verkkokaupoista paketin kotiinkuljetuksen suoraan lahjan saajalle, jos tämä asuu kaukana eikä ole mahdollisuutta ojentaa lahjaa kasvotusten.
5. Lopuksi pukki ja muori sytyttävät kynttilät, lämmittävät glögiä ja virittäytyvät joulun tunnelmaan kuunnellen joulumusiikkia. Nykyään ei tarvitse olla hyllykaupalla levyjä, jotta voi kuunnella mieleistä musiikkia. Netistä lataamalla tai esimerkiksi Spotify-palvelua kuuntelemalla sekin homma hoituu sähköisesti.

Artikkeli ML/Suomen Cisco


Kirjoita kommentti