Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 12. 2012 Teksti Tiedotteet, kuvat /kuva Sony Ei kommentteja Ajankohtaista

Joka neljäs harkitsee tablettitietokoneen hankkimista

Internetin käyttö laajentuu vauhdilla tablettitietokoneisiin ja älypuhelimiin. Lähes joka toinen 18-34-vuotias kertoo käyttävänsä nettiä puhelimella päivittäin. Joka neljäs suomalainen harkitsee tablettitietokoneen hankkimista.

Joulun alla monen toivelistalla on uusi älypuhelin tai tablettitietokone. Joka neljäs suomalainen kertoo harkitsevansa tablettitietokoneen hankkimista. Alle 35-vuotiaista aikuisista tablettitietokoneen hankinta on harkinnassa 30 prosentilla. Yli 55-vuotiaiden kiinnostus tablettitietokoneita kohtaan on selvästi muita vähäisempää.

Kuvassa roisketiivis Sony Xperia Tablet S -tablettitietokone.

Alle 35-vuotiaat käyttävät Internetiä matkapuhelimella selvästi vanhempia ikäryhmiä enemmän. 18-34-vuotiaista lähes puolet kertoo käyttävänsä nettiä matkapuhelimella päivittäin. 35-54-vuotiaista nettiä päivittäin käyttää puhelimella joka kolmas. Miehet selaavat nettiä matkapuhelimella huomattavasti naisia useammin (39 % miehistä ja 26 % naisista).

Kosketusnäytöllisten puhelinten ja tablettitietokoneiden yleistyminen näkyy myös vahinkotilastoissa. If Vahinkovakuutusyhtiön tilastojen mukaan kannettavien tietokoneiden ja matkapuhelinten rikkoutumiset lisääntyvät 20 prosentin vuosivauhtia. Yleisimmin kannettava laite rikkoutuu ennen aikojaan putoamisen, kolahtamisen tai kastumisen seurauksena.

”Yleisin vahinko on kannettavan laitteen kosketusnäytön rikkoutuminen. Hyvä uutinen on, että kosketusnäyttö pystytään korjaamaan yleensä melko nopeasti ja edullisesti. Näytön rikkoutumisen takia ei tarvitse hankkia kokonaan uutta laitetta”, korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If Vahinkovakuutusyhtiöstä kertoo.

Ifin laaja kotivakuutus korvaa kannettavien laitteiden rikkoutumisvahingot. Kotivakuutuksen omavastuu on tyypillisesti 150 euroa.

Tiedot ovat peräisin If Vahinkovakuutusyhtiön teettämästä kyselytutkimuksesta. If teetti kyselyn YouGov Finlandilla lokakuun alussa 2012. Kyselyyn vastasi 1 003 iältään 18-74-vuotiasta suomalaista. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.

Näin säilytät tablettitietokonettasi ja älypuhelintasi oikein:

– Hanki puhelimelle ja tablettitietokoneelle suojakuoret. Ne voivat estää laitteen hajoamisen sen pudotessa.
– Älä kuljeta puhelinta tai tablettitietokonetta täyden laukun pohjalla. Kosketusnäytölliset laitteet menevät helposti rikki, jos näyttöön kohdistuu liikaa painetta.
– Kaikki matkapuhelimet ovat herkkiä kosteudelle, joten vältä puhelimen käyttöä vesisateessa.

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 300 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti