Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 11. 2013 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Lapsiasiavaltuutetun Lasten sivut on paras

Laadukkainta lapsille suunnattua verkkosisältöä haettiin Parasta sisältöä lapsille -kilpailussa. Voittajaksi selviytyi Lapsiasiavaltuutetun Lasten sivut (www.lastensivut.fi), joka ylsi tuomariston yhteispisteissä kilpailun ensimmäiselle sijalle. Arvostelukriteereitä olivat muun muassa soveltuvuus kohderyhmälle, houkuttelevuus ja käytettävyys.”Lasten sivut on hyödyllinen sivusto, joka paitsi näyttää kivalta, pitää myös sisällään muutakin kuin pelejä ja viihdettä”, kilpailun tuomaristoon kuulunut Petra Wikström MTV Mediasta perusteli voittajan valintaa.

”Sisu-maskottia on käytetty hyvin hyödyksi. Sivustolta löytyy paljon tekemistä ja tietoa, joka on jäsennelty ja toteutettu lapsen näkökulmasta”, kommentoi Tero Huttunen Verkkonuorisotyön kehittämiskeskus Verkestä.

Tuomarit kiittelivät lisäksi sivuston vuorovaikutteisuutta, helppoa navigointia ja värikkyyttä. Hyvänä pidettiin myös sitä, että sivuille voi luoda oman profiilin, mutta omia henkilökohtaisia tietoja ei ole pakko antaa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Liikenneturvan ylläpitämä Turvapupu (www.turvapupu.net) ja kolmannelle sijalle ylsi Poikien ja tyttöjen keskuksen Jiipeenetti (www.jiipeenetti.fi).

Euroopan paras lasten sivusto palkitaan helmikuussa

Kilpailun tarkoituksena oli nostaa esiin laadukasta lapsille suunnattua verkkosisältöä ja kääntää katse verkon positiivisiin puoliin.

”Kilpailun ajatus on hyvä: nostaa esiin positiivisia asioita lapsille suunnatusta mediasta ja antaa näkyvyyttä hyvin onnistuneille tuotannoille”, totesi Tero Huttunen.

Tuomaristoon kuuluivat Petra Wikströmin ja Tero Huttusen lisäksi Anri Leveelahti (Suomen Vanhempainliitto), Piia Järvenpää-Haratani (Nordisk Film) sekä elokuvaohjaaja Hanna Bergholm. Kilpailun järjesti Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus.

Lasten sivut jatkaa euroopanlaajuiseen kilpailuun Suomen edustajana. Euroopan paras lapsille suunnattu sivusto julkistetaan 11.2.2014.

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta. MEKU toimii asiantuntijana lasten mediaympäristön kehityksessä, edistää alaan liittyvää tutkimusta ja seuraa alan kansainvälistä kehitystä sekä tiedottaa lapsia ja mediaa koskevista asioista.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti