Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 3. 2012 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Naisten ja miesten erot osakesijoittajana on myytti

Miehet sijoittavat enemmän osakkeisiin kuin naiset, mutta erot naisten ja miesten välillä osakkeisiin sijoittamisessa ovat muuten pieniä. Sekä naiset että miehet poimivat salkkuihinsa mieluiten suuria ja tunnettuja yhtiöitä sekä osakkeista että rahastoista. Tämä käy ilmi nettipankki Nordnetin tilastoista.

Nordnet teki selvityksen naisten ja miesten yhtäläisyyksistä ja eroista sijoittamisessa. Nordnet Suomen asiakkaista vain noin neljännes (23 %) on naisia, joten sijoittaminen on selkeästi enemmän miesten mieleen. Ruotsissa naisten osuus sijoittajista on suurempi, 32 %. Pohjoismaista Norjassa ja Tanskassa on vähiten naissijoittajia (14 % ja 18 %).
– Naisten osuus sijoittajista kasvaa koko ajan. Pitkällä aikavälillä uskomme, että naisten ja miesten välinen ero sijoittamisessa tasoittuu, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Miehet sijoittavat osakkeisiin enemmän kuin naiset. Salkkuihinsa miehet ja naiset valitsevat kuitenkin samoja osakkeita. Näin

Niklas Odenwall Nordnet Suomesta.

voidaan kumota myytti siitä, että miehet ottaisivat enemmän riskiä, ainakin osakesijoittamisessa.
Suosituimmat osakkeet sekä naisilla että miehillä ovat Suomessa Nokia, Fortum ja Sampo, molemmilla sukupuolilla samassa järjestyksessä. Ruotsissa naiset ja miehet suosivat H&M:ää ja Ericssonia, tosin toisin päin. Norjalaisten naisten ja miesten top 4 -osakkeet ovat samoja, mutta hieman eri järjestyksessä. He ostavat eniten REC:iä, Statoilia, Telenoria ja Norsk Hydroa. Tanskassakin top-osakkeiden järjestys naisten ja miesten keskuudessa hieman vaihtelee, mutta molempien sukupuolten suosimat osakkeet ovat Vestas, DSV ja Danske Bank.
– Kaikissa Pohjoismaissa sekä naiset että miehet siis satsaavat suuriin ja tunnettuihin yhtiöihin, tiivistää Odenwall.
Tilastojen mukaan naiset sijoittavat hieman miehiä enemmän rahastoihin.  Mutta kuten osakkeissa, rahastopuolella miehet ja naiset valitsevat samoja rahastoja.

Suomessa Evlin korkorahasto on suosituin sekä miesten että naisten keskuudessa globaalien ja kasvumarkkinarahastojen seuraamana. Myös Ruotsissa suositaan globaaleja ja kasvumarkkinarahastoja. Ruotsalaisten top-listan kärjestä löytyy kaksi Skagenin rahastoa. Norjassa sekä naiset että miehet valitsevat mieluiten Holberg- ja WarrenWicklund-rahastoyhtiöiden rahastoja. Tanskassa naisten ja miesten salkuista löytyy Skagenin, Sydinvestin ja Jyske Investin rahastoja.
– Myös rahastojen kohdalla on tyypillistä valita suurten ja tunnettujen rahastoyhtiöiden rahastoja, miehet eivät näytä ottavan rahastosijoittamisessakaan naisia suurempaa riskiä, päättelee Odenwall.

Tilastot perustuvat Nordnetin noin 415 000 asiakassalkun tietoihin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Tiedon välitti Cisionwire.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti