Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 8. 2013 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Tampere on Suomen San Sebastian elokuussa

Espanjan San Sebastianissa juhlitaan joka vuosi 20. tammikuuta Tamborrada Fiestaa, joka on juhlapäivä hyvän ruoan ja kokkien kunniaksi. Koko kaupunki pukeutuu kokkitakkeihin ja nauttii pintxosbaarien ainutlaatuisesta tarjonnasta. Tampereen Rōtisseur-järjestön mielestä myös Suomen kokit ansaitsevat oman juhlan.

Siksi Tampereella järjestetään oma Tamperrada-tapahtuma muistuttamaan kaupungin huippuhienosta ravintola- ja ruokakulttuurista. Perjantaina 23. elokuuta klo 19.00 kokoontuu 500 kokkiasuista paistinkääntäjää Keskustorille maailman ensimmäiseen Tamperrada-tapahtumaan kunnioittamaan suomalaisia kokkeja ja maamme gastronimista kulttuuria.

Viisi päivää pintxoksia

Kymmenen tamperelaista ravintolaa on valittu mukaan kilpailemaan parhaan pintxoksen valmistamisesta. Jokainen ravintola saa valita mieleisensä raaka-aineen, kunhan lopputuotteen ajatus tukee teeman ideologiaa: Tampere on Suomen San Sebastian. Liha-, kala-, äyriäiäis- ja kasvisvaihtoehtoja on valikoimassa sekä pirkanmaalaisia lähituottajien raaka-aineita. Pintxos tarjotaan 2 euron hintaan ja se on maistuva kahdella kolmella suupalla seisten nautittava pieni ruoka-annos baaritiskillä. Yleisö äänestää www.tamperrada.fi -nettisivuilla omaa suosikkiaan. Lisäksi Rōtisseurien alueellisesta voutineuvostosta koottu kilpailun tuomaristo valitsee oman gastronomisesti kiinnostavimman annoksen.

Pintoxsia tarjotaan maanantaista perjantaihin 19. – 23. elokuuta 2013. Mukana 10 tamperelaista ravintolaa: 4 Vuodenaikaa, C, Henriks, Huber, Inez, Piemonte, Salud, Santé, Trattoria ja Tuulensuu.

Pukeudu kokkitakkiin ja tule Tampereelle!

Teksti ja kuvat Paistinkääntäjät ry/Deski.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti