Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 6. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ajankohtaista

Kotona tarvitaan vain 15 keittiötyövälinettä

Funtional Form –sarjan uudistus pohjautuu Fiskarsin teettämään laajaan etnografiseen tutkimukseen*). Päästäkseen paremmin perille ihmisten arjen ruoanlaittotilanteista tutkijat tarkastelivat perheiden arjen käytäntöjä laittamalla ruokaa, syömällä ja käymällä ostoksilla heidän kanssaan. Kattavaan tutkimukseen sisältyi myös perheenjäsenten haastattelu.

 

Fiskars tiedottaa:

Kotona tarvitaan vain 15 keittiötyövälinettä

Tutkimus osoitti, että useimmissa tosielämän keittiöissä on paljon epäjärjestystä, ja työvälineiden löytäminen on työlästä. Tavarat kerääntyvät työtasoille, ja vetolaatikot ovat täynnä käyttämättömiä työvälineitä – joista kaikkien olemassaoloa ei edes muisteta. Yhteensopimaton suunnittelu ja koneiden ja välineiden paljous lisäävät sekavuuden tuntua. Mielenkiintoinen huomio oli myös se, että perheillä ei mielestään ole riittävästi säilytystilaa välineilleen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset käyttävät tosiasiallisesti vain enintään 15 työvälinettä arjen aterioiden valmistuksessa. Nämä keskeiset välineet ovat veitsiä, leikkuulautoja, kattiloita, lastoja ja niin edelleen. Functional Form –sarja uudistettiin saatujen tutkimustulosten perusteella sisältämään kotikeittiön hallintaa helpottavat olennaiset leikkuuvälineet: veitset, veitsitukin, leikkuulaudan ja veitsenteroittimen. Näistä välineistä suunniteltiin visuaalisesti ja funktionaalisesti yhteensopivia keittiötyövälineitä, joita on paitsi helppo käyttää, myös helppo puhdistaa, säilyttää ja huoltaa. Samalla ne auttavat tuomaan keittiöön kuluttajien kaipaamaa harmoniaa vähentäen epäjärjestystä ja minimoiden tilantarpeen.

Functional Form -leikkuuvälineet toimivat täydellisesti yhdessä.
Sarjan veitsien ominaisuuksia on parannettu kestävyyden, helppohoitoisuuden ja leikkuukokemuksen osalta huomattavasti.
Veitsen terän korkealaatuinen materiaali, terän hionta sekä myös parannettu korroosiokestävyys takaavat veitsen terävyyden, jonka ansiosta ruoka-aineiden pilkkomisesta tulee ruoanlaiton nautinnollisin osuus.
Jotta leikkuukokemus olisi mahdollisimman miellyttävä, kuuluu sarjaan myös tuppi, joka suojaa veistä pesussa ja säilytyksessä. Tämä innovaatio vastaa ikuisuuskysymykseen siitä, miten puhdistaa veitsi tylsyttämättä terää. Tuppi suojaa terää pesukoneessa ja lisää säilytysturvallisuutta. Lisäksi sarjaan kuuluu myös linjakkaan valkoinen Roll-Sharp™ -veitsenteroitin, jolla on helppoa ja turvallista pitää veitset jatkuvasti terävinä ja jatkaa veitsien käyttöikää huomattavasti.

Teroittimesta tekee turvallisen ja kestävän luistamaton pohjamateriaali ja pitkäikäinen keraaminen hiontakivi. Teroitin on myös helppo pestä tarvittaessa astianpesukoneessa.
Veitsen kahvan sisälle ulottuvaa veitsenterän ruotoa on pidennetty, mikä myös lisää veitsien kestävyyttä estäen kahvan katkeamista. Samalla kahvasta tulee painavampi, mikä antaa tasapainon tuntua leikkaamiseen. Pidempi kahva mahdollistaa myös kaikki neljä eri otetta veitsestä ja sopii niin isoille kuin pienemmillekin käsille. Kahvan materiaalia on myös parannettu kestämään konepesua. Uuden kahvamateriaalin ansiosta kahva ei tule jatkuvassa konepesussa tahmaiseksi, mutta antaa silti tutun tukevan otteen.

Miellyttävässä leikkuukokemuksessa myös leikkuulaudalla on merkittävä rooli. Uusi Functional Form –sarja esittelee vahvan koivupuisen leikkuulaudan, johon on saatavilla vaihdettavia muovitasoja. Yhdellä tasolla voi leikata sipulit ja toisella esimerkiksi kalat. Muovitaso kiinnittyy puisen laudan päälle kätevästi ja on helppo pestä pesukoneessa.

Leikkuuvälineiden tulee olla käteviä niin käytössä kuin säilytyksessäkin. Functional Form –sarjan veitsitukki on suunniteltu sekä säästämään tilaa että pidentämään veitsien ikää. Elegantti koivupuinen veitsitukki on täydellinen tilaa säästävään pystysäilytykseen. Helppokäyttöisten sijoitusaukkojen ansiosta sitä voi säilyttää vaikka matalalla olevan kaapiston alla.

Vahva magneetti tukin kyljessä sopii esimerkiksi saksien säilytyspaikaksi. Veitsitukin mukana tulee viisi ruoanlaitossa tarpeellisinta keittiöveistä: iso kokinveitsi, leipäveitsi, japanilainen kokinveitsi, vihannesveitsi ja tomaattiveitsi. Veitsitukkia on saatavilla kahdessa eri koossa koivupuisena sekä yhdessä koossa mustana tai valkoisena.

Fiskarsin uusi Go-konsepti ruoanlaiton tueksi

Functional Form –sarjan uudistuksen myötä Fiskars tuo markkinoille sarjan Go-konsepteja, joiden ydinidea on tehdä ruoanlaitosta yksinkertaisempaa oikeilla työvälineillä.

1014212 Functional Form Cutting station, 4 pieces

Functional Form –uudistus esitteleekin osuvasti nimetyn Go Cutting –konseptin, jonka valikoima koostuu keittiön hallintaa helpottavista edellä mainituista olennaisista leikkuuvälineistä. Go Cutting-konseptia seuraa uusi Go-konsepti, josta kuullaan lisää lähempänä lanseerausajankohtaa.

Fiskars 365 vuotta

Fiskarsin Ruukissa vuonna 1649 alkunsa saanut Fiskars on kasvanut kansainväliseksi yhtiöksi, joka tarjoaa johtavia kuluttajatuotteita kotiin, puutarhaan ja ulkoiluun. 365-vuotiaan Fiskarsin kestävät tuotteet on suunniteltu rikastuttamaan ihmisten arkea auttamalla jokapäiväisissä askareissa ja antamalla mahdollisuuden itsensä toteuttamiseen. Ne sopivat jokaiselle, joka nauttii käsillä tekemisestä, puutarhanhoidosta ja ruoanlaitosta, tai inspiroituu luonnosta ja retkeilystä. Fiskarsin tuotteita myydään yli 60 maassa, ja erinomaisen suorituskykynsä ja muotoilunsa ansiosta ne tekevät kotitöistä ja ulkoilusta hauskempaa ja ratkovat arjen ongelmia ympäri maailman. Fiskars on ylpeä synnyinsijansa Fiskarsin Ruukin vuosisataisista kädentaitojen perinteistä. Sama kunnianhimoinen suhtautuminen laatuun ohjaa yhtiötä edelleen.

FF teräsuoja fiilis

Tuotetiedot ja suositushinnat:

HUOM!Tuotteet saatavilla elokuun 2014 lopussa.

FF Leipäveitsi 22,90
FF Iso kokinveitsi 20 cm 22,90
FF Kokinveitsi 16 cm 22,90
FF Yleisveitsi 22,90
FF Japanilainen kokinveitsi 22,90
FF Filerointiveitsi 22,90
FF Paistiveitsi 22,90
FF Lohiveitsi 22,90
FF Pieni kokinveitsi 12 cm 14,90
FF Paistihaarukka 14,90
FF Voilasta 12,20
FF Vihannesveitsi 12,20
FF Juuresveitsi 12,20
FF Kuorimaveitsi kaarevalla terällä 12,20
FF Tomaattiveitsi 12,20
FF Teroituspuikko 22,90
FF Iso kokinveitsi 20 cm teräsuojalla 23,90
FF Roll-Sharp 14,90
FF Veitsiteline koivu 5 veitsellä 89,90
FF Veitsiteline musta 5 veitsellä 89,90
FF Veitsiteline valkoinen 5 veitsellä 89,90
FF Veitsiteline koivu 7 veitsellä 109,90
FF Veitsiteline koivu (tyhjä) 39,90
FF Leikkuulauta, 2 osaa 49,90
FF Leikkuulauta, 4 osaa 59,90
FF Vaihdettavat leikkuualustat, 3 osaa 19,90
FF Pieni veitsisetti, oranssi 14,90
FF Pieni veitsisetti, musta 14,90
FF Yleisveitsisetti, oranssi 14,90
FF Yleisveitsisetti, musta 14,90
FF Pieni keittiöveitsisetti, oranssi 14,90
FF Pieni keittiöveitsisetti, musta 14,90
FF Pihviveitsisetti, musta 14,90

*) Etnografisen tutkimuksen toteutti Fiskarsin toimeksiannosta Gemic-tutkimuslaitos Saksas-sa vuonna 2013. Tutkimukseen osallistui 24 ensisijaista vastaajaa (sekä perheenjäseniä) ikäryhmässä 25–44 vuotta Hampurissa, Ber-liinissä, Dresdenissä, Frankfurtissa ja Mün-chenissä.Tutkimusmetodit olivat osallistuva tarkkailu, etnografiset haastattelut, tehtävät ja yhteiset kauppamatkat.


Fiskars on Fiskars-konsernin rekisteröimä tavaramerkki.

Lisätietoja: www.fiskars.com


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti