Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 10. 2013 Teksti Umami Ei kommentteja Ajankohtaista

Kaupunkikeskus AINOA tuo uutta eloa Tapiolan keskustaan

Kaupunkikeskus AINOAan odotetaan ensimmäisen vuoden aikana noin 4 miljoonaa kävijää. Kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg kertoo, että perinteisistä kauppakeskuksista poiketen AINOAsta kehitetään urbaania viihtymis- ja kohtaamispaikkaa, jonne on helppo tulla niin julkisilla kulkuvälineillä, pyöräillen ja kävellen kuin omalla autollakin.

Kaupunkikeskus AINOA avaa tänään ovensa puutarhakaupunki Tapiolan keskustassa. AINOAn 10 000 neliömetrin tiloissa asiakkaita palvelee yli 30 liikettä neljässä kerroksessa. Tarjolla on korkeatasoinen kattaus muotia, kauneus- ja hyvinvointipalveluja, urheilu- ja vapaa-ajan erikoisliikkeitä, ravintoloita sekä päivittäistavaraliikkeitä.

Kaupunkikeskus AINOAn kauppakeskusjohtaja Kirsi Borg kertoo, että usean vuoden suunnittelu, unelmat ja intohimo kiteytyvät yhteen Tapiolan uudessa vehreässä keitaassa.
–  Kaupunkikeskus AINOa on osa Tapiolan keskustan laajaa kehittämishanketta, jonka tarkoituksena on säilyttää Tapiolan asema dynaamisena kulttuurin ja liike-elämän keskuksena. AINOAn suunnittelussa yhdistyvät ympäri maailmaa ihaillun puutarhakaupungin perinteet moderneihin palveluihin ja kaupunkirakentamisen ratkaisuihin. AINOA on rakennettu monitasoisesti, jotta asiakkaat voivat halutessaan poiketa nopeasti haluamassaan katutason liikkeessä tai viettää aikaa kerroksesta toiseen siirtyen, Borg kertoo.

– AINOAn materiaali- ja värivalinnoissa on otettu huomioon Tapiolan puutarhakaupungin piirteitä ja kuvituksessa Kalevala-aiheita. Tästä hyviä esimerkkejä ovat AINOAssa käytössä olevat vihreä väri, tammipaneeli ja opasteiden kuvioinnit. Olemme halunneet luoda AINOAsta puhdaslinjaisen ja vehreän olohuoneen niin alueen asukkaille kuin kauempaakin tuleville, LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs sanoo.

AINOAan on sen keskeisen sijainnin vuoksi erityisen helppo tulla ilman autoa esimerkiksi pyöräillen, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Autoilijoitakaan ei ole kuitenkaan unohdettu, sillä AINOAssa on tarjolla pysäköintitilaa 450 paikan parkkihallissa.

AINOAn avajaisia juhlitaan torstaista sunnuntaihin. Luvassa on musiikkia, sirkustaidetta ja tanssia. Lauantaina järjestetään kaupunkikeskuksen vieraiden ja alueen asukkaiden iloksi myös ilotulitus, jonka arvioidaan näkyvän aina Laajalahtea myöden. Esiintyjäkaartiin lukeutuu muun muassa Koop Arponen ja Flute of Shames sekä Wannabe Ballerinas.

– Olemme halunneet luoda AINOAn avajaisista hieman erilaiset ja avajaisohjelmassamme on paljon ohjelmanumeroita, jotka toteutetaan yllättävästi kävijöiden keskellä. Avajaisohjelmien tuottamiseen osallistuu myös paikallisia toimijoita kuten DCA-tanssiopisto ja Tapiolan voimistelijat, Borg paljastaa.

AINOAn kehittäminen jatkuu

Kauppakeskus AINOAn toisen vaiheen arvioidaan valmistuvan vuonna 2016. Tuolloin Stockmann muuttaa uusiin tiloihin AINOAan ja kaupunkikeskuksen yläpuolelle valmistuu uusia, laadukkaita asuntoja. Liikkumisesta tekee entistäkin sujuvampaa uusi länsimetro, jonka yksi asemista sijaitsee AINOAssa. Myös pysäköintitilaa valmistuu lisää ja tarjolla on kaikkiaan 2000 parkkipaikkaa.

AINOAn kolmannessa vaiheessa Stockmann-tavaratalon nykyiset tilat puretaan ja niiden tilalle rakennetaan  erikoisliikkeitä ja ravintoloja. Merituulentien bussiterminaali siirtyy sisätiloihin ja väliaikainen bussiterminaali maisemoidaan puistoalueeksi.
– AINOAsta tulee osa Suomen suurinta kävelykeskusta. Kolmannen vaiheen jälkeen AINOA on nelinkertaistanut nykyiset tilansa ja asiakkaita palvelevat kaikkiaan 100 liikettä ja ravintolaa. Arvioiden mukaan yksin metroliikenne tuo päivittäin AINOA:an jo noin 30 000 ihmistä, Borg luettelee.

Borg ja Särs korostavat, että AINOAa kehitetään läheisessä yhteistyössä tapiolalaisten kanssa.
– Jo ennen AINOAn suunnittelun aloittamista haastattelimme 400 tapiolalaista, jotta voisimme ottaa huomioon heidän toiveitaan ja tarpeitaan. Suunnitelmissamme on jatkossakin kuunnella tarkalla korvalla alueen asukkaita erilaisissa foorumeissa ja myös sosiaalisessa mediassa, Borg sanoo.

AINOAn palvelut kerros kerrokselta

M-taso, päivittäistavarat ja nopea ostaminen
K-supermarket, Alko, Life, Delux Clean, pesula- ja ompelupalvelut

1. kerros, koti, urheilu ja vapaa-aika
Stadium, North Pet, BR-lelut, KivaPutiikki, RAY, R-kioski, Kukkakauppa Kuunlilja

2. kerros, muoti ja lifestyle
H&M, Cubus, Bikbok, Timberland, Sand, Johtocafe, Glitter, Expressions, Kultajousi, The Body Shop, Petri’s Chocolate, Thé Huone,

3. kerros, muoti ja lifestyle
H&M, Studio25, Putiikkia Rannalla, Funky Burger, Sumo Sushi

4.  kerros, kauneus ja hyvinvointi
Shortcut ja Astara
Kauppakeskus AINOA työllistää ensimmäisessä vaiheessa 200 henkilöä.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti