Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 11. 2013 Teksti Umami, kuvat Wikipedia Ei kommentteja Ajankohtaista

Mitä isi tekee työkseen?

Kun isä toimii asiantuntija- tai johtotehtävissä eikä tittelikään ole helppo, lasten voi olla vaikea hahmottaa, mistä isän työpäivät koostuvat. Isänpäivän kunniaksi neljä uraisää esitti lapsilleen kysymyksen ”Mitä isi tekee?” ja haastoi itsensä kertomaan juurta jaksain, mistä omassa työssä on kyse.

Tapio Koskinen, johtaja, ulkoistuspalvelut, Atos IT Solutions and Services Oy
Elias, 7 vuotta: ”Isi kirjoittaa lappuja pomolleen, joka on ulkomailla. Isi näppäilee tietokonetta ja pitää korvakuulokkeita päässä. Töissä isi tapaa työkavereita ja on varapomo.”
Isä Eliakselle: ”Isä tekee töitä toimistossa ja käy tapaamassa asiakkaita. Isällä on työkavereita ympäri maailmaa, ja siksi isä soittelee englannin kielellä ja tietokoneella, myös joskus iltaisin.”
Mitä isä aikuisten sanoin tekee? ”Vastaan Suomen Atoksen ulkoistusliiketoiminnasta. Atos on 48 maassa toimiva kansainvälinen IT-palvelutalo. Toimintamallimme perustuu sertifioituihin osaamiskeskuksiin ympäri maailmaa sekä vahvaan paikalliseen asiakasosaamiseen. ”

Jarno Hacklin, toimitusjohtaja, Caverion Suomi Oy
Roope, 7 vuotta: ”Isi puhuu töissä 5000 ihmiselle joka päivä. Isin töissä on jono, jossa ihmiset tulevat puhumaan isille. Aamulla isillä on kiire kokouksiin, joissa istutaan kahvilla. Isi on myös aika paljon pois kotoa työmatkalla ja tuo meille karkkia tai leluja tuliaisiksi, jos ollaan oltu äidille kilttejä kotona. Aina me ei olla… ”
Eetu, 5 vuotta: ”Isi istuu töissä ja kirjoittaa tietokoneella. Kotonakin isi kirjoittaa tietokoneella.”
Isä Roopelle ja Eetulle: ”Isä ja isän työkaverit pitävät huolta siitä, että muiden ihmisten kodeissa on sopivan lämmintä, hyvä hengittää ja vesi ja sähkö kulkevat.”
Mitä isä aikuisten sanoin tekee? ”Olen Suomen suurimman talotekniikkayrityksen Caverion Suomi Oy:n toimitusjohtaja. Caverion Suomi kuuluu Caverion Oyj:hin, joka syntyi YIT:n jakauduttua ja joka listattiin pörssiin heinäkuun alussa. Meitä on Suomessa n. 2300 henkilöä ja lisäksi vastuulleni kuuluu myös Venäjän ja Baltian liiketoiminnot, joissa työskentelee noin 800 henkilöä.”

Marko Ruokonen, kehityspäällikkö, Rittal Oy
Oliver, 6 vuotta: ”Isä rakentaa jotain hommia ja korjaa kaikkia juttuja. Tekee kylmäkaappeja ja sellaisia työssä. Jakaa työkavereiden kanssa juttuja siellä Rittalilla. Ei tee mitään muuta.”
Isä Oliverille: ”Isä suunnittelee työssään tietokonesaleja. Sellaisia tiloja, missä on tietokoneiden hyvä olla. Niillä on riittävästi sähköä ja jäähdytystä eikä rosvot pääse varastamaan niitä.”
Mitä isä aikuisten sanoin tekee? ”Suunnittelen palvelinkeskuksia Rittalilla, joka on maailman johtava  teollisuuden kytkentäkaappien ja IT-laitteiston koteloiden valmistaja. Tehtäviini kuuluu laitteiden ja komponenttien mitoitusta sekä niiden yhteensopivuuden varmistamista. Lisäksi optimoin palvelinkeskusten energiankulutusta. Toimin myös myynnin tukena teknisenä asiantuntijana.”

Pete Saarnivaara, toimitusjohtaja, viestintäkonsultti, Kaiku Helsinki
Samu, 4 vuotta: ”Isi tekee semmosia ihan tavallisia töitä. Kattoo aikoja vaikka, milloin pitää mennä johonkin paikkaan, mihin pitää mennä.”
Petra, 8 vuotta: ”Isi opettaa ihmisiä ja tekee tietokoneella töitä pitkään päivästä iltaan ja valmentaa ihmisiä sellai, et kertoo lisää tietoa.”
Isä Samulle ja Petralle: ”Isi yrittää auttaa oman firman ihmisiä onnistumaan työssään ja neuvoo ja kouluttaa asiakkaita, jotta he pärjäisivät työssään paremmin.”
Mitä isä aikuisten sanoin tekee? ”Olen Suomen johtavan valmentavan viestintätoimiston toimitusjohtaja. Eniten aikaa yritän käyttää koko firmaa koskevien asioiden organisointiin, oman porukan huolien kuunteluun, oikean suunnan löytymisessä auttamiseen ja onnistumisten huomioimiseen sekä pakollisiin hallintokuvioihin. Lisäksi tapaan asiakkaita ja potentiaalisia sellaisia niin paljon kuin mahdollista. Valmennan asiakasorganisaatioiden johtoa ja asiantuntijoita viestinnässä ja vedän strategiaprosesseja.”

Lähde: Kaiku Helsinki


Kirjoita kommentti