Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 2. 2017 Teksti Uutuudet, kuvat /Pirjo Toikkanen Ei kommentteja Ajankohtaista

Helppo olla vege

Cozy Publishing julkaisi kirjan, joka antaa yli 30 Härkis-härkäpapuvalmistetta sisältävää kätevää ja herkullista ruokaohjetta kotikokkaajalle. Reseptit ovat kokeneen ruokatoimittajan, kotitalousopettajan Tiina Rantasen kehittämiä. Kirjan kuvat ja layout puolestaan ovat Viola Minerva Virtamon käsialaa.

Härkis, kotimaisista härkäpavuista valmistettu, Verso Foodin käyttövalmis tuote tuli syyskesällä 2016 kauppoihin vaihtoehdoksi kypsälle jauhelihalle. Härkis on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat vähentää punaisen lihan syöntiä tai käyttää kotimaista tuotetta tuontisoijan sijaan.

Tekijät painottavat, että ei tarvitse olla puhtaaksiviljelty vege pitääkseen kasvispäiviä ja korvatakseen osan eläinproteiinista kasviproteiinilla. Kirjasta löytyy niin trendiherkkuja kuin klassikoitakin, sekä lapsiperheen arkiruokaa että vierastarjottavaa. Ohjeet ovat pääsääntöisesti lakto-ovo-vegetaarisia, ja kirjasta löytyy myös jokunen lihaa sisältävä ohje.

Helppo olla vege -kirja tuntuu käsissä mukavalta ja näyttää hyvältä jo kannen perusteella. Ohjeiden mukaan ruoka valmistuu helposti ja nopeasti ihan niin kuin Härkis-tuotteen käyttöön sopiikin. Nyrkkisääntönä Härkiksen käytöstä kirja toteaa: Käytä kuin kypsää jauhelihaa tai soijarouhetta.

Lindströmin pihvit, Vartissa valmis Härkisborssi, Itämainen nuudelisalaatti, Härkisshakshuka ja Pikainen bolognese ovat esimerkkejä heti kokeilemaan houkuttavista ohjeista.

Helppo olla vege -kirja on myynnissä ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa, Prismoissa ja Adlibris-verkkokaupassa noin 20 euron hintaan.


Kuvassa ylhäällä oikealla reseptien kehittäjä ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantanen ja alhaalla vasemmalla kuvista ja layoutista vastannut Viola Minerva Virtamo.

Teksti ja kuva: Pirjo Toikkanen


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti