Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 1. 2012 Teksti Paula, kuvat Annamari Lammassaari Ei kommentteja Paula Niittynen

Itämaisen kulttuurin ideologia lähemmäksi suomalaista

Oletko haaveillut balanssin löytämistä oman itsesi, työsi, perheesi ja vapaa-ajan välillä? Miltä kuulostaisi rentoutuminen Hong Kongissa tai tutustuminen Dalatin buddhalaiseen luostariin Vietnamin vuoristossa? Kymenmatkat Oy tuo yhteistyössä Brand Balance Pte. Ltd:n kanssa Suomen matkailumaisemaan uuden, etupäässä yli 40-vuotiaille suunnitellun matkailutuotteen Aasiaan. Matkailijoille on kehitetty Kiinaan, Malesiaan, Vietnamiin, Singporeen ja Euroopassa Etelä-Ranskaan suuntautuvia teemamatkoja, joiden pääpaino on Wellness ja kohderyhmää kiinnostavat ilmiöt, kuten hyväntekeväisyys, hyvinvointi ja maailman tila.

Uniikkituote Suomen matkailumarkkinoilla ottaa huomioon yli 40-vuotiaat

– Kohderyhmä on perinteisessä tuotteistuksessa jäänyt vähälle huomiolle. Yritämme balanssikonseptilla ottaa huomioon juuri heitä kiinnostavat sisällöt: maailman ilmiöt, hyväntekeväisyys, itseen ja läheisiin panostaminen, filosofoi Kymenmatkat Oy:n toimitusjohtaja Satu Mäntyvaara

– Syvällinen Aasia-tuntemus on singaporelaisen Brand Balance Pte. Ltd:n ydintä. Sen avulla pystymme laajentamaan teemamatkojen tarjontaamme merkittävällä uudella markkina-alueella, jonka huomioiminen Suomessa on vielä lapsenkengissä.

Balanssimatkojen keskeistä ydintä on  itämaisen kulttuurin, yhteiskunnan ja ajattelutavan esittely mm. tekemällä teenpoimintamatka Teen pääkäupunkiin Hangzhouhun tai tutustumalla puutarhoihin silkinpääkaupungissa Suzhouhussa. Matkoissa oleellisena osana on myös balanssin löytäminen oman itsen, työn, perheen ja vapaa-ajan välillä mm. rentoutumalla Hong Kongissa ja sitä ympäröivillä saarilla tai tutustumalla Dalatin buddhalaiseen luostariin Vietnamin vuoristossa.

– Erityisen ylpeitä olemme yhteistyöstä Kiinan suurimman terveydenhoitoketjun Liangtse Wellness –keskuksen kanssa, kertoo Annamari Lammassaari, Brand Balance Pte. Ltd. hallituksen puheenjohtaja.

Liangtsen kautta matkailija pääsee tutustumaan kiinalaisen lääketieteen perinteeseen kahdeksasta menetelmän – meditaation, ruuan, liikunnan, hieronnan, rohdosten, akupunktuurin, astrologian ja ympäristö energia eli Qin – avulla.

Balanssin ainekset

Balanssimatkoissa uskotaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin olevan seurausta kehon ja mielen tarpeiden kuuntelemisesta. Hyvän mielen ainekset koostuvat matkoilla näkemisestä, tuntemisesta, oppimisesta, kuuntelemisesta ja ihmettelemisestä sekä kiitollisuudesta sekä anteliaisuudesta.

Hyvä olo

Hemmottelua, rentoutumista, hoitoja, meditointia, uimista, joogaa, Taijita, Pilatesta, kiinalaisia holistisia hoitoja, rauhallisia ratsastusretkiä, kulttuuria ja ostoksia.

Elämänviisautta ja itsetuntemusta

Kulttuurisen ymmärryksen lisäämistä tiedollisesti ja kokemuksellisesti, paikallisiin ihmisiin tutustumista, erilaisten uskomusten ja uskontojen mukaan elävien ihmisten arkeen tutustumista, yhteyttä itseen ja muihin.

Oppimista

Tiedon nälän ruokkimista, taustoja, historiaa, kädentaitoja, nykyelämää, kulttuurien moninaisuutta.

Hyvän tekeminen

Paikallisen sosiaalisen vastuun projektien tukemista, hyväntekeväisyyden ja kehitysyhteistyön kohteita, konkreettista apua, vierailuja ja kohtaamisia.

Balanssimatkojen arvot ja periaatteet

Balanssimatkojen arvopohjaa ovat monikulttuurisuus ja keskinäinen kunnioitus. Matkoille lähteviltä toivotaan avointa suhtautumista ja kunnioittavaa asennetta erilaisia tapoja, kulttuuria ja paikallisia oloja kohtaan. Jokaisella matkalla ollaan paikallisen Balance -asiantuntijan vieraana tutustuen kohteisiin, joihin on mahdollista päästä vain hyvien suhteiden avulla.

Kannetaan vastuuta

Satu Mäntyvaara ja Annamari Lammassaari uskovat, että myötätuntoisuudella erilaisia ihmisiä ja heidän elämänhaasteitaan kohtaan, ihminen voi paremmin. Siksi Balanssimatkat lahjoittavat rahaa joka matkalla paikalliseen hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Näin itämaisen filosofian mukainen balanssi savutetaan, kun matkailija saa hyvän mielen auttamalla muita, naurahtaa Lammassaari.

Teemoja keväällä 2012

Kiina:
Tee- ja puutarhamatkat, Silkki ja puutarhat yrtteineen, Liangtse Wellness –matkat Kiinaan
Kaakkois-Aasia:
Monikulttuurisuusmatkat Singaporeen ja Malesiaan, Buddhalainen Vietnam

Lue lisää: http://www.kymenmatkat.fi/teema-ja-kiertomatkat/balanssimatkat/


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti