Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 12. 2011 Teksti Paula, kuvat Paula Niittynen Ei kommentteja Paula Niittynen

Luo vanhan ajan joulutunnelma edullisesti Video

Ensimmäisestä adventista alkanut joulun tunnelmaan laskeutuminen on kohdallani päässyt finaaliin: joulupöydän kattaus on valmis ja lahjat ovat paketoituna, joulukukkia, ulkolyhtyjä ja lyhdettä unohtamatta. Kuusi on ollut koristeltuna perinteisesti jo syntymäpäivästäni joulukuun puolestavälistä asti. Pojan joulukalenterista on 2 luukkua avaamatta ja pikkumiehen silmät loistavat sen mukaisesti. Lisäksi Mauri Kunnaksen joulukirja on hänelle saatu luettua. Joulu, Jeesus-lapsen syntymäjuhla, voi tulla.

Vanhoja aarteita vanhantavaran liikkeistä

Ryijyllä kodikasta tunnelmaa

Olen keräillyt vanhaa esineistöä, lähinnä kristallia ja posliinia kohta parinkymmenen vuoden ajan. Joulupalloja olen keräillyt kymmenisen vuotta. Itselleni arvokkaimmat ovat Rostockin ja Tallinnan joulutoreilta hankitut. Tänä jouluna halusin kotiani henkevöittämään vanhoja ryijyjä, käsitöitä sekä tuolin. Näitä voit löytää kotikuntasi vanhantavaran liikkeistä todella edullisesti, ihan muutamalla eurolla.

Olin pitkään toivonut löytäväni pyöreän kynttilänjalan. Kuvassa olevan Turun Kristallin kynttilänjalan löysin tällä viikolla. Kultareunaiset vanhat posliiniastiat ovat niin ikään tämän viikkoinen löytöni. Astioihin sopivan 30-luvulta peräisin olevan pöytäliinan sain lahjaksi mieheni isoäidiltä. Kuparin väriset linnut ovat kesäinen löytö Porvoon vanhasta kaupungista.

Kotimme joulutunnelmaan kuuluu kiinteästi klassisen musiikki. Jos olet itsekin jo kyllästynyt kuuntelemaan pelkästään joulumusiikkia, laita levylautaselle esim. Rachmaninovin kaunista pianomusiikkia tai Tchaikovskyn Dance of the Sugar Plum Fairy. Se on ehdotin joulusuosikkini!

Oikein rauhallista ja tunnelmallista joulua kaikille blogini lukijoille!!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti