Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 8. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat CrimeTime Ei kommentteja Kirjallisuus

Marko Kilven koukuttava Undertaker-sarja

Luin juuri kirjailija Marko Kilven Undertaker Kuolemanenkelin, jota edelsi Undertaker Kuolemamantuomio -kirjan lukeminen. Marko Kilpi on aloittanut kirjasarjan, joka ei todellakaan jätä kylmäksi. Kirjan olisi ahmaissut vaikka kerralla, ellei välillä pitäisi hoidella muita hommia. Kuopion poliisilaitoksella toimiva vanhempi konstaapeli on kehittänyt aivan uskomattoman tarinan kaksikasvoisesta Kivestä, miehestä, joka on toisaalta lempeä, rakastava perheenisä, toisaalta kylmäverinen murhaaja.

Undertaker, hautausurakoitsija on komea mies, joka pukeutuu räätälöityihin pukuhin ja paitoihin ja, joka hoitaa hautausurakoitsijan työnsä viimeisen päälle. Hän on naimisissa naispapin, Leenan kanssa, ja perheessä on kaksi lasta. Perheellä ei ole pienintäkään aavistusta perheenpään toisesta minästä. Leena valmistautuu kirkkoherran vaaliin, kilpakumppani on seurakunnan luottokorttia huolettomasti vinguttava tyyppi, Leenan vaaliteemana on ajaa homoparien vihkimisoikeutta niin kuin laissa on kirjoitettu, mutta jota tuomiokapituli ei hyväksy. Kivi vie poikaansa jalkapalloharjoituksiin kuin kunnon isä ainakin.

Aika ajoin Kiven ajatukset kulkevat vuosien takaiseen tragediaan, jossa hän todennäköisesti menetti silloisen perheensä, sitä ei tosin ole suoranaisesti vielä paljastettu.

Hautausurakoitsija tarvitsee apurin, sihteeri hautaustoimistossa jo onkin. Apuria, ns. sukkapoikaa, tarvitaan vainajien arkkuunpanossa ja monessa muussa hommassa. Tästä kerrotaan jo kirjasarjan ensimmäisessä osassa, Undertaker Kuolemantuomio -kirjassa. Tuomaksen veli on kuollut ja hän, pennitön työtön nuorimies, menee hautaustoimistoon puhumaan veljensä hautajaisjärjestelyistä. Kun ilmenee, että rahaa ei oikeastaan ole, mutta Tuomas on luvannut varattomalle äidilleen järjestävänsä hautajaiset, Kivi tarjoaa Tuomakselle vastikkeeksi työtä hautaustoimistossa. Tuomas, joka on hakenut aivan toisenlaista työtä, jota ei kuitenkaan saanut, suostuu vastahakoisesti maksaakseen veljensä hautajaiset.

Tuomas joutuu lopulta kaamealla tavalla mukaan Kiven busineksiin, eikä nyt ole kyse ihan tavallisista busineksista. Nuori mies joutuu tekemään asioita, joista hänen omatuntonsa soimaa rajusti. Kirjan juonta paljastamatta, sanon vaan, että huippudekkareiden ystävälle Marko Kilven uusimmatkin kirjat ovat nautittavaa luettavaa, eikä vain jännittävyyden takia, vaan siksi, että Kilpi on paitsi uskomattoman hyvä juonenpunoja, myös loistava kirjoittaja. Lisäbonuksena hänellä on poliisina ensikäden tietoa poliisin työskentelystä.

Kilven kirjailijauran järjestyksessään toinen romaani Kadotetut oli vuonna 2009 Finlandia-palkintoehdokkaana, sekin kertoo jo paljon hänen kirjailijalaadustaan. Marko Kilven kirjat ovat täysin kansainvälistä laatua ja  hän itse kirjailijana tasaveroinen maailman parhaiden dekkaristien rinnalla.

Nyt maltan tuskin odottaa Undertaker-kirjasarjan seuraavaa romaania, niin jännittävään paikkaan Undertaker Kuolemanenkeli jäi.

Käy tutustumassa kirjailija Marko Kilven mielenkiintoisella Facebook-sivulla!


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti