Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 4. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Otava Ei kommentteja Kirjallisuus

Patricia Cornwell: Kvantti

Kuolinsyyntutkija, tohtori Scarpettan tutkimista murhista kertovista dekkareistaan tunnettu yhdysvaltalainen kirjailija Patricia Cornwell on aloittanut uuden trillerisarjan, jonka ensimmäinen osa nimeltään Kvantti vie lukijan Nasan tutkimuskeskuksen kyberrikostutkijan, kapteeni Calli Chasen jännittävään seuraan.

Calli Chase ryhtyy selvittämään havaitsemaansa tutkimuskeskuksen hälytysjärjestelmän manipulointia. On myös tapahtunut tutkimuskeskuksessa työskennelleen naisen itsemurhaksi todennäköisesti naamioitu murha, jonka tutkimista Calli alkaa johtaa. Lisäksi hänen entinen esimiehensä on ilmestynyt yllättäen tutkimuskeskukseen ja haastattelee Callia. Callista alkaa kaikkien havaitsemiensa tosiasioiden varjossa tuntua, että hänen identtisellä kaksoissisarellaan Carmella on jotain tekemistä ilmitulleiden hälyttävien tosiasioiden kanssa. Huippusalainen avaruusohjelma on uhattuna, ja sen seurauksena koko planeetta asujaimistoineen.

Sarjan aloitusteoksessa käydään tarkasti läpi kirjan päähenkilön taustoja kuten perhettä, opiskelua, elämää, työtä ja työkavereita, jotta lukija saa sarjan jatkoa ajatellen tarkan kuvan päähenkilöstä. Kirjailija on perehtynyt perusteellisen tuntuisesti avaruustutkimusaiheeseen. Lukijoille moni kirjassa esiintyvä ”avaruudellinen asia” saattaa mennä ns. hilseen yli, mutta eipä se suuresti haittaa. Jännitystä kyllä riittää Cornwellin tunnettuun tapaan.

Kirjan tiedot

Patricia Cornwell
Kvantti
Alkuteos Quantum
Kääntäjä Ilkka Rekiaro
Kustantamo Otava
Julkaistu 10.2019
ISBN 978-951-1-35892-3
Kirjastoluokka 84.2


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti