Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 10. 2016 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Otava Ei kommentteja Kirjallisuus

Patricia Cornwell: Riistetty

Patricia Cornwellin uusin suomennettu rikosromaani Riistetty (Otava) ilmestyi syyskuussa. Kirja kuuluu Kay Scarpettan tutkimuksia -sarjaan. Cornwellin suosittu sarja kertoo sarjamurhaajista, tällä kertaa lukijalle tutusta sellaisesta ns. Kuparipäästä, ja kirja jatkuu siitä, mihin edellisessä romaanissa jäätiin.

Cornwellin kehittämä supersuosittu henkilöhahmo kuolinsyytutkija Kay Scarpetta on selvittänyt murhia jo 25 vuoden ajan, ja hänestä kertovia kirjoja on käännetty 36 kielelle ja niitä on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta.

Kay Scarpettaa ammuttiin harppuunalla jalkaan, kun hän oli sukeltamassa Floridassa ja kaksi poliisia oli surmattu hetkeä aiemmin, tämä tapahtui edellisessä kirjassa. Scarpetta pelastui hädin tuskin, mutta hän oli varma ampujan henkillöllisyydestä, jonka piti olla kuollut jo monta vuotta aiemmin helikopterin mereen syöksyssä. Nyt edelleen jalkavaivainen Scarpetta ja etsivä Pete Marino, oli hälytetty aamulla 1600-luvulta peräisin olevaan taloon, josta löytyi talossa asuneen nuoren naisen ruumis. Ensin epäiltiin onnettomuutta, mutta tarkempi tutkimus ei jättänyt epäilystä, etteikö nainen oli sittenkin murhattu. Scarpetta saa talossa ollessaan oudon videolinkin, joka sai hänet huolestumaan rakkaasta sisarentyttärestään Lucystä, entisestä FBI:n agentista.

Scarpetta halusi lähteä välittömästi Marinon kanssa Lycyn talolle. Murhapaikalle jäi vahtiin kaksi poliisia. Sinne ajaessaan, he huomasivat FBI:n helikopterin seuraavan heitä. Perille saapuessaan, he kokivat järkytyksen, kun Lycyn talon portilla ja talon edessä oli FBI:n maastureita ja agentteja. Agenteilla oli kotietsintälupa ja he penkoivat taloa. Etsintää johti Lucylle Quanticosta tuttu naisagentti, mikä tuntui Scarpetasta epäilyttävältä. Mitä kaikki tarkoitti? Miksi Lucya yhtäkkiä tutkittiin tällaisella arsenaalilla? Helikopteri pörräsi talon yllä ja ympäri isoa tonttia. Tiesikö Kayn aviomies Benton, FBI:n profiloija, FBI:n kotietsintäoperaatiosta, ja jos niin, miksi hän ei ollut kertonut Kaylle? Liittyikö nuoren naisen murha ja Lucyn talon kotietsintä jotenkin yhteen? Epäiltiinkö Lycya murhasta, koska hän oli todennäköisesti käynyt äskettäin tapaamassa murhattua naista Bermudassa? Kay palkkaa Lucylle ja itselleen huippuasianajajan, koska on varma, ettei Lucy ole murhaaja.

Kun Scarpetta ja Marino palasivat muutaman tunnin päästä murhapaikalle, vahtiin jääneitä poliiseja ei näkynyt. Marino alkoi selvittää, miksi he olivat lähteneet. Kay ja Marino tekevät pöyristyttävän löydön, mutta murhaajaa on ehtinyt jo kauas. Odotettavissa on siis jatkoa. Kay Scarpettan ystävien on suorastaan pakko lukea tämä ja seuraava kirja. Niin se vain on.

Kirjan tiedot

Patricia Cornwell
Riistetty
Alkuteos Depraved Heart
Suomennos Karri Rimpeläinen
Sivumäärä 413
ISBN 9789511303909
Julkaistu syyskuussa 2016
Kustantaja Otava
www.otava.fi


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti