Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 8. 2013 Teksti Tiina Rantanen, kuvat Tiina Rantanen Ei kommentteja ravintolat

Ruokaa aurinkoenergialla

Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant 2013 on aurinkoenergialla toimiva lounasravintola, joka on avannut ovensa kahdeksi viikoksi Teurastamolla. Tässa pop up -ravintolassa vannotaan auringon, hyvän ruoan, oluen ja kiireettömän elämän nimeen 20. elokuuta 2013 asti.

Lapin Kulta, ruokavisionääri Antto Melasniemi sekä maailmankuulu katalaanisuunnittelija Martí Guixé ovat luoneet yhdessä liikkuvan pop up -ravintolan, joka rakentuu peilimäisten, suurten aurinkokeittimien ympärille. Ihmiset voivat seurata Teurastamo Beachilla aurinkokokkausta sekä pysähtyä nauttimaan ruuasta, oluesta, kanssaihmisistä ja rauhallisesta lounashetkestä.

Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant perustuu luonnollisuuteen, joustavuuteen sekä hetkessä elämiseen. Se tarkoittaa sitä, että säästä riippuen aurinkokeittiö voi tarjoilla mitä tahansa tirisevästä pihvistä raikkaaseen salaattiin. Näin ravintola testaa myös yleisönsä joustavuutta: pilvisellä säällä on sopeuduttava viivästyksiin ja sateen sattuessa jopa siihen, että ravintola pistää lapun luukulle.

Raikas, suomalainen keittiö

Menusta vastaa iso joukko ruokakulttuurin edelläkävijöitä, jotka kokoontuvat Antto Melasniemen johdolla ideoimaan ja luomaan uutta, raikasta suomalaista keittiötä.

Aurinkokeittiössä vierailemassa nähdään ainakin Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen, Glogatan 4 -ravintolan keittiömestari Ville Rainio sekä Makuja-keittiöstä tuttu ja PRO2013-gaalassa vuoden keittiömestariksi valittu Tero Mäntykangas. Kaupunkikalastaja Pekka Toivonen opastaa hauenkäsittelyn saloihin. Sienihullut Petri Salmela ja Saimi Nousiainen jakavat ravintolan vieraille sienitietoutta.

Torstaina 8.elokuuta siika, fenkoli ja kantarelli -annos, 9,30 e, loppui jo kello 13 ja moni nälkäinen lounasvieras jäi nuolemaan näppejään. Mutta onneksi Kellohallin lounas palveli asiakkaita, eikä vatsa kurnien tarvinnut paikalta poistua.

Lapin Kullan, Martí Guixen ja Antto Melasniemen yhteisprojekti Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant avasi ovensa ensimmäisen kerran Milanon designviikolla huhtikuussa 2011 ja saavutti heti suuren kansainvälisen huomion. Kiertue jatkui sittemmin muun muassa kotimaassa ja Japanissa. Suomessa se palkittiin myös Vuoden Huiput -kilpailun kultahuipulla.

Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant lounasravintola on avoinna aurinkoisina päivinä 7.-20.8.2013 kello 11-15 Teurastamolla, osoitteessa Työpajankatu 2, 00580 Helsinki.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti