Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 9. 2013 Teksti Tiina Rantanen, kuvat Jere Hietala, Pasi Salminen Ei kommentteja ravintolat

Voi Yume, mitkä herkut!

Yume on moderneja aasialaisia makuelämyksiä tarjoava fine dining -ravintola, joka sijaitsee Helsingin kalleimman hotellin alakerrassa. Eli odotettavissa ei ole mitään etnoravintolatunnelmaa, vaan kansainvälisen tyylikästä toimintaa. Sen tuntee myös luottokorttia vinguttaessaan.

Kesällä 2012 idearikkaista ravintolakonsepteistaan tunnettu keittiömestari Jack Yoss pisti pystyyn Jack Yoss Experience Pop Up –ravintolan helsinkiläisen luksushotellin sushiravintolaan. Yumen uudistanut Yoss sysäsi sushit syrjään ja toi listalle trendikkäitä tuulahduksia ja erikoisuuksia Kaakkois-Aasiasta. Vaikutteita Yoss on imenyt työhönsä kiertäessään Aasiaa, Amerikkaa ja Eurooppaa.

Yumen sisustus on aistikkaan aasialainen.

Yume jatkaa Yossin tiellä

Gurun vierailusta on nyt vuosi, mutta Yumen uusi ruokalista jatkaa vahvasti Yossin viitoittamalla tiellä.
Ruokalistalla on mm. aasialaista Street Foodia eli sormi- ja katuruokia, joita on tarkoitus nauttia alkupaloina tai snackeina. Annokset tuodaan pöytään samalla tavalla kuin Farangissa tai Gaijinissa, eli yhdellä isolla lautasella, josta jokainen saa annostella ruokansa omalle lautaselleen.

Tuore kasviskevätkääryle, makea chilikastike ja mustariisietikka, 18 e

Alupalojen parhaimmistoa oli nyt niin trendikkäät riisipaperiin käärityt kevätkääryleet, Fresh Spring Rolls, 18 e, jotka tarjottiin makean chilikastikkeen ja mustariisietikan kanssa. Annos oli raikas ja maukas. Tosin viinille annos oli haasteellinen. Salmon Poke eli seesamilla ja chilillä maustettu, sitruunamarinoitu lohi oli myös suunmukainen makuelämys.

Salmon Poke eli sitruunamarinoitu lohi, 16 e, tarjottiin lusikasta.

Kokkausta kuumilla kivillä

Valmistimme pääruokamme japanilaisilla kuumilla kivilla. Meille kerrottiin, että ravintolaan oli juuri saapuneet aikaisempaa suuremmat Hot Stone -kivet. Isoilla kivillä on nyt mahdollista paistaa koko pöytäseurueen herkut yhtä aikaa.

Tofu paistuu kuumalla kivellä hetkessä.

Tulikuuman kiven lisäksi pöytäämme kannettiin pariloitavaksi tofua, kampasimpukoita, lammasta ja marmorihärkää erilaisten kastikkeiden kanssa. Kukin annos omana ruokalajinaan maksaa 13-18 euroa. Näitä viipaleita sitten nostelimme kiven päälle paistumaan annospala kerrallaan. En olisi uskonut, että kyseisestä tarjonnasta juuri tofu pystyy yllättämään monissa liemissä keitetyn ruokatoimittajan. Se oli aivan uskomattoman maistuvaa ja rakenne oli sopivan kiinteä. Korianterisalsa oli tofun kanssa ihan täydellinen makuyhdistelmä.Yhteisöllinen pääruoka olikin tarjoilutavaltaan illan kohokohta.
Yksittäisten annosten lisäksi listalla on kaksi valmista menukokonaisuutta. Menut valmistetaan koko pöytäseurueelle, ja ne tarjoavat läpileikkauksen ruokalistasta ja aasialaisista mauista. Menun hinnat ovat 54 ja 62 euroa.

Lämpimällä listalla on Yume Style Crispy Peking Duck, 28 euroa.

Plussapisteitä palvelusta

Jos ruoka oli hyvää, kohtelias ja asiakkaan kauniisti huomioiva palvelu ansaitsee vielä papukaijamerkin. Meitä palvellut Jaakko Jokio tiesi kertoa niin ruoasta kuin suosittelemistaan viinistä kaiken olennaisen. Illan jälkeen jäin jälleen miettimään salihenkilökunnan osuutta ravintolakokemuksen osatekijänä. Yume-kokemuksessamme se oli tärkeä osa onnistunutta kokonaiselämystä.

Ruoan kanssa nautittiin saksalaista riesling-valkoviiniä ja italialaista punaviiniä.

Ei mikään etnokuppila

Hotelli Kämpin alakerrassa sijaitsevan ravintolan sisustus on tarkoin mietitty, pelkistetty ja aasialaishenkisen tyylikäs. Värit ovat maanläheisiä ja puuta on käytetty paljon. Miljöö viestii vahvasti fine dining -henkeä.
Yume painii Helsingin ravintolakartalla samassa sarjassa kuin Farang tai Gajin mitä ruokaan, miljööseen ja kertyneeseen laskuun tulee. Illan päätteeksi suuhun jäi kuitenkin hyvä maku tarkasteli sitten mitä ravintolaelämyksen osa-aluetta tahansa.

Yume sijaitsee Hotel Kämpin alakerrassa.

Ravintola Yume, Kluuvikatu 2, Helsinki
Puh. (09) 576 11713
yume@hotelkamp.fi


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti