Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 5. 2013 Teksti Tony Dunderfelt, kuvat /kuva Daniel Dunderfelt Ei kommentteja Parisuhde

Elämänkokemuksen syventäminen

Seksuaalisuudessa itsessään on siemeninä ja mahdollisuuksina kokemuksia, joista ei kovinkaan paljon kuule puhuttavan. Jos näistä ulottuvuuksista ei ole mitään käsitystä, psyykessämme pääsevät vaikuttamaan vain menneisyyden mallit. Seksuaalisuudessa on helppo toistaa vanhoja biologisia ja psykologisia käyttäytymismalleja, vaikka olisi itsekin huomannut, etteivät ne enää toimi. Silloin uusikaan suhde ei välttämättä tuo sitä tyydytystä, jota sisäisesti, ehkä salaakin, toivoo.

Seksuaalinen avautuminen

Monilla ihmisillä on tuntemuksia ja aavistuksia siitä, että seksissä on vielä paljon löytämätöntä.

Nykyajan itsenäiset ja kokemushaluiset naiset kuvaavat tuntevansa, että heidän seksuaalinen kehonsa sisältää vielä ulottuvuuksia, salaperäisiä huoneita, jonne kulkutietä ei vielä ole avattu. Myös miehillä on kokemuksia ejakulaation jälkeisestä tyhjyydestä. ”Tässäkö se nyt oli?!”

Joten, mitä seksuaalinen avautuminen ja avautuminen seksuaalisuudelle voisi olla?

Se on nauttimista yhteisestä rakkaudesta, jossa opitaan tuntemaan uusia puolia omasta itsestä ja toisesta. Sen sijaan, että vain puretaan päivän aikana kerääntynyttä jännitettä tai rakennetaan lempeää yhteyttä toiseen ihmiseen, syvennetään omaa elämänkokemusta seksin esiintuomien elämysten kautta.

Seksuaalisuus kouraisee ihmisiä hyvin syvältä. Seksin aikana tai sen jälkeen voi omasta sisäisyydestä nousta esiin voimakkaita tunteita, muistoja ja salaperäisiä kokemuksia, joihin tavallisen arkipäivän aikana ei törmää. Seksi avaa nähtäväksi uusia alitajuntamme puolia. Tämän kautta siihen tulee vahva elämänmakuinen ja dramaattinen sävy.

Seksuaalisessa avautumisessa mennään näiden elämysten, tunteiden ja mielen kuohahdusten sisään. Tunnustellaan ja seurataan läsnäolevasti, mitä ne tuovat esiin omasta persoonasta ja ylipäätänsä elämästä. Hyviä kokemuksia voi laajentaa ja syventää, ja vaikeita kokemuksia voi oppia lukemaan ja ymmärtämään. Parhaimmillaan seuraa syvä kiitollisuus, ei vain toisen ihmisen läsnäolosta, vaan myös omasta sisäisestä naiseudesta ja omasta miehisyydestä.

Molemmat auttavat toinen toisiaan tällä matkalla. Nainen voi keskittyä rakastamansa miehen eroottisten kokemusten syventämiseen. Tehdä enemmän sitä, mikä tuntuu hyvältä. Ja auttaa miestä menemään syvemmälle elämyksiinsä. Usein tähän liittyy kaunista läheisyyttä, eroottista leikkiä, kiihotuksen vaiheittaista rakentamista ja miehen ejakulaation hidastamista.

Mies tekee vastaavaa naiselleen. Hän on kuin tutkimusmatkailija, joka tunnustelee läsnäolevasti ja suurella rakkaudella naisen elävän kehollisuuden eri puolia. Mies kuuntelee naisen reaktioita, tuntemuksia, ääntelyä, liikkeitä ja jatkaa. Hän herättää naisen kehossa alueita, joiden hänen rakastettunsa ei ole tiennyt voivan värähtää näin ihanasti.

Seksuaalisuuden avaaminen vaatii ”seksiajan” ottamista ja molemminpuolista seikkailunhalua.

Kyse on oikeastaan toisen syvästä arvostamisesta ja halusta antaa toiselle enemmän rakkautta. Tällaisen antamisen jälkeen yhteinen vuorovaikutuskenttä voimistuu entisestään, ja molemmat voivat kokea rakkautensa toisiinsa syvenevän. Ammennetaan rakkaudesta kaikkea sitä, mitä kaksi ihmistä yhdessä voi avata ja nauttia.

Eikö se ollutkin se tärkein syy, mahdollisen perheen perustamisen lisäksi, liittyä yhteen?

Tämä on suorastaan Naiseuden ja Miehisyyden palvomista toinen toisissamme. Molemmat saavat olla omalla erilaisella tavallaan vahvoja. Tämä on seksuaalisen tasa-arvon toteutumista makuuhuoneessa.

Umami.fi suosittelee

Kaipaako parisuhteesi päivitystä? Pyöriikö parisuhteesi rutiinilla? Umami.fi suosittelee Tony Dunderfeltin kirjoja, joista voit saada uusia oivalluksia parisuhteesi vaalimiseen. Täältä voit tilata Tonyn kirjoja.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti