Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 4. 2018 Teksti Virpi Kurjenlento, kuvat Pihla Simola Ei kommentteja Hyvinvointi

Hemmottelua merellä ja maissa

Arkiston aarre vuodelta 2014: Jasmiinin hento tuoksu leijailee hoitohuoneessa. Näen kuinka Tukholman kuvankaunis saaristo lipuu panoraamana ohi.

Jostain verhon takaa kuuluu lintujen sirkutusta ja levollista musiikkia. Minua hoitavat kädet vahvistavat rentoutumisen tunnetta kevyin sipaisuin. Keho tuntuu vastaanottavaiselta porekylvyn jälkeen. Uuden puun tuoksuinen sauna huokuu lähellä.

IMG_6304

Tukholman saariston lumoavat maisemat.

Virpin Tukholma-juttu1

Span sisustus on yksityiskohtia myöten hiottu ja hoitohuoneista avautuu meri ja saaristo. Hoitojen tarkoitus on luoda rentouttava olo ja se näkyy sekä tuntuu. Erikseen varattavaan pikku kylpylään voi tilata raikkaan tarjoilun. Lumihuone kruunaa kylpyläkokemuksen. Hoitolassa käytetään amerikkalaisia luomutuotteita.

Seuraavaksi kasvojen iholle leviää raikas geeli ja hetken kuluttua taitavat kädet taputtelevat kasvoja ja painelevat virkistävän geelin pois pehmeästi ja levittävät kasvoille ruusulta tuoksuvan voiteen. Miellyttävä lämpö leviää jäseniin Span lumihuoneen jälkeen ja se vaikuttaa osana kylpylän keholle suunniteltua kokonaisvaltaista elämystä. Leijun unen rajamailla ja toivon, että tunne kestäisi mahdollisimman pitkään. Saan vielä hetken levätä. Mikä ihana tapa viettää sateinen päivä. Lasillinen sitrusvettä hemmotteluhoidon päätteeksi raikastaa sielun ja mielen. Olen valmis päiväunille ennen keveää  lounasta.

IMG_6309

Sadepäivän voi viettää hullumminkin.

IMG_6295

IMG_6165

Reippailureissun raikas alkumalja syntyy tuoreesta mintusta, sitruksista ja makuvedestä.

Yhteen päivään merellä mahtuu ikimuistoinen hyvinvointia edistävä kokonaisuus. Hauskinta on jakaa elämys ystävien kesken. Lasillinen aitoa shamppanjaa viiniasintuntija Essi Avellanin suunnittelemalta shamppanjalistalta, aloittaa yhteisen risteilyn. Vertti Kivi Design on onnistunut luomaan Grace-laivalle levollisen ja aisteja arvostavan tunnelman.

Vihdoin ruotsinlaivoilta löytyy hiljaisia sopukoita ja lempeitä loungeja, joissa kokoontua oman porukan kesken. Suuntaamme laivan Frank’s ravintolaan, sillä olemme päättäneet tehdä matkastamme mahdollisimman rennon ja terveellisen. Olen tilannut ryhmällemme etukäteen pienen tuoreravintoon liittyvän tietoiskun, jonka vetää laivan tuoreravintoon erikoistunut tarjoilija Leila Lindberg.

Hänen oma suosikkinsa työpäivän piristykseksi on tuorejogurtista, puolukoista ja pellavansiemenistä sekoitettu energiajuoma. Listalta löytyy hauska lounaaksi sopiva smoothie-kokonaisuus tai houkutteleva wellness-menu, joka sisältää omena-kurkkusmoothien, tuorekasviskeittoa, porkkana-mantelipihvejä, yrttikasviksia ja omenakakkua ja minttujäätelöä.

IMG_6261

Virpin Tukholma-juttu 2

Bobo- ja muilla sienistä uutetuilla raikkailla juomilla on terveydellisiä vaikutuksia, joista Spassa kuulee lisää. Kuohkeilla smoothieilla jaksaa pitkään. Beauty & Wellness -viikot Grace-laivalla 3.5.-1.6.2014

Päätämme nauttia Leilan opastamana herkullisia smoothieita, sillä edessä on etukäteen varattu Gold Zumba -jumppa. Toisella reissulla olisi mahdollista osallistua Senshin Dota -meditatiiviseen liikuntaan tai eri kerralla vauhdikkaseen Maija Gracen vetämään Zumbaan 28.05.2014.

Gran Monster -smoothie antaa potkua, Very Berry energiaa ja tärkkelyspitoisilla marja-rakeilla maustettu Belly Balance -smoothie on kuin jälkiruoka, jota maistelee pitkään.  Olemme valmiita liikkumaan.

Ensin jumppaa ja sitten yökerhon puolelle tanssimaan. Käyn kokeilemassa kannella, miltä tuntuu juosta lenkkiä liikkuvassa laivassa, sillä Gracella järjestetään Grace loppet (18.05.2014) ja silloin tapahtuma kokoaa laivalle juoksun ystäviä. Hyvin sujuu ja tuntuu kuin juoksisi leijumalla.

Virpin Tukholma-juttu ruoat

Kevyeksi illalliseksi tai lounaaksi maistuu turska-rapuannos tai  mozzarella Oscar-ravintolassa tai pastan muodossa Frank´s ravintolassa.

Liikuntapyrähdyksen jälkeen pulahdamme etukäteen varaamaamme porekylpyyn, johon kuuluu oma sauna ja suihku sekä kattava valikoima raikkaita hedelmiä ja sitruksilla maustettuja juomia. Seinän takana toinen suurempi ryhmä pitää hauskaa varsinaisessa Spassa.

Vielä ennen paluuta Turun satamaan, nautimme kevyen illallisen laivan keulassa Oscar-ravintolassa, sillä seuraavan päivänä olemme päättäneet tutustua Turussa sijaitsevan tunnelmallisen Pinella-ravintolan Riesling-menuun. Ainakin tiedossa on lempeästi graavattua lohta ja jälkiruoaksi raparperia ja mansikoita. Päätämme tehdä jälleen vuoden päästä uuden reippaan reissun – eli sitä suunnitellen ja vehreää kevättä odotellen.

Turku, kevätkukkia, ruusut 12

Turkulaisen Pinellan Riesling-viikoilla voi valita laseittain raikkaita valkoviinejä ja niille erityisesti suunniteltuja annoksia. Annoksissa lempeästi graavattua lohta  sekä mansikoita ja raparperia. Pinellan henkilökunta on valmiina luomaan keväisiä elämyksiä.

Yhteystiedot

Pinella
Vanha Suurtori 2
20100 Turku
Puh. 02 4456500
www.pinella.fi

Teksti Virpi Kurjenlento

Kuvat Pihla Simola


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti