Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 10. 2011 Teksti Tiedotteet Yksi kommentti Kirjallisuus

Helsingin Sanomien kirjauutuudet

Helsingin Sanomien syksyn kirjauutuudet riemastuttavat niin omilleen muuttavaa nuorta, tiedon- ja historianjanoista maailmankansalaista kuin klassikkosarjakuvan ystävää. Pukinkontin toivotuimmat kovat paketit ovat myynnissä Mediakulmassa Sanomatalossa (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Helsingin Sanomien kirjat ovat esillä myös Helsingin kirjamessuilla 27.–30.10.2011 osastolla 7b23.

Katja Bäcksbacka: Ensimmäinen ruokakirja
Opas hänelle, joka haluaa oppia keittämään perunat tai leipomaan pullaa!

Katja Bäcksbackan kokoama Ensimmäinen ruokakirja on nuoren tai aloittelevan kokin apuväline ja ideapankki, mutta antaa ajateltavaa myös edistyneemmälle ruokaharrastajalle. Kirja opastaa raaka-aineiden käsittelyssä, esittelee kotikeittiön välttämättömän välineistön ja antaa vinkkejä illanistujaisiin. Hesarin sivuilta tutut ruokaohjeet ovat pääosin arkeen sopivia, helppoja tai helpohkoja, mutta viikonlopun herkutteluakaan ei unohdeta.

Katja Bäcksbacka on Helsingin Sanomien ruokasivuista vastaava toimittaja. Saatavilla viikosta 43 alkaen (ovh. 44 euroa).


Alex Raymond: Rip Kirbyn seikkailuja 2
Amerikkalaisen herrasmiessalapoliisin seikkailut hemmottelevat isää ja isoisää

Hesarin sarjakuvasivuilta tuttu Rip Kirby sai viime syksynä oman sarjakuvakirjan, jonka ensimmäinen painos myytiin saman tien loppuun. Kirja saa nyt seurakseen seikkailujen toisen osan, joka jatkuu siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Stripit ovat alun perin ilmestyneet vuosina 1950-1952.

Kustantaja: Helsingin Sanomat. Saatavilla viikosta 43 alkaen (ovh. 24 euroa).


Kimmo Taskinen: Toisenlaisia autokuvia
Miksi uutuusautojen kuvat otetaan niin kuin ne otetaan? Miksi Kimmo Taskinen valokuvaa autot eri tavalla?

Kimmo Taskisen ottamat ”erilaiset” autokuvat ovat hauskuuttaneet Helsingin Sanomien autosivujen lukijoita jo monien vuosien ajan. Satakunta Taskisen valitsemaa otosta julkaistaan nyt ensi kertaa kirjana, ja jokaisen kuvan synty avataan. Saatesanat tähän visuaalisesta ilmaisusta, valokuvaamisesta ja autoista kiinnostuneiden toivekirjaan on kirjoittanut kirjailija Kari Hotakainen.

Kustantaja: Helsingin Sanomat. Saatavilla viikosta 43 alkaen (ovh. 29 euroa).

Jonathan Watts: Kun miljardi kiinalaista hyppää
Maailman suurin ympäristökriisi lymyää Kiinassa. Mitä siellä tapahtuu ja miten se vaikuttaa meihin?

Guardian-lehdelle Aasian ympäristökysymyksistä kirjoittavan Jonathan Wattsin katsaus Kiinan nykytilaan pysäyttää: maan nousu taloudelliseksi suurvallaksi on tuonut mukanaan maailman pahimman ympäristökriisin: vedet saastuvat, tuotantolaitosten savut pilaavat ilman ja raaka-aineita hamutaan maailman ääristä kasvun nälkää tyydyttämään. Kiinan edessä on joko ympäristökatastrofi tai radikaali suunnanmuutos. Kumman tien maa valitseekin, ratkaisu vaikuttaa merkittävästi jokaisen maapallolla asuvan elämään.

Watts keräsi aineistoa matkaten ristiin rastiin Kiinaa. Kilometrejä kertyi lähes 200 000. Reportaasin teksti tempaa mukaansa ja vie lukijan Kiinan muutosten syövereihin.

”Watts vie meidät uskomattomalle matkalle Kiinan nykypäivään – ja koko maailman huomispäivään.” Lester R. Brown, Earth Policy -instituutti.

Kirjan on suomentanut Jyrki Räikkä. Kustantaja: Helsingin Sanomat. Saatavilla viikosta 43 alkaen (ovh. 36 euroa).

Unto Hämäläinen: Suomi Orwellin vuonna 1984
Millainen merkitys Orwellin vuodella 1984 oli Suomen kehitykseen?

Maailman historiaan mahtuu lukuisia ikimuistoisia vuosia, joiden tapahtumiin palataan. Vuosi 1984 ei ole yksi niistä, vaikka odotukset olivat kovat. Unto Hämäläinen penkoo uutuuskirjassa vuoden tapahtumat ja pohtii, olisiko vuosiluvulla 1984 sittenkin suurempi rooli kansakuntamme historiassa.

Kirja tyydyttää historianjanon ja antaa aineksia kotisohvan entä jos -pohdinnoille. Hämäläisen luistavaa tekstiä lähihistoriamme käänteistä täydentävät HS:n arkistokuvat sekä Kari Suomalaisen legendaariset piirrokset.

Kustantaja: Helsingin Sanomat. Saatavilla viikosta 47 alkaen (ovh. 29 euroa).

Tiedotteen välitti Cisionwire.


Aiheet: , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti