Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 2. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Kirjallisuus

Heijastehoidoista apua vaivoihin

Vaihtoehtoiset hoitomuodot ovat tulleet yhä suositummiksi ihmisten kiireisen ja stressaavan arjen tasapainottajina. Vyöhyketerapia on vanhoihin kansanlääkintätaitoihin pohjautuva hoitomenetelmä, joka perustuu jalkojen ja käsien heijastepisteiden paineluun ja hierontaan.

Ulvi Wirénin teos Koko kehon vyöhyketerapia (Gummerus) käsittelee koko kehoa, jolloin puhutan heijastehoidosta. Näillä yksinkertaisilla itsehoito-ohjeilla helpottuvat niin stressi, vilustuminen, päänsärky kuin ummetuskin.

”Lääkkeet vaikuttavat yleensä vain oireisiin. Oireen syy jää usein hoitamatta”, kertoo lääkäri ja refleksologi Ulvi Wirén. Hän työskenteli synnyinmaassaan Virossa sairaanhoitajana ja lääkärinä. Potilaiden vaivoja diagnosoitiin ja lääkittiin, mutta vointi ei aina parantunut. Muutettuaan Suomeen Wirén löysi kutsumuksensa vaihtoehtoishoidoista, joissa etsitään syytä oireisiin ja keskitytään ihmisten elämänlaadun parantamiseen.

Heijastehoidossa hoidetaan koko ihmistä käsittelemällä kehon heijastepisteitä. Hoidon tavoitteena on aktivoida ja tukea hoidettavan elimistön omia parantumisprosesseja sekä saada tasapaino kehon ja mielen välille. Säännöllinen heijastehoito parantaa stressinsietokykyä ja lisää yleistä hyvinvointia. Hoidossa ei käytetä kehon ulkopuolisia aineita, vaan hoito tapahtuu ainoastaan kosketuksen kautta. Koko kehon vyöhyketerapia -teos esittelee kansantajuisesti heijastehoidon teoriaa, kehon ja mielen kokonaisuutta ja erilaisten oireiden ja ongelmien mahdollisia yhteyksiä.

”Äitini nukkuu huonosti. Iltaisin hän ei saa millään unta ja öisin heräilee herkästi. Unilääkkeistä ei ole merkittävästi apua eikä hän halua käyttää niitä. Käydessäni hänen luonaan teen usein iltaisin ’nukutushoidon’. Niin hän nimittää korvien ja pään käsittelyä, joka kestää puolisen tuntia. Tämä hoito ei ole pettänyt koskaan; hän nukkuu sen jälkeen varmasti hyvin, ja yleensä hoitoa seuraa useita rauhallisia öitä.”

ULVI WIRÉN
Ulvi Wirén on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Tarton yliopistosta ja on työskennellyt sairaanhoitajana ja lääkärinä Virossa. Vuodesta 1998 lähtien hän on asunut Suomessa, jossa hänelle avautui uusi näkökulma ihmisen hoitamiseen. Hän hankki hierojan ja refleksologin koulutuksen ja on pitänyt omaa vastaanottoaan jo yli kymmenen vuotta.

ULVI WIRÉN, KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA
110 sivua
Ovh. 29 €

– Kommentti. Olen ollut vyöhyke/aromaterapiassa. Se oli todella rentouttavaa ja lempeää hoitoa. Auttoi stressiin ja unettomutteen sekä pehmensi jännittyneitä hartioita ja lihaksia. Vyöhyketerapiaa voi antaa läheiselleen. Kevyt jalkapohja- ja korva/päänahkahieronta on todella rentouttavaa. Myös vauvat pitävät siitä! Puhumattakaan koirista, kokeilkaapa!

Tiedotteen ja kuvan välitti Gummerus.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti