Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 2. 2016 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Kuvataide

My dear, look at you

”Pian sen jälkeen kun alamme nähdä, tulemme tietoisiksi siitä, että myös me itse voimme tulla nähdyiksi. Toisen henkilön katseen kohtaaminen varmistaa, että olemme osa näkyvää maailmaa.”

Vasemmalla: Hilda, öljymaalaus, 55 x 50 cm

Camilla Mihkelsoo on maalannut My Dear, Look At You -näyttelyyn  lapsiaiheisia teoksia vanhoista valokuvista. Aikajana ulottuu viktoriaanisesta aikakaudesta 1950-luvulle. Valokuvat ovat snapshotteja menneisyydestä, otoksia ohimenevistä hetkistä joihin emme voi enää palata.

Taiteilija kirjoittaa: ”Maalaaminen vanhoista valokuvista on kuin etsisi kadotettua menneisyyttä ja herättäisi eloon jotain unohdettua. Teoksiani innoittavat ajan kulku, elämän hauraus ja hetkellisyys. Mietin myös ihmisten suhdetta lapsiin. Lapset ovat vaarattomia, viattomia ja heihin on helppoa samaistua. He myös herättävät tunteita monin verroin enemmän kuin aikuiset.”

”Perhaps all the dragons in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage. Perhaps everything that frightens us is, in its deepest essence, something helpless that wants our love.” Rainer Maria Rilke

Mihkelsoo_Camilla_4.jpg

It´s later than you think, öljymaalaus, 44 x 40 cm

IMG_8689.jpg

Wear your new blue shoes, öljymaalaus, 130 x 110 cm

IMG_8716.jpg

Stars are out tonight, öljymaalaus, 60 x 52 cm

Camilla Mihkelsoo – My dear, look at you, maalauksia|målningar|Paintings
17.2.-6.3.2016

Galleria Katariina (Helsingin Taiteilijaseuran galleria)

Kalevankatu 16

00100 Helsinki

ti-pe 11-17

la-su 12-16


Kirjoita kommentti