Umami muualla Facebook

Julkaistu 24. 8. 2015 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Kuvataide

Nyt lähden stadiin

Galleria Mariassa Kruununhaassa on esillä Helsinki-teemaista taidetta. Näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Sirpa Hammar, Sari Hirva, Maaria Märkälä, Aulikki Nukala, Leena Palonen, Kirsti Puhakka ja Mika Törönen.

(Vasemmalla Mika Törösen teos Illan kajastus)

Galleria Marian näyttelyyn osallistuvilla seitsemällä taiteilijalla on jokaisella oma suhteensa Helsinkiin ja he ovat vuosien varrella mielellään kuvanneet teoksissaan myös kaupunkinäkymiä.

Mika Törösen maalauksissa kaupungin kadut sykkivät vilkasta elämää ihmisine, autoineen ja raitiovaunuineen.

Kirsti Puhakan naivistisrealistisissa teoksissa kuljetaan rauhallisesti ja pysähdytään ihailemaan maisemia Helsingin rantareitillä. Valot, varjot, värit ja liike synnyttävät vuoropuhelun katsojan kanssa.

Kirsti Puhakka:

Kirsti Puhakka: Syksyinen Pohjoisranta

Sirpa Hammar esittelee maalauksissaan historiaa Helsingin purettujen talojen kautta.
Esimerkkinä Suomen mittapuulla poikkeuksellisen loistokas Norrménin palatsi sai väistyä Enson pääkonttorin tieltä Katajanokalla.

Sirpa Hammar:

Sirpa Hammar: Norrmenin talo

Leena Palosen maalauksissa liikutaan kaupungin monimuotoisessa luonnossa ja kauniissa puistoissa.

Leena Palonen: Keskuspuiston komeita puita

Leena Palonen: Keskuspuiston komeita puita

Aulikki Nukala: ”Impressionistinen taide, valo ja luontoelämys ovat aina kiinnostaneet minua. Kun pystyn välittämään maalauksessa jotain omista tuntemuksistani, ne siirtyvät myös katsojalle. Useimmiten on kiire maalata juuri se näkymä minkä aistii, ettei oma tunne karkaa käsistä”.

Aulikki Nukala: Kevättä Tokoinrannassa

Aulikki Nukala: Kevättä Tokoinrannassa

Sari Hirva: ”Olen aina tarkkaillut ihmisiä. Se on rakkain harrastukseni. Istun junassa, bussissa ja kahvilassa niin, että näen mahdollisimman tarkasti ohikulkijat ja vieressä istujat. En etsi vikoja tai puutteita, vaan nautin ihmisten erilaisuudesta. Siksi koenkin kummalliseksi tämän päivän tarpeen muuttaa kaikki samannäköisiksi.

Maaria Märkälä maalaa vahvoilla väreillä ja otteella. Taiteilijan räiskyvä luonne näkyy hänen vauhdikkaissa ekspressiivisissä maalauksissaan.

Maaria Märkälä:

Maaria Märkälä: Puiston portti

 

Nyt lähden stadiin

21.8.-13.9.2015

Galleria Maria

Mariankatu 14, 00170 Helsinki
ti-pe 12-17
la-su 12-15


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti