Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 4. 2009 Teksti Liisa Wilska 279 kommenttia Kulttuuri

Ihana Jane ja muut madonnat Arvottu

Tukholman Nationalmuseumissa on parhaillaan esillä näyttely, johon on koottu 220 prerafaeliittien koulukunnan taiteilijoiden työtä. Esillä on maalauksia, akvarelleja, piirroksia, valokuvia, tekstiilejä ja lasimaalauksia. Näyttely on Pohjoismaiden ensimmäinen, joka on omistettu prerafaeliiteille. Näyttely jatkuu 24.5.2009 saakka.

Prerafaeliittien veljeskunta – P.R.B.

Keitä sitten olivat prerafaeliitit?

Koska ja missä he elivät ja työskentelivät? Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä. Taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostuneen ryhmän perustivat vuonna 1848 John Everett Millais (1829-1896), Dante Gabriel Rossetti (1828-1882) ja William Holman Hunt (1827-1910). Muita tunnettuja prerafaeliiteilta vaikutteita saaneita tekijöitä olivat esimerkiksi Ford Madox Brown ja Edvard Burne-Jones. Myös naistaiteilijoita oli mukana, kuten Evelyn De Morgan, Marie Spartali Stillman ja Katie Bunce. Prerafaeliitit vastustivat akateemista taidetta ja sen tummanruskeaa väriskaalaa. He halusivat palata 1400-luvun italialaisen ja flaamilaisen taiteen, varhaisrenessanssin yltäkylläisiin yksityiskohtiin, voimakkaisiin väreihin ja taidokkaisiin sommitelmiin. Yksi johtavista teemoista oli paluu luontoon.

Ford Madox Brown: Pretty Baa-Lambs

Ford Madox Brown: Pretty Baa-Lambs

Symbolismia ja keskiaikaa

Prerafaeliittien aihepiirejä olivat keskiaikaiset legendat, Raamatun kertomukset ja romantiikan ajan runous. Esimerkiksi kuningas Arthurin legendoja, Danten kertomuksia tai Keatsin ja Tennysonin runoja kuvitettiin usein. Maalaustekniikka oli toisaalta vanhanaikaisen ”litteä”, toisaalta harrastettiin uudenlaisia, kirkkaita värejä, joita teollisuus oli kehittänyt: smaragdinvihreää, purppuranpunaista, kadmiuminkeltaista.

Yksityiskohdat maalattiin erittäin tarkasti, usein akvarellisiveltimellä. Maalausten aiheet olivat yleensä vakavia ja ylevän moraalisia – sivuttiin rakkautta, intohimoa ja kuolemaa. Myös sosiaalinen paatos ja myötätunto vähäosaisia kohtaan oli esillä. Kuvissa on symboleja ja jyrkkiä vastakohtia – fantasiaa ja realismia, keskiaikaa ja nykyhetkeä – ja ne ovat kaikki täynnä pakahduttavaa kauneutta.

John Everett Millais: Ophelia (1851). Mallina on Elizabeth Siddal.

John William Waterhouse: The Lady of Shalott

John William Waterhouse: The Lady of Shalott

Vakavat, punatukkaiset madonnat

Prerafaeliittien naishahmot ovat vaikuttavia: vakavia, sisäänpäinkääntyneitä madonnia,joilla on kalpeat kasvot ja runsaat, aaltoilevat hiukset. Naisihanne ruumiillistuu Jane Burdenissa (1839-1914), joka oli vaatimattomista oloista lähtenyt Rossettin ja Burne-Jonesin ”löytö”, tallirengin tytär. Taiteilijat ihastuivat hänen kauneuteensa, valtavaan punaruskeaan hiuspaljouteen ja loistavan sinisiin silmiin ja halusivat hänet mallikseen.

Dante Gabriel Rossetti: Proserpine (mallina Jane Burden)

Dante Gabriel Rossetti: Proserpine (mallina Jane Burden)

Jane meni myöhemmin naimisiin prerafaeliitteja lähellä olevan taideteollisuusmiehen William Morrisin kanssa. Myös Dante Gabriel Rossettin kanssa hänellä oli rakkaussuhde.

Toinen prerafaeliittien malli oli Elizabeth Siddal (1829-1862), joka oli myös itse maalari ja runoilija. Hän oli pitkä, hoikka ja kalpea tyttö, jolla oli kastanjanruskea, upea tukka. Lizzie oli mallina Rossettin ehkä tunnetuimmassa teoksessa Beata Beatrix. Myöhemmin Lizzie ja Rossetti solmivat avioliiton. Menetettyään odottamansa lapsen Elizabeth kuoli vain 32-vuotiaana. Kuolinsyyksi epäiltiin oopiumin yliannostusta. Elizabeth pystyi monista vaikeuksistaan ja riippuvaisuuksistaan huolimatta kehittämään myös oman, korkeatasoisen taiteellisen uran.

Dante Gabriel Rossetti: Beata Beatrix (mallina Elizabeth Siddal). Linnun nokassaan tuoman valkoisen unikon on katsottu olevan viittaus Elizabethin kuolintapaan.

Dante Gabriel Rossetti: Beata Beatrix (mallina Elizabeth Siddal). Linnun nokassaan tuoman valkoisen unikon on katsottu olevan viittaus Elizabethin kuolintapaan.

Kolmas kuuluisa malli oli Fanny Cornworth – alkuperäiseltä nimeltään Sarah Cox. Fanny oli Jane Burdenin tapaan alaluokan tyttö, joka ei ollut saanut koulutusta. Hillitystä ja varautuneesta Janesta poiketen hän kuitenkin oli vilkas, kiivasluontoinen ja olemukseltaan vulgääri. Hän oli kotoisin Sussexista ja puhui leveätä murretta. Fanny työskenteli Rossettin kotiapulaisena ja Elizabeth Siddalin kuoleman jälkeen oli myös taiteilijan rakastajatar.

Dante Gabriel Rossetti: The Blue Bower (mallina Fanny Cornsworth)

Dante Gabriel Rossetti: The Blue Bower (mallina Fanny Cornsworth)

Prerafaeliittien ja heidän malliensa tarinoissa toistuu viktoriaanisen ajan Englannissa suosittu Pygmalion-myytti: hieno herra koulii kadulta löytämästään kauniista mutta rahvaanomaisesta alaluokan tytöstä maailmannaisen, kuten professori Higgins Elizasta Bernard Shawn näytelmässä.

Dante Gabriel Rossetti: Lilith (mallina Alexa Wilding)

Dante Gabriel Rossetti: Lilith (mallina Alexa Wilding)

Miehinen katse vai varhaista feminismiä?

Prerafaeliittien naiskuvista on keskusteltu paljon: edustavatko ne viktoriaanisen ajan ”miehistä katsetta”, joka rajoittaa naisen ihailluksi ja sensuelliksi mutta passiiviseksi olennoksi vai onko niissä muutakin. Elizabeth Prettejohn, joka on kirjoittanut laajan teoksen prerafaeliiteista viittaa myös toisenlaiseen tulkintatapaan.

Tutkiessaan koulukunnan naistaiteilijoiden töitä Prettejohn on löytänyt eräänlaisen ”feministisen projektin” ja näkee niissä vahvoja naisia, jotka toimivat ylvään itsenäisesti ja omilla ehdoillaan patriarkaalisen yhteisön normeista välittämättä.

Eleanor Fortescue Brickdale: The Little Foot Page

Kate Elizabeth Bunce: The Keepsake

Dante Gabriel Rossetti: The Bower Meadow

Dante Gabriel Rossetti: The Bower Meadow

Inspiraationa jälkipolville

Prerafaeliittien maalaukset ja kuvakieli ovat olleet inspiraation lähteenä jälkipolville. Tämän voi havaita muoti-, elokuva- ja mainosmaailmasta. Catwalkilla kävelevät pitkät, kapeat, vakavat tytöt valkoisine kasvoineen ja valtavine hiuslaitteineen, Meryl Streep elokuvassa Ranskalaisen luutnantin nainen tai J R R Tolkienin ja C S Lewisin kirjojen filmatisointien sankarittaret – he kaikki voisivat olla astuneet suoraan Rossettin tai Millaisin maalauksista. Myös goottikulttuuri on saanut runsaasti romanttisia, vakavia ja tunteenomaisia vaikutteita prerafaeliittisesta kuvastosta.

Nationalmuseumin näyttely esittelee myös joitakin esimerkkejä uusista, tämän päivän  prerafaeliittitulkinnoista.

Meryl Streep elokuvassa Ranskalaisen luutnantin nainen

Meryl Streep elokuvassa Ranskalaisen luutnantin nainen

n "madonnat".

Maalaukset:

1. Dante Gabriel Rossetti: Proserpine (mallina Jane Burden)

2. John William Waterhouse: The Lady of Shalott

3. Dante Gabriel Rossetti: Beata Beatrix (mallina Elizabeth Siddal)

4. Dante Gabriel Rossetti: The Blue Bower (mallina Fanny Cornsworth)

5. Dante Gabriel Rossetti: Lilith (mallina Alexa Wilding)

6. Ford Madox Brown: Pretty Baa-Lambs

7.  Kate Elizabeth Bunce: The Keepsake

8. Dante Gabriel Rossetti: The Bower Meadow

9. Eleanor Fortescue Brickdale: The Little Foot Page

Nationalmuseum
Stora Blasieholmshamnen, Tukholma
Ti, to 11-20
Ke, pe-su 11-17
Ma suljettu

Nationalmuseumissa on menossa myös Carl Larssonin näyttely. Esillä on useita ennen näkemättömiä teoksia. Näyttely kestää toukokuun loppuun.

Arvonta

Arvomme kaikkien kysymykseen vastanneiden kesken Silja Linen  kahden hengen Tukholman risteilyn mukavassa, ikkunallisessa, A-luokan hytissä. Voittaja arvotaan 17.4.2009.  Osallistu ja voit voittaa matkan, ja käydä vaikka katsomassa upeat näyttelyt!

Kysymys

Keitä sitten olivat prerafaeliitit?

Voittaja on arvottu

Silja Linen kahden hengen risteilyn voitti nimimerkki mimi. Lämpimät onnittelut ja antoisaa risteilyä! Kiitoksia kaikille osallistuneille!


Aiheet: , , , , , , , , , ,

279 kommenttia

 1. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mini

  8. 4. 2009 14.22

 2. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä, jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mark4

  8. 4. 2009 14.24

 3. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JCTC

  8. 4. 2009 14.33

 4. ryhmä taiteilijoita 1800

  ryhmä taiteilijoita 1800 luvulla englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  8. 4. 2009 14.38

 5. taiteilijaryhmä joka vaikutti

  taiteilijaryhmä joka vaikutti 1800-luvulla Englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarituulikki

  8. 4. 2009 14.42

 6. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hemppa

  8. 4. 2009 14.42

 7. The Pre-Raphaelite Brotherhood

  The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä. Aivan mielettömiä taideteoksia, olen aina ihaillut suu auki näitä töitä. Pakko päästä katsomaan livenä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kade

  8. 4. 2009 14.42

 8. He olivat taiteilijaryhmä

  He olivat taiteilijaryhmä joka 1800-luvulla halusivat palata 1400-luvun taiteeseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arto

  8. 4. 2009 14.58

 9. taiteilijaryhmä Englannissa

  taiteilijaryhmä Englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  8. 4. 2009 15.04

 10. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,
  jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  8. 4. 2009 15.08

 11. taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sysieläin

  8. 4. 2009 15.10

 12. taiteilijaryhmä 1800 luvun

  taiteilijaryhmä 1800 luvun englanissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  8. 4. 2009 15.15

 13. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  8. 4. 2009 15.16

 14. englaitilainen taiteilijaryhmä 1800

  englaitilainen taiteilijaryhmä 1800 luvun lopulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  8. 4. 2009 15.23

 15. Hyviä taiteilijoita ajallaan!?

  Hyviä taiteilijoita ajallaan!?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Matti Myllyniemi

  8. 4. 2009 15.32

 16. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sandy

  8. 4. 2009 15.33

 17. englantilainen taiteilijaryhmä 1800

  englantilainen taiteilijaryhmä 1800 luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ukkeli

  8. 4. 2009 15.35

 18. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari

  8. 4. 2009 15.48

 19. englannissa 1800 loppupuolella

  englannissa 1800 loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anja

  8. 4. 2009 15.49

 20. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lilja

  8. 4. 2009 16.12

 21. taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kati

  8. 4. 2009 16.17

 22. taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa

  taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lars

  8. 4. 2009 16.18

 23. Taiteilijaryhmä Englannissa 1800

  Taiteilijaryhmä Englannissa 1800 luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aikanainen

  8. 4. 2009 16.19

 24. Englannissa 1800-luvun lopulla

  Englannissa 1800-luvun lopulla olleita taiteilijoita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja-Leena

  8. 4. 2009 16.22

 25. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Daisy

  8. 4. 2009 16.22

 26. prerafaeliitit, eli The

  prerafaeliitit, eli The Pre-Raphaelite Brotherhood oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut, taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostunut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dmn

  8. 4. 2009 16.31

 27. 1800-luvun lopulla vaikuttanut

  1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  8. 4. 2009 16.35

 28. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun
  Loppupuolelle vaikuttanut taiteilijarymä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marlena

  8. 4. 2009 18.07

 29. Taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  8. 4. 2009 18.10

 30. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanna

  8. 4. 2009 18.18

 31. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ingeborg

  8. 4. 2009 18.25

 32. englannissa n 1800

  englannissa n 1800 luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jyrki gröhn

  8. 4. 2009 18.51

 33. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä (taidemaalareita, runoilijoita ja kriitikoita)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  yab

  8. 4. 2009 19.10

 34. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  8. 4. 2009 19.38

 35. Taiteilijaryhmä Englannissa

  Taiteilijaryhmä Englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lauriina

  8. 4. 2009 20.24

 36. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pets

  8. 4. 2009 20.26

 37. Taiteilijaryhmä 1800-luvun Englannissa

  Taiteilijaryhmä 1800-luvun Englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  8. 4. 2009 20.32

 38. He olivat Englannissa

  He olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä. Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostunut ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiNi

  8. 4. 2009 20.48

 39. 1800-luvun lopulla vaikuttanut

  1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kille

  8. 4. 2009 20.50

 40. He olivat Englannissa

  He olivat Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juppe

  8. 4. 2009 20.52

 41. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JM

  8. 4. 2009 21.50

 42. 1800-luvun Englannissa toiminut

  1800-luvun Englannissa toiminut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jass

  8. 4. 2009 21.55

 43. 1800 luvun lopulla

  1800 luvun lopulla Englannissa toiminut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Santtu

  8. 4. 2009 22.05

 44. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taitelijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marme

  8. 4. 2009 22.12

 45. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laisa

  8. 4. 2009 22.28

 46. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä, jotka vaikuttivat Englannissa 1800-luvulla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  8. 4. 2009 22.30

 47. Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteilijaryhmä, joka vaikutti Englannissa 1800-luvulla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  james

  8. 4. 2009 22.31

 48. Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva

  8. 4. 2009 22.35

 49. Prerafaeliitit olivat Englannissa

  Prerafaeliitit olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  konnis

  8. 4. 2009 22.46

 50. taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  8. 4. 2009 22.47

 51. Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Englannissa 1800-luvulla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emppu

  8. 4. 2009 23.13

 52. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,
  jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MARRY

  8. 4. 2009 23.30

 53. taiteilijoita

  taiteilijoita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mikro

  9. 4. 2009 0.52

 54. Prerafaeliitit olivat ryhmä

  Prerafaeliitit olivat ryhmä englantilaisia
  taiteilijoita, jotka 1800-luvun puolivälissä
  muodostivat runollis- ja uskonnollishaaveellisen,
  akateemisen taiteen hengettömyyttä
  ja silloista, kaavamaista tekotapaa
  vastustavan suunnan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kroko

  9. 4. 2009 1.15

 55. 1800-luvun lopulla Englannissa

  1800-luvun lopulla Englannissa vaikuttanut
  taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eki

  9. 4. 2009 1.16

 56. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mandylor

  9. 4. 2009 1.39

 57. ryhmä englantilaisia taiteilijoita

  ryhmä englantilaisia taiteilijoita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jokke

  9. 4. 2009 1.57

 58. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  9. 4. 2009 3.03

 59. Englannissa 1800-luvun lopulla

  Englannissa 1800-luvun lopulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja porkka

  9. 4. 2009 7.55

 60. Prerafaeliitit olivat taidemaalareista,runoilijoista

  Prerafaeliitit olivat taidemaalareista,runoilijoista ja kriitikoista koostunut Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke-81

  9. 4. 2009 8.27

 61. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,
  jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Komisario

  9. 4. 2009 9.07

 62. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut eri taiteenaloista koostunut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  km

  9. 4. 2009 9.43

 63. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  9. 4. 2009 9.43

 64. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  9. 4. 2009 9.44

 65. Englantilainen taiteilijaryhmä, jotka

  Englantilainen taiteilijaryhmä, jotka vaikuttivat 1800-luvulla..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsikka

  9. 4. 2009 10.03

 66. Taiteilijaryhmä 1800-luvun Englannista.

  Taiteilijaryhmä 1800-luvun Englannista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  carina

  9. 4. 2009 10.22

 67. Hienoja!

  Hienoja!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  carina

  9. 4. 2009 10.23

 68. Englannissa 1800-luvun lopussa

  Englannissa 1800-luvun lopussa vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  t

  9. 4. 2009 10.41

 69. Prerafaeliitit olivat Englannissa

  Prerafaeliitit olivat Englannissa

  1800-luvulla vaikuttanut eri taiteenalojen edustajista koostunut ryhmittymä, joka ihaili varhaisrenessanssin taiteilijoita ja kritisoi akateemista taidesuuntausta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kata82

  9. 4. 2009 10.47

 70. taileitijaryhmä, joka esiintyi

  taileitijaryhmä, joka esiintyi Englannissa 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  9. 4. 2009 11.18

 71. Englannissa 1800- luvulla

  Englannissa 1800- luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sepisaurus

  9. 4. 2009 11.26

 72. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jani

  9. 4. 2009 11.39

 73. Taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piude

  9. 4. 2009 12.04

 74. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mete

  9. 4. 2009 12.07

 75. Romanttista tyyliä harrastanut

  Romanttista tyyliä harrastanut ja aikakaudellaan muista erottuva taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kukkameri

  9. 4. 2009 12.36

 76. Prerafaeliitit olivat 1800-l.

  Prerafaeliitit olivat 1800-l. lopulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Helmi L

  9. 4. 2009 13.00

 77. taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa

  taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Supu

  9. 4. 2009 13.11

 78. taidemaalareista, runoilijoista ja

  taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostunut ryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  9. 4. 2009 13.12

 79. täytyy hiaman miättiä.....

  täytyy hiaman miättiä….. arvaan,että 1800-luvun lopulla vaikuttanut englantilainen taiteilijaryhmä-rämä! joka koostui taidemaalareista,runoilijoista ja kriitikoista. mukana oli niin miehiä,kun naisiakin :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MATTI-KATTI

  9. 4. 2009 13.51

 80. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkulkija

  9. 4. 2009 14.04

 81. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Leenamaija

  9. 4. 2009 16.38

 82. Englannissa 1800-luvulla vaikutanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikutanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siiri

  9. 4. 2009 16.51

 83. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuula

  9. 4. 2009 17.14

 84. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pippuri

  9. 4. 2009 17.42

 85. Prerafaeliitit olivat Englannissa

  Prerafaeliitit olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miiuska

  9. 4. 2009 17.44

 86. 1800-luvun Englannissa toiminut

  1800-luvun Englannissa toiminut
  taiteilijaryhmä.
  Vastaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru64

  9. 4. 2009 17.56

 87. vanha englantilainen taiteilijaryhmä

  vanha englantilainen taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  9. 4. 2009 17.56

 88. Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hermione

  9. 4. 2009 18.45

 89. Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eela

  9. 4. 2009 18.45

 90. Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Taiteilijaryhmä Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  wxu

  9. 4. 2009 18.46

 91. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Temmis

  9. 4. 2009 18.57

 92. Prerafaeliitit olivat Englannissa

  Prerafaeliitit olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tintti

  9. 4. 2009 19.07

 93. Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteilijaryhmä, joka vaikutti Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  9. 4. 2009 20.35

 94. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mafu

  9. 4. 2009 21.58

 95. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irkku

  9. 4. 2009 22.32

 96. prerafaeliitit olivat 1800-luvun

  prerafaeliitit olivat 1800-luvun lopun englantilainen taideryhmä, joiden esikuvana olivat Italian 1400-luvun renessanssitaiteilijat. Ristiriitaisesti heitä kuitenkin kiinnosti keskiaika, jota puolestaan varhaisrenessanssi syrji.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaius

  10. 4. 2009 8.32

 97. Prerafaeliittien veljeskunta oli

  Prerafaeliittien veljeskunta oli 1800-luvun lopun englantilainen taideryhmä, johon kuului ennenkaikkea taidemaalareita, mutta myös kuvaveistäjiä, runoilijoita ja kirjailijoita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikolai

  10. 4. 2009 8.52

 98. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Foxyfox

  10. 4. 2009 9.05

 99. taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  taiteilijaryhmä, joka vaikutti englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mirkkumol

  10. 4. 2009 11.24

 100. Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteilijaryhmä, joka vaikutti Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ailuska

  10. 4. 2009 11.27

 101. taiteilijaryhmä,joka vaikuttivat Englannissa

  taiteilijaryhmä,joka vaikuttivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liekki

  10. 4. 2009 11.54

 102. Prerafaeliitit olivat 1800-luvun

  Prerafaeliitit olivat 1800-luvun loppupuolella Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hemppa

  10. 4. 2009 12.20

 103. 1800 luvun lopussa

  1800 luvun lopussa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  veka

  10. 4. 2009 13.54

 104. 1800 luvulla

  1800 luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mervi

  10. 4. 2009 13.54

 105. 1800 luvun lopussa

  1800 luvun lopussa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marsu

  10. 4. 2009 13.55

 106. Prerafaeliitit oli taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit oli taiteilijaryhmä,
  joka vaikutti 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  10. 4. 2009 14.36

 107. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lettu

  10. 4. 2009 15.31

 108. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tumex

  10. 4. 2009 15.32

 109. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pande

  10. 4. 2009 15.32

 110. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pauha

  10. 4. 2009 15.33

 111. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pimpula

  10. 4. 2009 15.34

 112. Prerafaeliitit oli 1800-luvun

  Prerafaeliitit oli 1800-luvun lopun maaginen taidesuuntaus, jossa ihailtiin keskiajan ja varhaisrenessanssin taidetta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti

  10. 4. 2009 15.51

 113. Niin, jolivat siis

  Niin, jolivat siis taiteilijaryhmä 1800-luvun lopulla Englannissa, jotka ihailivat mm. Rafaelia ja pyrkivät nostamaan käsityöläisyyden arvoa. Samanaikaisestihan teollistuminen eteni huimalla vauhdilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eeva

  10. 4. 2009 15.54

 114. 1800-luvun lopun englantilainen

  1800-luvun lopun englantilainen taiteilijaryhmä, joka ihannoi varhaisrenessanssin ilmaisua. Viktoriaaniselle ajalle tyypillisesti prerafaeliitit kuvasivat naista hieman kompleksisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  osmo

  10. 4. 2009 15.58

 115. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kukkis

  11. 4. 2009 0.49

 116. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut taiteilija ryhmä..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mie74

  11. 4. 2009 3.23

 117. Englanissa 1800 luvulla

  Englanissa 1800 luvulla
  vaikuttanut taiteilija ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maza

  11. 4. 2009 5.48

 118. Englanissa 1800 luvulla

  Englanissa 1800 luvulla
  vaikuttanut taiteilija ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sezzu

  11. 4. 2009 5.49

 119. Englanissa 1800 luvulla

  Englanissa 1800 luvulla
  vaikuttanut taiteilija ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piitsu

  11. 4. 2009 5.49

 120. Englanissa 1800 luvulla

  Englanissa 1800 luvulla
  vaikuttanut taiteilija ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  päiskä

  11. 4. 2009 5.50

 121. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taitelijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KIRSIkka

  11. 4. 2009 17.26

 122. Prerafaeliitit ja paluu

  Prerafaeliitit ja paluu luontoon…
  olivat 1800-luvun lopun taiteilijaryhmä Englannissa. Ihailivat varhaisrenessanssia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benque

  12. 4. 2009 8.53

 123. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, jonka maalauksia on nyt Tukholmassa näyttelyssä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  12. 4. 2009 8.54

 124. Englanissa 1800 luvulla

  Englanissa 1800 luvulla

  vaikuttanut taiteilija ryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hessutyttö

  12. 4. 2009 18.42

 125. Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,

  Prerafaeliitit olivat taiteilijaryhmä,
  jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiina

  12. 4. 2009 22.53

 126. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut
  taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  masax

  13. 4. 2009 5.41

 127. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut
  taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  setsu

  13. 4. 2009 5.42

 128. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut
  taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pixux

  13. 4. 2009 5.42

 129. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut
  taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  paxxy

  13. 4. 2009 5.43

 130. Taiteilijaryhmä jotka vaikuttivat

  Taiteilijaryhmä jotka vaikuttivat 1800-luvulla Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanhi

  13. 4. 2009 10.38

 131. 1800 - luvulla

  1800 – luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä Englannista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  13. 4. 2009 10.39

 132. 1800- luvulla englanissa

  1800- luvulla englanissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  poks

  13. 4. 2009 10.40

 133. Taiteilijaryhmä Englannissa 1800-luvun

  Taiteilijaryhmä Englannissa
  1800-luvun loppupuolella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  helikaa

  13. 4. 2009 11.06

 134. englantilainen 1800-luvulla vaikuttanut

  englantilainen 1800-luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  yki

  13. 4. 2009 12.34

 135. Prefaeliitit olivat Englannissa

  Prefaeliitit olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  titi

  13. 4. 2009 12.56

 136. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  13. 4. 2009 13.02

 137. taiteilija ryhmä joka

  taiteilija ryhmä joka vaikutti Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  äiti

  13. 4. 2009 13.14

 138. ne olivat taiteilijaryhmä

  ne olivat
  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miksa

  13. 4. 2009 13.56

 139. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mc Luru

  13. 4. 2009 14.01

 140. englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  raima

  13. 4. 2009 14.02

 141. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  herraelmeri

  13. 4. 2009 14.26

 142. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  doudari

  13. 4. 2009 15.12

 143. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimi

  13. 4. 2009 15.26

 144. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, johon kuului monenlaisia taiteilijoita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimi

  13. 4. 2009 15.26

 145. Taitelijaryhmä 1800 luvulta,

  Taitelijaryhmä 1800 luvulta, ja johon kuului runoilijoilta, taiteilijoita etc.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mils

  13. 4. 2009 16.08

 146. Taidemaalareista, runoilijoista ja

  Taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostuneen ryhmän perustivat vuonna 1848 .

  Prerafaeliitit vastustivat akateemista taidetta ja sen tummanruskeaa väriskaalaa. He halusivat palata 1400-luvun italialaisen ja flaamilaisen taiteen, varhaisrenessanssin yltäkylläisiin yksityiskohtiin, voimakkaisiin väreihin ja taidokkaisiin sommitelmiin. Yksi johtavista teemoista oli paluu luontoon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sariko x

  13. 4. 2009 16.18

 147. vau,

  vau,

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  na

  13. 4. 2009 16.22

 148. taiteilijoita, runoilijoita, kriitikoita

  taiteilijoita, runoilijoita, kriitikoita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sirpa

  13. 4. 2009 16.44

 149. 1800-LUVULLA ENGLANNISSA VAIKUTTANUT

  1800-LUVULLA ENGLANNISSA VAIKUTTANUT TAITEILIJA RYHMITTYMÄ.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VIENO HAJU

  13. 4. 2009 16.56

 150. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostunut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MP

  13. 4. 2009 18.28

 151. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tp

  13. 4. 2009 18.42

 152. taiteilijoita 188 luvulta

  taiteilijoita 188 luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttu

  13. 4. 2009 18.43

 153. taiteilijaryhmä 1800 luvulta

  taiteilijaryhmä 1800 luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttu

  13. 4. 2009 18.46

 154. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hjl

  13. 4. 2009 18.47

 155. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  j-m

  13. 4. 2009 18.49

 156. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anu

  13. 4. 2009 19.57

 157. taiteilijaporukka 1800-luvun englannissa

  taiteilijaporukka 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  13. 4. 2009 19.59

 158. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  villem

  13. 4. 2009 21.00

 159. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoitsu55

  13. 4. 2009 21.00

 160. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Reijavaa

  13. 4. 2009 21.00

 161. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  markus32

  13. 4. 2009 21.01

 162. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TIINALIINA

  13. 4. 2009 21.01

 163. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jonttula

  13. 4. 2009 21.01

 164. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pinjuska

  13. 4. 2009 21.02

 165. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  repukka

  13. 4. 2009 21.02

 166. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tikkala

  13. 4. 2009 21.02

 167. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ville

  13. 4. 2009 21.03

 168. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jande3

  13. 4. 2009 21.26

 169. Taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Taiteilijaryhmä 1800-luvulta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  13. 4. 2009 21.34

 170. he olivat englannissa

  he olivat englannissa 1800-luvulla vaikuttanut eri taiteenalojen edustajista koostunut ryhmä, jotka ihannoivat varhaisrenessanssin taiteilijoita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elq

  13. 4. 2009 21.34

 171. taitelija ryhmä joka

  taitelija ryhmä joka vaikutti 1800 luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  13. 4. 2009 21.41

 172. eräänlainen veljeskunta,taiteilijaryhmä

  eräänlainen veljeskunta,taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjuska

  13. 4. 2009 22.18

 173. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä. Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostuneen ryhmän perustivat vuonna 1848 John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ja William Holman Hunt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jennz

  14. 4. 2009 2.19

 174. kanada

  kanada

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ismo leinonen

  14. 4. 2009 3.36

 175. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TeemuV

  14. 4. 2009 10.10

 176. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Samu Toiviainen

  14. 4. 2009 10.13

 177. taiteilijaryhmä

  taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suka

  14. 4. 2009 11.18

 178. englannissa 1800 -luvun

  englannissa 1800 -luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saara

  14. 4. 2009 14.09

 179. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ritsi

  14. 4. 2009 14.23

 180. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KUITSU

  14. 4. 2009 14.35

 181. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kriesse

  14. 4. 2009 14.37

 182. Englannissa 1800-luvun lopulla

  Englannissa
  1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aija

  14. 4. 2009 15.24

 183. Taiteilijoiden veljeskunta.

  Taiteilijoiden veljeskunta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  - K -

  14. 4. 2009 15.36

 184. Prerafaeliitit, Raphaelite Brotherhood,

  Prerafaeliitit, Raphaelite Brotherhood, oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Leila Koo

  14. 4. 2009 16.42

 185. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun lopussa vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annii

  14. 4. 2009 18.46

 186. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riika

  14. 4. 2009 19.55

 187. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä. Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista koostuva ryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aiks

  14. 4. 2009 19.56

 188. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mavi

  14. 4. 2009 21.27

 189. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pipa

  14. 4. 2009 23.26

 190. Prerafaeliitit olivat Englannissa

  Prerafaeliitit olivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lotta

  14. 4. 2009 23.54

 191. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tattis

  15. 4. 2009 5.39

 192. Englannissa 1800-luvun lopulla

  Englannissa 1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  15. 4. 2009 5.41

 193. Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut

  Englannissa 1800-luvulla vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  AnSa59

  15. 4. 2009 7.06

 194. Taiteillijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteillijaryhmä, joka vaikutti 1800 -loppupuolen englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kere

  15. 4. 2009 10.12

 195. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lillan

  15. 4. 2009 10.42

 196. Englannissa 1800 luvulla

  Englannissa 1800 luvulla ollut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku-inku

  15. 4. 2009 11.36

 197. Englantilainen taiteijaryhmä, joka

  Englantilainen taiteijaryhmä, joka vaikutti 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mussu

  15. 4. 2009 11.51

 198. englannissa 1800 luvulla

  englannissa 1800 luvulla ollut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mamselli

  15. 4. 2009 12.07

 199. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ann

  15. 4. 2009 19.09

 200. 1800

  1800

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liisa

  15. 4. 2009 21.37

 201. He olivat 1800

  He olivat 1800 luvun Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rami

  15. 4. 2009 23.29

 202. Taidemaalareista,runoilijoista ja kriitikoista

  Taidemaalareista,runoilijoista ja kriitikoista (1800 luvun lopulla) koostunut taiteilija ryhmä, jotka vastustivat akateemisen taiteen ruskeasävyisyyttä.
  En kyllä huomannut mitään kysymystä katselin vain edellisten kommentteja. Minulle kyseinen asia oli uusi tosin en olekaan mikään taiteen tuntia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Karita

  16. 4. 2009 0.02

 203. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ultrabimbo

  16. 4. 2009 3.05

 204. Viittaan kaikkiin edelläoleviin

  Viittaan kaikkiin edelläoleviin kommentteihin, eli taitelijaryhmä 1800-luvulta.
  MUTTA pienenä vinkkinä: eikö olisi järkevämpää, mielenkiintoisempaa ja luettavampaa siirtää kilpailut toisenlaiseen muotoon ja paikkaan – ja tehdä tästä ”palstasta” vain keskusteluille ja uusille ajatuksille varattu tila?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uranus

  16. 4. 2009 5.53

 205. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mummo

  16. 4. 2009 8.14

 206. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iizd

  16. 4. 2009 8.15

 207. taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  taiteilijaryhmä 1800-luvun englannissa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ukki

  16. 4. 2009 8.15

 208. hienoja kuvia!

  hienoja kuvia!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tarutaru

  16. 4. 2009 9.22

 209. englantilainen taiteilijaryhmä

  englantilainen taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  klaara

  16. 4. 2009 9.55

 210. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JALE

  16. 4. 2009 10.17

 211. Englantialinen taiteilijaryhmä 1800

  Englantialinen taiteilijaryhmä 1800 luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  16. 4. 2009 10.26

 212. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Essim_

  16. 4. 2009 11.18

 213. 1800-luvulla Englannissa vaikuttanut

  1800-luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ve-Ha

  16. 4. 2009 11.39

 214. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipitii

  16. 4. 2009 13.00

 215. 1800-luvun loppupuolella Englannissa

  1800-luvun loppupuolella Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zip

  16. 4. 2009 13.15

 216. 1800--luvun lopulla vaikuttanut

  1800–luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jepjep

  16. 4. 2009 13.47

 217. 1800- luvun loppupuolella

  1800- luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jokuvaan

  16. 4. 2009 14.09

 218. 1800- luvun taiteilijaryhmä,

  1800- luvun taiteilijaryhmä, joka koostui Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arvaavaan

  16. 4. 2009 14.41

 219. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mev

  16. 4. 2009 15.06

 220. 1800-luvulla taiteilijaryhmä Englannissa.

  1800-luvulla taiteilijaryhmä Englannissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kahviminna

  16. 4. 2009 18.05

 221. Olen aina arvostanut

  Olen aina arvostanut ”oikeaa” siveltimen käyttöä ja taitoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna-liisa

  16. 4. 2009 18.10

 222. Engl. 1800-luvun taiteilijaryhmä

  Engl. 1800-luvun taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna-liisa

  16. 4. 2009 18.12

 223. Englannissa 1800-l lopulla

  Englannissa 1800-l lopulla vaikuttanut taiteiljaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riikka

  16. 4. 2009 18.52

 224. Englannissa1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  Englannissa1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  apriqoosi

  16. 4. 2009 19.42

 225. Prerafaeliitit (englanniksi The

  Prerafaeliitit (englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood) oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä. Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostuneen ryhmän perustivat vuonna 1848 John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ja William Holman Hunt. Prerafaeliittien esikuvina olivat ennen kaikkea Italian 1400-luvun taiteilijat ja heidän tuotantonsa. Tähän viittasi ryhmän nimi prerafaeliitit, Rafaelia edeltävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arska

  16. 4. 2009 21.22

 226. Englannissa 1800 luvun

  Englannissa 1800 luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  päiskä

  16. 4. 2009 21.22

 227. 1800-luvun lopulla vaikuttanut

  1800-luvun lopulla vaikuttanut ryhmä taiteilijoita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  neennu

  16. 4. 2009 21.27

 228. taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa

  taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  humbold

  16. 4. 2009 21.30

 229. taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa

  taiteilijaryhmä,jotka vaikuttivat Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  metu

  16. 4. 2009 21.30

 230. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joni

  16. 4. 2009 21.38

 231. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Adelie

  16. 4. 2009 21.38

 232. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Wingless

  16. 4. 2009 21.39

 233. Taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  Taiteilijaryhmä, joka vaikutti
  Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arja

  16. 4. 2009 21.41

 234. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun lopulla vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista. Veljeskunta perustettiin Englannissa vuonna 1848 John Everett Millaisin, Dante Gabriel Rossettin ja William Holman Huntin toimesta. Taiteilijaryhmän syntyyn vaikuttaneena tekijänä oli steriilin ja kaavamaisen akateemisen taiteen vastustaminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mallu

  16. 4. 2009 21.46

 235. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä. Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista koostuneen ryhmän perustivat vuonna 1848 John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ja William Holman Hunt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KCP

  16. 4. 2009 21.47

 236. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista. Sen perustivat vuonna 1848 John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ja William Holman Hunt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Samsam

  16. 4. 2009 21.48

 237. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista. Sen perustivat vuonna 1848 John Everett Millais, Dante Gabriel Rossetti ja William Holman Hunt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nellu

  16. 4. 2009 21.50

 238. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimmuli

  16. 4. 2009 21.51

 239. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Krisu

  16. 4. 2009 21.52

 240. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Masa

  16. 4. 2009 21.53

 241. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katti

  16. 4. 2009 22.00

 242. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Azlak

  16. 4. 2009 22.00

 243. Englannissa 1800-luvun loppupuolella

  Englannissa 1800-luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ruusu

  16. 4. 2009 22.13

 244. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mariamaria

  16. 4. 2009 22.14

 245. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  repe

  16. 4. 2009 22.28

 246. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piopio

  16. 4. 2009 22.28

 247. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pale

  16. 4. 2009 22.30

 248. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Crist

  16. 4. 2009 22.30

 249. Englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvulla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jagge

  16. 4. 2009 23.01

 250. Prerafaeliitit olivat englantilainen

  Prerafaeliitit olivat englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun puolivälissä. He pitivät ihanteenaan Rafaelia edeltänyttä aikaa eli varhaisrenesanssia. He käyttivät puhtaita värejä ja piirroksia sekä useimmiten uskonnollisaiheisia yksinkertaisia kompositioita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uco

  16. 4. 2009 23.05

 251. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Antti

  16. 4. 2009 23.10

 252. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lasse

  16. 4. 2009 23.19

 253. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joni

  16. 4. 2009 23.29

 254. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjaana

  16. 4. 2009 23.36

 255. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Petri

  16. 4. 2009 23.45

 256. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riku

  16. 4. 2009 23.53

 257. 1800- luvun loppupuolella

  1800- luvun loppupuolella
  vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui Englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tamias

  16. 4. 2009 23.58

 258. englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun

  englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  psilocybe

  17. 4. 2009 2.59

 259. 1800 luvun lopulla,englantilainen

  1800 luvun lopulla,englantilainen taiteiliaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  p.75

  17. 4. 2009 7.05

 260. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  17. 4. 2009 8.12

 261. Prerafaeliitit - englanniksi

  Prerafaeliitit – englanniksi The Pre-Raphaelite Brotherhood – oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zuissi

  17. 4. 2009 11.13

 262. englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun

  englantilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun lopulla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  17. 4. 2009 11.55

 263. englantitilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun

  englantitilainen taiteilijaryhmä 1800-luvun loppupuolella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  17. 4. 2009 11.58

 264. 1800 luvulla Englannissa

  1800 luvulla Englannissa vaikuttanut taiteilijaryhmä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  metsäorvokki

  17. 4. 2009 12.05

 265. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  CrazyMary

  17. 4. 2009 12.54

 266. taiteilijaryhmä, joka vaikutti

  taiteilijaryhmä, joka vaikutti
  Englannissa1800-luvun loppupuolella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  17. 4. 2009 13.18

 267. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa
  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä, joka koostui englantilaisista taidemaalareista, runoilijoista ja kriitikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minni

  17. 4. 2009 13.31

 268. Prerafaeliitit oli Englannissa

  Prerafaeliitit oli Englannissa 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut taiteilijaryhmä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KAITSU

  17. 4. 2009 13.37

 269. 1800-luvun loppupuolella vaikuttanut

  1800-luvun loppupuolella vaikuttanut mukava porukka

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nainen

  17. 4. 2009 17.18

Kirjoita kommentti