Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 9. 2011 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Kulttuuri

Ihana kesä jatkuu Per Olov Janssonin kuvissa

Hanasaaren kulttuurikeskuksen taidenäyttelyiden syyskauden aloittaa valokuvaaja Per Olov Janssonin näyttely ARKIPELAGO – Valokuvia Pellingin saaristosta. 91-vuotias kuvaaja on koonnut näyttelyyn laajan kokoelman otoksia Janssonin taiteilijaperheen kesäparatiisista, Pellingistä.

ARKIPELAGO-näyttelyssä on esillä myös taiteilijaäiti Signe Hammarsten Janssonin piirtämiä Pellinki-karttoja, koristeellisia kuvia tutuksi käyneestä ympäristöstä. Näyttelyn oheisohjelmassa on syys-lokakuussa sunnuntaisin taiteilijatreffejä, avoimia taideluentoja ja akvarellikursseja.

”Pellingin saaristo oli perheemme kesäpaikka siitä lähtien kun olin yksivuotias, vuonna 1921. Klovharun tuli maailmankuuluksi sisareni Toven saarena, ja Bredskärillä asui veljeni Lars.  Äitimme Signe, taiteilijanimeltään Ham, piirsi kolme ainutlaatuista karttaa rakkaasta saariryhmästä. Olen kuvannut Pellinkiä 60 vuoden ajan. Kuvat, jotka valitsin näyttelyyn antavat saarten puhua, ja perheenjäsenet ovat mukana joissakin niistä” , Per Olov Jansson kertoo.

Arkipelago – Per Olov Janssonin valokuvia Pellingistä 2.9.- 9.10.2011 Hanasaaren kulttuurikeskuksen Galleria Tovessa
Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
FI-02100 ESPOO
Puhelin: +358 (0)9 435 020 (vaihde)
http://www.hanasaari.fi/

Arkipelago-näyttelyyn liittyvä luentosarja sunnuntaisin klo 14-15 Hanasaaressa

11.9.      Taiteilijatapaaminen, valokuvaaja  Per Olov Janssonia haastattelee fil.tri Sirke Happonen (suomeksi)

18.9.    Taiteilijatapaaminen, valokuvaaja  Per Olov Janssonia haastattelee fil.tri Sirke Happonen (ruotsiksi)

25.9.    Sukeltavat muumit ja uimataitoiset Janssonit, fil.tri Sirke Happonen (suomeksi). Taiteilijatapaaminen:  valokuvaaja Per Olov Jansson

2.10.    Merimaalari Adolf Bock (1890-1968), fil.maist. Tuija Peltomaa (suomeksi)

9.10.    Lahjakas taiteilijaperhe, fil.tri Erik Kruskopf (ruotsiksi)

Ruokaa ja taidetta Hanasaaressa 4.9.-9.10. sunnuntaisin klo 12.00-15.00

Tunnettujen suomalaistaiteilijoiden lempiruoat ja reseptit ovat olleet taidebrunssimme inspiraationa. Tarjolla on kauden raaka-aineista valmistettuja salaatteja, kasviksia ja kalaherkkuja. Tervetuloa maistamaan ja tutustumaan samalla Galleria Toven taidenäyttelyyn! Hinta: aikuiset 32 €, lapset alle 12 v. 16 €, lapset alle 4 v. veloituksetta.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti